-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Capcaunul, cred ca se referea la educatie privata la prescolari, nu la studenti sau elevi de liceu.
Si eu una sunt perfect de acord cu el, desi la noi situatia e diferita: nu locuim in oras, dar facem naveta la oras. Sotul are transportul asigurat, eu nu, insa programul nostru de lucru nu coincide. Asa ca fac si eu naveta cum pot si nu ma costa foarte mult (e drept ca uneori e chinuitor, dar mi-am asumat riscul asta de multa vreme). Una peste alta pe mine naveta ma duce cam la 1 milion pe luna, cu tot cu abonamente de metrou si RATB in Bucuresti. E drept ca as putea fi o doamna si sa merg cu masina mea si m-ar costa cca 4 milioane pe luna naveta. Calculele imi spun, ca domnia mea nu merita!
Selene, statistica nu-ti pune tie blidul pe masa, dar o statistica e un calcul rece, care da informatii reci si reale. SI lumea traieste cu bani putini! Cum traieste, fiecare stie situatia lui. SI da, cred ca frigiderul vechi e un mare consumator de energie. SI becurile daca le aveti de la fostul proprietar, e posibil sa consume mult si sa nu fie econimice! Eu am numai becuri economice in casa si se simte la factura mult. Lumina mi s-a parut foarte chioara la inceput cand am trecut de la becurile normale la cele economice, acum ne-am obisnuit. Cu SH, nu sunt foarte de acord, decat pentru anumite lucruri: acum o sa iau niste salopete groase de fas pentru copii. Haine si incaltaminte cumparam numai la reduceri si numai ce avem absoluta nevoie. Ce nu striga, nu se cumpara. Si o alta posibilitate sa reduca sotul tau banii de naveta, trebuie sa existe. Oricum, imi pare rau ca va e greu.

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Bee, exista. Mutatul in alt oras si gasirea unui alt job.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Cu frigiderul vechi, n-am ce sa-i fac, in sensul ca sa zicem ca am reusi sa luam unul nou, economic, dar pe asta vechi unde-l pun? Ca proprietarul a zis clar ca el, din casa asta, nu mai muta nimic, asta dupa ce i-am fortat un pic mana si l-am obligat sa duca naibii aragazul care era de aici, ca scapa gaz (nu a crezut, sotia lui a spus ca doar putem gati si cu geamul deschis, ceea ce eu oricum faceam si, totusi, putzea a gaz in casa). Asa, deci n-am unde-l pune, si proprietarul a mai zis ca, daca nu ne convine, el nu ne obliga sa stam aici, putem sa ne cautam in alta parte. Ceea ce nu e simplu deloc, una ca, in alta parte, costa cel putin dublu chiria, doi ca unde mama naibii mut eu mobila noastra de aici?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

nu inteleg de ce intereseaza pe unii daca platesc eu impozit sau nu,important este ca am un venit mai mare sau mai mic,ca incerc sa supravietuiesc in aceasta tara unde nici sa mai mananci nu iti mai permiti,nici sa te imbolnavesti,apoi sa mai mori.Educatia este=0,guvernantii nostri la fel,traiul nostru de zi cu zi la fel,nici nu stiu in viitor e ne vom mai permite sau nu,cred ca ca vom ajunge muritori de foame in propria tara,ceea ce este un mare pacat pentru ca aceasta tara are resurse daca ar fi bine guvernata,dar in fine,sa speram ca se vor schimba vremuriile si pentru noi oamenii de rand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Dar nici nu ar trebui sa platesti impozit. Impozitul in mare parte se va fura adica se va duce in buzunarele politicienilor, comisioane pt. contracte, borduri, autostrazi (care nu se fac dar se platesc), brand de tara etc.
Deci trebuie sa tii tu banii de impozit ca tu muncesti pentru ei fara ajutor si asta inseamna ca toata lumea castiga: se stimuleaza consumul, se creaza locuri de munca (ca se vinde), se invart banii.

Mergi la inceput

sa platesti impozit pt. meditatii este imoral, injust, aberant in tara in care traim, in anul 2010.

nu stiu daca este voie sa postez un clip, daca nu sa-l stearga moderatorul, altul nu mai pun.
Ca sa vedeti unde sunt banii si cine ne conduce.

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/60760/Traian-Basescu-in-2004-pe-vremea-cand-nu-refuza-invitatiile-Antenei-1-si-Antenei-3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Selene, poate ar fi bine sa scoti frigiderul din priza si sa cauti mincare undeva la sh, sa nu va mai spalati decit 1 data pe saptamina, sa spalati o haina numai ce ati purtat-o 1 saptamina, tubul de pasta de dinti, sapun, dero sa te tina citeva luni... poate asta e solutia. Sa o urmam cu totii. Ca alta varianta nu mai vad.
Selene, tu mai ai putere sa speri ca va veti redresa in viitorul apropiat? Adica pina in pirmavara? Ca eu una n-am putere... poate daca as avea o matusa Tamara .

hainute de vanzare

Mergi la inceput

Capcaunul are dreptate cu un singur lucru, in rest parerea mea personala este ca bate campii. Are dreptate ca fiecare defineste decenta altfel. Decenta unora este pt. altii lux iar pt. altii saracie.
Suntem diferiti, avem aspiratii diferite, nu am fost si nu vom fi in veci egali (ca si specie).

Din punctul meu de vedere decent inseamna cel putin 6000/RON luna pt. 2+1. Cu 1000euro nu se pune problema de decenta si de un trai la limita.

O mica socoteala (ce consider eu decent, repet doar decent si nu lux):
- 1200 RON - gradinita privata program lung cu masa: (de stat nu este decenta, 20 copii la o educatoare, daca copilul e mic tb la cresa si nu exista locuri etc)
- 150 RON - tel + internet + cablu + 2xmobile:
- 200 ron - motorina
- 50 ron - abonament ratb + metrou (doar o masina)
- 75 ron/luna - intretinere masina (asigurare, revizie, o mica reparatie)
- 50 ron /luna - medicamente, vitamine copil, chestii medicale necesare
- 1600 RON mancare /luna
- 350 RON luna: pampers, sevetele, crema, carti, jucarii pt. copil
- 100 x 2: privat fiecare membru (o cafea cu colegii, o bere, un tuns, o masa la servici, un covrig)
- 100 /luna (haine - toata familia, copilul se schimba la cateva luni)
- 100 /luna - o iesire (film sau terasa sau spectacol sau teatru)
- 100 / luna: diferse in casa (un bec, o floare, un pix, un prelungitor, un pahar, un detergent etc)
- 100/luna (o vacanta pe an toti 3-4 la mare/munte etc adica 1200 ron)

Probabil ca am uitat multe. Nu este lux, este o simpla decenta (fara vacante in strainante, haine de firma, 2 masini etc).

Total: 4175 RON pt. 2+1 NU 2+2.
Se adauga si o chirie (3 camere pt. 2+2) sau rata si ies cel putin 6000/ron.

Daca discutam de lux trebuie aproape 1000 euro membru adica este 3000 pt. 2+2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu citesc si ma minunez de unde tot scoateti sumele astea pt cheltuieli.

Se poate trai decent cu mai putin de 2000 de lei, cu conditia sa nu ai cheltuielile mai mari decat venitul. Iar aici, nu fac referire la mancare, ci la naveta, chirie, becuri neeconomice, prostioare pe care sa le manance copilul, desi sunt pline de aditivi si provoaca alergii.

Este obligatoriu sa se cheltuie lunar cu imbracamintea si incaltamintea ? :lol:

Alina, esti tanara si ai putere de munca, piata muncii este dornica sa primeasca persoane de varsta ta.
Iti poti gasi de lucru ca vanzatoare sau muncitoare intr-o fabrica de pe langa Bucuresti. Optezi pt program de lucru o zi cu o zi, astfel nu vei mai fi nevoita sa apelezi pt o saptamana intreaga la cineva, care sa aiba grija de copil, ci doar cateva zile. Iar sambata/duminica, ar sta cu tatal.

Ce zici ?

Edit : eu am abonament la mobil, datorita caruia vorbesc gratuit cu cei din aceeasi retea. Abonamentul pe o luna este 1 Euro.
Am becuri economice peste tot, masina de spalat invarte zilnic rufe, iar factura de curent nu depaseste 60 de roni.

Dar cheltuielile cuiva care are copil mai mare nu sunt egale cu cei care cheltuie obligatoriu lunar pe scutece, lapte praf, cereale.
Cat este copilul atat de mic, cheltuielile sunt imense, deci, adultii sa taie de pe unde se poate pt a asigura toate astea bebelusului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddaas

sa platesti impozit pt. meditatii este imoral, injust, aberant in tara in care traim, in anul 2010.

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/60760/Traian-Basescu-in-2004-pe-vremea-cand-nu-refuza-invitatiile-Antenei-1-si-Antenei-3/

Da,da...asa este,ai mare dreptate!Foarte profund!Ca si mesajul alinei,care e mesajul "tinerei generatzii"!

Cu asemenea gindire ne intilnim si peste vreo 20 de ani sa ne intrebam cum ne redistribuim cheltuielile!

Chiar nu trebuie sa-mi datzi vreao replica,zau asa!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

100 /ron haine inseamna 25 ron /luna de membru :)
adica 2 body de la carrefour pe luna pt. copil.
Chiar nu inteleg ce e asa mult.

Vorbim de decent, europa centrala, 2010. Mie personal imi place sa fac Jogging (este cumva pest decenta)? O pereche de pantofi de jogging acceptabili costa minim 300 ron. Training inca 200 ron. Daca nu sunt potriviti si alerg cu alceva am probleme cu articulariile, coloana si capul (se loveste cheierul de cutia craniana de la socurile alergarii).
Eu nu am introdus in calcul astea.

am pus 100 ron luna ca intr-o luna cumperi de 300 ron si alte 3 nu mai cumperi nimic.

Mergi la inceput