Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 7

Luna1 spune:
Cantar: NU- te streseaza inutil, te sperie, te face sa renunti la alaptat. Copilul se cantereste lunar la medic.
Betisoare de urechi: NU- sunt total nerecomandate, pot provoca infectii ale urechii prin impingerea secretiilor inapoi in urechea interna. Aici iti spun medicii nici adultii sa nu le foloseasca. Urechea se curata strict exterior, adica ce poti vedea.
Batista bebelusului: nu inteleg asta, uite ai mei au crescut amandoi fara si sunt inca in viata. Sincer, eu tot nu sunt convinsa ca e ok aceasta batista a bebelusului, orice mi-ar spune producatorul. Daca era ok ne nasteam toti cu un aspirator agatat de degetul mic sa ne aspire mucii.
Ca si cosmetice pt bebelus te sfatuiesc sa nu iei asa ceva. Fetita mea sufera de eczema care este provocata (cel mai probabil) de chimicalele din toate cosmeticele pt bebei. De peste un an o spal pe corp doar cu crema baza (nu are decat parafina si vreo alti doi compusi) curata f bine. Pe cap cu sampon si atat. Pe corp dupa baie iarasi cu o crema inodora pe baza de ceara de albine. In primele luni de viata o uleiam cu ulei de masline pe corp dupa baie.
Sunt atatea creme, cremute, uleiuri, toate miros frumos, ii dau bebelului senzatii care mai de care (asa scrie pe sticlute) in realitate sunt chimicale la sticla.
My reason

Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Am schimbat titlul topicului, la sugestia foarte buna a unei mamici. Cu cantarul - vai nu ma gandisem la asta! |
Iti zic, pentru binele tau psihic, scapa de el! Daca mai ai vreo prietena gravida fa-i-l cadou si ai scapat de-o grija si te-ai si scos, ca e un cadou destul de valoros, precis

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Natasa spune:
citat din mesajul lui Luna1 Batista bebelusului: nu inteleg asta, uite ai mei au crescut amandoi fara si sunt inca in viata. ![]() My reason |
Daca e sa te parafrazez, atunci era ok sa ne nastem si cu un scutec natural la fund, ca sa nu mai folosim atitia pampersi neecologici! SI in plus, strabunicii nostri nu aveau nici curent in casa si uite ca au crescut cit sa ne faca si pe noi. Nu te supara, asta nu e argument, "ai mei au crescut fara, deci e inutil". Batista bebelusului este o inventie geniala, costa putin si pe aici ai sa vezi sute de pareri favorabile. Fi-miu nu-si sufla nasul la sase luni (stiu, altii o fac :)) si probabil ca am fi supravietuit fara batista minune la prima lui raceala, dar copilul nasilor nostri a facut otita de la necuratarea mucozitatilor la prima raceala mai serioasa. Prin urmare, eu o recomand in cunostinta de cauza!

ina.click spune:
Cred ca v-am incurcat pe aici neprecizand de care cantar. Din ala de baie de 3o de RON.
Presupun ca as putea cantari totusi si copilul pe el daca as tine musai. Mai am un cantar de alimente care cred ca de fapt s-ar preta mai bine datorita cuvei :)
Dar promit solemn ca imediat ce apare bebele le incui pe ambele in debara si ma fac ca uit unde mi-e cheia.
Nu m-am gandit la consecinte negative desi sunt foarte posibile, adica eu deja ma cantaresc zilnic de cand il am.

Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Natasa
Daca e sa te parafrazez, atunci era ok sa ne nastem si cu un scutec natural la fund, ca sa nu mai folosim atitia pampersi neecologici! SI in plus, strabunicii nostri nu aveau nici curent in casa si uite ca au crescut cit sa ne faca si pe noi. Nu te supara, asta nu e argument, "ai mei au crescut fara, deci e inutil". Batista bebelusului este o inventie geniala, costa putin si pe aici ai sa vezi sute de pareri favorabile. Fi-miu nu-si sufla nasul la sase luni (stiu, altii o fac :)) si probabil ca am fi supravietuit fara batista minune la prima lui raceala, dar copilul nasilor nostri a facut otita de la necuratarea mucozitatilor la prima raceala mai serioasa. Prin urmare, eu o recomand in cunostinta de cauza! |
Natasa nu, nici ai mei nu si-au suflat nasul de la 6 luni, exista mai multe metode de eliminare a secretiilor, exista pompite de nas, exista furtunas in care tu ca printe tragi cu gura (exista un filtru, secretiile nu ajung in gura). Mi se pare un tratament traumatic batista bebelusului, si da poate n-am fost inspirata in descriere mai sus, insa n-as incerca-o (desi am vazut-o folosita pe alti copii) atat timp cat exista alternative.
My reason

