Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (29)
Raspunsuri - Pagina 14
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dienutza Viviela, am citit si eu pe blogul tau schema de diversificare recomandata de OMS. Cred ca pe aceasta schema voi merge si eu. Ramane doar sa vad ce mai imi spune si pediatra la urmatorul consult (care va fi si startul duiersificarii). Tu ai inceput deja diversificarea pe aceasta schema? Diana, mamica Evei (18.05.2010) |
inca nu, damian are doar 4 luni si jumatate, ma mai relaxez pana pe la 6 luni. i-am dat o felie de mar sa mozoleasca, am zis ca o sa-mi manance si mana...si a fost tare nefericit cand i-am luat-o .
Traiesc in Orasul Alandala
Ioana5255 spune:
Vai Ioana prin cate ati trecut. cata rabdare. Din povestirile tale dr Miu mi s-a parut cel mai luminat si normal. Mai bine te duceai numai la el. Cat despre piciorus sunt sigura ca se va rezolva. Alex multa vreme a calcat cu un picior in interior, nu i-am facut nimic, iar acum merge normal.
Legat de sterilizat atat la Ale cat si la pitice am renuntat la 6 luni. Toate le spal cu apa si biberoanele le frec cu Pur sau alta solutie de vase.
La cate luni se introduce branzica de vaci?
Noi suntem pe mIlumil 2, ptr ca am fete atat de mofturoase care nu mananca nimic, noaptea urla de foame, sug biberoane peste biberoane cu lapte si cereale, ma dispera, cel putin Ekaterina scuipa tot, macar Iusti mai baga in gura, mai gusta, isi mai da cu parerea, dar ailalta face din start pfuuuu, e asa haioasa. Azi dimineata Eka se certa cu bibe, ca era gol si il batea de mama focului si il bombanea, m-am dus fuga dupa altul nou. S-a terminat cu noptile intregi dormite, iar sunt varza de somn. Nu stiu ce ma fac. Mai vazusem pe un site bebelusultau niste iaurturi de la humana care se dau de la 4 luni si biscuiti fara gluten. as mai incerca niste variante. sunt in lipsa de idei. in afara de radacinoase ismple sau variate cu carne, mar, morcov nu am dat nimic. Fetele cu copii mai mari I need help!!
Vivela spune:
Laura, legat de unt, recomandarile OMS sunt in sensul ca se poate da dupa 6 luni.
aici puteti sa le cititi integral:
http://gabi-o.blogspot.com/2010/10/diversificarea-este-procesul-de.html
acum, eu am vazut ca in comert e unt si unt, unele sunt doar "crema de unt" sau "crema cu gust de unt" si cine stie de dracovenii or fi prin ele.
eu o sa-i dau cand va fi vremea, dar mai rarut, adica rar de tot .
Laurita, vaaaai ce fetita precoce ai . cred ca vrea sa te alerge prin parc in curand .
(ti-am vazut pozele pe FB, era sora ta, ma uitam la poza si era gata sa iti urez sa-ti fie de bine pt noua culoare de par ).
T_Ioana spune:
Fetelor, sunteti dragute dar credeti-ma ca n-am avut incotro si a fost musai sa am rabdare. Pt mine e un cosmar sa merg cu masina (daca nu conduc eu), Sonia e maraita si trebuie sa stau cu ea in spate (plus ca drumul de intoarcere l-am facut cu ea in brate ca urla in scoica de ziceai ca o tai cu lama), mie mi-e rau de mor, e nebunie in Cluj, trafic nebun de tot....asa ca daca tot am ajuns acolo musai sa am muuuultttta rabdare, ce sa fac!
In 23 noiembrie, cand mergem la control la ortoped, o sa-mi fac o programare si la DR Cosma Dan ca auzisem si mai inainte multe lucruri bune despre dansul....Imi pare rau ca nu am facut acum dar in prostia mea am tratat superficial posibila displazie (presupusa de pediatra de la Bistrita) si am considerat mai grava faza cu fontanela si perimetrul cranian, cel putin am considerat-o mai urgenta!
Sabina, o sa trimit acum pe mail o carticica in Adobe care mie mi s-a parut excelenta si are o gramada de retete de papica (peste 400) iar pe mofturosul cel mare chiar am reusit s-al incand cu diverse de acolo!!! Cel putin ca sursa de inspiratie e super bine venita (Sper ca nu a trimis-o altcineva inainte si eu ma laud ca gaina pe aici!)
Sa stii ca dl profesor Miu este o somitate in pediatrie si este recunoscut si pe plan international plus ca este unul dintre cei mai buni (daca nu chiar CEL MAI BUN) din tara in probleme de diabet, nutritie si boli gastroenterologice la copii!
M-am distrat si eu la explicatiile Vivelei cu sterilizatul, din pacate eu sunt bolnava la faza asta si inca sterilizez cu steamer-ul la greu (inclusiv un lant pt suzeta pe care scria clar ca nu se sterilizeaza si care evident ca s-a deformat in asa hal ca nu mai sta prins pe hainuta cu clema respectiva). In schimb, spre rusinea mea, nu-i mai calc fetei hainutele de la 1 luna jumate (baietelului i-am calcat totul pana la 9 luni)din lipsa de timp si rabdare plus ca URASC sa calc....dar mereu dau dubla clatire hainutelor copiilor (macar atat)!!
