Economiile unei viitoare mamici

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Stai ca mai am una. Pompa de sin. E o isterie de-a dreptul in Romania cu pompele astea, eu sincer n-am vazut sa se agite atita femeile aici cu pompa.

Sa ma dau de exemplu. Am avut Medela electrica. O pompa foarte buna, am primit-o cadou la mina a doua. Imi intrase in cap ca sa ma pompez intre supturi sa ii dau la pitica in sticla cind suntem pe drum. Ei bine, m-am chinuit ca vai de mama mea, stat la pompa cite juma de ora pe sin si scos cite 30 de ml in tota. Ca pitica mea radea tot la un supt, ce sa mai ramina si pentru pompa? Asa ca nu prea mi-a iesit socoteala.

Ceea ce s-a dovedit a fi un noroc. Am hranit cupilul la sin exclusiv pina la 6 luni. O alta prietena mai "norocoasa" scotea la pompa cite 120 ml in 10 minute. Eu geloasa. Ei bine, copilul a inceput sa refuze sinul. Moarta de foame, urla, dar nu voia sin. Ca stia ca se poate si de la sticla si curge fara munca. S-a invatat instant, dupa 2 biberoane. Asa ca a fost un chin sa renunte la sticla sa intoarca copilul la sin.

Deci, foloseste biberon doar daca ai de gind sa intarci. Nu ii da supliment, nu e nevoie, pune copilul la sin des.

Nu e nevoie nici sa pompezi ca sa nu faci mastita. Pui copilul sa suga.

Ah, daca faci ... nu mai stiu cum se numeste, te trezesti cu sinii ca piatra, cu noduli de lapte in ei si foarte foarte durerosi. Am incercat cu pompa si mai rau mi-a facut. A ajutat dus fierbinte inainte de supt si pe urma pus copilul cu barbita in directia nodului de lapte sa suga.

Deci parerea mea ... o pompa e buna daca o primesti de pomana, dar n-as da banii pe ea. Sunt scumpe si fac mai mult rau decit bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

ati cam monopolizat topicul cu utilitatea/neutilitatea batistei bebelusului

Este vorba de un articol pentru bebe totusi.Mie personal nu mi se pare pe langa subiect , doar ca avem pareri diferite in privinta utilitatii unui obiect pentru nou nascuti.

Daca vorbeam despre bormasini de exemplu, da, era in neregula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Eu intelesesem gresit ca pompa stimuleaza lactatia iar eu cine stie ce dimensiuni generoase ale bustului nu am; de aici si ingrijorarea mea.

Am fost asigurata de cateva mame ca nu prea are legatura dimensiunea sanului cu productia de lapte. Sper sa fie asa.

Iar din ce-mi povestiti, deduc ca n-are legatura nici pompa cu stimulatul...atunci clar nu o mai iau.

Batista bebelusului...ce sa zic, sper sa nu ne trebuiasca si sper sa ne descurcam cu celelalte metode. Daca nu merge, o luam si pe aia.

Am sa incerc sa imi transform niste blugi, m-am uitat la cei pentru gravide dar linia e hidoasa plus mi-s toti largi pe picior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

ba pompa stimuleaza lactatia, bineinteles, cum sa nu!

dar da, asa e, nu are a face marimea sanilor cu productia de lapte.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Eu intelesesem gresit ca pompa stimuleaza lactatia iar eu cine stie ce dimensiuni generoase ale bustului nu am; de aici si ingrijorarea mea.

Am fost asigurata de cateva mame ca nu prea are legatura dimensiunea sanului cu productia de lapte. Sper sa fie asa.

Iar din ce-mi povestiti, deduc ca n-are legatura nici pompa cu stimulatul...atunci clar nu o mai iau.

Batista bebelusului...ce sa zic, sper sa nu ne trebuiasca si sper sa ne descurcam cu celelalte metode. Daca nu merge, o luam si pe aia.

Am sa incerc sa imi transform niste blugi, m-am uitat la cei pentru gravide dar linia e hidoasa plus mi-s toti largi pe picior.

Nu conteaza marimea sinului, si eu ii am mici si am avut lapte suficient.

Pompa nu stimuleaza sinul cu o face bebe, nu se transmit aceleasi impulsuri la creier. Si ce risti este ca iti creste productia de lapte peste nevoile lui bebe si atunci stai cu sinii plini si durerosi sau iti curg, fiindca bebe n-are nevoie sa manince.

Daca ai lapte de la natura prea mult, atunci poate vei avea nevoie de o pompa. Dar in cazul asta cumpara cind simti ca ai nevoie de ea, altfel s-ar putea sa dai banii de pomana. Eu daca as fi cumparat pompa as fi fost plina de draci ca am dat atitia bani pe ea si nu mi-a folosit.

Sfatul cel mai bun e ca inafara de pampers si citeva hainute, scoica de masina, in rest sa iei cind iti trebuie. Nu e mare brinza sa trimiti sotul rapid la farmacie dupa batista daca vezi ca nu merge cu alte metode.

Mergi la inceput

Esea, dar mai bine o stimuleaza bebe. Nici-o pompa nu se compara cu suptul.

Iar nu inteleg ce e cu isteria asta cu pompele. Sau cu mulsul de catre moase. Eu de asa ceva n-am auzit nici aici, nici in Canada si MAREA majoritate a femeilor alapteaza pe timp indelungat fara probleme.

