-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui ddaas
Si eu cred ca cu 5.000 RON/familie (2+1) este la limita limitei daca se doreste un trai cat de cat decent. Asta fara rate ca daca rata este 500-600 s-a terminat...
Si atunci intrebarea: cum traiesc totusi (ca traiesc) cei care au 2000 RON /familie(2+1)??

5000RON/familie este deja lux.
Marea majoritate a familiilor (2+2) din Romania au sub 2000 RON. Si totusi traiesc decent.

Te rog, defineste "decent" in viziunea ta. Ce inseamna sa traiesti "decent" cu un venit de <500 lei/persoana/luna?

Editez: intretinerea la 4 persoane la ap. cu 2 camere e undeva la 300-400 lei, gradinita la 2 copii e vreo 300 lei, lumina, telefon, cablu inca 300-400. => deja mai raman vreo 1000 lei. Din astia poti sa iei mancare, haine cand e nevoie, benzina/abonament la mijloace de transport in comun. Trai decent inseamna sa nu iti permiti sa iei jucarii la copii decat de 2 ori pe an si atunci cu bani dramuti din timp? Decent este sa nu iti permiti sa cumperi carti sau haine noi, ghete, ci sa te duci la SH-uri in fiecare luna? Asta inseamna decent?

Cine isi permite concediu de o saptamana macar pe an dintr-un venit ca asta? Asta e decentza?

Sau nu e decent sa le oferi copiilor 5 zile la mare, e lux si nu e cazul ...?

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

cred ca e prea mult.

Cu 500 ron/persoana (fiind si restul cheltuielilor in banii astia) nu cred ca se poate manca variat (nu ma refer la sanatos). Variat inseamna: oua, lapte, branza, iaurt, unt, miere albine, carne pui, carne vita, peste, paste, legume, fructe, dulciuri etc.

Mergi la inceput

in RO 2010 in UE vi se pare cumva prea mult?
adica peste decenta. Poate capcaunului da...

Vinovatii suntem noi cu totii. Avem memorie scurta si inghitim orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Pe de o parte, capcaunul are dreptate. In zonele rurale de ex., 2000 lei ca venit e foarte, foarte ok. Pt ca au legume, oua, carne, eventual cereale din productie proprie, nu cumpara multa mancare. Acolo 3-4 generatii de copii imbraca aceleasi haine si li se pare ok asa. Cablu nu platesc, ca nu este, au eventual un abonament 'cu de toate' la romtelecom cu antena de Dolce. Masini nu au, la oras ajung cu autobuzul, la liceu nu prea ajung copiii, ca sa fie nevoiti sa cheltuie pe naveta/haine/rechizite. La scoala din sat, nu prea vine nimeni sa ceara 'fondul scolii' si cheta pt mobilier nou ...

Cum populatia din zona rurala (din cate stiu eu, posibil sa se fi schimbat intre timp proportia) e mai numeroasa decat cea de la oras ... capcaunul are dreptate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Pe de o parte, capcaunul are dreptate. In zonele rurale de ex., 2000 lei ca venit e foarte, foarte ok. Pt ca au legume, oua, carne, eventual cereale din productie proprie, nu cumpara multa mancare. Acolo 3-4 generatii de copii imbraca aceleasi haine si li se pare ok asa. Cablu nu platesc, ca nu este, au eventual un abonament 'cu de toate' la romtelecom cu antena de Dolce. Masini nu au, la oras ajung cu autobuzul, la liceu nu prea ajung copiii, ca sa fie nevoiti sa cheltuie pe naveta/haine/rechizite. La scoala din sat, nu prea vine nimeni sa ceara 'fondul scolii' si cheta pt mobilier nou ...

Cum populatia din zona rurala (din cate stiu eu, posibil sa se fi schimbat intre timp proportia) e mai numeroasa decat cea de la oras ... capcaunul are dreptate.

Ok. In cazul asta nimic nu se mai aplica.

Eu m-am referit STRICT la oras mare si in speta Bucuresti (nu cred ca in alte orase e altfel).

Ce e mai tragic: este ca cei cu un astfel de venit in USA/Canada/Europa de vest erau in topul societatii, iar ch. de intretinere nu depaseau poate 5-10% din venit.
Ma refer la INTELECTUALI si anume doctori, profesori, fizicieni, chimisti, etc.

Doctori de top in domenii 'de varf' gen chirurgie etc ar fi avut chiar Lamborghini (cumparat cu banii castigati cinstiti).

Mergi la inceput

exagerat 5-10% din venit, dar hai un 25% pt. ch. de existenta minimala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Si eu cred ca cu 5.000 RON/familie (2+1) este la limita limitei daca se doreste un trai cat de cat decent. Asta fara rate ca daca rata este 500-600 s-a terminat...
Si atunci intrebarea: cum traiesc totusi (ca traiesc) cei care au 2000 RON /familie(2+1)??

5000RON/familie este deja lux.
Marea majoritate a familiilor (2+2) din Romania au sub 2000 RON. Si totusi traiesc decent.

DECENT????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

daca faci o asemenea afirmatie, ca se poate trai decent cu banii astia, vino si exemplifica , poate noi suntem cei care nu stim sa ne descurcam.
asta ca sa nu intreb, cam acelasi venit are si familia ta?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

daca faci o asemenea afirmatie, ca se poate trai decent cu banii astia, vino si exemplifica , poate noi suntem cei care nu stim sa ne descurcam.
asta ca sa nu intreb, cam acelasi venit are si familia ta?

stoian

nu inteleg. in prima fraza spui ca se poate trai decent cu 2000/ron/fam/luna iar in a doua ca sa se explice cum s-ar putea asa ceva?

Deci? Spui ca se poate sau ca nu se poate trai decent?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

nu inteleg. in prima fraza spui ca se poate trai decent cu 2000/ron/fam/luna iar in a doua ca sa se explice cum s-ar putea asa ceva?

Deci? Spui ca se poate sau ca nu se poate trai decent?

prima fraza cica era citat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

La noi naveta lunara a lui iubi ajunge cam la 5 milioane...

Cu ce avem noroc, cu faptul ca nu platim decat 400 de RON/luna chirie, apartament cu 2 camere, cu parchet si baie jalnica, dar cu termopane, balcon inchis si centrala termica. Proprietarul e adventist, cunoscut de-al soacrei, si asa a fixat el pretul, n-am habar de ce, mie imi convine.

Intretinerea (aia afisata la panoul din casa scarii) variaza intre 60 de lei si 150 de lei, depinde de anotimp. Sa vedem gazul, acum, ca merge centrala.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput