Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 8

ariadna33 spune:
vai, cand a vazut maica-mea batista bebelusului a zis "aoleu, ii tragi creierii cu chestia aia" nu era maica pe vremea mea asa ceva!
desigur, se poate si fara ea, dar ce bine e cu ea, in doi timpi si trei miscari am scapat de muci si dorm linistiti cand ar fi trebuit sa urle toata noaptea ca nu pot respira!
lucruri inutile am cumparat si noi, o gramada de bani aruncati, marsupii in care urlau copiii ca din gura de sarpe, si altele...
in schimb foarte util a fost un carusel muzical atasat de patut care-i tinea fascinati cateva zeci de minute cand erau mici, un leagan cu muzica linistitoare in care adormeau... jucariile astea au fost scumpe dar au meritat fiecare banut, nu m-as fi descurcat cu doi bebelusi daca nu le aveam... sterilizatorul electric pt 6 biberoane iar a fost si este nemaipomenit, pompa de san o sterilizam tot cu el, cu o oala as fi facut in casa zgomot probabil si e groaznic sa se trezeasca noaptea bebelusii in zgomot de oale... eu am avut o pompa manuala dar a fost excelenta Avent Isis se numeste.
carutul... Acum nu mai cred ca e un obiect care se poate cumpara second hand, am luat unul si am aruncat banii degeaba pe el, zace in balcon, ca nu stau bine copiii in el, tot cel cumparat de nou si pipait inainte a fost mai bun.
eu nu mi-am cumparat haine speciale de gravida, cu exceptia unei rochite luate la inceputul sarcinii cand oricum nu aveam cine stie ce burtica, dar eram asa de fericita ca sunt gravida ca imi venea sa-mi pun scris pe frunte... rochia aia ma arata gravida! in rest, haine usoare de vara mai largute, de in, bumbac, fuste si pantaloni ajustabili pe talie (am prins perioada verii), haine pe care le pot purta oricand si acum cand nu sunt gravida. iar de incaltat (recunosc sunt zgarcita) pentru ca imi "crescuse" piciorul cu 2 numere mi-am luat niste chestii super-ieftine o pereche intr-o culoare deschisa si o pereche in culoare neagra ca sa-i pot asorta si incalta fara sa ma aplec, si dupa ce am nascut i-am aruncat -acum port iarasi toc si nr 35, si nu-mi pare rau de ei.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi

roxanaavram spune:
Buna Ina,
Sterilizator eu am luat electric. Mi-a folosit atunci cand fata mea a refuzat pur si simplu sanul la 2 luni si mulgeam laptele si il dadeam cu biberonul. Deci si pompa mi-a fost foarte utila (cumparasem manuala insa am facut in 2 saptamani bataturi si am primit cu imprumut una electrica de la Avent din partea pediatrului si a fost super. Sfatul e sa le iei in caz de nevoie. Sterilizatorul te va scapa de fierbere si va face intr-adevar sterilizare, ceea ce fierberea totusi nu iti ofera.
Patut am luat de lemn pentru ca cele pliante mi s-au parut mult prea joase. A fost foarte buna alegerea caci am facut cezariana de urgenta si nu stiu cum m-as fi aplecat la patut. L-am luat SH impreuna cu saltea de cocos, aparatori si lenjerii. Am spalat si dezinfectat totul si a fost foarte bine.
Carucior am luat nou dar no name. Mi-a parut rau ca m-am zgarcit la vroe 3 mil si luam unul mult mai ok. dar asta a fost. M-am descurcat si cu cel luat doar ca era mult prea greoi.
Scaun de masina scoica am luat SH. L-am folosit mai mult in casa. Mi-a fost super de ajutor cand bebelina a crescut putin ca o puneam in el si o luam cu mine prin casa cand nu vroia in patut.
Hainute pentru bebe am luat marca Rombaby din Cora. le recomand cu caldura. Foarte bune, relativ ieftine, bumbac care nu se deformeaza si nici nu ies culorile si cel mai important au pt bebeii mici body-uri cu 6 capse care se desfac complet, il pui pe bebe si le inchizi. Nu te chinui sa il bagi pe cap. Am luat cate 7 body-uri cu maneca lunga, 7 pantalonasi cu botosel si a fost perfect. Noi ne-am nascut pe 18 februarie si in martie deja ieseam afara. Peste body si pantalonas ii puneam o salopeta cu totul de iarna si a fost super ok. Pe capsor caciulite tot de la aceeasi firma, insa numai afara, in casa nu a fost nevoie. Au si preturi foarte bune. In Cora mereu sunt promotii la ele. Sau iei frumos numarul de telefon de pe o eticheta, ii suni si mergi la farica si le cumperi. Sunt pe undeva prin Bd. Ghencea. Ca si masura penttru incepu, sfatul meu e sa iei direct numarul 1, chiar daca vor fi putin mari. Eu am folosit numarul 1 pana pe la 3 luni cred.
Haine pentru tine nu prea multe. Eu mi-am luat o salopeta pe care vreau sa o modific acum caci merge si o pereche de jeans cu banda eleastica lata care de asemenea s-ar putea modifica sa ii mai port si acum. In rest, rochii tricotate cu colanti grosi si tricoturi largi din garderoba.
Cadita din Ikea, prosopele mici la set de 10 tot din Ikea, scutece de panza facute de mama din finet cumparat din Obor, termometru de camera (mi s-a parut foarte important caci am putut controla temp in casa sa nu fie prea cald - ideal ar fi 22-24 de grade), batista bebelusului (super necesara - anul acesta, la 1 an si jumatate am fost la mare fara ea si fata a dat in bronsita ca nu am putut sa o curat bine in nas cu o pompita din aceea de tras cu gura mea; pur si simplu era sa se sufoce cu secretiile care ii invadasera si gurita si gatul si nasul), crema bepantene am luat doar 1 tub (cel pe care l-am dat in maternitate si mi s-a returnat ce a ramas cand am plecat acasa) - apoi m-a invatat o prietena sa sterg fetita la fundulet cu ceai de salvie, galbenele si musetel. Asa se face ca fata mea avea vreo 6 luni cand am inceput sa folosim servetele umede mai bine (pana atunic doar cu ceai si cand era afara vreun accident servetele umede). De asemenea, am infasat-o primele 2 saptamani caci pur si simplu dadea in maini in somn si se speria singura si se trezea. Asa am rezolvat problema eficient si dormea super bine. Cand nu a mai vrut (adica la 2 sapt) nu am fortat-o, am renuntat insa intre timp invatase sa nu mai dea din maini in som si a fost ok. In loc de manusi am folosit sosetele. Mi s-a parut inutil sa le iau caci cred ca le-ar fi dat foarte repede jos.
Daca imi mai amintesc de ceva, revin. Sanatate multa si tie si lui bebe.

