Albinute & bondari de mar-apr '07 (150)
Raspunsuri - Pagina 20
ioanaradu spune:
buna dimineata! 
biky lui matei ii facem deja tratament, adica ii dam vit c cu propolis, sirop si pastilute si gel de la aloe, incepem acum tura a 2-a. ma gandeam totusi si la vaccin ... dar inca sunt nehotarata. mai am de discutat azi cu un prieten, medic, sa vedem el ce parere are.
curcan: eu folosesc in general pulpe superioare/inferioare/intregi, aripi si piept. ciulamaua: tai bucatele carnea si o calesc in putin ulei. adaug ciupercile, le mai las putin si pun 2 linguri de faina. dupa ce se rumeneste putin pun 3-4 linguri bune de smantana. cand incepe sa se omogenizeze incep sa torn apa sau lapte sau jumate/jumate. amestec incontinuu pana se omogenizeaza si ajunge la consistenta dorita.
alte feluri din curcan: rulada: pulpa superioara dezosata o asez pe tocator (dc nu ai tocator poti sa pui direct pe masa
). asez o feliuta de kaizer/ un carnacior/ ciuperci - la alegere, cateva fasii de cascaval. rulez si prin ori cu ata, ori cu scobitori. de aici se poate da prin pesmet sau se poate lasa asa. se poate praji in tigaie sau se poate baga la cuptor.
cu sos si ciuperci: calesc o ceapa, apoi carnea, adaug ciupercile, 2-3 catei de usturoi, busuioc, cimbru, pasta tomata, mai adaug putina apa si gata.
marta vezi ca pentru tine am scris toate retetele astea!!!
peste noi mancam destul de des. cam o data pe saptamana ar fi ideal, in fiecare zi mi-as dori eu .... dar de fapt cam la 2 saptamani avem in meniu.
iau pastrav, file de macrou, file de salau, rareori somn si somon (medalioane). crap si caras mai rar ca nu mananca fitosii din cauza de oase. in general iau de la pescarie fileuri gata transate. pangasius nu prea decat dc fac pane.
acum am in tigaia de teflon niste pastravi. 
sa aveti o zi buna.
elpower spune:
Mady sunteti in
noastre! Multa putere sa treceti prin necazul asta.
Nu stiu daca am spus, Thea are otita, asa ca saptamana asta am hotarat sa o lasam sa stea la tara si sa facem noi naveta acolo pentru ca nu doarme fara mine sub nicio forma. Se pare ca a fost o decizie buna pt ca deja are o culoare mai sanatoasa si a inceput sa manance bine.
Despre vaccinuri, n-am facut/dat nimic. Nici nu cred in vreun efect miraculos al lor. Noi incercam doar varianta cu salina si vad ca, in afara de otita asta, racelile de pana acum au fost destul de usoare fata de alte dati.
Azi-noapte am incercat si varianta cu prosopul inmuiat in apa cu sare grunjoasa pe calorifer (multumim mult pentru idee) si se pare ca a functionat la tati care a respirat normal peste noapte. Ea deja nu mai are asa probleme.
Perdele, noi, in primii ani la garsoniera, am stat cu hartie d-aia alba lipita cu scoci. N-am avut mari probleme cu aspectul asta. Si aici cand ne-am mutat, am stat destul fara, iar la dormitoare unde ma deranja fara, am facut niste bucatele de materiale dintr-o fata de masa de paste cu iepurasi, pisicute etc cat ochiul de geam si le-am prins cumva de ochiurile de geam si asa am stat pana s-au facut si bani de perdele.
Peste, Thea nu mananca decat macrou. Asa ca luam fileuri si le facem ori pe teflon, ori pe gratar. Pane nu vrea nici macar snitele de pui. Peste alb nu a vrunt ever, asa ca ma rezum la asta. Ii fac ei cel putin odata pe saptamana.
Lunea viitoare, cel mai probabil, o sa mergem la alt ORL-ist, pt ca tanti de data trecuta nu mi-a inspirat chiar asa mare incredere. Asta ni s-a recomandat de cineva e incredere, asa ca sper sa fie ok. De operatie de polipi se pare ca sunt si la noi slabe sanse sa scapam, dar mai vedem.