Inca ceva ina. Eu mi-am luat bluze pentru alaptat, ori cu o taietura in dreptul sinului, ori cu decolteu foarte generos si elastice. Ca sa nu trebuiasca sa imi ridic bluza sau rochia in cap sa scot sinul. E mult mai discret asa. In plus am luat scutece din bumbac si acoperit tot umarul si sinul cu el inainte sa scot sinul. Asa ca am alaptat peste tot, in parc (unde ieseam cite 4-5 ore pe zi), la cafenea, in restaurant, in sufragerie la socrii, oriunde. A fost absolut decent, nu s-a vazut niciodata nimic, si mi-a dat o independenta de miscare foarte importanta pentru psihicul meu. Cred ca daca as fi fost legata de casa cu alaptatul as fi dat in depresie. Fata mea sugea la 2 ore, ceea ce inseamna ca daca incepea la 10 sa suga, termina la 10:30 sau 10:45 si voia din nou la 12.

Deci daca te simti in stare sa alaptezi oriunde, trebuie sa te inarmezi cu ceva scutece sau esarfe pentru asta, un sutien de alaptat si bluze care sa se preteze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

ioanala aproape orice articol pt bebe sunt pareri diferite. nu am zis ca vb pe langa subiect, ai perceput tu total gresit, e vb de a monopoliza, ceea ce e total diferit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Esea, dar mai bine o stimuleaza bebe. Nici-o pompa nu se compara cu suptul.

Iar nu inteleg ce e cu isteria asta cu pompele. Sau cu mulsul de catre moase. Eu de asa ceva n-am auzit nici aici, nici in Canada si MAREA majoritate a femeilor alapteaza pe timp indelungat fara probleme.

Inca ceva ina. Eu mi-am luat bluze pentru alaptat, ori cu o taietura in dreptul sinului, ori cu decolteu foarte generos si elastice. Ca sa nu trebuiasca sa imi ridic bluza sau rochia in cap sa scot sinul. E mult mai discret asa. In plus am luat scutece din bumbac si acoperit tot umarul si sinul cu el inainte sa scot sinul. Asa ca am alaptat peste tot, in parc (unde ieseam cite 4-5 ore pe zi), la cafenea, in restaurant, in sufragerie la socrii, oriunde. A fost absolut decent, nu s-a vazut niciodata nimic, si mi-a dat o independenta de miscare foarte importanta pentru psihicul meu. Cred ca daca as fi fost legata de casa cu alaptatul as fi dat in depresie. Fata mea sugea la 2 ore, ceea ce inseamna ca daca incepea la 10 sa suga, termina la 10:30 sau 10:45 si voia din nou la 12.

Deci daca te simti in stare sa alaptezi oriunde, trebuie sa te inarmezi cu ceva scutece sau esarfe pentru asta, un sutien de alaptat si bluze care sa se preteze.

sunt perfect de acord cu tine , cel mai bine stimuleaza bb. Numai ca tu uiti ca in Romania, in general, bebelusii stau la salonul de bb, nu impreuna cu mamele, in maternitate. Loc in care sunt indopati cu lapte praf si glucoza, alaptatul la cerere in aceste spitale nu exista. Asa ca atunci cand te duci la alaptat ( la 3-4 ore) bb de obicei doarme sau e satul, whatever. Si oricum, multi bebelusi sunt cam lenesi la inceput, la unele mame laptele vine mai greu, etc etc. Pt mine recunosc ca pompa a fost f utila la inceputul cu bb1. In orice caz, am alaptat exclusiv pe ambii pana la 6 luni ( ba pe fetita mai mult de 6 luni exclusiv ca a acceptat f greu diversificarea), nu au baut lapte praf, iar in total am alaptat peste 2 ani si 7 luni. Gata cu pompa, ca monopolizam subiectul.

perfect de acord cu ultimul paragraf , eu am alaptat la cerere, oriunde si oricand, cu cata discretie s-a putut in conditiile date.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu mi-am cumparat pompa (manuala) pentru ca aveam prea mult lapte, am facut febra 40 si a fost groaznic. Mi-a fost utila exact cit sa scap de probleme pe moment, pe urma s-a reglat lactatia si nu am mai folost-o. Prin urmare, eu una as recomanda una ieftina si manuala, dar fiecare decide dupa nevoile de moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Nu o sa mai raspund si eu la intrebarile initiale ptr ca vad ca ai o multime de informatii deja

Iti recomand insa un sling.

Pe langa tot ce am citit eu despre el inainte sa il primesc cadou mie mi-a folosit enorm;

Are o gramada de beneficii (le gasesti tu pe net nu mai dau eu copy-paste aici) insa e si pe post de:

- patut (asta ziua cand sunt baietii mari acasa si se agita)
- carucior (am cumparat si noi insa sta cuminte intr-un colt)
- suzeta (bebe nu vrea nici suzeta si nici degetul; in sling nu ii trebuie nimic)
- leagan ptr bebe (o, ce de treaba am facut cu Sabina cocotata pe mine)
- carusel (mai variat carusel decat o plimbare agatata de mami nu poate avea)

Bebe are 6 luni si jumatate si am scris postul acesta cu ea dormind in sling

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput