Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (29)
Raspunsuri - Pagina 15
Virgi17 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madamar Sabina, vreau si eu sa fiu fetita ta! Foarte faina surpriza! Bravo! Legat de activia si eu am citit niste bizdriganii - ca nu mai pun gura... daca intereseaza pe cineva trimit pe mailul comun informatia... Brinza calcica - reteta si aici: http://retetebebelusi.ro/branzica-calcica-de-casa/ dar probabil ca e mai bun cu un iaurt cu o cultura lactica...reala cit de cit, si nu activia. Reteta data de mine e aceea clasica, cu tableta de calciu lactic. LAura - ce "departe" esti tu fata de noi, cu papica! din ceea ce spunea Artu - dupa cele studiate - avind in vedere ca este produs lactat, de origine animala deci, cred ca mai poate astepta... e doar o parere! Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10 Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace! Fericita, puiul |
Mary, am primit si eu saptamana trecuta emailul ala sinistru legat de iaurturile cu probiotice.La el te referi nu? Pai oare si atunci ce iaurt o fi bun de pe piata de consumat? Aveti ceva idei? Ca oricum, nu stim ce bagam in noi, din pacate...
Virginia si Ioana(19.05.2010)
Vivela spune:
artu, ii dai Sabinei toate acele alimente in ziua/zilele respective? eu stiam ca fiecare aliment se introduce separat, apoi se asteapta 3-4 zile pana introduci alt aliment...sa vezi cum reactioneaza copilul.
sau am inteles eu gresit din ce ai postat tu?
Traiesc in Orasul Alandala
Reallaura spune:
Vivela infanrix ipv-hib se face la 4 l asa le-am facut la amandoi...culoarea de par as vrea eu sa o schimb, imi statea mai bine blonda, dar distruge parul si nici nu merge vopsit la 2 luni, cum fac acum. de calcat si eu calc tot inca. mi se par sifonate si naspa daca nu le calc.
Ioana grea zi, dar bine ca fata e in regula. Biata de tine, prin ce stres ai trecut!
Bia ce as mai iesi si eu afara, dar nun pot cu amandoi mi-a promis Bogdan ca vine mai repede azi de la sv, sa vdm.
Sabina imi pare rau de fete ca si-au schimbat programul si nu mai dorm noaptea...eu nu stiu ce sa te sfatuiesc, ai mei nici acum nu dorm mai deloc...
T_Ioana spune:
Vivela, incerc eu o explicatie:
la 4 luni se face Infanrix Ipv-Hib care are (la fel ca si hexa) tulpina de Hib=Haemophillus influentze tip B dar spre deosebire de hexa nu mai are Hbv=tulpina contra hepatitei B. Infanrix penta are valenta pentru hepatita B (Hbv) si e scoasa ce a de Hib.
Ideea este ca se face vaccinul impotriva hepatitei B la nastere, la 2 si la 6 luni iar la 4 luni si la 12 se face vaccinul fara valenta pt hepatita B.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, oricum, schema de la Glaxo e urmatoarea:
2 luni Infanrix hexa
4 luni Infanrix Ipv-Hib
6 luni Infanrix hexa
12 luni Infanrix Ipv-Hib
Si dr mea de familie mi-a spus ca la 4 luni face Infanrix Penta si i-am explicat ce si cum si a recunoscut ca habar nu avea ca exista diferenta intre Infanrix Penta si Infanrix Ipv-Hbv. Eu am avut norocul ca prietenul care imi aduce vaccinurile (la pret de depozit) stia foarte bine schema si mi-a explicat frumos care si cand se face!
Poate vine cineva cu o explicatie mai clara, eu atat m-am priceput!
T_Ioana spune:
Legat de sifonare la calcat: Masina mea e cam vechiuta (are cel putin 13-14 ani) si desi spala fff bine din pacate are maxim 500 de turatii asa ca scot hainele cam ude dar macar nesifonate. In viitorul fff apropiat intentionez sa cumpar o masina de spalat buuuna (asta care o am este un Philips-Whirpool), cred ca merg pe un Electrolux la 1700 lei care mi-a placut mult de tot dar care merge pana la 1400 rotatii, deci sifoneaza ca naiba. Voi vedea atunci cum fac, daca le calc sau nu. Acum cel putin le scot din masina, le scutur bine si le intind pe capra-uscator (sper sa nu radeti, eu asa-i spun) unde, din cauza ca nu sunt ffff bine stoarse de cele mai multe ori cam prind miros, asa ca mai nou ma distrez zilnic cu pus alternativ hainele pe calorifer, mutat pe capra, iar pe calorifer impaturit si bagat in dulapuri si aerisit pe rand camerele (cu grija la gaza mica)....mai mare dragul, ce sa zic. De calcat calc pt ca n-am incotro (cel putin camasa zilnica a sotului) iar lui Razvan bluzitele pt gradi (uneori le impaturesc atat de frumos ca nu raman nici macar dungile de la impaturit deci scap de calcat). eu ma refeream ca nu calc hainele fetei, pentru sterilizare, cum faceam la Razvan cu tot rahatelul de sosetuta, caciulita etc. La Sonia le spal, le impaturesc frumos (am si eu o manie cu impaturitul hainelor asa ca orice dulap deschid arata ca in magazin rafturile) si le depozitez in comoda ei cu hainute. De calcat cand mergem undev amai oficial si vreau eu sa fie totul luna. Dar repet, hainutele mele, din cauza de masina neperformanta nu se prea sifoneaza!!!
