-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddaas

sa platesti impozit pt. meditatii este imoral, injust, aberant in tara in care traim, in anul 2010.

nu stiu daca este voie sa postez un clip, daca nu sa-l stearga moderatorul, altul nu mai pun.
Ca sa vedeti unde sunt banii si cine ne conduce.

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/60760/Traian-Basescu-in-2004-pe-vremea-cand-nu-refuza-invitatiile-Antenei-1-si-Antenei-3/

GOD! Uitasem cum ne-a fraierit...

Mergi la inceput

KATYA - tu gasesti telefonul scump pentru ca la Montreal, convorbirile locale sunt gratuite si nelimitate
Si bei apa de la robinet pentru ca la Montreal apa de la robinet este intr-adevar perfect potabila si recomandata, ba chiar, daca ai citit in Le Devoir, nestle vinde apa imbuteliata de la robinet, in bagazine, si unii cumpara. In Quebec adica se intampla asta.
Apa de la robinet din Ro si din Bucuresti in special este de-a dreptul infestata, la analize publicate peste tot a rezultat giardia, ba chiar si materii fecale. Ai bea apa asta de la robinet?

Si la subiect, cum am economisit eu:
- nu cumparam apa la sticle, ci cumparasem o pompa de 5 lei din carrefour si luam bidoane de 19L, astfel apa ajungea foarte ieftin. Nu cumparam sticle de jumate pentru iesit in parc, ci mereu umpleam apa de acasa.
- am renuntat la abonamentul de pe mobil, am profitat de mobilul Digi inclus, sotul suna pe fix cand eram acasa. Sau ma suna pe mobil, din minutele lui incluse (cele 30 de fidelitate) pe cartela mea, care astfel se mai incarca cu un euro la 100 de minute In rest nu vorbeam ca n-aveam de ce. Mama avea si ea Rds si in cele 500 de minute ne incadram cu varf si indesat si ne mai si ramaneau.

- se deduce deci ca la ROmtelecom renuntasem de ani de zile, abonament scump si servicii zero (mai nou si-au schimbat si ei politica si marketingu', dar nu ma mai interesa).

La restul nu am ce sfaturi sa dau, pentru ca niciodata nu am lasat apa curgand, gazul arzand, lumina aprinsa.... deci mai mult decat o faceam, nu puteam economisi la astea...

La pampersi - am renuntat la Pampers si am folosit BabyLove din Dm, la jumate de pret si perfect rezonabili calitativ.

Eu nu vad cum poate o familie de 3 persoane sa se descurce "decent" din 2000 lei. Sa faci economii la sange nu inseamna decenta. Decenta e atunci cand nu numeri fructele pe care le pui in cos... Eu ajunsesem sa iau cate doua mere, doua pere, sa dai la copii, ca pentru tine e cam lux sa mai mananci Si fara iesit la bere si fara tigari

Si dupa aia am emigrat, ca am obosit socotind si facand liste minimale. Si acum fac liste, pentru ca am fost cumpatati mereu, asa as sustine, dar liste decente. Abia acum fac liste decente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ankalaura, de cand s-au scumpit portocalele si grapefruitul - s-au dublat ca pret, nu glumesc, m-am socat cand am vazut ca un kg de portocale costa 6 RON si unul de grapefruit 7-8 RON, indiferent ca te duci la supermarket sau in piata, am inceput sa iau si eu tot asa, doua portocale, doua grapefruit... Le storc pentru suc, pentru copil.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Nu de azi sau ieri pretul fructelor e similar, la piata sau la supermarket. Eu gaseam adesea pret mai bun la Kaufland decat la piata (cu exceptia sezonului de varf la anumite fructe autohtone, desi si atunci erau preturi similare in supermarchet...).
Nu luam fructe din Carrefour pentru ca mi se parea ca arata rau, si mi-era mai simplu sa iau de la colt, aratau mai bine si aveau acelasi pret.

Am avut si vremuri cand economiseam maxim, faceam din 3 pulpe si o cana de orez mancare pentru o saptamana, iar cand pulpele erau un lux, luam si spate cu 2 lei kilu, iesea supa buna - din fericire nu aveam copiii atunci. Dar asta nu e decenta. Asta e saracie lucie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Edip, "Cu parere de rau dar cine castiga in ro sub 500E pe luna acum cred ca nu are nici cea mai mica calificare"

Adica?

Iubi a facut Facultatea de Nave, este inginer proiectant instalatii navale. Asta nu e calificare? La firma asta la care este acum, lucreaza din septembrie 2008. Daca ar fi ramas la firma veche, unde s-au facut restructurari, s-au dat oameni afara si/sau au fost trimisi in alte departamente, ar fi avut acelasi salariu ca la firma noua, 1.600 de RON. Adica 400 de EUR.

Acum face un curs de inspector resurse umane. Costa 500 de RON, cel putin asa i s-a spus cand s-a inscris. Prima rata i-a platit-o maica-sa.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Daca il plateste atat nu prea are nici o valoare din punct de vedere al angajatorului.. asta inseamna ca isi permite sa il piarda la orice ora ca nu ii afecteaza firma, deci nu e cine stie ce calificat.. gaseste destui ca el deci... intelegi acum ce vreau sa zic prin "calificat"? Ti-am zis ca nu ma intereseaza diploma. In Ro oricine are diplome acum. Asa cum tu ca angajat in momentul in care iti gasesti ceva mai bine platit pleci, asa si angajatorul te plateste cu atat cat crede el ca valorezi pentru firma lui. Isi evalueaza pierderile in caz ca ai pleca si pune un pret pe munca ta. Si cine tot blameaza angajatorii, e liber la deschis firme.

Selene_Bunny, nu te supara.. stii de ce e sotul platit asa? Pentru ca la varsta lui, om insurat, ii mai plateste mama cursuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Cum arata Romania anului 2010 fata de Romania anului 2005?
La rece judecand, preturile sunt ceva mai mari, unele au stagnat, altele au crescut usor, cateva s-au dublat poate. Cursul leului e cam acelasi, in schimb salariile si pensiile sunt mai mult decat DUBLE!

Si-atunci cum naiba de atat de multa lume sustine ca o duce mai rau?

Privind cu atentie vedem alte semne ale bunastarii generale. S-a umplut tara de vile si ansambluri rezidentiale, unele zone sunt de-a dreptul sufocate de case, birouri sau apartamente noi. S-au umplut toate parcarile si trotuarele cu masini, care, pe deasupra, ar face sa paleasca orice parcare centrala din capitalele vestice. Sute de mii de romani se balacesc in fiecare vacanta in Bulgaria, Grecia, Turcia sau Spania. Plasmele s-au vandut la concurenta cu franzelele. Telefonia mobila acopera 100% tara, iar numarul de mobile a depasit numarul de locuitori. Viteza broadband claseaza Romania pe locul 4 in lume! Centrele oraselor sunt pline de baruri, zeci de mii de baruri, pline inca de la orele amiezii. Sute de mii de romani si-au tras diplome la privat, aproape ca nu exista tanar fara o facultate si macar un masterat acolo.

Dar toate astea pe credit.

Romanul anului 2005 era aproape liber pe venitul lui. Romanul anului 2010 are venit dublu dar mai mult de jumatate se duce in rate. Romania de astazi traieste pe pielea ei drama americanului anilor '30.
A fost vrajit de sloganurile traieste acum, platesti mai tarziu pentru a se trezi in plina criza ca de fapt platesti acum, traiesti mai tarziu.

Romanul s-a indatorat peste masura. A consumat peste masura. Fara sa produca prea mare lucru intre timp. Economia nu s-a dublat. Cifrele uluitoare de crestere economica din 2007-2008 sunt inselatoare pentru ca ele nu reflecta crestere economica reala ci doar boomul constructiilor. Piata imobiliara s-a prabusit, constructiile au inghetat, economia a revenit la nivelul DE DINAINTEA dublarii salariilor si pensiilor. Tragic, dar asta e. Politica nu are niciun rol major in tragedia asta care are radacini adanci in mentalitatea actuala a majoritatii romanilor. Cine vrea sa inteleaga asta bine, cine nu, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Cum arata Romania anului 2010 fata de Romania anului 2005?
La rece judecand, preturile sunt ceva mai mari, unele au stagnat, altele au crescut usor, cateva s-au dublat poate. Cursul leului e cam acelasi, in schimb salariile si pensiile sunt mai mult decat DUBLE!