Va pup si va doresc macar o raza de lumina in zona asta gri in care ne aflam cu totii in perioada asta.
elpower spune:
AA si am uitat ca i-am dat si PropolisC din ala pastilute galbene cum le zice ea si ii dadeam cate doua pe zi. acum le-am terminat si mai trebuie sa ajung la farmacie sa iau. Am incercat si cu miere+laptisor de matca+propolis+polen amestecate toate si facute asa ca o pasta, dar nu vrea sa ia mereu d-asta. Si am mai facut si o cura cu Oscilo. Acum nu stiu daca a functionat ceva, dar macar am zis sa incerc.
pisikuta spune:
buna fete!
mady: toate gandurile mele bune catre tine. si ruga ptr mama ta, sa i fie usoara suferinta.
laina: poate i mai bine asa..sa i treaca orice urma de raceala pana marti, la operatie. hai, ca trece repede!
tzuna: o tura de bronchovaxom, in octombie. dar, dupa aceea, a facut iar o laringotraheita, la o saptamana dupa tratament.
acum ii dau ursuleti cu echinaceea. astept de la prietena mea din state niste vitamine speciale, o sa va spun ce sint dupa ce le primesc.
marta: foarte multumesc ptr dezvoltarea tratamentului de tuse functie de tip. 
peste: daaa, pastrav. cel mai sigur. se scoate usor coloana cu oase, are un gust bun, e de al nostru...se gateste ff usor, pe gratar pur si simplu sau dat prin faina si apoi in ff putin ulei, doar cat sa ungi un teflon.
la curcan, eu iau numai separat medalion, piept sau pulpe dezosate si fac friptura la teflon, foc mic, cu capac. iese ca aia de porc la gust, adica buuuna rau!
dar am gasit niste pui de tara bestiali, si fac supa cu taitei de casa si pilaf, iese ca la bunica la tara. cred ca merge si cu curcan figura.
si din supa fiarta iese si ciulamaua. poti sa prajesti niste faina n unt sau ulei, pui supa peste, amesteci bine(eu o fac la tel si nu iese cu cocoloase sigur), pui si carnea n farfurie si bagi o mamaliguta mai moale. asta i metoda rapida.
(bine, o sa spuneti ca sint nebuna, dar m am dedat la o viata mai atenta la lumea din jur si nu mai mananc atat de multa carne. in general, nu mai am o relatie cu mancarea, dintr o lacoma perfecta sint un om mult mai echilibrat. iar pestele si fructele de mare le evit, cred ca sint animalele care sufera cel mai mult, mor sufocate pur si simplu. nu mai pot sa le consum, le dau doar la ai mei.)
jo: ce bine, ce bine, fur si eu din retele ptr martuza 
ela, pupam thea mica, sa fie sanatoasa!
o zi buna si cu mult soare!
martutza spune:
buna dragutelor
Casa mea, desi nu e mobilata asa cum doream ,e totusi aranjata si arata a casa, asa ca va asteptam pe la noi la 
Vreau sa va multumesc pentru mesajele si telefoanele voastre si sa va spun ca in momente de stres mie imi place sa-mi spun problemele dar nu neaparat ca sa primesc ajutor din afara,toata viata m-am ghidat pe principiul "da-i omului o undita si invata-l sa pescuiasca" de aceea eu caut solutii in primul rand la mine si in caz de blocaj apelez la luciditatea celor care nu sunt implicati emotional in problemele mele.Sunt atatea familii nevoiase care au nevoie de ajutorul nostru.Cu haine second hand sau noi, cu perdea de Pascani sau fara eu merg m ai departe si ma descurc cu siguranta mai bine decat multi din oamenii din tara asta,asa cava multumesc pentru ca m-ati ascultat,m-ati vizitat si am avut si eu cu cine sta de vorba.Este tot ceea ce imi doream, cat despre ofertele de alta natura sunt sigura ca sunt multi oameni care au mai multa nevoie decat mine.Nu ma judecati prea aspru va rog.unii oameni nu au nici farfurii nici ce pune in ele si au nevoie de bunatatea voastra.Stiu ca ma iubiti si eu va iubesc dar ma descurc,doar ca , asa cum ii spuneam si lui Gabi, eu sunt invatata sa ofer nu sa primesc.E frustrant ca nu mai pot da 1 leu unui batran la metrou sau ca nu ii mai pot cumpara lui Victor ceea ce vrea si cand vrea, dar ne obisnuim noi si cu asta.Poate l-am invatat prea rasfatat si sa primeasca mereu ceva dar il dezvatam, pana la urma sunt destule aniversari si sarbatori pe an in care el va primi ceva pe cand alti copii nu stiu ce e ala tort aniversar,Mos Craciun,recompense materiale pentru fiecare lucru pe care in mod normal il face ca trebuie nu ca primeste ceva (ca fimiu).
