-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddaas

Intrebare: cat credeti ca are nevoie o familie compusa din 2 adulti + 1 copil pentru un trai decent in RO in 2010?

Presupunem:
- exista o proprietate unde se poate locui (nu se plateste chirie sau rata)

Trai decent:
- plata facturi
- mancare ok pt. toata lumea (fara caviar dar si fara cele mai ieftine alimente de cea mai proasta calitate)
- haine pt. toata lumea (calitate medie)
- medicamente, doctor etc pt. toata lumea
- un concediu pe an
- circa 2 iesiri pe luna la un restaurant/bar/terasa
- cateva iesieri pe luna cu copilul la un spectacol, loc de joaca platit etc
- benzina pt. 1 masina/familie (presupunem ca exista masina)
- mici reparatii/ch. neprevazute. Repet: ch. mici cum ca trebuie luata o priza noua :)

prea multe variabile. in special iesirile la restaurant/terasa, unde poti lasa de la 10 roni pana la peste 100, iar despre concediu nu mai vorbesc cat de mari pot fi diferentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Noi avem 2500 lei. Si nu e suficient. Nu avem rate la banca si nici chirii. Mi-as mai lua un job, dar sotul e mai mult plecat in deplasari si ajunge acasa dupa 11 noaptea. Macar un parinte sa fie elementul de stabilitate si sa vina acasa la ora 5. Si apoi nu pentru toate meseriile se gaseste vreun job suplimentar.
Iar iesirea la restaurant a devenit o utopie pentru familia mea. Sa nu mai zic de benzina si concedii. dar sa nu uitam de taxele platite la masina anual, plus impozit pe casa.

hainute de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

am spus iesire la restaurant/terasa/etc de 2 ori pe luna deci o data la 2 saptamani o iesire la o terasa la o bere. Adica ceva spre minimum dar sa fie tocmai ca sa echilibreze.

Si eu cred ca cu 5.000 RON/familie (2+1) este la limita limitei daca se doreste un trai cat de cat decent. Asta fara rate ca daca rata este 500-600 s-a terminat...

Si atunci intrebarea: cum traiesc totusi (ca traiesc) cei care au 2000 RON /familie(2+1)??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Citat:

am spus iesire la restaurant/terasa/etc de 2 ori pe luna deci o data la 2 saptamani o iesire la o terasa la o bere. Adica ceva spre minimum dar sa fie tocmai ca sa echilibreze.

Si eu cred ca cu 5.000 RON/familie (2+1) este la limita limitei daca se doreste un trai cat de cat decent. Asta fara rate ca daca rata este 500-600 s-a terminat...

Si atunci intrebarea: cum traiesc totusi (ca traiesc) cei care au 2000 RON /familie(2+1)??

Pai vezi mai sus cum traiesc. Ne chinuim si facem sacrificii, muncim ca sa platim facturi si sa luam mincare. Restul devine lux.

hainute de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ana, voi aveti 2500 de lei fiecare (asa cum a facut Selene calculul) sau impreuna? Ca daca aveti fiecare si nu aveti rate, chirii, atunci venitul mi se pare decent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Ana, voi aveti 2500 de lei fiecare (asa cum a facut Selene calculul) sau impreuna? Ca daca aveti fiecare si nu aveti rate, chirii, atunci venitul mi se pare decent.

daca citesti mai sus a specificat ca traiesc 2+2copii cu 2500!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:

5000RON/familie este deja lux.
Marea majoritate a familiilor (2+2) din Romania au sub 2000 RON. Si totusi traiesc decent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Marea majoritate a familiilor (2+2) din Romania au sub 2000 RON. Si totusi traiesc decent.

Te rog, defineste "decent" in viziunea ta. Ce inseamna sa traiesti "decent" cu un venit de <500 lei/persoana/luna?

Editez: intretinerea la 4 persoane la ap. cu 2 camere e undeva la 300-400 lei, gradinita la 2 copii e vreo 300 lei, lumina, telefon, cablu inca 300-400. => deja mai raman vreo 1000 lei. Din astia poti sa iei mancare, haine cand e nevoie, benzina/abonament la mijloace de transport in comun. Trai decent inseamna sa nu iti permiti sa iei jucarii la copii decat de 2 ori pe an si atunci cu bani dramuti din timp? Decent este sa nu iti permiti sa cumperi carti sau haine noi, ghete, ci sa te duci la SH-uri in fiecare luna? Asta inseamna decent?

Cine isi permite concediu de o saptamana macar pe an dintr-un venit ca asta? Asta e decentza?

Sau nu e decent sa le oferi copiilor 5 zile la mare, e lux si nu e cazul ...?

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cu un venit de 2000 de lei/patru persoane poti sa supravietuiesti si atit. Din pacate, multi invidiaza "decenta" celor care traiesc cu banii astia pentru ca se poate si mult mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

te inseli amarnic, nu stii realitatea sau te raportezi la africa sahariana daca spui ca 4 persoane traiesc decent cu 2.000 ron.

sau spune clar: decent inseamna apa, paine, un acoperis si haine.

In niciun caz nu intra chestii normale, normale 100% cum ar fi: sa bea si apa plata nu doar de la robinet, sa aiba tel, cablu, internet, sa manance si o fructa, leguma etc.

Mergi la inceput