Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (29)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Seara buna,

urez si eu cu intarziere La multi ani bebeilor nascuti pe 19.

Nu am intrat din motive obiective, am fiert toata pana m-am vayut cu biletele in buzunar si hotelul rezervat. Plecam la Disney on Ice care se tine la Budapesta intre 2 si 5 decembrie. Abia astept. Va fi o mare supriza pentru Ale, nu-i suflu o vb. Sa vad cum ma abtin.

Of cu racelile astea nenorocite inca ne luptam si noi, astea mici inca tusesc, mucesc, ma duc la balamuc. Alex mai tuseste si ea dimineata si seara si tot stau cu grija. Asa e, o raceala nu trece pana nu isi face mendrele.

Legat de lapte de vaca, eu una m-am invatat minte. La 2 ani i-am introdus lui Ale in alimentatie lapte de vaca. Am patit-o urat, s-a constipat copilul in ultimul hal, abia am reusit sa o aduc pe o traectorie normala. La 3 ani am revenit pe lapte de vaca, iar lucrurile au stat cu totul diferit. Atata gaba pentru ce? Nu ramane nici un copil nediversificat, fara lapte de care o fi el. In alta ordine de idei am vazut Sorana, ca te agiti cu bebe mic. Draga mea, Alexandra la 7-8 luni le-a facut singura pe toate, imi aduc aminte si acum ca la 6 luni si ceva m-am dus cu ea la ginecoloaga mea si ea da sa o puna in fund pe scaun si eu ii zic, sa nu o puna ca nu sta, ea contrariata, vai nu pot sa cred, cum asa, era panicata toata. Eu nu aveam nici o greata. Acum vazandu-le pe mandrele 2 imi dau seama ca ele fac de o mie de ori mai multe chestii decat facea Alex la varsta lor. Nu cred ca tre sa te panichezi. Mai asteapta. Alexandra mea la 11 luni mergea cu noi la o nunta in picioruse fara carucior, la 10 luni a facut singura primii pasi. Daca copilul din punct de vedere neurologic nu are probleme, eu zic sa il lasi in ritmul lui.
Legat degrasime, prietena surorii mele are o fetita care la 6 luni cantarea vreo 10 kg, era o mica sumo, s-a dus disperata cu ea la dr si dr a bagat-o pe nu stiu ce exercitii, ca se ingrasa ptr ca e prea lenesa ca nu face nimic, dar acum din cate stiu e ok, are aproape un anisor.

Nu va mai certati aiurea in tramvai, va consumati timp si energie inutil. Teo daca ti-ai dat demisia cine ne mai da parolele?

cereale: eu pun lapte cat pun de regul ain bibe, 5 masuri la 150 si mai pun una sau 2 de cereale, ca sa poata bea din bibe. Azi de ex la masa de pranz am adaugat in castronul lor de papa cu legume si 2 masuri de cereale, m-am gandit ca asa il fac mai gustos. Cand am facut cerealele in castron le-am facut din oki. Oricum eu gatesc din oki, nu suport retetele, daca fac ceva nou, citesc reteta, imi fac rezumat in cap si pun in aplicare, daca e cazul mai pun de la mine putere ingrediente.

Am vazut si eu poze. Tatiana ai fost o mireasa superba. Mama ce silueta. Esti de invidiat. Eu sunt cat China. Nu cred ca imi mai revin vreodata la normal cu sportul Coca Cola si prietena mea ciocolata si altele ca ea.

Acestea fiind spuse, ma bag la somn.

Pup trupa.

Mergi la inceput

eu stiam fara sare si zahar pana la 1 an. asa ne-a zis pediatra. m-am conformat la alexandra, ma voi conforma si la pitice.

a introdus cineva branzica de vaci? daca da, cum o preparati? Sa imi fac si eu un rezumat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Sabina, eu am facut test in seara asta cu branza de vaci ca sa vad daca sunt in stare sa o prepar asa cum mi-a zis pediatra.
Am pus la fiert un pahar de lapte si cand a dat in clocot, am pus 2 linguri de Activia in el.Am mai lasat la fiert pana a inceput sa se faca branzica.Am scurs apoi prin sita si a rezultat un pic de branza de vaci f f gustoasa.Deci am reusit!! Nu ma fac de ras in fata Ioanei!Eu am papat-o, pitica nu are acum acces la ea.
Acum, habar nu am daca sa folosesc sau nu tifon la scurs sau e suficient sa o las la scurs in sita...ceva idei?...

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hei, Sabina, ce faina surpriza ii pregatesti!