O sa-l disciplinez si pe el ca nu vreau ca doar fata sa invete ce e renuntarea si el nu, nu ar fi corect fata de ea.
Pe principiul de mai sus, in acest moment am luat niste documente de tradus sa mai fac un ban (si eu si sotul lucram la asta) si eu m-am inscris in oriflame ca vin sarbatorile si mai ia lumea un cadou ceva si mai iese un banut;in plus se livreaza la domiciliu asa ca nu e efort prea mare. Deci ne revenim,v-am spus eu ca munca e cea care ma va ridica din starea negativa in care eram.
Oricum fara voi nu ma linisteam si va multumesc inca odata pentru dusul rece pe care mi l-ati aplicat,aveam nevoie.Va imbratisez
Laina ne vedem luni atunci.
Ioana mersi de retete,in seara asta mergem cu Victor la pediatru si poate reusesc sa-l duc pe sot la timp sa luam curcan.Daca nu, ramane pe vineri seara si voi incerca sambata sa fac reteta aia cu sos tomat si ciuperci si ciulama din ciuperci.Sper sa imi iasa.
Biky ce pui in chiftelutele de curcan? Pui si cartof ras,ou si pesmet ca la vita, sau ai alta reteta?Ash incerca si eu.
Elpower
si sanatate Theutei; cat despre hartii in geam...ce sa zic eu sunt tare capoasa si nu m-as fi lasat asha despre tine insa am auzit nuami cuvinte de lauda,ca esti calma,blanda si rabdatoare; eu, desi nu s-ar spune sunt colerico-melancolica,capoasa,nerabdatoare,vreau totul acum si aici,ceea ce nu e mereu in avantajul meu sau al celor din jur.Ex: nu putem sa dorm ca perdeau nu are carlige detule si sta urat sau nu m-am lasat pana nu mi-am pus in sertarul de sus aburitorul si era sa cad cu scaun cu tot cat sunt de umflata,desi puteam astepta pana venea sotul de la serviciu.
Peste: eu am luat doar novac file,pangasius file si rechin (adorat de intreaga familie ca e fara oase)si medalion de somon.O sa incerc cu pastrav si salau sa sa vad cate oase are...
Acum ies putin cu Victor sa luam paine, apoi mancam si dormim ca de la 4 dimineata nu am mai dormit si ma simt oribil
Va doresc o zi linistita
PS.Aseara Victor mi-a pus o intrebare care m-a lasat cu gura cascata: DE UNDE VINE IUBIREA MAMI?" Oare care e raspunsul corect?
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
Laina spune:
Buna ziua!
MADY, toate rugaciunile si gandurile bune pentru voi!
ELA...off, ce le mai trageti...ne rugam si pentru voi sa iasa soarele si pe strada voastra.
MARTA, imi pare bine ca te-ai scos din butoaie 
Ma gandesc la fiecare in parte, citesc ce scrieti si sunt alaturi de voi macar cu un gand bun, chiar daca nu sunt obisnuita sa spun in cuvinte tot ceea ce simt. Sunt invatata sa ofer o imbratisare, un umar de plas, o ureche dispusa sa asculte, un ajutor dupa nevoia specifica fiecarei situatii in parte...dar la cuvinte nu sunt buna. Va rog sa ma iertati pentru asta.
Eu...am o stare mizerabila. M-a ajuns, cred, toata oboseala din zilele in care am fost singura cu ea, grijile, stresul, suprasolicitarea (caci nu s-a mai dus la gradi in toata perioada asta)...Pur si simplu nu vad luminita acum. Ea tot mai are muci, si in plus, avem mari probleme la masa. Nu mai vrea sa manance singura, chiar daca ii dau eu, dupa cateva lingurite spune ca s-a saturat si nu mai vrea si nu-i place...
Fiecare masa a noastra se desfasoara acum dupa modelul "o lingurita pentru catel, una pentru pisica...etc"
O inteleg si pe ea, ca are mucii aia nenorociti, si are nasul mereu infundat, si e si satula de stat in casa, toate astea combinate nu sunt de natura sa duca la pofta de mancare, dar si eu sunt cam la capatul franghiei...
Nu se mai termina odata...am obosit...abia imi tin lacrimile de astazi dimineata...
Astept orice rosie stricata in cap pentru reactia mea. ![]()
gabi78 spune:
elena te inteleg perfect. In privinta meselor, cel putin, stiu atat de bine cum e. La noi asa a fost mereu. A avut scurte perioade in care manca fara prea multe mofturi. acum mananca si daca suntem singuri incepe singur si apoi nu mai vrea, vrea sa ii dau eu.
