Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 5

elaga spune:
Sterilizator nu am avut, nu mi s-a parut necesar,
Caruciorul l-am primit de la sora mea, la fel ca si patutul, fara luminite dar cu masa de infasat. Mi se pare indispensabila. Te salveaza de multe lucruri udate.
Hainute, cat mai multe, dar nu le cumpara de acum. Ia cateva si asteapta sa vezi cat de mare este copilul. Ei cresc extraordinar de repede si poti sa ai surpriza ca un body nou ii vine doar o saptamana. Cel mai bine este sa le iei un pic mai mari. Botezul iti va aduce foarte multe hainute.
Haine de gravida cumpara cat mai putine. Oricum le porti doar doua, trei luni. Sunt scumpe si urate. Nu merita cheltuiala.
Eu am primit foarte multe lucruri de la sora mea care are bebele mai mare decat al meu cu un an. La randul meu, am dat foarte multe lucruri.
Economii este cam greu sa faci, dar, nu te arunca sa-i cumperi jucarii scumpe. In primul an, cele mai interesante jucarii sunt sticlele de plastic, capacele de borcane, ambalajul de la servetele umede.

michelle-usa spune:
Patut din lemn, f. solid, simplu , care se putea ajusta dupa virsta. A fost f. folositor. A dormit pana la 4 ani in el.
Am cumparat un fel de carusel cu melodii care se invirtea si l-am atasat. Ii placea...dar nu e musai...pe timp de criza.
Carucior, la fel l-am folosit pana la 4 ani. Am avut unul mai usor ca greutate(ultra light-Graco).Recomand nou.
Scaun de masina, f. folosit pana la 1 an. La fel scoica...il scoteam din masina adormit si il lasam in el.
Am folosit mult (1 an si jumatate) un leagan pe baterii cu melodii. Am avut probleme mari cu dormitul. Ziua doar acolo dormea.
Nu am folosit masa de infasat.
Nu am folosit sterilizator.
Nu am fol pompa el. Am alaptat pana la 1 an.
Nu am folosit marsupiul... sau cum se numeste. ala in care tii copilul in brate. Baietelul meu a avut 4 kg....asa ca nici vb de carat in brate.
Haine de gravida am imprumutat.
Hainute bebe am primit.
Doamne ajuta!Nastere usoara si un bebe sanatos.
michelle

Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Salut! Sunt o viitoare mamica si totul merge bine. Am totusi cateva intrebari pentru mame, sper sa imi raspundeti: Nu ne dau banii afara din casa dar nu as spune niciodata ca suntem saraci. Pentru ca am vazut ce inseamna adevarata saracie si sper sa nu ajungem acolo vreodata. Am vazut familii care se descurca demn dintr-un venit mult mai mic decat al meu, deci niciodata nu ma voi plange nici eu. Totusi, venirea celui mic ne va reorganiza clar finantele. Ma tot uit pe forumuri si siteuri si ma ratacesc in catralioanele de produse scumpe. Evident ca peste tot scrie ca respectivul produs este ultra necesar si vital si nu se poate fara el, dar...asa sa fie? Am o lista cu produse de care m-as lipsi. va rog sa imi spuneti daca sunt totusi necesare in mod real si indispensabile cresterii nou nascutului: 1. Sterilizator nu merge si o oala cu capac ? 2. Patut cu luminite, chestii, buline, etc si masa de infasat nu pot sa cumpar un patut pliant? bulinele, luminitele si restul accesoriilor ar fi ok sa le cumpar separat pe masura ce creste copilul? Ca in primele 2 luni de viata ma gandesc eu ca o sa il doara fix in scutec de ele. Masa de infasat, inteleg ca e practica si ajuta, dar nu poate fi infasat si pe altceva? 3. Pompa electrica pt lapte Poate nu voi avea probleme cu lactatia. Dar in caz ca voi avea, una manuala nu e si ea ok? 4. Caruciorul Ar fi ok sa cumpar unul second hand in buna stare? 5. Hainutele Cam cate sa cumpar dinainte? Mi se tot spune "nu lua multe!" ok, dar cate sunt atunci potrivite? 6-8? 4? 12? 6. Haine pentru mine Ce scumpe sunt hainele pentru gravide! Si ce uratenii sinistre! Eu sunt acum in 19 saptamani si burtica e..medie. Inca mai incap. Daca tot prind iarna in plina "expansiune" ma gandeam sa imi cumpar doar: - niste jeans pt gravide - niste pulovere mai largi Ca sa ma justific : nu sunt zgarcita, dar vreau sa mentinem o rezerva de bani pentru eventuale probleme de sanatate, urgente medicale si mai stiu eu ce apare pe parcurs. Am facut deja economii si pana la momentul de fata am adunat suma necesara nasterii (medic, asistente, anestezist, etc) Faptul ca veniturile mele se vor reduce cu un sfert ma pune putin pe ganduri dar nu ma descurajeaza. Daca mai stiti sfaturi de economisire sau daca ati fost in situatii similare (sarcina si bebe dar nu si castig la loto) multumesc pentru orice idee. |
Ina, sa-ti raspund punctual:
1. Sterilizator - nu am cumparat niciodata.
2. Patut pliant din prima, il avem inca, fara niciun fel de luminite si brizbrizuri. Masa de infasat - am folosit o masa normala, pe care am pus o aleza.
3. Pompa electrica este mult mai buna si mai eficienta decat una manuala. Aici asta este, vazut de mine la spital, la o colega de salon.
4. Am primit un carucior prin bunavointa uneia dintre fetele de la Odiseea mea. Eu periodic am probleme cu banii, mi-a prins foarte bine la inceput, desi Daria a stat in el fara urlete de-abia dupa 6 luni. Al doilea carucior a fost nou, superb, dupa criteriile mele, il folosim cu succes si acum, desi Daria are aproape 2 ani. Mai avem si unul mai mic, sport. Sigur ca poti achizitiona si unul SH, in stare foarte buna, dupa cum poti achizitiona si unul nou, la pret mic, am vazut unul la Bazar, pe cuvant ca l-as lua sa-l am in casa, era doar 120 de lei si era nou-nout, cu maner rabatabil si alea. Vezi sa te ghidezi dupa mai multe criterii pentru carucior.
5. Hainute, eu am luat multe body-uri, recunosc, asta e febletea mea, si acum e la fel, aveam si cu maneca lunga, si cu maneca scurta, si cu bretelute. Sau salopetelele alea intregi, cu botosel. Am si primit multe si frumoase, am si cumparat. Pe vremuri, in cartile vechi, scria cate 6 bucati/articol de corp, plus intre 2 si 4 costumase/salopetele, plus caciulite, plus costumas mai gros, de iesit afara.
6. Haine pentru tine: incearca Toria, daca gasesti. Au si site. Si reduceri.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Selene_Bunny spune:
Mai, sunt bune si patuturile pliante, noi avem Bertoni Travel Kid, din acela stabil, nu modelul Rocker, care se leagana, e cu doua niveluri, pana la 9 luni am mers pe primul nivel, cu un cearsaf/o patura pusa peste salteaua patului, a fost super bine. Dupa 9 luni, cand s-a ridicat in picioare in patut, am scos primul nivel si am cumparat salteaua asta: http://www.ramedepat.ro/saltea-super-ortopedica-copii.html si este iar super bine.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mindy spune:
ai primit sfaturi bune.
legat de haine de bebe, daca nasti in sezon rece, salopetutele acelea de corp intregi cu picioare si maneci lungi sunt f bune, vreo 4-5 dar sa fie cu fermoar nu cu capse. Evita chestii cu capse multe sau nasturii. La jersee la fel, sa fie fermoar. De exemplu body cu nasturi in spate, foarte incomod pt bebe sidificil de manevrat.
pompa eu nici manuala nu as lua, decat daca planifici sa te intorci la lucru. Mie pompa mai mult rau mi-a facut decat bine.
multe chestii se pot lua second hand.
daca ai prieteni multi care vor sa iti aduca ceva dupa ce nasti, incurajeaza-i sa nu cheltuie pe haine scumpe, eu am primit o gramada de haine apretate si costumase, jachete pe care un bebelus abia le poate suporta. A trebuit sa le donez, mi-a parut rau de banii dati.as fi preferat sa primesc scutece si servetele umede sau hainele elegante sa fie de marimi mai mari. Bebelusul in primele luni are nevoie de haine foarte comode de bumbac si paturici..de brate calde si san.
pantaloni de gravide, iti poti face daca ai niste blugi care ii poti sarcifica, sa le tai partea de la talie incepand de la buzunare si cusut in acel loc material de bumbac elastic. Tricouri marime mai larga care le poti folosi si dupa ce nasti . Eu nu am suportat hainele de gravide acelea cu siret in spate, ma simteam dubla in ele.
cosmetice de bebe: nu pudra, cred ca iesi mai ieftin sa iei cateva produse separat decat sa cumperi seturile acelea de cosmetice pt bebe.
o simpa crema cu oxid de zinc pt iritatii la scutec. Crema de corp una buna naturala si mica, bebelusul are o piele asa de fina ca nu inteleg de ce ii mai masam cu creme pline de chimicale. Crema sau uleiul sa da doar in zonele cu piele mai uscata, de regula la incheieturi.

ina.click spune:
Pot sa incep sa fac cumparaturi credeti, sau sa mai astept?
Nu sunt nici superstitioasa nici religioasa, dar am o mare teama sa ....sa nu mearga ceva bine.
Asa ca am tot amanat cumparaturile repetand "lasa, sa fim siguri"
Acum sunt in 20 sapt...suntem siguri? :)
Toate controalele au fost ok pana acum, ne-am incadrat in parametri, etc
Am cumparat totusi cateva lucruri dar nu am indraznit mai mult deocamdata:
- 1 termometru camera
- 1 cantar electronic
- 1 camasa alaptat pt mine
- vreo 3 bucati lenjerie intima "gogosar-style" din alea pe tot fundul din bumbac. Am citit tot pe aici pe forum ca vor fi utili
- cumparaseram acu vreo 3 luni un storcator de fructe. Face o galagie de zici ca storc busteni de brad, dar rezultatul e gustos. Sper sa ii fie util si celui mic, mai incolo
De prin ce luna ati inceput cumparaturile? M-am uitat la sfatul vostru pe bazarul desprecopii.com Sunt multe lucruri acolo aproape noi si mult mai ieftine (carucior, hainute etc)
Toate sugestiile au fost foarte utile si multumesc mult. Inca sunt in dubii cu sterilizatorul. Pompa pt lapte tocmai m-a anuntat o prietena ca mi-o da ea daca e nevoie, pentru ca ei ii este perfect inutila, citez "am lapte sa dau la tot statul"

