-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

nu este o replica.
Trebuie inteles ca banii nu se duc in niciun fond de pensii sau altceva. Se duc in buzunare, tepe etc.
Ce spun eu aici s-a dovedit in ultimii anii.

Tu stii ca trotourul din fata blocului unde stau era IMPECABIL. Repet impecabil. Daca luai troutuarul si-l duceai in Germania unde stai, nici nu observau nemtii ca n-ar fi trotuarul lor.
Ghici ce s-a intamplat? A fost schimbat vara asta cu tot cu bordura :)
Este moral banii munciti din meditatii sa se duca in trotuarul cel nou????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Dar de ce este obligatoriu sa cumperi din Careffour, unde imbracamintea este de cateva ori mai scumpa decat in alta parte ? De cata calitate e nevoie pt hainele unui copil, cand la sezonul urmator va avea nevoie de altele ?!

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

am zis Carrefour si nu Zara, Benetton, Adidas etc.

Ok, eu iau si din piata des. Tot nu faci mare lucru cu 25/ron luna copil pt. haine (care trebuie sa aiba si f. multe ca le murdareste repede).

Mergi la inceput

si inca ceva important. Cand ai un venit mare, muncesti de rupi de cele mai multe ori. Este un cost sa umpli ore intregi prin piete, magazine sa cauti mai ierftin. Daca ai munci in timpul ala ai castiga mai mult decat pretul mai mic. In plus timpul ramas trebuie petrecut si altfel (familie, prieteni etc).
Deci cateodata, daca nu ai timp este mai ieftin sa cumperi mai scump.

Mergi la inceput

Decat sa vedem totul in negru, mai bine am incerca sa gasim solutii reale de face fata cheltuielilor lunare.
Cand vrei mai mult decat poti, nemultumirile cresc pe masura ce cresc si pretentiile si neputinta.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddaas

sa platesti impozit pt. meditatii este imoral, injust, aberant in tara in care traim, in anul 2010.

nu stiu daca este voie sa postez un clip, daca nu sa-l stearga moderatorul, altul nu mai pun.
Ca sa vedeti unde sunt banii si cine ne conduce.

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/60760/Traian-Basescu-in-2004-pe-vremea-cand-nu-refuza-invitatiile-Antenei-1-si-Antenei-3/

Ce spune Basescu nu ma intereseaza, asa ca la clip nu ma uit.
Da, la fel de imoral ca si scurgerea banilor in diverse gauri si buzunare - ca in fond, clasa politica e croita tot din romani, nu din import, care incep prin a tepui la impozite si termina cu acelasi exercitiu in parlament/guvern si - eu inca mai sper - la DNA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Nu stiu daca din afara primiti sfaturi,daca da,va zic si eu citeva surse de economii:

-servetele umede pt bebe,dati-le-ncolo ca nu-s necesare,bagati fundul copilului in chiuveta si spalati-l cu apa si sapun

-tel mobil:mie mi se pare exagerat cum zicea cineva:60 fix+50 mobil.E enorm 110 lei pe vorbit.Cum sa platesti atita ca sa vorbesti?

-mai zicea cineva de apa plata ca asta ar intra la decenta.Apa de la robinet e absolut potabila si inofensiva.Cea imbuteliata doar ca-i mai filtrata,mai pura,dar ce ravagii pt mediu cu plasticaraia-n care-i imbuteliata!Plus ca si gratis dac-ar fi eu n-as cara apa 3 etaje pe scari sa-mi rup circa,noi bem de la robinet si sintem sanatosi tun.

Imi pare rau de viata grea din Ro,dar sint de acord cu Capcaunul si alte persoane care cauta si gasesc solutii.

Si daca va consoleaza cu ceva,nu-i chiar mare scofala sa-ti cumperi usor lucruri,eu eram mai fericita in ro cind imi cumparam pantofi,ma uitam la ei,ii mai probam,iar ma uitam in oglinda,ce ma mai bucuram!Aici nici n-am chef sa-mi cumpar si nici nu ma bucur cind imi cumpar...

Curaj,n-o dura o vesnicie greul!

edit o greseala de aritmetica

Mergi la inceput

Apa de la robinet nu e buna de baut, din pacate.
Dar exista filtre de apa relativ ieftine, pe care le schimbi de 2 ori pe an. Se iese mult, mult mai ieftin decat daca ai cumpara apa la sticla.
Eu am filtru Acvatot si sunt f multumita, chiar daca s-a scumpit, tot este mai rentabil decat sa cumpar si sa car bidoanele de apa.

Se gasesc servetele umede cu 3 lei pachetul de 72 buc, in hyper-market-uri.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Nu stiu cum mai e cu salariile vs. preturi in Ro ca am emigrat de ceva timp. Ceea ce vreau sa spun ca de cate ori vin in Ro, vad o gramada de masini noi si destul de scumpe pentru veniturile de acolo dupa parerea mea... De cate ori vorbesc cu amici (nu stiu ce salarii au) mai toti isi fac vacantele pe afara... Si toti se plang ca nu au bani... ceva nu e in regula zic eu...
In plus 2000 pe familie mie mi se pare un venit mic pentru oameni calificati (nu cu diplome ca nu asta inseamna calificat). In 2003 cand am emigrat noi aveam dublu si nu stateam Bucuresti.

Eu zic ca solutia nu e sa cauti de unde sa tai ci sa cauti cum sa castigi mai mult daca vrei viata decenta... Asteptatul de la job la stat nu iti aduce asta... La privat, daca nu ai o calificare care sa il faca pe patron sa te plateasca bine iar nu o sa ai cat iti trebuie. Veniturile sunt determinate de "valoarea" ta pe piata de munca si atat. Daca nu te satisface nivelul de salarizare ai si alte alternative: iti deschizi firma proprie ( dar vezi sa ii platesti pe angajati asa cum visai tu sa fi platit) lucrezi pe contract in alte tari, emigrezi... Jelitul si asteptatul sau cautatul cum sa tai cheltuielile nu sunt solutii. Parerea mea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta
Se poate trai decent cu mai putin de 2000 de lei, cu conditia sa nu ai cheltuielile mai mari decat venitul.

Asadar nu sunt singurul care traieste cu suc de rosii.

Mergi la inceput