Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 26

anya spune:
Merge si la microunde daca nu se intampla prea des, mai ales daca ramane acasa vre-un tatic "ingramadit" .
Spalatul in spitale nu cred ca e interzis de medici ci de conditii. Cand am nascut eu, exista un dus pe culoar, la vre-o 10 saloane (unele cu 4 altele cu 8 paturi). Dusul era de fapt o teava din care curgea apa. Numai la gandul ca nu am unde sa pun prosopul, gelul de dus, hainele...renunti si te speli in salon. Cat despre conditionarea: nu pleci din spital pana nu "iesi" - am rezolvat-o f simplu: le-am spus ca am fost . Nici cand merg in concediu nu pot primele zile, ar fi fost culmea sa pot in jegul din spital.

bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click DVT = ? |
Deep vein thrombosis, formarea de cheaguri de sange in venele de la picioare la persoanele imobilizate la pat, risc mare la pacientii post-operator. Complicatie la DVT este embolismul pulmonar care poate fi letal. Femeile gravide si imediat dupa nastere au risc mai mare, daca adaugi si cezariana care e operatie, riscul este deja foarte serios. In cazul in care ti se mai si spune sa nu te misti, ca nu ai voie sa te ridici din pat

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

bruxinha spune:
citat din mesajul lui ina.click DVT = ? ![]() ![]() Mai avem 8 saptamani |
tromboza venoasa.
Cheaguri de sange care se pot forma pe vasele mari, si care pot da probleme extrem de urate.
Mai nou la noi se trateaza profilactic, cu Clexane.
Pe care, da, tre' sa il ai in bagaj:D. Cel putin mie asa mi-a cerut doctorul, la inceputul lui dec. 2010 cand am nascut, ca nu avea spitalul nici macar feshe si vata, daramite finetzuri d'astea injectabile.

alex_andra spune:
citat din mesajul lui pearl84 Tot citesc subiectul asta de cand s-a deschis..am si eu 18+ acum. E foarte, foarte util! O intrebare care ma macina de acum cateva pagini, cand scria cineva ca incalzeste laptele de san in incalzitor: cum altfel se poate incalzi laptele muls de la san?...cred ca nu in microunde, nu? Pearl Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata. |
In cele 5 luni in care am hranit fata cu lapte muls, zi, noapte, nu conteaza, am avut un incalzitor de biberoane, de la philips, avent.
Dar, daca vrei sa faci economii, pui biberonul cu lapte intr-un ibric cu apa, pe acelasi sistem este si incalzitorul de biberoane de care iti spuneam.
In cateva minute se incalzea. Incalzitorul era bun ca imi arata exact cat trebuie sa tin laptele, dar te obisnuiesti si cu ibricul.
Nu am incazit niciodata laptele la microunde, doar apa cu care fac LP.
Sotii ingramaditi se pot invata sa se descurce:)
Al meu si-a hranit fata din primele zile si a fost foarte incantat:)
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

bird70 spune:
citat din mesajul lui anya Spalatul in spitale nu cred ca e interzis de medici ci de conditii. Cand am nascut eu, exista un dus pe culoar, la vre-o 10 saloane (unele cu 4 altele cu 8 paturi). Dusul era de fapt o teava din care curgea apa. Numai la gandul ca nu am unde sa pun prosopul, gelul de dus, hainele...renunti si te speli in salon. |
Tu ai nascut la acelasi spital ca si mine?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Burtocika spune:
DUS la spital nici nu m-am gandit sa fac, in primul rand din cauza conditiilor (n-as fi vrut sa ma aleg cu vreo infectie sau ciuperca) si in al doilea rand pt ca de-abia puteam sta in picioare, daramite sa mai fac si dus ... Eu am nascut prin cezariana, poate daca as fi nascut natural lucrurile ar fi stat altfel.
CAZARIANA - Eu am fost operata duminica dimineata la 10 si doctorul mi-a spus sa stau culcata pana a doua zi dimineata. Oricum nu ma puteam misca ... Eu nu stiu ce fel de anestezie mi-au facut mie, daca era cu ac gros sau subtire, bine sau prost facuta, cert este ca dupa 30 minute de la operatie m-au apucat niste frisoane de tremuram din tot corpul, ma zgaltaiam ca o frunza in vant, dupa vreo ora mi-au trecut. Apoi a trecut efecul anesteziei si mi s-au dezmortit picioarele ince-incet, dar tot nu le puteam misca prea bine, nicicum sa stau in picioare. Apoi am inceput sa simt uterul, nu mai tin minte dar parca aveam o greutate pusa pe burta ... Nu ma puteam ridica nici sa vreau, pur si simplu muschii erau incapabil sa ma sustina, abia ma puteam intoarce pe o parte. Si eu am fost un caz fericit, aveam 2 colege de salon care aveau niste dureri insuportabile dupa ce trecuse efetul anesteziei ! Asa ca pana seara nici vorba sa ma ridic din pat ! Si nici vorba singura ! Abia dimineata cand a venit asistenta m-am putut ridica, cu ajutorul ei si asta destul de greu. Am mers pana la baie sa fac pipi (e foarte important cica pt monitorizarea evolutiei dupa operatie) si pe urma m-am plimbat cat am putut printre paturi.
Cezariana nu e o operatie usoara, mi-e greu sa cred ca poti sa zburzi si sa fii ca noua dupa cateva ore ... dar mai stii, mai sunt si exceptii.
Durerea de cap ... Nu stiu daca e mit sau realitate, cert este ca pe mine nu m-a deranjat sa stau cuminte in pat. Nu am zis ca nu trebuie sa misti capul, doar sa nu-l ridici peste nivelul trunchiului. Dupa cum v-am povestit, nici nu prea aveam cum. Eu am considerat ca e mai sigur sa previi decat sa tratezi, mai ales ca acel coleg despre care povesteam nu a scapat luni bune de durerile de cap. La vreo 3-4 zile dupa operatie m-a apucat o durere crunta de cap, nu stiu daca din cauza anesteziei sau din alta cauza, care mi-a trecut instantaneu in momentul in care m-am intins.
Asta e, face fiecare cum considera, eu am fost de parere ca mai bine sa fiu prudenta ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