Burtocika spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Batista bebelusului mie mi s-a parut o inventie diabolica si fara rost. Intr-adevar am auzit muuulta lume super-incantata de ea. N-am avut nevoie niciodata. Cred ca cu cat tragi mai multi muci, cu atat se formeaza mai multi. Serul fiziologic e baza si niste picaturi bune la o eventuala raceala. |
Nu te supara, dar nu este adevarat ! Pe noi ne-a salvat de multe nopti nedormite, iar fii-mea pur si simplu nu suporta pompitele ... In 2-3 zile ii treceau mucisorii, iar batista bebelusului mi-a recomandat-o chiar pediatra la prima raceala, la 2 ani.
Dar asta este o cumparatura pe care o poti face si la nevoie, o gasesti in orice farmacie si nu e foarte scumpa.
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Natasa spune:
Ok, nu ti-a inspirat incredere, dar pot sa te asigur ca e foarte sigura. Are exact aceeasi putere ca cele la care tragi tu cu gura!! (astea sint perfecte in concediu, cind nu pleci cu aspiratorul :)) Nu stiu exact sa-ti explic cum functioneaza fizic, dar indiferent de puterea aspiratorului, pompita face acelasi lucru, trage constant si incet. Iti dai seama ca nu ar face cineva rau propriului copil doar ca sa doarma linistit! Biatul meu are acum aproape sase ani, sufla nasul bine, dar cind e foarte racit si i se irita pielea in jurul nasului de la atita suflat, ajungem tot la pompita.

Eseea spune:
si eu am batista bebelusului, sunt la a 2a chiar. FF utila, minunata inventie! La primul copil ne-a fost ferica sa o punem la aspirator ca o si vedeam pe aia mica numai cu creierii pe pereti, asa frica ne-a fost. La bb 2, chiar in primele saptamani, avea niste mucisori, a venit dr la noi si cand a vazut cum ne chinuiam noi cu gura ( sotul) a apucat-o rasu-plansu. Ne-a pus sa scoatem aspiratorul si i-a scos chiar ea. Sotul era terifiat de-a dreptul
, apoi a vrut sa verifice pe propria piele si a zis ca doar il gadila usor in nari.
De atunci mereu cand sunt raciti copiii o folosim, la ambii. Chiar si zilele astea, urmeaza acusica dupa baita.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...

liliana83 spune:
Batista bebelusului nu este periculoasa si este fff utila. Eu cand am cumparat-o, la indicatia medicului pediatru care aproape ne-a facut scandal cand am zis ca n-o avem , am testat-o initial pe mine. Nu simti decat o usoara gadilitura, nu aspira plamanii. Vrea sa spun ca pe la un an si jumatate ficioru-miu asa de tare se indragostise de ea incat plngea daca dadea peste ea si nu i-o puneam putin la aspurator ca sa si-o bage in nas singur
. Este foarte imp mai ales noaptea cand copilul nu poate sa adoarma din cauza secretiilor, cand risca sa se sufoce.

turturica spune:
Nu stiu, mie batista bebelusului mi se pare o alta inutila inventie romaneasca. Noi n-am avut-o si am supravietuit foarte bine. Asta in conditiile in care fie-mea a intrat in comunitate de la 7 luni, a fost plina de muci o iarna intreaga, dar i-am rezolvat cu apa de mare si o pompita simpla cumparata de la farmacie.
Nu zic ca n-o fi utila, dar mie personal nu mi se pare chiar asa de vitala.
Insa vad ca in Romania batista bebelusului si aerosolii sint la mare moda, ma abtin sa mai comentez pe tema asta. P'acia prin occident cresc copiii bine mersi si fara astea.
ina, in rest subscriu si eu cu celelalte pareri, daca ai luat cintar electronic pentru tine ca sa te cintaresti in sarcina e ok, daca l-ai luat ca sa-l cintaresti pe bebe dupa alaptaturi, mai bine scapa de el. Aduce un stres absolut inutil si chiar nu ajuta in procesul alaptarii.
In rest, eu n-am folosit sterilizator pentru c-am alaptat pina la un an, noroc ca n-am dat banii pe el. N-am folosit nici celelalte gadgeturi de lapte, incalzitoare de apa calda, etc, etc.
In schimb, pentru c-am inceput serviciul de la 4 luni, am avut pompa de lapte cu care ma mulgeam in diverse pauze la birou. Daca e sa ai nevoie de asa ceva in mod constant cum a fost cazul meu, recomand cu caldura o pompa electrica, in nici un caz una manuala. Eu am avut una de la medela si am fost extrem de multumita de ea. Mai scumpa, dar face toti banii.
Ce mi s-a parut iar extrem de util a fost wrapul, am purtat-o pe fie-mea mult si bine asa, chiar si in casa in primele luni, ca nu se linistea decit in brate la cineva. Iar wrapul ne-a usurat purtatul ei peste tot, si la toaleta mergeam cu ea in wrap.
Ah, o alta investitie complet nejustificata e orice fel de crema de vergeturi, sint bani aruncati pe apa simbetei. Eu am avut la prima sarcina, dar nu m-am dat de lene, dar tot nu mi-au aparut vergeturi. La a doua sarcina nu m-am mai deranjat sa imi cumpar si bine am facut, ca am supravietuit bine mersi. In schimb alte fete de la odisee s-au dat cu religiozitate cu tot felul de creme scumpe si tot degeaba. Tine pina la urma de materialul genetic din dotare.
Mami de Mara (19.08.2008)