Economiile unei viitoare mamici

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Ina, in primul rand sarcina usoara in continuare, nastere si mai usoara si bebe sanatos.

Sa-ti zic si eu din experienta mea:
Eu nu am avut sterilizator, am fiert biberoanele intr-o oala cu apa si putin otet.
Patutul am avut norocul sa-l primim (folosit), am cumparat doar aparatori (patutul e de lemn) si am facut lenjerii. Apoi am cumparat un carusel de care fetita mea a fost foarte incantata multa vreme.
Pompa am folosit (dar manuala) o vreme cand simteam ca-mi explodeaza sanii si Cezara nu sugea destul sa-i goleasca.
Caruciorul l-am folosit de pe la 3 saptamani, dar era vara, in iunie.
Haine de gravida ... scumpe rau. Eu mi-am luat niste blugi din aia cu burtica si un costumas cu pantaloni si vesta - ca am mers la o nunta cand eram in 35 de saptamani, la o buna prietena si nu puteam sa merg chiar in blugi
As mai zice sa nu faci cumparaturi multe inainte, de genul poate-mi trebuie. Eu una am patit-o mai ales la medicamentoase, am tot citit pe net, mi-au zis prietenele despre una-alta si m-am trezit cu o geanta plina, pe care am carat-o si dupa mine la maternitate. Dar binenteles ca ce mi-a trebuit nu am avut

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Concurs Clipe de vara - ser1, ser2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Salut!

Multumesc mult de tot pentru urari, sfaturi si explicatii, ne folosesc din plin.
Vesti:
Vom primi un carucior + landou si o cadita
Ne-am hotarat pentru un patut pliant
Voi primi pompa pt lapte si sa speram ca nu va fi necesara

De la 30 sapt + voi incepe si eu sa cumpar hainute. Varsta aceasta mi-a fost indirect sugerata de o membra a forumului, raspunzandu-mi si la o temere a mea pe care n-am ndraznit sa o pronunt.
Tot de la acea varsta voi incepe si cu cumparatul de scutece, etc
In loc de cosmetice pt bebelus voi incerca initial cu ulei de masline extravirgin diluat in apa. Eu il folosesc si pe post de demachiant si pe corp si emolient si in balsamul de par...si in salata. Ma bucura sa vad ca sunt mame care il recomanda si bebelusilor. Pentru mine a facut numai lucruri bune.
Am una bucata rochie "gravida" - de fapt o rochie din lana stil empire, multi colanti, palton gros si niste jeansi pe care-i pot mutila fara mila. Sa speram ca nu mai e nevoie de alte cumparaturi pentru mine.
Chiar ar trebui sa ne lansam propria linie de haine pentru gravide. Nu stiu cine e designerul urateniilor alora din comert dar mai bine se facea pompier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Sling eu nu as lua decat cand am bebele. E bine sa probezi slingul cu bb in el. Fiecare avem constructii diferite, unele mai inalte, altele mai osoase, altele cu umeri rotunzi sau altele ascutiti, altele cu dureri de spate cronice dupa ce nasc, deci trebuie gasit unul pe masura.
Mie mi-a fost recomandat slingul si marsupiul, niciunul nu mi-au placut.
Masrupiul l-am folosit f putin la inceput, bani dati de-a moka.

Unele chestii e bine sa le imprumuti de la cineva si sa vezi daca intr-adevar merita cumparate.
Ex si perna de alaptat mi-a fost recomandata cum ca ar fi extraordinara si nu mi-a placut deloc, altora li se pare mana cereasca. Ce e pt cineva ff comod si util, pt altcineva poate parea incomod samd.
De aceea sfatul 'nu lua prea multe' e cel mai bun, pt ca iti dai seama din mers ce ai cu adevarat nevoie.

In Romania nu se face baby shower??
asta e o petrecere cu axxp o luna doua inainte ca femeia sa nasca, la care merg femeile, colege, prietene deci numai femei, duc fiecare de mancare si se organizeaza la cineva, de regula nu la viitoarea mama. Femeia insarcinata isi face un 'registry' la cateva magazine cu tot ce ii trebuie pt bebe si femeile ii cumpara de pe acea lista sau mai adauga cu ce cred ele ca e necesar.
Baby shower-ul se face de regula la primul copil si te ajuta mult pt ca de multe ori primesti cam tot ce iti trebuie la inceput si multe hainite pt primul an.

in comunitatea noastra, dupa ce nasti- fiecare femeie din anturaj(de regula cele care au fost si la bb shower), merge cu mancare acasa la lauza, fiecare duce un meal (poate fi doua feluri si desert) la o anumita ora de exemplu 6pm cand familia ia cina. Nimeni nu te deranjeaza cu vizite, doar lasa mancarea vorbesc soptit sa nu deranjeze si pleaca.
E un ajutor fantastic cam 2-3 saptamani sa nu te stresezi sa faci mancare, te concentrezi numai pe bb si alaptat. Unele se ofera si sa intre sa faca si un pic de curatenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Vai, Mindy, ce chestie super !!!
Uite asta imi place mie la americani, ca sunt foarte pragmatici ! Exact asta mi-a lipsit mie in prima luna dupa nastere, cineva care sa-mi ia de pe cap treburile zilnice (cum ar fi gatitul) ca sa ma pot concentra pe copil si mai ales sa ma acomodez cu un program total diferit de cel de pana atunci ! Pentru mine a fost un soc teribil, am avut si probleme cu alaptatul, nu aveam lapte si aveam niste rani groaznice de la suptul lui bb, nu dormeam practic deloc, a fost horror !

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Exact asta mi-a lipsit mie in prima luna dupa nastere, cineva care sa-mi ia de pe cap treburile zilnice (cum ar fi gatitul) ca sa ma pot concentra pe copil si mai ales sa ma acomodez cu un program total diferit de cel de pana atunci ! Pentru mine a fost un soc teribil, am avut si probleme cu alaptatul, nu aveam lapte si aveam niste rani groaznice de la suptul lui bb, nu dormeam practic deloc, a fost horror !

Eh uite de-aia nasc eu in provincie, sa pot sta cu soacra-mea vreo 2 luni dupa Are la activ 2 baieti ai sai + inca vreo 2 din perspectiva de bona si e suficient de maleabila si calma incat sa ne intelegem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

1. Sterilizator
nu merge si o oala cu capac ? La noi functioneaza foarte bine fiertul sticlelor in oala; la inceput nu l-am cumparat ca am zis sa vad cum ma descurc cu varianta clasica, am vazut ca e ok si am renuntat la sterilizator ... in plus, daca vei alapta exclusiv nu vad rostul sterilizatorului.

2. Patut cu luminite, chestii, buline, etc si masa de infasat
nu pot sa cumpar un patut pliant? bulinele, luminitele si restul accesoriilor ar fi ok sa le cumpar separat pe masura ce creste copilul? Ca in primele 2 luni de viata ma gandesc eu ca o sa il doara fix in scutec de ele. Masa de infasat, inteleg ca e practica si ajuta, dar nu poate fi infasat si pe altceva? Toate accesoriile de joaca la noi au fost inutile, abia dupa 2 luni a inceput sa le bage in seama. Ca masa de infasat merge si o masa obisnuita, pe care pui o paturica moale ( sau ce crezi tu ca sa nu stea pe tare ), peste o paturica dintr-aceea prin care nu trece pipi ( imi scapa numele acum, dar e practica ca daca bebe face pip o arunci ) si deasupra daca vrei mai poti pune un finet. As sublinia : atentie daca alegi varinta mesei obisnuite , sa nu se rostogoleasca bebe si sa cada , dar asta mai tarziu dupa 4-5 luni.

3. Pompa electrica pt lapte
Poate nu voi avea probleme cu lactatia. Dar in caz ca voi avea, una manuala nu e si ea ok? Am una manuala si nu as renunta la ea pentru nimic in lume ... ai grija sa iti iei una klumea.

4. Caruciorul
Ar fi ok sa cumpar unul second hand in buna stare? Daca e ok nu vad care ar fi problema, noi am primit caruciorul de la niste prieteni ... deci, tot second hand ar veni .

5. Hainutele
Cam cate sa cumpar dinainte? Mi se tot spune "nu lua multe!" ok, dar cate sunt atunci potrivite? 6-8? 4? 12? Eu am luat ce mi-a placut fara sa exagerez, nu cred ca m-am ghidat dupa numere ... oricum , cand vad ceva frumos nu ma pot abtine decat cu greu. Am primit foarte multe de la prieteni veniti in vizita dupa nastere.

6. Haine pentru mine
Ce scumpe sunt hainele pentru gravide!
Si ce uratenii sinistre!
Eu sunt acum in 19 saptamani si burtica e..medie. Inca mai incap.
Daca tot prind iarna in plina "expansiune" ma gandeam sa imi cumpar doar:
- niste jeans pt gravide
- niste pulovere mai largi
O geaca cand vei avea burtica mai mare ca sigur nu vei incapea in cele actuale , si poate incaltaminte , daca ti se vor umfla picioarele ... dar astea doar cand vei constata ca nu mai ai nimic potrivit !

Altceva ... nu imi vine in minte acum .
Iti doresc sarcina usoara .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

referitor la lucrurile "soft" pentru bebelusi - biberoane, canite, creme etc., sfatul meu este sa vezi daca nu iti poate aduce cineva din afara - austria, germania. unele sunt FIX la jumatate de pret! chiar si pampersii de la DM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Ina,

Ceea ce cumperi depinde si de stilul tau de viata , nu numai de buget.
Dar indiferent de stilul tau sa nici nu te gandesti sa nu iei sterilizator. Nu cred ca vrei sa pui oale la fiert la 3 dimineata...in plus sterilizatorul e etans, iti 'spune' cat timp mai sunt sterile sticlele...cu oala cum faci?
In legatura cu caruciorul..parerea mea este ca ai mare nevoie de el din ziua nr 1 si sa fie cat mai performant si neaparat nou( nu te tine 3-4 ani daca nu e nou). Dar cum spuneam mai sus depinde de stilul tau de viata. Daca vrei sa continui sa iesi cu amicele la o cafea, daca mergi la innot/sala, plimbari lungi, vacante ai nevoie de carucior. Daca dupa nastere nu vei avea chef/ nu te vei simtii bine/ nu e genul tau atunci poti sa folosesti un sling pt primele luni asa cum ti-ai propus.
Eu una am o viata f activa si nu m-as descurca fara un carut dublu d-apoi fara carut ( am un bebe de 6 saptamani si o fetita de 2 ani).Dar ies mult cu ei inclusiv la restaurante, piscina, plaja, etc.Fiul meu s-a nascut in Bangkok unde am locuit 3 luni la hotel ( am mers special pt a naste acolo) deci din start 3 mese la restaurant cu 2 bebei- fiica mea avea 21 de luni cand am ajuns, plimbari prin oras, am plecat la mare la 4 sapt dupa nastere, aeroporturi, etc. Fara carucior ...nu m-as fi descurcat.
Stiu ca in ro nu exista grupuri pt mame si bebei, deci macar cu amicele tb sa tii legatura sau sa iti faci altele noi cu bebei de varste asemanatoare . E f f daunator sa te izolezi dupa nastere.Avabnd un carut bun esti libera sa te deplasezi, sa iesi mult, sa il plimbi pe bebe.
Te sfatuiesc sa il cumperi nou si NICIODATA scaun auto second hand.

Hainute de gravida..la fel..daca ai nevoie de haine office, daca mergi la petrceri/ evenimente, daca faci sport ai nevoie de haine speciale de gravida. Daca nu, te descurci cu haine mai largi. Nu stiu de ce ai spus ca sunt monstruozitati eu am gasit mereu hainute superbe la mothercare, h&m, jojo maman bebe- toate au site-uri daca nu se gasesc in RO poti sa comanzi.

Fara carusel si lumini nu a murit nimeni...dar sa stii ca nu ii doare chiar fix in scutec. Fiul meu are 6 saptamani si il captiveaza efectiv caruselul muzical. Nu este insa absoluta nevoie, poti folosi si alte jucarii.
Hainute pt bebei - degeaba o sa iti spun sa nu cumperi multe...nici eu nu am putut sa rezist, vei ramane oricum cu multe noi noute..

