-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?
Raspunsuri - Pagina 6
ligia13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura25 Pe de o parte, capcaunul are dreptate. In zonele rurale de ex., 2000 lei ca venit e foarte, foarte ok. Pt ca au legume, oua, carne, eventual cereale din productie proprie, nu cumpara multa mancare. Acolo 3-4 generatii de copii imbraca aceleasi haine si li se pare ok asa. Cablu nu platesc, ca nu este, au eventual un abonament 'cu de toate' la romtelecom cu antena de Dolce. Masini nu au, la oras ajung cu autobuzul, la liceu nu prea ajung copiii, ca sa fie nevoiti sa cheltuie pe naveta/haine/rechizite. La scoala din sat, nu prea vine nimeni sa ceara 'fondul scolii' si cheta pt mobilier nou ... Cum populatia din zona rurala (din cate stiu eu, posibil sa se fi schimbat intre timp proportia) e mai numeroasa decat cea de la oras ... capcaunul are dreptate. Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
chiar asha ca ai dreptate
- ca doar mancarea la gaini e pe gratis...oamenii aia nu platesc nimic pe ea
- porcul traieste cu aer...la fel si vaca...doar respira si da lapte
- semintele de legume is gratis...
- si sa nu mai punem si munca!
- fondul scolii se se cere ..crede peste tot pt ca scolile de sat au chiar mai putin decat cele de la oras
- si chiar asha ce le trebuie la copiii aia haine ...
Ce usor e sa faci calculul la altii!
Si ce usor e sa clasifici decentul in functie de sat sau de oras.
Si chiar asha ce le-ar trebui scoala sau liceu la cei de la sat?!
Of Of...
Laura25 spune:
ligia13
, mesajul meu era 70% ironic - 30% trist.( ai mei stau la tzara, unde de altel am crescut si eu ani buni, plus ca stiu f. bine cat de dura e realitatea acolo - vezi linkul dela semnatura mea -)
E trist sa ajungem sa credem ca a manca numai ce e mai ieftin si a te imbraca de la SH, de a nu sta pe bucati de carton pe strada se cheama "trai decent". Dar probabil ca asa sloganuri se zic pe la partind unde merge capcaunul. Si or fi convinsi ca daca repeta de multa ori, fara sa le tremure vocea (sau tasta) ajunge lumea sa ii si creada.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Bee spune:
Stiti ce-i ciudat, nu e vorba de a trai decent sau nu ci de realitatea mizerabila a situatiei! Salariu mediu in Romania e de cca 1400 RON. Asta inseamna ca o familie medie (nu spun urbana, rurala, fiindca din punctul meu de vedere nu conteaza) 2 adulti plus 2 copii, traiesc cum traiesc cu 2.800 lei, in medie!!!!! Asta ce inseamna: ca pentru o familie care traieste la limita decentei cu 5000 ROn exista alte 2 familii care traiesc cu 1700 RON (asta ca sa iasa media de 2800).
Pentru fiecare familie trai decent poate sa insemne altceva. Da, unora li se pare decent sa dramuiasca banii si sa ia jucarii de 2 ori pe an. Altora li s-ar parea decent sa aiba ce pune pe masa, etc.
alina_satena spune:
nu pot sa cred ca am ajuns in aceasta situatie,sotul meu are salariu in jur de 2000ron plus ce mai castig eu din meditatii si pot sa spun ca tot traiesc de la un salariu la altul,cred ca vom ajunge vorba unei fete care a scris la acest subiect,vom ajunge sa dormim pe cartoane si sa mancam daca mai avem bani ca facturile ne "mananca" toti banii ,mi se pare anormal ca intr-o tara care se vrea democrata si ca facand partea din Uniunea Europeana sa traim mai ceva ca in tarile lumii a treia,suntem mai rau decat pe vremea raposatul(ce stiu si eu din povestile parintilor)imi e greu sa spun ca nu stiu de unde voi mai taia ca sa avem cat de cat strictul necesar lapte,pampersi,fructe,carne ,legume si etc pentru copil ma duk kam la 300-500Ron pe luna cu tot cu hainute si etc,ca sa nu mai spun ca noi nu ne mai cumparam,medicamente cam strictilu necesar asa ca nici sa ne imbolnavim nu ne mai permitem,sper ca vom ajunge si noi sa traim cat de cat mai bine va mai astept cu sfaturi,opinii si sugestii.
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui Marina platesti impozit pe meditatii? Marina |
Da, buna intrebare!
capcaunul spune:
Ma asteptam la multimea de rosii aruncate. Intre a arunca cu rosii in zadar si a accepta realitatea economica, ultima alternativa este singura constructiva.
Decat sa ne plangem ca vai, statul nu ne da, vai pedeleul fura, opozitia minte, basescu ne trage-n jos, ponta ne vinde, sindicalistii blufeaza, fmi-ul inrobeste si capitalistii exploateaza,
mai bine
ne reorganizam viata, ne reordonam prioritatile, ne regandim statutul social si profesional, si cautam NOI INSINE sa traim si decent (decent inseamna fara sa furi, fara sa te umilesti, fara sa calci peste principii), si confortabil.
[Hint: cum romanii se declara 90% ortodocsi, ar trebui ca 90% dintre romani sa renunte la desertaciunile materialiste si sa se bucure cu adevarat de viata.]
Cheltuielile insirate de unii, sute de lei telefoncablucurent, sute de lei gradinita, sute de lei intretinere, sute de lei rate fac toate parte din categoria lux. Se poate trai decent intr-o casa mai micuta, la periferie, gradinitele de stat fara fite sunt inca gratuite, samd.