Si-atunci cum naiba de atat de multa lume sustine ca o duce mai rau?

Privind cu atentie vedem alte semne ale bunastarii generale. S-a umplut tara de vile si ansambluri rezidentiale, unele zone sunt de-a dreptul sufocate de case, birouri sau apartamente noi. S-au umplut toate parcarile si trotuarele cu masini, care, pe deasupra, ar face sa paleasca orice parcare centrala din capitalele vestice. Sute de mii de romani se balacesc in fiecare vacanta in Bulgaria, Grecia, Turcia sau Spania. Plasmele s-au vandut la concurenta cu franzelele. Telefonia mobila acopera 100% tara, iar numarul de mobile a depasit numarul de locuitori. Viteza broadband claseaza Romania pe locul 4 in lume! Centrele oraselor sunt pline de baruri, zeci de mii de baruri, pline inca de la orele amiezii. Sute de mii de romani si-au tras diplome la privat, aproape ca nu exista tanar fara o facultate si macar un masterat acolo.

Dar toate astea pe credit.

Romanul anului 2005 era aproape liber pe venitul lui. Romanul anului 2010 are venit dublu dar mai mult de jumatate se duce in rate. Romania de astazi traieste pe pielea ei drama americanului anilor '30.
A fost vrajit de sloganurile traieste acum, platesti mai tarziu pentru a se trezi in plina criza ca de fapt platesti acum, traiesti mai tarziu.

Romanul s-a indatorat peste masura. A consumat peste masura. Fara sa produca prea mare lucru intre timp. Economia nu s-a dublat. Cifrele uluitoare de crestere economica din 2007-2008 sunt inselatoare pentru ca ele nu reflecta crestere economica reala ci doar boomul constructiilor. Piata imobiliara s-a prabusit, constructiile au inghetat, economia a revenit la nivelul DE DINAINTEA dublarii salariilor si pensiilor. Tragic, dar asta e. Politica nu are niciun rol major in tragedia asta care are radacini adanci in mentalitatea actuala a majoritatii romanilor. Cine vrea sa inteleaga asta bine, cine nu, nu.

capacunule, tu nu stai in ro ca prea ai vederi capitaliste, nu-i asa? de curiozitate... :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Selene Buny si Ankalaura,e-adevarat ca n-am stiut ca apa-i infestata,daca populatia e informata sa nu bea,apai sa nu bea.Iar de servetele de bebe nu m-am referit la ocazionale,ca-i normal sa ai cu tine cind pleci de-acasa,dar am vazut ca toata lumea le indica alaturi de scutece,ca pe o cheltuiala semnificativa si de-aia am zis.

Mianna ,am facut un amestec intre un milion 100 vechi si 110 noi si mi-a iesit 1.100,acuma sper ca s-a inteles ca a fost din greseala,ma duc sa editez daca mai gasesc pagina,dar chiar si 110 lei mi se pare scump vorbitul(asta in cond.in care vbim la un sb despre cum sa facem si de unde sa mai taiem).Eu atita vorbarie la mobil de la copil pina la bunic pe strada si-n mijl de transport n-am auzit in viata mea niciunde,dar voi stiti mai bine.

Mai aveam de zis si de parastase,botezuri si studente care nu-si gatesc desi au app.cu chirie deci bucatarie,dar nu mai zic,va tin pumnii tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip
capacunule, tu nu stai in ro ca prea ai vederi capitaliste, nu-i asa? de curiozitate... :)

Neaos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Nici eu nu am m obil Nici in Romania nici afara si nu mor.Nici fiica-mea de 14 ani nu are desi in Romania familii ce numara banii de intretinere au cate trei copii cu mobile fiecare.
Noi acum ne-am permite sa-i luam dar nu vrem din alte motive dar uite ca nu moare.
Sotului meu de exemplu ii este indispensabil prin natura muncii lui dar altfel ar renunta si el.
Deci, o mare economie.
Nici cablu TV nu am . Televizor da dar cablu nu.Si desi pare ca nu este o mare economie pentru ca in Romania sunt sute de oferte, nu-i asa.Copiii mei nu cer sute de chestii pe care altii le cer pentru ca le vad la reclame.

Mergi la inceput