Revin...
biajitaru spune:
Buna fetele,
Sunt atat de incantata ca nu mai ploua si mai pot sa ies cu asta mic afara.
Ioana off prin cate ai trecut dar macar acum esti linistita ca ai o fetita dulce si sanatoasa.
Laurita ce fetita mare ai
Legat de sterilizare eu doar la rece le-am sterilizat pe toate iar de calcat nu prea am avut timp
Sa aveti o zi frumoasa,
Bia
Vivela spune:
mai, legat de calcat, cum puteti sa nu le calcati?
intreb la cel mai serios mod, ca as vrea si eu sa sar peste corvoada asta, dar nu pot. am ales eu prost hainele sau ce? ca sunt sifonate rau dupa spalare/uscare, NU SUPORT sa vad copiii cu hainele pe ei asa.
eu calc si chilotii, maieurile, pijamalele , unele pulovere, bluze, pantaloni...ce mai, le calc pe toate de fiecare data; ba chiar de se intampla sa poarte o bluza de 2 ori (cel mare), o calc la fiecare purtare, ca mi se pare ca e sifonata.
pe cuvant ca urasc sa calc, dar nu vad cum as putea sa sar peste. sunt dusa?
Vivela spune:
a, si am uitat sa va intreb: ce vaccin se face la 4 luni?
la primul am mers pe varianta pentaxim, dar la cel mic am optat pt infanrix. la 2 luni am facut infanrix hexa, acum ce se face?
ca am intrat in ceata cand am vazut ca infanrix penta nu e totuna cu infanrix ipv-hib. si mai citeam ca unii medici de familie habar n-au si fac copiilor unul din ele, crezand ca e acelasi lucru (ambele sunt pentavalente), dar ca de fapt nu e tocmai corect.
eu sunt pe langa, poate ma lamuriti si pe mine, sa ma duc cu tema facuta la medic luni, cand avem programare pt vaccin.
ca sa nu zic ca saptamana trecuta n-am avut ce face si am citit iarasi despre teoria conspiratiei in materie de vaccinuri si iarasi am fost zdruncinata in decizia de a vaccina copiii . uf, e tare greu sa decizi in necunostinta de cauza...
Virgi17 spune:
Insa am o nedumerire, faci cu Activia?
Sabina, mamica fericita a gemenelor Ekaterina si Iustina (03.04.2010) si a Alexandrei (27.06.2006)
Multumim Doamne pentru cele 3 minuni sanatoase.
[/quote]
Nu Sabina, nu fac cu Activia,a fost doar testul pentru mine,ca stiam ca oricum eu o mananc aseara. Mi-a zis de lapte Milli 1.5 si iaurt Milli sau Covalact de 3.5 grasime.Acum sa vad pe unde umblu si dupa astea ca pana acum n-am bagat de seama daca prin zona gasesc marcile astea, iar prin Carrefour ajungem cam o data pe luna.
Virginia si Ioana(19.05.2010)
cris_09 spune:
Si eu ii calc tot lui Sebi bebi,tot la fel pe motiv de sifonare.La noi nu exagerez,cu pijamale si altele
De asemenea ma intrebam cum nu le calcati,sau setati in vreun fel masina de sapalt sa nu le scoata sifonate?Eu prefer sa o setez sa mi le usuce mai bine si sa le calc..
Sau aveti ceva masini de spalat smechere?
La sterilizat nu sunt eu asa "spirt",de ex biberoanele nu le sterilizez inainte de fiecare masa,iar pe suzio spal bine cu apa fierbinte fierbinte
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Virgi17 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Madamar
Virgi, chiar ma gindeam la uleiul recomandat voua, din ulei de germeni de porumb, care prezinta risc de imbolnavire cu toxina botulinica, l-am gasit tot in graficul citat si Ioanei, Artu. Eu nu spun ca nu o fi bun, iti arat doar ce am gasit, in rest, decizia e a ta. http://retetebebelusi.ro/alimente-interzise/ - nu-i cu suparare, nu? Despre uleiul de masline stiam ca merge, insa nu din prima in supa... acum sa ne spuna fetele experimentate. Sabina - nu mai vii la noi? Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10 Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace! Fericita, puiul |
Doamne, cum sa fie cu suparare?? Multumesc pentru semnalul tras ca habar nu aveam, mi-o fi sarit din ochi articolul respectiv. Eu incerc sa ma ghidez si dupa instinct ca de, nu toti copiii au fost crescuti cu ulei de germeni de porumb . Sora mea de ex, m-a sfatuit sa nu incep chiar asa de repede cu uleiul la papica.Dar zice tot asa, ca decizia e a mea. Mda, oricum, imi daduse cateva picaturi insa din ziua a 4-a de supa. Eu pot sa o mai lungesc mult si bine, urmaresc si reactiile fetei si tot asa.
Multam inca o data pt informatie!!
Virginia si Ioana(19.05.2010)