DarkBendis spune:
Buna seara!
La noi cam asa a fost... am luat de toate dar de unele nu a fost nevoie. Deci punctual:
1) Sterilizator nu am folosit deloc. Am alaptat exclusiv pana la 6 luni, am fiert de cateva ori "blidele" de diversificare si apoi am deci ca spalat bine ajunge (deja bebe oricum baga tot in gura).
2)Patut avem stil "cotbed" de lemn, 3 niveluri, se transforma si poate fi folosit pana catre 5-6 ani. Chiar daca patutul e second-hand (atentie sa nu fie prea vechi, vopsit cu cine stie ce traznai), salteaua musai sa fie noua. Masuta de infasat am folosit-o mereu, dar cred ca daca nu o aveam ma descurcam si fara ea.
3)Eu am avut pompa manuala (Avent Isis) primita cadou. Nu am folosit-o niciodata, nu am avut nevoie. Cea mai buna "pompa" a fost bebe.
4)Carucior... aici tot ce pot sa zic e ca pe al nostru il folosim aproape zilnic (zilnic pana nu demult, acum bebe are aproape 2 ani). Al nostru a fost luat nou, sunt super-ultra multumita de el, a costat intr-adevar foarte mult, dar am primit banutii pentru el "cadou" de la ai mei altfel nu ni-l puteam lua. Pentru bugete mai subtirele, as recomanda tot un "trei in unul" adica carucior cu landou compatibil pentru carseat/scoica. Daca nu vrei sa folosesti sling (sling, nu "ham" care poate crea probleme la coloana)neaparat landou, carucioarele in care bebe nu sta complet culcat pe spate nu sunt recomandate pana la 6 luni. Chiar daca caruciorul e second hand, scoica/carseatul sa fie nou, nu stii prin ce a trecut fostul proprietar, daca carseatul a trecut printr-un accident este "compromis", nu mai corespunde standardelor de siguranta.
Hainutele. Sa ai cateva, body-uri, cateva costumase/bluzite cu pantaloni, un jerseuas, un "cosmonaut" (in martie mai poate fi zapada), sosetute, manusi (sa nu se zgarie bebe), caciulita pentru iesit afara, cateva paturici. Deci ar fi cam 10-14 body-uri, cate 5-7 bluzite, pantalonasi, salopetute cu "botosei" (babygro). Atentie sa fie din bumbac 100%. Mai mult ca probabil vei primi hainute, dar de obicei familia/prietenii cumpara pentru mai tarziu, si pana te lamuresti ce si cum e bine sa ai cate ceva pentru inceput. Hainutele second hand sunt OK, oricum toate, si noi si SH trebuie spalate si calcate inainte sa ajunga la bebe.
Hainute de gravida.Eu lucram la banca in partea de relatii cu publicul, deci am primit uniforma de gravida. Deci 2 perechi de pantaloni "office" si 5 -6 bluze/camasi (sunt bune si camasile sotului, dar din pacate eu a trebuit sa port uniforma oficiala). Am cumparat o pereche de blugi, una de "raiati" o bluza, 4 sutiene de sarcina (fara "balene"), 4 sutiene de alaptat, 3 camasi de noapte pentru alaptat si un set de 5 chiloti de gravida de la Mothercare (ma puteam descurca si fara ei, doar cu ce aveam prin sertare). In rest am folosit ce hainute aveam eu (pantaloni cu talie joasa, pullovere largi, bluzite tip baby-doll) plus ce am colectat din dulapul sotului. A, da... am primit o plasa de haine de la cumnata, haine mai "informal" gen pantaloni trening si 2-3 helanci.
Pe bebe l-am scos din prima saptamana ( atrebuit sa-l duc la spital pentru vaccin BCG), in gradina/curte ieseam aproape zilnic de cand l-am adus acasa iar la plimbare prin targ, inclusiv la supermarket, cam de la o luna. Asta in ianuarie. Tati lui bebe nu e de lasat nesupravegheat la cumparaturi, eu nu conduc, familie nu avem in oras deci alta alternativa nu exista. Si nici probleme de sanatate nu am avut.
Ce am luat/primit si nu mi-a folosit: lampa de veghe, aparatoare de silicon pentru sani, incalzitor pentru biberoane (+ biberoanele, ca doar am alaptat), geanta termoizolanta, suzeta (la fel, nu am folosit), portbebe (frumos tare, cu dantelute, fundite, cadou de la ai mei dar din pacate chiar nu mi-a trebuit), hainute "smechere" in primele 2 luni.
Ce mi-a prins tare bine: caruselul (cam de la 6 saptamani, bebe era fascinat), alezele (multifunctionale), crema Petrini (pentru fundulet), crema Garmastan pentru sani, tampoanele speciale pentru lohii, sling.
Ce nu am avut si voi avea grija sa am la bebe2: perna pentru alaptat
Sarcina frumoasa in continuare si un bebe sanatos la anul!
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Madanic spune:
Eu la bebe2 am cumparat mult mai putin decat la Isabella:
1. sterilizator, biberoane, pompa - la mine sunt necesare chiar daca alaptez natural, pentru ca ma intorc la lucru dupa 8 saptamani asa ca bb merge la daycare si va folosi biberon pe perioada zilei.
Sterilizatorul e necesar chiar daca folosesti doar pompa. Pompa are si ea parti care trebuiesc sterilizate neaparat.
E adevarat ca oala poate steriliza la fel de bine insa dureaza si pentru o mamica care si asa e obosita, statul la panda sa nu cumva sa se duca apa din oala e o corvoada.(Eu asa mi-am topit pompa in RO, ca eram in vizita si ai mei nu au microwave asa ca sterilizam la oala).
Eu nu le-as cumpara inainte, asteapta sa vezi daca ai nevoie sau nu.
2. patut - am primit unul de lemn de la niste prieteni, fara briz brizuri.
Am cumparat un playpen cand am venit in Ro sa am unde sa culc copilul. Din nou simplu, fara vibratii luminite sau alte chestii. Acuma la bb2, l-am schimbat ca a fost oferta la magazin (il luau inapoi si iti dadeau o reducere la unul nou) altfel il foloseam tot pe cel vechi.
3. Carucior - te sfatuiesc sa-ti iei, poti lua si SH. E bun la plimbare. Eu pe Isabella o mai plimbam si in marsupiu insa depinde de cat de mult te tine spatele.
La carseat (scoica) nu lua second hand, este mai bine sa ai siguranta ca e nou si totul e ok. Verifica review-urile si nu fa rabat la calitate, este foarte important.
4. Masa de infasat eu nu am luat la nici unul, am luat doar chestia aia alba din buret care se pune peste masa de infasat. N-am avut nici o problema sa pun chestia aia pe canapea si sa schimb copilul.
5. Hainutze i-am luat doar 7 body-uri cu maneca scurta, 7 body cu maneca lunga, 7 body cu maneca lunga si picior, doua costumase de scos afara, o paturica (ca mai avem una de la Isabella care merge la baiat), sosetele, caciulitza (suntem bebe de noiembrie).
Am uscator de rufe asa ca daca murdareste intr-o ora sunt spalate si uscate.
Oricum Isabella iesea din hainute mai repede ca Fat-frumos asa ca nu are rost sa cumpar fara numar.
La haine de gravida am folosit ce am avut de sarcina trecuta. Exista niste inserturi care iti transforma pantalonii normali in pantaloni de gravida. Merg in genere la fetele care nu se ingrasa in sarcina si doar le creste burtica.
Daca faci iarna cu burtica va trebui sa te gandesti la o hainutza mai groasa.
Madalina
mami de Isabella Andreea si
37+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
AMR 1 saptamani dar mai sigur 3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Pot sa incep sa fac cumparaturi credeti, sau sa mai astept? Nu sunt nici superstitioasa nici religioasa, dar am o mare teama sa ....sa nu mearga ceva bine. Asa ca am tot amanat cumparaturile repetand "lasa, sa fim siguri" Acum sunt in 20 sapt...suntem siguri? :) Toate controalele au fost ok pana acum, ne-am incadrat in parametri, etc Am cumparat totusi cateva lucruri dar nu am indraznit mai mult deocamdata: - 1 termometru camera - 1 cantar electronic - 1 camasa alaptat pt mine - vreo 3 bucati lenjerie intima "gogosar-style" din alea pe tot fundul din bumbac. Am citit tot pe aici pe forum ca vor fi utili - cumparaseram acu vreo 3 luni un storcator de fructe. Face o galagie de zici ca storc busteni de brad, dar rezultatul e gustos. Sper sa ii fie util si celui mic, mai incolo De prin ce luna ati inceput cumparaturile? M-am uitat la sfatul vostru pe bazarul desprecopii.com Sunt multe lucruri acolo aproape noi si mult mai ieftine (carucior, hainute etc) Toate sugestiile au fost foarte utile si multumesc mult. Inca sunt in dubii cu sterilizatorul. Pompa pt lapte tocmai m-a anuntat o prietena ca mi-o da ea daca e nevoie, pentru ca ei ii este perfect inutila, citez "am lapte sa dau la tot statul" |
Ina, apuca-te de cumparaturi!

In plus, daca nu cumperi acum ce vei face? Tu nasti si sotul tau in loc sa fie langa tine va avea de alergat sa cumpere totul si gata. Dupa gustul lui, evident, sau al vanzatoarelor care ii vor baga pe gat tot ce vor ele. Eu am pregatit absolut totul inainte de nastere si, desi atunci sotul era putin circumspect si ma considera cam dusa, dupa nastere a avut numai cuvinte de lauda, zicea ca ar fi luat-o razna sa umble el prin magazine dupa toate alea, ca ar fi intrat in primul si i-ar fi zis vanzatoarei sa_i dea tot ce tb pt copil.

asa ca fa-ti placerea, alege tu tot ce vrei, ai timp sa compari preturi, calitate, etc. Cu ceea ce nu vrei sa cumperi totusi de pe acum fa-ti o lista cu locurile unde gasesti si unde e mai avantajos si atunci cand vei avea nevoie te duci ( sau trimiti pe cineva) punct ochit-punct lovit. O sa vezi, cu bb mic mic nu vei avea deloc timp de cumparaturi si nici chef, pe el nu-l poti cara dupa tine, etc
aaaa, vad ca nasti pe la mijlocul lui martie, eu baietelul tot atunci, pe 11.

spor la cumparaturi si sarcina usoara.

Mami de fetita

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...

Eseea spune:
oricum, e foarte bun subiectul! f util pt toate viitoarele mamici, mai ales de bb 1, ca la al doilea ai deja cam de toate , eu pt bb 2 nu am cumparat mai nimic, ceva hainute doar, de la Bazar, lucruri excelente si f ieftine...Poate chiar poti schimba titlul in ceva cu "economisire pt viitoarele mamici" , ca sa nu se confunde cu alte subiecte de tipul economisire, cred ca ar fi f util. E o sugestie.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...