T_Ioana spune:
Virginia, mama mea de cate ori vine la Bistrita isi cumpara din magazinul Plus ulei de samburi de strugure PRESAT LA RECE. Ea spune ca e exceptional si la salate doar asta il foloseste. Eu pana sa citesc aici nu am stiut ca se poate da la bebei deci nu am avut curiozitatea sa incerc dar acum, ca ziceti ca e f bun, o sa cumpar si eu. Lui Razvan ii puneam ulei de floarea soarelui in mancare (dr asa imi spusese) si unt (dar ast anu mai stiu de la cate luni). gasisem si la Kaufland ulei de samburi de struguri dar era cam ieftin fata de PLUS si, suspicioasa, am citit pe eticheta ca nu e preat la rece, este nu stiu cum rafinat. Cand mai ajung la PLus o sa cumpar si eu....este sticla de 750 ml (sau 1 l, nu retin exact) si este pt consum alimentar, deci nu ca cel din Plafar, gen remediu!!!
Vivela spune:
Laurita, Ioana, multumesc pentru raspunsuri si lamuriri referitoare la vaccin . m-am luminat si eu acum.
dar ce scoruri au astia de la sensiblu la vaccinuri . si e farmacia cea mai apropiata de cabinetul medicului, deci daca imi zice ca e ok mandrul, hop fuga la farmacie si tzop cu el in piciorus.
corinasmile spune:
Vivela - vad ca au mai scris fetele despre vaccin. Noi am facut la 2 luni infanrix hexa, acum la 4 - ipv-hib, la 6 urmeaza sa facem iar hexa.
Aporo de scoruri: eu le-am gasit de departe cel mai ieftin la farmacia tei (cauta cu google) - 210 lei(ipv-ul). se poate cumpara din timp vaccinul si pastra la frigider, intr-o ladita in care nu umbli des, ca e sensibil la variatiile de temperatura. L-am transportat intr-o gentuta termica.
Ioana(arturicii) - astept cu mare curiozitate sa incepeti autodiversificarea, te rog din suflet sa descrii ce si cum se intampla la voi.
Aceeasi rugaminte catre alte mamici care si-au propus blw exclusiv.
Mary - vreau si eu articolul despre activia, dai un mail?
Da, ma intrebai cum e cartea despre BLW. Inca n-am terminat-o, insa prima jumatate mi se pare de foarte mult bun simt si logica. Coincide 100% cu viziunea mea de crestere a Mariei.
Ioana - m-a impresionat si pe mine experienta voastra cu medicii! Ma bucur ca ati avut in final parte de vesti bune
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinasmile Vivela - vad ca au mai scris fetele despre vaccin. Noi am facut la 2 luni infanrix hexa, acum la 4 - ipv-hib, la 6 urmeaza sa facem iar hexa. Aporo de scoruri: eu le-am gasit de departe cel mai ieftin la farmacia tei (cauta cu google) - 210 lei(ipv-ul). se poate cumpara din timp vaccinul si pastra la frigider, intr-o ladita in care nu umbli des, ca e sensibil la variatiile de temperatura. L-am transportat intr-o gentuta termica. Ioana(arturicii) - astept cu mare curiozitate sa incepeti autodiversificarea, te rog din suflet sa descrii ce si cum se intampla la voi. Aceeasi rugaminte catre alte mamici care si-au propus blw exclusiv. Mary - vreau si eu articolul despre activia, dai un mail? Da, ma intrebai cum e cartea despre BLW. Inca n-am terminat-o, insa prima jumatate mi se pare de foarte mult bun simt si logica. Coincide 100% cu viziunea mea de crestere a Mariei. Ioana - m-a impresionat si pe mine experienta voastra cu medicii! Ma bucur ca ati avut in final parte de vesti bune Corina, mami de Maria (14.06.2010) |
asta ar insemna sa ma duc sa iau reteta, apoi sa ma duc la farmacia tei, nu?
ca dibuisem si eu farmacia si e o diferenta considerabila, de peste 50 de lei...nu-i chiar putin.