Majoritatea romanilor inca nu au inteles ca a fi proprietari pe un apartament si a te plange ca nu-ti ajung banii de intretinere sau de mancare nu inseamna deloc trai la limita decentei. Limita decentei inseamna sa nu-ti ajunga banii de intretinere si mancare FARA sa ai apartament.
PS. Laura25, nu merg la partid mai des decat tine.
Laura25 spune:
Gradinitele de stat sunt gratuite daca iei copilul la 12 si nu manca deloc acolo. Dar ca sa ai un venit de 2000 lei /familie, cam trebuie sa munceasca ambii parinti, deci copii stau la gradinita la program prelungit, unde costa intre 150 si 180 lei/luna mancarea. In ecuatia ta era vorba de 2 copii. De asta am zis 300-400 gradinita, la stat. Daca am fi vorbit de gradinite particulare, sumele erau de la 600 /copil in sus. Vezi ca nu stii care e realitatea?
eu nu stau deloc la partid , ci in mijlocul oamenilor "normali" din tara asta si vorbesc din ce vad in jurul meu, nu din ce imi spune preaiubitul conducator ca se intampla de fapt
Daca sa fii proprietar de ap. este un lux? Care ar fi normalitatea? Sa stea toti cu chirie? Tu stii cat costa o chirie in Romania la ora asta?
Eu nu am zis nici o secunda ca ar trebui sa de statul ceva. Dar statul ar trebui sa creeze mediu propice pt afaceri private, care afaceri sa ofere locuri de munca, sa genereze impozite platite la stat. Zi-mi, te rog, o singura chestie pozitiva luata in ultimul an, care a stimulat investitiile si a ajutat mediul privat de afaceri (sau macar nu i-a pus bete in roate) .
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Vezi ca nu stii care e realitatea? |
Ba stiu. Realitatea este mai complexa decat cea sugerata de tine sau de altii. Exista si gradinite gratuite cu program prelungit. Trebuie sa le cauti. Evident ca in buricul targului nu mai sunt. Dar nici nu inteleg de ce oameni care nu pot sa-si asigure un trai confortabil in buricul targului tin neaparat sa stea acolo, plangandu-se ca nu fac fata cheltuielilor.
eu nu stau deloc la partid , ci in mijlocul oamenilor "normali" din tara asta si vorbesc din ce vad in jurul meu, nu din ce imi spune preaiubitul conducator ca se intampla de fapt |
Asadar ai demonstrat ca NU AM NICI CEA MAI MICA relatie cu partidul. Multumesc.
Daca sa fii proprietar de ap. este un lux? Care ar fi normalitatea? |
N-am spus ca este un lux. Am spus doar ca este PESTE limita decentei. Un om care are o avere personala de zeci de mii de euro NU ESTE la limita decentei, daramite sub ea! Cu zeci de mii de euro poti deschide o mica ferma la tara.
Sa recunoastem: romanul secolului XXI s-a nascut bugetar si tare nu-i place altfel.
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui capcaunul Ma asteptam la multimea de rosii aruncate. Intre a arunca cu rosii in zadar si a accepta realitatea economica, ultima alternativa este singura constructiva. Decat sa ne plangem ca vai, statul nu ne da, vai pedeleul fura, opozitia minte, basescu ne trage-n jos, ponta ne vinde, sindicalistii blufeaza, fmi-ul inrobeste si capitalistii exploateaza, mai bine ne reorganizam viata, ne reordonam prioritatile, ne regandim statutul social si profesional, si cautam NOI INSINE sa traim si decent (decent inseamna fara sa furi, fara sa te umilesti, fara sa calci peste principii), si confortabil. [Hint: cum romanii se declara 90% ortodocsi, ar trebui ca 90% dintre romani sa renunte la desertaciunile materialiste si sa se bucure cu adevarat de viata.] Cheltuielile insirate de unii, sute de lei telefoncablucurent, sute de lei gradinita, sute de lei intretinere, sute de lei rate fac toate parte din categoria lux. Se poate trai decent intr-o casa mai micuta, la periferie, gradinitele de stat fara fite sunt inca gratuite, samd. Majoritatea romanilor inca nu au inteles ca a fi proprietari pe un apartament si a te plange ca nu-ti ajung banii de intretinere sau de mancare nu inseamna deloc trai la limita decentei. Limita decentei inseamna sa nu-ti ajunga banii de intretinere si mancare FARA sa ai apartament. PS. Laura25, nu merg la partid mai des decat tine. |
Eu am asa, o vaga impresie, ca tu scrii si pe alte forumuri, sub un alt nick... Aluzia la ortodoxism m-a facut sa cred asta...
| Cheltuielile insirate de unii, sute de lei telefoncablucurent, sute de lei gradinita, sute de lei intretinere, sute de lei rate fac toate parte din categoria lux. Se poate trai decent intr-o casa mai micuta, la periferie, gradinitele de stat fara fite sunt inca gratuite, samd. |
Fara telefon (fix/mobil, nici un 112 sa nu poti forma, in caz de, sa zicem, febra 40 cu convulsii a copilului, fara cablu, ca TV-ul e "ala negru", eventual si fara curent, nu? Ca-s mai ieftine lumanarile... Eventual si cu loc de munca la periferie, la sortat gunoiul de pe maidane... Casa mai micuta? Eventual 4 persoane intr-o singura camera?
Fain ca stii sa stabilesti limitele decentei pentru altii, bucurandu-te, in acelasi timp, de Internet, care NU intra in aceste limite ale decentei stabilite de tine pentru altii...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii