Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 6

ioanadara spune:
Ina, eu le-am cumparat lucruri inca dinainte de nastere(pentru ca asa s-au nimerit reducerile de multe ori) si nu au patit nimic copiii.
Sunt bine merci si se bucura de achizitiile mele istete.
La bazarul asta de pe DC si eu am vazut o groaza de chestii bune, daca esti in tara si faci cumparaturi de pe net, cred ca e o idee buna.

Ilinca_M. spune:
Ina, tocmai ce ai cumparat un lucru si inutil si periculos in viziunea mea. Si anume cantarul electronic! Cand ma gandesc ca tare-mi doream si eu unul cand eram gravida dar m-am tot zgarcit si bine am facut...
Ce capcane sunt avand cantarul asta la indemana: iti vine sa tot cantaresti bebele, sa vezi cat ia de la o zi la alta, sa tot faci "proba suptului"(o mare porcarie daca chiar nu e cazul- gen stagnat in greutate timp indelungat- timp indelungat nu inseamna cateva zile)...E una din "metodele" de pierdut laptele, tot cantarind copilul ai impresia ca nu creste, bagi supliment, vezi ca ia mai bine in greutate, zici ca vai ce bine...adio lapte matern. Nu-i niciun stres cu greutatea nou-nascutului, pur si simplu vezi pe el daca creste, daca-i vioi, daca ia in greutate, daca-i merge bine...mai des de o data pe luna chiar nu trebuie cantarit, e un stres inutil. Sunt copii alaptati exclusiv care iau peste un kil pe luna primele 6 luni si sunt care in unele luni iau cate 750, in alta luna doar 350 (fiica-mea; si crede-ma ca e bine merci), nu te poti lua nici dupa cantar nici dupa ce zic alte mame.
Eu o cantaream o data pe luna, la medicul de familie. Dar de aveam cantarul ala acasa cred c-o urcam de 5 ori/zi pe el, la cum ma cunosc:))). Deci mare grija cu cantarul!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Picky_toto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Pot sa incep sa fac cumparaturi credeti, sau sa mai astept? Nu sunt nici superstitioasa nici religioasa, dar am o mare teama sa ....sa nu mearga ceva bine. Asa ca am tot amanat cumparaturile repetand "lasa, sa fim siguri" Acum sunt in 20 sapt...suntem siguri? :) Toate controalele au fost ok pana acum, ne-am incadrat in parametri, etc Am cumparat totusi cateva lucruri dar nu am indraznit mai mult deocamdata: - 1 termometru camera - 1 cantar electronic - 1 camasa alaptat pt mine - vreo 3 bucati lenjerie intima "gogosar-style" din alea pe tot fundul din bumbac. Am citit tot pe aici pe forum ca vor fi utili - cumparaseram acu vreo 3 luni un storcator de fructe. Face o galagie de zici ca storc busteni de brad, dar rezultatul e gustos. Sper sa ii fie util si celui mic, mai incolo De prin ce luna ati inceput cumparaturile? M-am uitat la sfatul vostru pe bazarul desprecopii.com Sunt multe lucruri acolo aproape noi si mult mai ieftine (carucior, hainute etc) Toate sugestiile au fost foarte utile si multumesc mult. Inca sunt in dubii cu sterilizatorul. Pompa pt lapte tocmai m-a anuntat o prietena ca mi-o da ea daca e nevoie, pentru ca ei ii este perfect inutila, citez "am lapte sa dau la tot statul" |
Ina cum spunea si Ilina_M cantarul e un dusman...un stres in plus pentru tine. Am vrut si eu sa cumpar un cantar dar la sfaturile sotului am renuntat, dar nu de tot..

Cum ti-a zis si Essea te poti apuca linistita de cumparaturi, ca iti e mai usor acum cand burtica e inca mica decat atunci cand o sa fie mare si plus ca vine si iarna si nu stii cat de grea o sa fie.
Spor la cumparaturi

Mami de printesuca mica si iubita

Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Stefaniei

Ioanna81 spune:
Buna dimineata,
Ina, cantarul electronic este o achizitie care iti poate da batai de cap destul de mari. Eu nu am luat tocmai ca ma cunosc si stiu ca as fi tinut copilul intr-una pe cantar sa vad cat/daca ia in greutate. mai ales ca, la primul copil, intampini multe necunoscute si multe spaime iar internetul/rudele/prietenii lucreaza impotriva ta de cele mai multe ori. asa am fost in fiecare luna la pediatru si am dormit linistita noaptea. cat priveste termometrul noi avem un ceas care indica si temperatura asa ca ne-am luat de-o grija! Ioana mama lui
Carol Ioan
Trazbātii
Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

Selene_Bunny spune:
Ina, eu am inceput cumparaturile cand aveam catre 30 de saptamani de sarcina. Am considerat ca de atunci are bebelina sanse de supravietuire, chiar daca s-ar fi nascut prematur.
Ce mai este bine sa ai in casa - pentru BEBE:
- aleze (un pachet, parca 5 sau 10 bucati)
- termometru digital pentru bebelus
- betisoare pentru urechi
- comprese sterile - pentru curatat ochisorii
- ser fiziologic - pentru curatat ochisorii si nasucul
- neaparat Batista Bebelusului
- cosmetice adecvate
- un antitermic (supozitoare), just in case, sa fie
- Betadine (iod)
- prosopel de baie
- paturele
Body-urile pentru bebe sa fie dintr-acelea cu capse parte peste parte, nu dintr-acelea care se dau peste cap. Iar salopetele cu piciorus, mie mi-au placut mai mult cele cu capse decat cele cu nasturi/fermoar.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Selene_Bunny spune:
La mine cantarul electronic s-a dovedit a fi foarte util. Nu stiam ca e contraindicat, contribuind la stresul mamei. Am facut si eu "proba suptului" de nu stiu cate ori. Daria mea nu a luat in greutate timp de 10 zile. :( Sugea cat sugea, si, de azi pe maine, avea aceeasi greutate.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

ioanadara spune:
Ce inseamna "aleze"? Am dat o cautare dar nu m-am lamurit.
cantar nici eu nu am avut, nici electronic si nici altfel.O data pe luna la pediatru i-am cantarit.
Nici batista bebelusului nu am folosit niciodata , serul fiziologic in nasuc si tinutul in brate pe o parte la noi a fost de ajuns cand am avut probleme.
Hi, hi ca sa vezi ce relativ e totul , si cat depinde de fiecare in parte , eu nici betisoare pentru urechi nu am folosit la copii niciodata si nici acum nu folosesc cand sunt mai maricei.Cu prosopul ii sterg in ureche in fiecare seara la spalat si ajunge.Nu am avut probleme cu urechile pana acum.
Termometru digital, comprese sterile, iod pentru buric , prosopele multe , sampon pentru bebelusi ,intradevar sunt toate necesare din primul moment oricarei mamici cred.

Burtocika spune:
Pai tu ai intrebat de tot felul de lucruri, dar de cantar nu te-ai gandit sa intrebi daca iti va fi util ? Cred ca este cea mai inutila si costisitoare achizitie (sigur, asta este punctul meu de vedere, poate altor mamici le-a folosit).
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Ilinca_M. spune:
Si eu m-am mirat ca n-a spus nimic de cantar si apoi- pac! l-a luat:))). Au aparut si confirmarile: selene a renuntat rapid la alaptat SI din cauza cantarului. Foarte "util" a fost, intr-adevar.
Ina, cel mai fain ar fi sa poti vinde cantarul cat e nou, in ambalaj. Sau sa-l faci cadou altei mamici:). Sau daca-l pastrezi, sa nu uiti de sfaturile noastre (desi va fi greu, cu "tentatia" la indemana).
Batista bebelusului mie mi s-a parut o inventie diabolica si fara rost. Intr-adevar am auzit muuulta lume super-incantata de ea. N-am avut nevoie niciodata. Cred ca cu cat tragi mai multi muci, cu atat se formeaza mai multi. Serul fiziologic e baza si niste picaturi bune la o eventuala raceala.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

ina.click spune:
Am schimbat titlul topicului, la sugestia foarte buna a unei mamici.
Cu cantarul - vai nu ma gandisem la asta!