Pompa de lapte- nu e vb de probleme cu lactatia ci ca sa il poata hrani si tatal sau un alt membru al familiei. Iarasi revin la stilul de viata /asteptari.. Daca crezi ca e ok ca numai tu sa il hranesti pe bebe, nu cred ca ai nevoie iar daca ai intr-adevar probleme cu lactatia..nu pompa e rezolvarea. Daca vrei sa il hraneasca si tatal cat te mai relaxezi si tu sau ai alt program inafara casei sau daca pur si simplu tatal vrea sa aiba o legatura mai speciala cu copilul , atunci iti tb pompa. Electrica, aia manuala nu vad cum ti-ar folosi. Si cea electrica iti ia 15 minute , iar imediat dupa nastere timpul e pretios.
Eu cred ca am beneficiat atat eu cat si copii de faptul ca i-a hranit si sotul meu ( pe cel mic il hraneste in continuare - cel putin o data de doua ori pe zi, astfel poate sa ii dea el ultima masa de la ora 23.00 cand eu sunt deja obosita de la diversela activitati zilnice).
E important sa faci economii dar gandeste-te de 2 ori inainte sa renunti complet sa cumperi un produs pt ca 'te poti descurca si fara'. Asa e, pana la urma te descuri dar viata dupa bebe tb sa fie cat mai placuta, cat mai aproape de viata de dinainte de bebe si nu plina de frustrari ca tb sa fierbi oala noaptea si apoi sa o fierbi din nou caci ai uitat de oboseala daca au trecut sau nu 3 ore, ca ai merge cu amicele la o cafea dar nu ai carut sa il pui pe bebe sa doarma sau ai carut dar transpiri toata impingand la el ca nu e de calitate, ca ai face o baie relaxanta dar nu ai pompa sa ii de sotul lapte, ca ai merge la bucatarie sa iti prepari o gustare dar nu ai monitor sa il supraveghezi pe bebe etc.

Iti doresc nastere usoara si spor la economii!

Lara w22+ Jamie and Errie 19mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Doamne, ultima postare pare rupta din...ce stiu eu, nici nu stiu sa spun de unde:)))
Monitor ca sa poti merge pana la bucatarie sa imbuci ceva?! Bine-ar fi sa stam toate in asa palate incat sa ne trebuiasca monitor cand plecam la bucatarie:))) Carucior pana la 4 ani? Pe fiica-mea abia o mai conving acum, la 18 luni, sa stea in carucior pe distantze mai lungi...da' ma rog, poate pentru un copil de 4 ani e distractiv sa fie impins cu caruciorul, ce stiu eu? "Nici sa nu te gandesti sa nu iei sterilizator"- pai tocmai ce-am scris, cateva mamici, ca n-am avut nicio nevoie...suntem noi tampite sau cum? Una e sa zici:"mie mi-a prins bine, ca n-am alaptat sau ca eram obsedata de microbi si sterilizam tot ce prindeam in cale" si alta e sa zici "nici sa nu te gandesti!!" Si ce sa zic, nu poti face baie ca n-ai pompa sa-i dea sotzul lapte...mai mai, ce "lifestyle"...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Fetelor, mie mi se pare f interesant si important pt noi acum subiectul!

Bebele nostru trebuie sa vina prin decembrie, asa ca citesc cu aviditate TOT ce scrieti.

Eu sper sa hranesc bebele la san, asa ca ma gandesc ca nu-mi va trebuie pompa, da la vre-o urgenta la 2 noaptea avem o farmacie mare non-stop asa ca trimit sot! Bine ca stiu ce marca sa-i zic!
Si cu ocazia asta nici sterilizator in primele luni.
Sau mai bea si altceva?

Noi i-am luat deja caruciorul 3 in 1, si salteaua si i-am comandat patutul.
Haine f putine inca doar ce chiar n-am rezistat prin magazine. Mi-e complet neclar ca marime sa-i iau, bebele se anunta destul de mare.

Si acum am si eu o intrebare?
Va fi iarna, cu ce invelesc bebelusul in patut, si in carucior?
Ati vazut pe undeva paturici de lana?

Mergi la inceput