Strumfi de iulie-august 2007 (199)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

la noi a functionat siropul de ridiche neagra, amandoi tuseau ca niste magarusi, am inceput vineri cu siropul si deja ieri tuseau mai rar, peste zi, iar noaptea deloc ... si in timpul asta i-am dus la gradinita ... siropul l-am facut la inceput cu miere apoi am pus zahar

acum ce povestiti voi despre gradinite , cred ca eu sunt super zen sau sunt mai "nepasatoare" (ca sa ma exprim finut , in sensul ca pana acum pe mine nu m-a deranjat nimic de la gradinita ... copiii nu s-au plans de nimic si de metode dintr-astea mai "barbare" de educatie n-am auzit
Mara mananca singura, se descurca destul de bine zic, pentru ca niciodata nu a venit cu hainele patate, la somn daca o intreb cine o dezbraca zice ca singura sau o ajuta "tanti Marioara" (la grupa mica ii mai ajuta ingrijitoarele, cand mai cresc ii lasa sa se descurce singuri, David vesnic vine cu pantalonii luati invers
)

Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

cristina, eu l-am linistit f repede pe damian - ca a avut si el un episod de tuse - cu drosera (homeopat), dupa prima administrare a amutit . tot asa, uscata si chinuitoare era.

sanatate multa .

nici eu n-am inceput ziua tocmai bine, l-am trimis pe taica-miu cu niste declaratii la casa de sanatate si astia ma pun sa platesc din nou ce am mai platit o data de mi-au iesit ochii din cap (ca sa fiu ok inainte de a naste). nu stiu daca e indiferenta sau prostie, dar aceeasi greseala o facusera si cei de la fisc. m-am dus peste ei si i-am tras de maneca, oi fi eu paranoica, dar imi dadea impresia inspectorul ala cum ca se astepta cumva sa vin si sa le zic de dulce...n-a trebuit sa-i explic prea mult, s-a prins cam repede unde e greseala . oare or face-o deliberat? ce mama ma-sii, ca bani in buzunar n-au cum sa-si bage, o fi frustrare ca li s-a redus salariul, asa ca sa moara si capra vecinului ?
taica-miu n-a stiut ce si cum, asa ca trebuie sa ma duc eu sa le explic, cu dovada in mana...uf, ce-mi plac situatiile astea, am o bafta de birocratie de parca scrie pe mine Kafka....

mychy, eu cred ca o sa bag o supa cu galuste. la felul 2, habar n-am inca, eu personal as manca o pizza...nu stiu cat de inspirata e ideea asta pt masa de seara, o sa fac sondaj telefonic.
aa, si am luat niste mere rosii, frumoase, dar acreeeee....de ti se acreste sufletul in tine. ionatane, dar cam necoapte. le-am pus gand rau si o sa le fac placinta.

in rest, noi cred ca am depasit criza, david a devenit iarasi foarte cuminte si cooperant, la gradi m-au intrebat ce minuni am facut de s-a imbracat copilul imediat si a fost asa tot un zambet....
al mic s-a linistit si el ca prin farmec, s-a trezit doar o data sa pape si atat.
cred ca a fost o boare in aer care ne-a tocat la toti nervii si acum a plecat...la altii .

greierash, cum te mai simti cu sarcina? Xerxe? idem.

vio, hai ma, mama ma, ca nu e chiar asa rau la gradi. noi ne plangem pe aici de ce e rau, ca astea sar mai mult in evidenta, dar sunt si lucruri foarte bune care se intampla acolo. din fericire, iese cu plus pentru partile frumoase. uite, o sa incerc sa fiu obiectiva si sa mai povestesc si ce imi place acolo, ca probabil v-ati facut o impresie falsa, cum ca la gradi copiii doar se imbolnavesc, urla si sunt traumatizati emotional.
ei bine, nu, david a invatat vreo 4 sau 5 poezii de la inceputul anului (le spunem impreuna), vreo 2 cantecele, a inceput sa vrea si el sa coloreze (ca pana acum fugea de creion ca necuratul de tamaie!), au activitati (am vazut ca au lipit niste gogoloaie de hartie colorata pe un desen, asa cum s-a priceput fiecare), accepta sa-i citesc povesti...pana acum nu treceam de "a fost o data ca niciodata". au venit 2 trupe de teatru (una acum vreo 3 saptamani si una are spectacol chiar maine), si-a facut prieteni si imi povesteste despre ei...are masa la ore fixe (mancarea pana acum mi s-a parut chiar foarte ok, la mine nu mananca asa bine), doarme la ore fixe, au program predictibil si asta il linisteste pe al meu.
vor avea carnaval de halloween, vor face ceva serbare/petrecere cu costumatie specifica si se vor distra.
si ar mai fi o gramada de alte lucruri bune...
comparativ cu alti copii de varsta lui care nu au mers la gradinita, mi se pare mai sociabil si mai adaptabil la situatii noi.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

vio, v-am vazut reclama .

Ioana, asa am zis si eu, ce curat mananca david...ca nu era deloc murdar pe haine. cand am luat pijamalele la spalat - vinerea- am vazut ca puteam sa citesc meniul saptamanal pe ele . (deci ii schimba in pijamale inainte sa manance - probabil ii ia somnul subit dupa masa si trec direct in patut).

Mergi la inceput

pai nu stiu, ca Mara zice ca mananca in sala de mese, ma gandesc ca nu-i va duce in pijama acolo , trebuie sa o intreb ... pijamalele nu le-am vazut murdare

_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput

la noi se mananca in clasa, se intind mesele si papa acolo. sunt prea multi copii in toata gradinita ca sa fie o singura sala de mese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

gata, m-am hotarat: fac supa cu galusti! dar cu pulpele fierte ce sa fac? .fiecare cu ce-l doare.......

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

bunica mea, Dumnezeu sa o ierte, facea duminica supa de pui cu galuste sau taitei ... carnea o scotea din supa si calea o ceapa cu boia si "tavalea" carnea prin acest amestec ... langa sos de bulion (dulce), era cea mai buna mancare pe care am mancat-o vreodata ... mie dor de zilele alea

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Vivela, multumesc de intrebare, fac , in general bine, astept sa miste bebelusul, ca am intrat in saptamana 16, mai ma lupt inca cu greturile, mai rar, e adevarat, dar ma asteptam sa treaca de tot. In rest sunt relaxata....in privinta asta...
Apropo, de faptul ca s-au linistit ambii copii, e posibil sa fi avut legatura si cu faptul ca ai avut si tu o zi proasta, parca ai zis tu ca ti-a fost rau intr-una din zilele astea. Mie asa mi se intampla daca am eu o stare proasta, sau sunt nervoasa si Andrei e mai "nazdravan" in ziua respectiva...le transmitem si lor....
La Xerxe , m-am mai gandit si eu... ce faci burticuto? cum mai esti?

Mychy, cu pulpele fierteee....poti sa faci felul doi...

greierash mamica de Andrei si 15+

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

. asa o sa fac. cu piure si muraturi! ieri am facut speghete cu carne.....

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

a fost sotul cu Denis la dr. de familie si cica are laringita. la plamani nu se aude nimic. ne-a dat sa-i facem aerosoli cu dexa, salbutamol sirop ( e ventolin) si erdomed.
tre sa studiez ce-i cu erdomedul asta.
si i-a mai recomandat baraka pentru imunitate. sper sa se calmeze tusea asta obositoare.
sanatate!

Cristina, cea mai mandra mama de Denisuc (30.07.2007)

Mergi la inceput