Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 33
anya spune:
Am senzatia ca e mai mult folclor de saloane, obiceiuri invechite pe la unele asistente...
Cand m-am dus sa nasc primul copil am auzit si eu tot felul de minuni.
- Am preferat sa nasc in camasa lor - sa nu o patez pe a mea - dar nu ar fi fost 'obligatoriu'.
- Dupa ce m-am dus la salon, deoarece eu nu suport camasile de noapte (nu am nici-una) m-am schimbat in pijama. S-a gasit o mamica sa-mi zic ca se va supara doctorul. I-am raspuns ca daca medicul va avea ceva de zis, imi va zice mie. Evident ca nu l-a interesat cu ce eram imbracata.
- Am auzit de "folclorul" cu chilotii. Evident ca am avut chiloti si pantalonii de pijama peste
. Ma uitam la alte mamici pe holuri si nu intelegeam de ce isi taraie picioarele. Am presupus ca le-o durea ceva. Acum am inteles, mergeau asa sa nu piarda vata.
- In lift, in drum spre sala de nasteri, infirmiera a incercat sa-mi vanda prima centura - ca musai imi trebuie dupa. A doua zi dupa nastere m-au mai agatat vre-o 2 infirmiere+ cateva mamici cu chestia asta. Am intrebat medicul si mi-a zis ca e o prostie. Nu am cumparat asa ceva si nici cu burta n-am ramas.
Evident ca la al 2-lea copil nu m-am mai uitat in gura tuturor
. Aveam lucruri mai importante de urmarit: icterul copilului, sa-mi faca vaccinul pt RH.
Burtocika spune:
Si eu am nascut la Municipal, e drept acum 4 ani, si nu mi s-a parut asa de primitiv ! Nici nu am intalnit asistente care sa tipe ... Eu am nascut prin cezariana duminica dimineata, la 10, si la 11 eram in patul din sala de travaliu, pt ca la terapie intensiva nu mai erau locuri. Si eu stateam pe spate si ma recuperam (ah ce fericita eram cap uteam sa stau pe spate dupa 4-5 luni in care nu putusem din cauza ca bb ma apasa pe nu stiu ce vena si ma sufocam), iar in jurul meu vreo 6-7 fete se chinuiau in travaliu, duminica seara. Si pot sa va spun ca erau fete simple, unele venite de la tara, care sigur nu dadusera vreo spaga, si au nascut cu medicul de garda, si totusi m-a surprins ca asistentele s-au purtat frumos cu ele, nu le-au bruscat, nu au tipat la ele ... Chiar mi s-a parut o atmosfera civilizata ... Sigur ca am cotizat, dar la unele DUPA ce-mi faceau toaleta / schimbau perfuzia, si femeile au fost foarte dragute si amabile. O singura asistenta era mai de moda veche si cum a intrat in tura a venit prin toate saloanele sa ne "anunte" ca ea e asistenta noastra ![]()
Nu te obliga nimeni sa stai cu / fara chiloti, la cezariana nici nu trebuie sa-i dai jos cand vine medicul la vizita, pur si simplu ii cobora el sub linia operatiei si se uita la taietura; sa fim seriosi, in 5 minute a terminat ! La epiziotomie presupun ca era mai greu, si la toaletarea operatiei, dar nimeni nu mi-a spus sa stau fara chiloti ! Si daca mi-ar fi spus, i-as fi scos inainte de "operatiunea" cu pricina ... Cum Doamne iarta-ma te rasucesti in pat cu somoiogul intre picioare ? Ce, n-ai stresuri destule ?
La fel, nimeni nu ne-a obligat sa stam cu camasa de noapte; doar ca mie mi s-a parut mult mai practic.
A, si sa nu uit: pentru spital sa ai ceva cu BUZUNARE, de preferinta un halat sau altceva ... pentru spaga
Pt ca te mai duce la o toaletare (care la noi nu se facea in salon, ci intr-o camera speciala), la o analiza etc. si trebuie sa fii pregatita ![]()
Hai ca esti doldora de informatii !!! Dar cel mai bine e sa te interesezi la fetele care au nascut in acelasi spital unde vei naste tu, ca sa "cerni" un pic sfaturile noastre ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
roli25 spune:
Daaa...buzunare neaparat...am uitat
....bine doar in cazul in care nasti la stat.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
mcoca spune:
Mai, eu zic ca si cu patarea camesei de noapte e folclor. Cum naba sa o patezi? Ca doar nu tasneste sangele din tine.