Aia cu sarea e bine de retinut pt cand le dam paine din comert; eu una habar nu aveam de inmultirea respectiva

Virginia, felicitari!
Nu ma pricep sa iti zic cum e cu tifonul sau strecuratoarea

Bilica, we fain!
Noi nu am inceput diversificarea inca; eu te sfatuiesc sa mai astepti ca timp este
Poze nu pot sa vad nici eu pe FB

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Virgi17

Sabina, eu am facut test in seara asta cu branza de vaci ca sa vad daca sunt in stare sa o prepar asa cum mi-a zis pediatra.
Am pus la fiert un pahar de lapte si cand a dat in clocot, am pus 2 linguri de Activia in el.Am mai lasat la fiert pana a inceput sa se faca branzica.Am scurs apoi prin sita si a rezultat un pic de branza de vaci f f gustoasa.Deci am reusit!! Nu ma fac de ras in fata Ioanei!Eu am papat-o, pitica nu are acum acces la ea.
Acum, habar nu am daca sa folosesc sau nu tifon la scurs sau e suficient sa o las la scurs in sita...ceva idei?...

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Hm nu ma prea pricep. Parca am facut si eu o data la Alexandra si am lasat la scurs in ceva, dar nu mai stiu. Alex a mea e o mofturoasa grupa mare in viata vietilor ei nu a pus gura pe branza de vaci, asa ca daca nu i-a placut am dat-o la catei. Insa am o nedumerire, faci cu Activia?
Legat de ulei de masline mi-a zis mie pediatra sa le pun 2-3 picaturi, ii puneam si lui Ale, ajuta la kk ptr cei constipati.

Acum chiar ca ma bag la somn. Parca vad ca maine dimineata dorm iar ca Voda in Loboda si vine fii-mea "Mami nu e ora mea de gradi?", iar eu sar ca arsa din pat, cum am facut azi dimineata, era deja 8. . E f constiincioasa cu gradi, ieri pe vremea aceea infectioasa, i-am sugerat sa stam acasa, nu a fost chip sa o induplec, a trebuit dusa la gradi.

Artu, da si eu abia astept. Ma bucur si eu mai ceva ca un copil. Drumul va fi cam nasol, ptr ca plecam cu masina, avem ceva de strabatut, dar sper sa fie ok per ansamblu.

Noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Viviela, am citit si eu pe blogul tau schema de diversificare recomandata de OMS. Cred ca pe aceasta schema voi merge si eu. Ramane doar sa vad ce mai imi spune si pediatra la urmatorul consult (care va fi si startul duiersificarii). Tu ai inceput deja diversificarea pe aceasta schema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Noi facem asa:
- in luna a 7-a introducem legumele si fructele
- in luna a 8-a oul si cerealele plus noi fructe si legume
- in luna 9-a carnea si lactatele;

cu pestele asteptam pana dupa 12 luni

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Nana, Theo - haideti mai fetelor dragi, veniti cu aerul gravidelor de la odisee, sa gasim aici atmosfera pierduta!
Va pup pe fiecare in parte si va astept aici, nu numai eu!!!

Nana - ce face prietena care a nascut ?

Pupici si puiutilor bolnavi! Insanatosire grabnica!

Noi am facut azi vaccinul de 4 luni si stam foarte bine la capitolul reactii, in sensul ca nu ne deranjeaza nimic, poate doar o usoara jena locala.

Vivela - foarte tare povestea ta cu... sterilizatul. Eu nu am ajuns inca la "stresul" celui de-al patrulea copil insa sincera sa fiu, dupa ce si eu (ca si Tatiana si Artu) am topit jucarii de dentitie care nu tebuiau dezinfectate decit la rece am cam pierdut din obceiul fierberii fara noima...
Sa aiba ceva, daca-i spalata frumos frumusel ca orice ustensila din bucatarie???

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

la noi a venit frigul si eu tot nu m-am lasat de inghetata; acum forumesc si mananc iar micuta doarme;

am inceput sa pun pe hartie planul de diversificare....

Ioana & Arturicii'S

N-ai vrea sa ni-l faci cunoscut si noua planul tau?
Mateo mai are mai putin de o luna, si ne-am pus si noi in plan sa achizitionam vesela, "tacimuri" - aveti ceva recomandari, de la diversificarea anteriorilor copilasi???

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Mary, acum ca ma pregateam cu meniul Sabinei ptr luna noiembrie, am aflat ca taratele nu-s bune ptr bebei. Adicatelea painea ce vroiai tu sa o faci din faina neagra sau cum ziceai nu prea e indicata.

Eu cred ca o sa ii framant cate o chifla doua din faina alba si i le fac in cuptor; fara masina de copt paine sau alte "utilitati"

Ioana & Arturicii'S

inteles-am! si-am bagat la cap!
Merci pt trasul de minecutza!

Fericita, puiul

Mergi la inceput