Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (29)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

De unt stie cineva, ceva ?
V-am mai intrebat pe la pagina 5-6.
M-ati sarit.

Sabina, zi-mi si mie ceva, orice, despre Disney. Cat costa. Unde stati. Chestii d-astea organizatorice. Parca m-ar trage ata si pe mine, dar...sa vad, in f de buget.
Va duceti prin agentie ?

Virgi merge uleiul de masline in piureul de legume.
Si uleiul de rapita este la fel de recomandat si bun pt copii.

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

SAREA: Limita e intre 0.4 pana la 1 g/zi.
Atentie la etichete, sodiu listat x 2.5 va rezulta continutul aproximativ de sare

GRASIMILE: grasimi vegetale, peste gras, ulei de masline si cele din nuci si seminte. Grasimi din lactate (iaurt si branza, versiunea grasa).
Evitate grasimile hidrogenate si trans.

Ioana & Arturicii'S

ce stii de sarea marina? Si aici concentratia difera?
Am niste sare din Himalaya - e roz si cica e pura... greu de masurat, asa, micronic... si cred ca o sa ma multumesc sa nu ii pun deloc pina la un an, asa gasisem aici: http://retetebebelusi.ro/alimente-interzise/ . Mai sunt aici si retete interesante pt bebei - precum piure din mar si avocado, mai ales ca ma intrebam cum poate fi gatit avocado.

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Virgi17

fetelor, s-o putea pune in supita de legume a bebelusilor ulei de masline?
ca ulei de germeni de porumb nu am gasit iar cel de sambure de strugure la plafar era in cantitate f mica, scrie pe el ca se iau 2-4 pic/zi insa am indoieli ca pt bebei...ca mie mi-a zis de 1/2 de lingurita adaugata la supa.
si ma gandeam daca nu e mai bine sa dau ulei de masline in loc de celelalte...daca n-oi gasi raspuns, cred ca o sa o sun pe pediatra sa o intreb...ca ma gandeam ca nu toti oamenii au de unde procura uleiurile astea...
Pazea, ca incepem si noi diversificarea, sa te tii atunci mintea pusa pe bigudiuri.

Eu sunt racita rau de 4 zile. Port masca pe nas si gura cand sunt langa Ioana. Sper sa nu ii dau. Azi mi-a cam stranutat.Avea parca si nasul infundat insa nu curge. Am bagat ser si am aspirat. Deocamdata asta fac si urmaresc temperatura.

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Virgi, chiar ma gindeam la uleiul recomandat voua, din ulei de germeni de porumb, care prezinta risc de imbolnavire cu toxina botulinica, l-am gasit tot in graficul citat si Ioanei, Artu. Eu nu spun ca nu o fi bun, iti arat doar ce am gasit, in rest, decizia e a ta. http://retetebebelusi.ro/alimente-interzise/ - nu-i cu suparare, nu?
Despre uleiul de masline stiam ca merge, insa nu din prima in supa... acum sa ne spuna fetele experimentate.

Sabina - nu mai vii la noi?

Fericita, puiul

Mergi la inceput

I-am dat eu mar cu avocado.
Si i-a placut.
I-am pasat juma de avocado cu mar.
Cealalta jumatate a fost avocado + mar + cateva picaturi de suc portocale.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bilica

Fetelor,de cand ati inceput cu cereale??? Ca tare mas baga si eu le ele .....Surya are doar 4 luni si 10 zile.....;Cu ce tip ar trebui sa incep ? se dau doar seara nu?

Noi plecam azi pe alta insula pt wekend,dar va urmaresc din umbra chiar daca nu pot sa scriu...VA URAM SI VOUA UN WEKEND PLACUT ALATURI DE BEBEI!!! Va trimite Surya o raza de soare ,poate va mai intalziti putin. si insanatosire grabnica bolnaveilor....

MAMI de mulatra....SURYA RACHEL

distractie maxima!!!!

avind in vedere ca sunt concepute pt virta de 4 luni, cred ca merg si la voi... dar e bn de vb-it cu un medic - parerea mea!
Sunt mai multe considerente, cind se adauga cerealele, sau nu? sper sa nu te fi bagat mai tare in ceata!

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Cu mentiunea ca incepem autodiversificarea la 7 luni si ca vom folosi metoda BLW, cam asa vor arata primele zile:

Ziua 1&2
Broccoli - abur
Dovleac copt - cuptor
Pruna
Pepene galben

Ziua 3&4
Avocado
Cartof dulce - abur
Mango
Mar

Ziua 5&6
Paste de orez - fierte
Sfecla rosie - fiarta
Banana
Afine

Ziua 7&8
Gulie - abur
Castravete
Para
Papaya

Nimic din ce e mai sus nu va fi servit blenduit/razalit; ii voi da bucati pe care sa le poata prinde singura.
Nu ii duc eu la gura; o las sa aleaga intai din legume apoi din fructe, cel mai probabil in 2 momente diferite
La prepararea termica nu pun sare sau altceva.

Ioana & Arturicii'S

acum am vz ca nu pui sare, etc!

bravo pt organizare!

eu voi merge cu o masa de piureuri, cred
si una de fructe si legume intregi, la alegere... insa nu m-am gindit la eficienta unei organizari ca aceasta.
Bravo!

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Sabina, vreau si eu sa fiu fetita ta!
Foarte faina surpriza! Bravo!

Legat de activia si eu am citit niste bizdriganii - ca nu mai pun gura... daca intereseaza pe cineva trimit pe mailul comun informatia...

Brinza calcica - reteta si aici: http://retetebebelusi.ro/branzica-calcica-de-casa/ dar probabil ca e mai bun cu un iaurt cu o cultura lactica...reala cit de cit, si nu activia. Reteta data de mine e aceea clasica, cu tableta de calciu lactic.

LAura - ce "departe" esti tu fata de noi, cu papica!
din ceea ce spunea Artu - dupa cele studiate - avind in vedere ca este produs lactat, de origine animala deci, cred ca mai poate astepta... e doar o parere!

Fericita, puiul

Mergi la inceput

La fii-mea am luat teapa. Am diversificat-o tz, dupa 6 luni. 6 luni si un pic avea. Si m-am chinuit de mi-au iesit ochii ca la melc. Am pus esecul si pe seama acestui fapt. Era mare, stia, diferentia gusturile imediat. Mi-a fost greu.
Acum am inceput la 4 luni si 25 zile (trebuia la 4 luni jumate).

Mergi la inceput

Eu ii fac branzica cu pastile de Ca :
250ml lapte se fierb, apoi se pun 2 pastile de Ca maruntite..fierb in continuare pana se branzeste de tot.
Nu strecor prin tifon ci prin palniutza de ceai.

M are fontanela fff mare (4/5) si bag calciu in el; daca n-ar avea-o asa, as face branzica cu iaurt/lamaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

Neata mamici
Laura ti-am vazut intrebarea dar cum nu am experienta proprie nu pot sa ma bag...citisem si eu ca se poate da la 6 luni
...
sunt suparata pe fiu-miu...mintenas il pun la colt
CIUPESTE!!!dar groaznic, pana la sange..sunt plina de punctulete rosii pe sani

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

Mergi la inceput