Vicky si Printzesone
Burtocika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mcoca Mai, eu zic ca si cu patarea camesei de noapte e folclor. Cum naba sa o patezi? Ca doar nu tasneste sangele din tine. Vicky si Printzesone |
Ba da, la unele chiar tasneste
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui mcoca Mai, eu zic ca si cu patarea camesei de noapte e folclor. Cum naba sa o patezi? Ca doar nu tasneste sangele din tine. Vicky si Printzesone |
eu dupa nastere primele ore am patat si cearsaful de sub mine, daramite camasa...

Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz 
zebra roz
Ilinca_M. spune:
| citat din mesajul lui Burtocika Si pot sa va spun ca erau fete simple, unele venite de la tara, care sigur nu dadusera vreo spaga, si au nascut cu medicul de garda, si totusi m-a surprins ca asistentele s-au purtat frumos cu ele, nu le-au bruscat, nu au tipat la ele ... ***************************** www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ? www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele |
Asta mi se pare mie foarte foarte trist la tzara noastra, ca ajungi sa te surprinda ceva absolut normal...Cand n-o sa mai fim luati prin surprindere de un comportament civilizat, cand n-o sa fim mirati pana aproape de shoc ca oamenii-si fac meseria, atunci poate vom sti ca suntem in normalitate...
Nu stiu altii cum sunt, vorba aia, dar eu cand aud ca suntem placut surprinsi de faptul ca asistentele nu urla si nu bruscheaza...imi vine sa plang

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
ina.click spune:
Nasc la stat, la un spital judetean.
Mi-am facut temele cat am putut: am interogat foste paciente ale medcilor, am intrebat de asistente, etc.
Nu stiu cum sa procedez cu spaga. Nu am dat spaga pana acum, dar nici nu a fost nevoie.
Am intrebat o prietena, mi-a explicat ca e un tango mai incalcit:
Pasul 1: Baga mana in buzunarul tau, scoate bancnota, intinde spre buzunarul ei
Pasul 2: Fandare in spate, "vai! nu e nevoie"
Pasul 3. Intinde mana in aceeasi directie, da din cap, zi "Dar insist!"
Pasul 4. Agitat maini, ton indignat "sa stii ca ne suparam!"
Pasul 5 (final): Baga bancnota in buzunar, scoate mana - fara alte bancnote!! - si maraie cat poti de convingator: "e placerea mea..."
Io sincer nu prea le am cu fineturile astea. Pana si la mine in casa, musafirii care se fasolesc "vai nu merci, nu te deranja" raman flamanzi si insetati. Vrei cafea? Nu vrei cafea? Ok beau eu.
Asa ca sper sa nu am parte de prea multe cadriluri din astea ca numai chef de jucat de-a "nu se poate, ba insist" n-o sa am...
32 + 
Mai avem 8 saptamani
roli25 spune:
Ina nu prea e loc de tango...treaba e mai simpla:
-la ceza, la terapie intensiva tu esti in pat si aia vine sa-ti faca toaleta, iar tu ii bagi in buzunar (inainte sau dupa)
- la nastere naturala nu stiu cui si cand ii bagi
- la salon, cand mergi sa-ti faca toaleta (intr-o alta camera) se sta la rand, cand iti vine randul ii bagi si te urci pe masa, sau ii bagi cand te dai jos.
La neonatologie, le bagi in buzunar cand vin sa spele/schimbe copilul. Eu le dadeam doar cand il spalau (o data pe zi). Pt pampers am dat pana am invatat sa fac eu asta.
Medicului i-a dat sotul dupa operatie.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Burtocika spune:
ma faci sa rad ... In Bucuresti nu exista acest tango ![]()
este exact cum a spus Roli25 ! Fara fandoseli, bagat frumos direct in buzunar ! Dar tu in ce tara ai trait de n-ai dat spaga in sistemul medical pana acum ??? Sau poate ai avut noroc sa n-ai nevoie de doctori ...
Ilinca_M - ai dreptate, e trist sa ne mire lucrurile care ar trebui sa fie normale, dar asta e tara in care traim ...