ioanadara spune:
Nici eu nu pricep de ce e atata iubire pentru batista asta la aspirator dar toate mamele care o folosesc spun ca nu e periculoasa deci eu cred.Din moment ce nu am, le cred pe ele ce o folosesc. Probabil ca nici accidente cu defectarea reglatorului de presiune nu s-au inregistrat deci e in regula . Ceea ce ma nedumireste inca este cum se poate sa sterilizeze cineva tot la sterilizator neaparat si nu in oala de inox(asa cum am facut eu de exemplu la primul bebe) si totusi sa folosim aspiratorul casnic ce se stie ca este unul din obiectele ce aduna cei mai multi microbi, atasat la acest furtun.Pai se baga tot obiectul asta in sterilizator dupa fiecare utilizare? Pentru ca daca il pui in cutie partea A ce intra in nasuc poate fi atinsa de partea C ce a fost la aspirator si care sunt sigura ca este in neregula din punct de vedere al igienei.
Apoi stai si te intrebi de unde a luat copilul microbii...
Si nu, nu cred ca e paranoia.Mai repede frica asta ca daca nu aveam batista bebelusului in casa s-ar fi putut sufoca copilul cu secretiile mi se pare intretinuta artificial (poate si de pediatrii romani???-) . Ai mei nu s-au sufocat va spun sigur.Nu s-au sufocat si nu am avut batista bebelusului.M-a inspaimantat ideea de a folosi ceva cu care curat inclusiv baia in igiena copilului .A fost greu uneori, poate ar fi fost mai usor altfel dar nu s-au sufocat.Nici copiii de prin alte tari vad ca nu se sufoca cu secretiile nazale desi batista asta circula doar prin Romania vad.

Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara Nici eu nu pricep de ce e atata iubire pentru batista asta la aspirator dar toate mamele care o folosesc spun ca nu e periculoasa deci eu cred.Din moment ce nu am, le cred pe ele ce o folosesc. Probabil ca nici accidente cu defectarea reglatorului de presiune nu s-au inregistrat deci e in regula . Ceea ce ma nedumireste inca este cum se poate sa sterilizeze cineva tot la sterilizator neaparat si nu in oala de inox(asa cum am facut eu de exemplu la primul bebe) si totusi sa folosim aspiratorul casnic ce se stie ca este unul din obiectele ce aduna cei mai multi microbi, atasat la acest furtun.Pai se baga tot obiectul asta in sterilizator dupa fiecare utilizare? Pentru ca daca il pui in cutie partea A ce intra in nasuc poate fi atinsa de partea C ce a fost la aspirator si care sunt sigura ca este in neregula din punct de vedere al igienei. Apoi stai si te intrebi de unde a luat copilul microbii... Si nu, nu cred ca e paranoia.Mai repede frica asta ca daca nu aveam batista bebelusului in casa s-ar fi putut sufoca copilul cu secretiile mi se pare intretinuta artificial (poate si de pediatrii romani???-) . Ai mei nu s-au sufocat va spun sigur.Nu s-au sufocat si nu am avut batista bebelusului.M-a inspaimantat ideea de a folosi ceva cu care curat inclusiv baia in igiena copilului .A fost greu uneori, poate ar fi fost mai usor altfel dar nu s-au sufocat.Nici copiii de prin alte tari vad ca nu se sufoca cu secretiile nazale desi batista asta circula doar prin Romania vad. |
Aoleu, pai se spala bine cu apa si sapun/spirt dupa fiecare utilizare si nici nu e musai sa o pui inapoi in cutie, la mine sta in camara, desfacuta, scoasa din cutie, adica. Io nu cred in veci ca un om care aspira cu gura va avea aceeasi putere ca un aspirator - pus pe viteza cea mai mica! Daria e acum cu mucii in gura, batista aia a bebelusului face minuni, scoate la muci... Si ne-a ajutat de multe ori...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Selene_Bunny spune:
Alezele sunt niste scutece de forma patrata sau dreptunghiulara, pe o parte au musama sau ce au, strat impermeabil, pe cealalta, material moale.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

ioanadara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Alezele sunt niste scutece de forma patrata sau dreptunghiulara, pe o parte au musama sau ce au, strat impermeabil, pe cealalta, material moale. |
A, scutecelele cu plastic pe o parte si cu material pe cealalta.Si mie imi plac.Nu am stiut ca le zice aleze(multumesc pentru raspuns))Sunt foarte bune si acasa dar si cand mergi in vizita cu bebe si trebuie sa-l schimbi pentru ca nu il asezi direct pe o masa de schimbat straina si pentru ca stii intotdeauna pe ce parte este bebe si ce parte este jos ceea ce la scutecele normale pe mine de multe ori ma incurca.

Ilinca_M. spune:
Dada, alezele-s foarte bune pentru deplasari! Eu am schimbat-o pe fiica-mea (de shushu) la 1 an pe o aleza de-aia pe podeaua unui restaurant, ca la baie nu era absolut nimic pe care sa pun fata (numai wc-ul).
Cum spuneam, nici mie nu-mi place "batista bebelusului" aia, stiu ca are fani infocati, noua pur si simplu nu ne-a trebuit, slava Domnului, si fiica-mea are 18 luni acum. Si nu inteleg ideea: ce buna e, ca seara aspiri mucii si doarme bebe linistit; pai mucii aia nu se formeaza continuu la o raceala?! La mine cand sunt racita asa se intampla, imi curg, dom'le, una-ntr-una, sunt infiniti. Si zau ca stiu sa-mi suflu nasul!! Sau ar trebui sa-mi iau batista bebelusului?
Ina, ne-ai tinut cu sufletul la gura atata timp, ti-am turnat toate pagini intregi despre inutilitatea cantarului si apoi pac- ne-ai anuntzat ca e vorba de cantar pentru tine[:-))) Foarte tare!]
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

ioanadara spune:
Ina, cantarul asta pentru tine sa-l ascunzi mai abitir decat pe celalalt cand te vei intoarce de la maternitate .
Vreo doi ani asa...