Caa sa te linistesti si sa iti recapeti increderea si puterea iti sugerez sa iei o pauza si sa faci ceva pentru tine. Orice te ajuta sa fii tu macar pentru o ora pe zi. Incarca-ti bateriile pentru ca altfel starea de nervozitate se transmite si Antonia va reactiona si mai neplacut.
Eu le mai pun copiilor seara in camera intr-o cratita cu apa data in clocot picaturi de fel de fel de uleiuri: eucalipt, pin, menta, lamaie, levantica. Am vazut ca a aparut acum un ulei pe care scrie Raceala si Gripa si cred ca si acela e util.
Astea ar fi remedii pentru ai usura respiratia in timpul somnului.
Cred ca trebuie sa faci un efort si sa iei un aparat pentru aerosoli. Am vazut o promotoe la Omron in Sensiblu cu 250 de lei. Acum nu stiu daca or fi si mai ieftine, ca mai scumpe am vazut o gramada.
Sanatate multa si putere maxima!
pisikuta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laina Buna ziua! MADY, toate rugaciunile si gandurile bune pentru voi! ELA...off, ce le mai trageti...ne rugam si pentru voi sa iasa soarele si pe strada voastra. MARTA, imi pare bine ca te-ai scos din butoaie ![]() Ma gandesc la fiecare in parte, citesc ce scrieti si sunt alaturi de voi macar cu un gand bun, chiar daca nu sunt obisnuita sa spun in cuvinte tot ceea ce simt. Sunt invatata sa ofer o imbratisare, un umar de plas, o ureche dispusa sa asculte, un ajutor dupa nevoia specifica fiecarei situatii in parte...dar la cuvinte nu sunt buna. Va rog sa ma iertati pentru asta. Eu...am o stare mizerabila. M-a ajuns, cred, toata oboseala din zilele in care am fost singura cu ea, grijile, stresul, suprasolicitarea (caci nu s-a mai dus la gradi in toata perioada asta)...Pur si simplu nu vad luminita acum. Ea tot mai are muci, si in plus, avem mari probleme la masa. Nu mai vrea sa manance singura, chiar daca ii dau eu, dupa cateva lingurite spune ca s-a saturat si nu mai vrea si nu-i place... ![]() Fiecare masa a noastra se desfasoara acum dupa modelul "o lingurita pentru catel, una pentru pisica...etc" O inteleg si pe ea, ca are mucii aia nenorociti, si are nasul mereu infundat, si e si satula de stat in casa, toate astea combinate nu sunt de natura sa duca la pofta de mancare, dar si eu sunt cam la capatul franghiei... Nu se mai termina odata...am obosit...abia imi tin lacrimile de astazi dimineata... Astept orice rosie stricata in cap pentru reactia mea. Elena si Antonia (03.05.2007) |
de ce n o scoti din casa? asa tia recomandat medicul? eu pe nana o scot mucoasa, cu conditia sa nu fie vant deloc si nici aer f rece. acum la noi sint peste 14 grade si iese afara.
va pup, fruntea sus, trec si astea

biky spune:
Laina, draga mea....drumu-i lung si viata-i scurta, apai prin cate ai sa mai treci tu.....Capul sus, zambetul pe buze! Antonia e mofturoasa din cauza mucilor si a polipilor inflamati! Mancarea nu are gust pt ea, e doar o corvoada, ia tine-te tu de nas si mananca sa vezi cum e... Caterina nu mai are muci, dar parca vorbeste pe nas asa ca tare ma tem sa nu fiu la un pas de scoaterea polipilor si noi.
Hai, sanatate si fii barbata....nu irosesc nici o rosie ca s-o facut 7 lei kilu'![]()
Marta....eu la parjoale (piftele) pun cartof si morcov si paine inmuiata si ceapa prajita si usturoi, oua, evident, pentru ca altfel ar iesi seci si scrupoase. Pesmet? Nu! Le dau prin faina alba si le prajesc in ulei.
pisik, 14 grade? wow....ced ca iarasi esti cu jipu' pe plaja 
fitzoasele mamei Caterina 22.03.2007 si Andra 20.11.1995
diana_jors spune:
Helloooo,
eu sunt happy, avem casuta 
De-acu', Doamne-ajuta, ca o sa plateasca si Alex la ea dupa ce termina faculta si se angajeaza 

Sanatate celor care au nevoie! 
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)