roli25 spune:
Nu a zis nimeni ca zburzi la cateva ore dupa operatie ci ca e indicat sa te ridici si nu neaparat in picioare, pentru ca ajuta la refacerea mai rapida si a 2-a zi esti apt pt a te ridica la copil, sa-l iei in brate, sa-l alaptezi.
Frisoanele sunt normale dupa anestezie, apar in multe cazuri si se trateaza rapid cu Ca in perfuzie.
Mie nu mi s-a parut o operatie grea, atat timp cat de a 2-a zi ma plimbam in voie si ma ocupam de copil.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

sdcristian spune:
si eu am avut cezariana, din a treia zi am facut dus zilnic, de 2 ori m-am spalat si pe cap (am stat 7 zile in spital)
sa nu uitati sa va duceti apa de baut. eu aveam sticle de 2 litri, si una de 0,5 si-mi turna in fiecare zi sotul apa in ea. in primele 2 zile am avut nevoie de pai, nu am avut si mi-au facut asistentele dintr-o chestie de perfuzie, a fost foarte util, ca era mai lung si mi flexibil
de mancat am avut voie iaurt si compot dupa vanturi (ma distruge expresia asta) si dupa inca 4 zile cand am reusit sa le conving ca de unde nu e nu are ce sa iasa, m-au lasat si sa mananc normal.
util mi-a fost laptopul ca ma uitam la filme - nu am prea putut sa dorm de durere si trecea greu timpul, mp3 player cu radio, carte de citit. de data asta daca tot cezariana imi face cumva imi duc televizorul (au cablu)
pt copil sa te interesezi inainte ce trebuie, fiecare maternitate are alte reguli. noi aveam nevoie de o camasuta, un scutec de finet si 5 pampersi pe zi. fara body sau pantaloni, ca e mai usor pt doctor cand ii controleaza. sunt maternitati unde nu acepta haine de acasa. nu ne-0au cerut nici un fel de cosmetice, ii spalau doar cu apa. e cel mai bine sa iti intrebi doctorul.
mama de Carol (29.12.2008) si 13+

andacos spune:
Burtocika,asa este cu durerea de cap,n-are nicio treaba cu miscatul capului ,pe masa de operatzie sau dupa,ci cu grosimea acului cu care ste facuta intzepatura in coloana!Pierderile de lichid ,provoaca durerea si nu rahia in sine!Durerile tzin in medie 7 zile si trec cu sau fara tratament...in 7 zile!
Eu am avut dureri d ecap groaznice dupa cezariana,insa cred ca e ceva tipic organismului meu,ca la o alta operatzie(anestezia generala cu gaz)tot dureri de cap am avut,nu la fel de intense si groaznice ca la cezariana!
Eu n-am cumparat nimic inainte de a naste,acum ceva timp,in traditzia populara din acele timpuri era aducator de ghinion!
Cu citeva zile inainte de nastere,am luat ceva de scos copilul din spital,apoi in prima luna doar cu ce am primit am imbracat copilul!(da...am fost si eu gica contra vremurilor mele ca n-am infasat copilu!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

mcoca spune:
Mai, ce nu am intzeles eu in ro este nemancatul si cu ceaiurle timp de nu stiu cat timp. Eu dupa operatia de fiere, gravida fiind, am mancat dupa cateva ore : iaurt, compot, supa, paine. A doua zi, mancat normal. A treia zi carne de porc la gratar.
Vicky si Printzesone