cristoiu spune:
S-au scris o tona de pagini, mai ales despre batista bebelusului, hai tzop si eu cu opinia, ca tot sunt bolnava cu sedere fortata pe canapea si n-am ce face.
Uite ce mi s-a parut mie util din experienta mea si a altora plus gelozia mea fata de produsele altora:
1. Vaselina. In spital, cind copilul inca avea meconiu, moasele la schimbat ii dadeau cu veselina la fundulet. Asta facea curatatul mult mai usor, nu se mai lipea meconiul de piele asa rau. Mi s-a parut un lucru bun de mentionat. Plus, la inceput luam temperatura copilului foarte des, la fiecare infasat (in spital) si tot atunci ne-au aratat sa ungem termometrul cu vaselina inainte de folosire. Mie nu mi-ar fi dat prin cap.
2. Sterilizatorul. E adevarat, poti fierbe totul cu oala pe foc. Eu am avut bafta sa gasesc unul la Plus pentru 10 euro dar mai mult n-as fi dat pe el. E mult mai rapid, in 3 minute sterilizeaza. DAR. Nu e vital, mai ales daca nu ii dai sticla sau suzeta.
3. Cosmetice pentru bebe. ZERO. Nu sunt recomandate. In Canada se recomanda citeva picaturi de ulei de masline in apa de baie si atit. Nu e nevoie sa fie dat cu creme, uns, masat si asa mai departe. Plus ca nu merg la cimp sa fie nevoie de sapunit serios.
3. Carucior. Cu experienta de acum spun ca am aruncat ceva bani aiurea, dar l-am folosit. As lua un carucior simplu, cu spatarul care se intinde, dar nu pentru bebelus mic, nu e bun. Insa pina la 6 luni l-as pune in wrap, nu m-as incurca cu caruciorul.
4. Wrap. Nu sling. WRAP. N-am avut eu, a avut o prietena si am fost geloasa. Am avut sling si baby bjorn. Recomand Wrapul si numai wrapul. Este mult mai comod si pentru bebe si pentru mama, poti purta copilul peste tot, inclusiv la baie. Pe urmatorul numai in wrap il voi tine.
5. Batista bebelusului. Habar n-am ce e aia, nu se gaseste decit in Romania cred. Am fost foarte ok fara, dar faca e asa minunata si nu e scumpa, ia-o. Eu am folosit o pompita.
6. Patutul. Asta e unul din lucrurile la care nu m-am zgircit. Am cumparat un patut mai maricel decit cele de la Ikea, un patut care poate fi folosit pina pe la 6 ani. Are mai multe nivele, de la foarte sus, la aproape de podea. Are gratii si mai are niste margini scurte de folosit mai tirziu cind scoatem gratiile cu totul. Am cumparat o saltea buna, cu marginea tare (cred ca sunt lemne bagate sub margini) = asta e buna cind copilul incepe sa stea in picioare in pat. Pe asta am dat cam 150 euro cred, plus salteaua, dar il va folosi pina pe la 6 ani, asa ca nu mai cumpar altul pina atunci. Nu as culca copilul in pat de campanie de bebelus. Nu are aceeasi fermitate si suport pentru coloana, nu mi se par confortabile. Sunt ok pentru deplasari, dar nu permanent. Luminite, sunete, buline sunt prostii, si i se rupe copilului de ele. Am avut un carusel simplu si l-am folosit din cind in cind.
7. Centrul de activitati. Alti bani aruncati aiurea. Bine ca l-am luat de la bazar si a costat 3 euro, ca de folosit nu prea l-am folosit.
8. Masa de infasat. Am cumparat si folosit, dar de pe la 6 luni nu o mai folosesc, ca nu sta copilul. O schimb pe jos pe un scutec si e mult mai comod. Alti bani dati aiurea. Nu e vitala.
9. Hainute de bebelus. Pai o sa iti trebuiasca bodyuri cu mineca scurta sau lunga, depinde de sezon, as lua cam 7-8. Pe urma costumase de bebe intregi, sa fie cu capse pina pe picior jos, sa se desfaca complet, bebelusilor nu le place sa fie imbracati asa ca iti trebuie ceva simplu, nu de bagat pe cap. As lua tot cam 5 - 7 din astea. Astfel va trebui sa speli o data pe saptamina. Caciulite pentru copii. La H&M se gasesc caciulite de-alea albe subtiri, alea sunt pentru in casa, primele saptamini de viata, mai ales daca nu e vara si in casa nu sunt 35 de grade. Noua ni se spune aici ca temperatura ideala in camera la bebe de dormit este 16-18 grade. Mie mi se pare putin, ca sunt crescuta de bunici in Romania, dar oricum, la 20, 21 de grade, eu i-as pune caciulita de bumbac.
Iar, depinde in ce sezon nasti, daca e iarna, ai nevoie de un sac pentru iesit afara, caciulita, daca e vara nu. Ah, pantofiori pentru bebe. N-am cumparat, dar am primit o tona. Nu da banii, eu nu i-am am folosit nici o data.
10. Haine de gravida. Ia pe masura ce nu mai gasesti altceva de imbracat. Sunt urite si scumpe. C&A si H&M au ceva sortiment, dar tot oribile sunt. Eu am luat niste rochite mai largi si 2 perechi de pantaloni cu elastic pentru burta de gravida si mi-au ajuns. Si am fost gravida in iarna. Haina tot normala am luat, una clopot, o folosesc si acum, hainele de iarna de gravide sunt al naibii de scumpe.
Gata, atit imi trece prin cap acum. Sarcina usoara!