Economiile unei viitoare mamici

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

De adus il aduc, ca nu mai au unde-l duce in alta parte.
Au desfiintat salonul de bebei cica.

(ura!)

32 +

Mai avem 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu are legatura cu economiile dar:
- durerile de cap dupa rahianestezie sunt cauzate de pierderea de lichid cefalorahidian din cauza ca se rupe dura. Tratamentul este in majoritatea cazurilor repausul in pat.
- daca nu ai o pierdere de lichid nu vei avea dureri de cap
- e o prostie sa stai in pat fara sa misti capul ca sa previi durerile de cap, daca ai dureri de cap atunci stai in pat, daca nu ai nu are rost sa te chinui.
- este recomandat (cel putin aici) sa te ridici din pat cat mai repede dupa operatie, in general la cateva ore, odata ce efectele anesteziei au trecut. In felul asta previi DVT-urile care nu se trateaza preventiv in Ro.
- daca nu va este rau (vomitat) nu exista nici o interdictie la mancat.
- nu stati fara dus , exista pansamente impermeabile pentru operatie. Si acum mi se face pielea de gaina cand imi amintesc ca vorbeam cu cumnata-mea din Ro si avea 7 zile de la cezariana si se spala cu un prosopel ud ca 'nu avea voie sa faca dus' . Pe aici in ziua a 3-a dupa operatie se da jos pansamentul si nu se mai aplica altul (decat in cazul ranilor infectate sau cu probleme) chiar daca raman capsele sau suturile pana in ziua 7-10.

Sfatul meu, sus din pat cat mai rapid dupa cezariana sau nastere naturala, miscarea face bine, ajuta la recuperare rapida si previne DVT-urile, grija mare cu igiena (dus zilnic daca nu de 2 ori/zi).

Revenind la subiect: eu am spalat hainele copiilor impreuna cu ale noastre din prima zi, cu detergent normal, am folosit acelasi sapun pe care il foloseam si noi, am cumparat sampon de copii cu gandul ca nu ustura daca il bag in ochii copilului, am sterilizat biberoanele doar inainte de prima folosire, nu am fiert apa de baie, nu am folosit creme pentru fund dar nici nu s-au iritat copiii pentru ca ii spalam de fiecare data (ii stergem cu servetele umede numai cand eram afara), nu am folosit pompite de scos muci, nu am avut nevoie de masa de infasat.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

bird, si mie mi-a scos pansamentul tot asa si dr mi-a zis textual: mergi mai repede acasa sa faci un dus, sa cscapi de flora de spital:)0, e unde 7 zile.

Si tot asa, unde am nascut eu se practica mobilizarea cat mai rapida.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Corect. Si mie mi-a dat voie sa fac dus a2-a zi.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Inafara de interdictia la mancat, a carei explicatie stupida ce mi s-a dat este ca, vezi doamne, tre' sa mananci exagerat de usor ca nu cumva sa te constipi (desi eu nu ma constip de fel, multumesc frumos), in rest toate recomandarile de mai sus sunt valabile si aici prin majoritatea spitalelor.
Spun si eu ca e extrem de important sa te ridici si sa mergi cat de curand dupa operatie poti, asta ajuta enorm si la rapiditatea refacerii, pe langa prevenirea DVT-urilor.

Chiar am sa pun problema asta a mancarii saptamana viitoare cand o sa nasc. Eu am suferit ingrozitor de foame dupa amandoua cezarienele, mai ales ca nu mancasem nici cu 12 ore inainte de operatie (ca asa se cere).Poate a treia oara e cu noroc si ma lasa sa mananc, naibii, ceva dupa operatia asta.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Nu pot sa uit cata suferinta pe mine...muream de foame si asisentele vorbeau pe holuri despre sandwichuri si salate pe la 10 seara

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ioana, supa clara ai voie dupa 2 ore si la astia, spune si tu sa ti se faca supa crema de legume, sa fie mai consistenta:)

Cred ca altceva vor ei sa previna, nu constipatia. Depsre constipatie, alta duda: sa nu te lase sa pleci din spital pana nu....xyz. gaha. Dr meu a zis tot asa: du-te mai repede acasa, ca n-ai nicio sansa in spital

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearl84 spune:

Tot citesc subiectul asta de cand s-a deschis..am si eu 18+ acum. E foarte, foarte util!

O intrebare care ma macina de acum cateva pagini, cand scria cineva ca incalzeste laptele de san in incalzitor: cum altfel se poate incalzi laptele muls de la san?...cred ca nu in microunde, nu?

Pearl

Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.

Mergi la inceput

Te referi la cazul in care pui rezerve la congelator cand esti plecata presupun...se mai poate la bain-marie pe aragaz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

DVT = ?

32 +

Mai avem 8 saptamani

Mergi la inceput