anticonceptionale

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Xio cum iti spuneam...citesti sau intelegi printre randuri...am scris ca stiam de recomandarea cu varsta din Ro, am scris explicit ce e cu recomandarea de aici...nu ma mai repet. Nu aveam ce parere sa cer, am expus parerea de aici. Ah da, scuzati...uitasem ca trebuie sa ridic in slavi medicina romaneasca...

In rest, no comment. Am citit destule divergente de ale tale pe forum ca sa stiu cine lasa la usa DC-ului bunul simt. Scuze ca mi-am permis sa exprim o alta parere...mai ales ca sunt "oarecum" in domeniu cum iti place sa te repeti.

Oricum mi-a placut la nebunie cum cele spuse intr-o consultatie sunt incomparabil mai valoroase decat cele spuse "la capul patului"...hmmmm. Nu mai spun ce deduc eu de aici...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Xio cum iti spuneam...citesti sau intelegi printre randuri...am scris ca stiam de recomandarea cu varsta din Ro, am scris explicit ce e cu recomandarea de aici...nu ma mai repet. Nu aveam ce parere sa cer, am expus parerea de aici. Ah da, scuzati...uitasem ca trebuie sa ridic in slavi medicina romaneasca...

In rest, no comment. Am citit destule divergente de ale tale pe forum ca sa stiu cine lasa la usa DC-ului bunul simt. Scuze ca mi-am permis sa exprim o alta parere...mai ales ca sunt "oarecum" in domeniu cum iti place sa te repeti.

Oricum mi-a placut la nebunie cum cele spuse intr-o consultatie sunt incomparabil mai valoroase decat cele spuse "la capul patului"...hmmmm. Nu mai spun ce deduc eu de aici...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Tocmai, daca citeai divergentele mele de pe forum vedeai ca toti au spus ca spre deosebire de altii eu nu ma apuc sa jignesc interlocutorul. ;) dar probabil ai sarit peste partea asta.
Este o diferenta intre a ridica in slavi ceva si a pune ca e inapoiat. Nu stiu daca iti dai seama de ce ti-am scris pana acum, e vorba de tact si abilitate de comunicare. In loc sa spui ca suntem inapoiati pt. ca tie ti-a spus o moasa ca povestea cu AC e doar poveste, puteai sa iti exprimi parerea intr-un alt mod.
Nu ti-a cerut nimeni sa ridici in slavi ceva, ti-am cerut doar ca atunci cand scrii asemenea caracterizari sa le faci stiind despre ce vorbesti, nu doar pt. ca tie ti-a zis o moasa sau un dr. ca si mie mi-a spus un medic primar ca AC nu se dau dupa 35 de ani dar nu te-am facut pe tine depasita de situatie. ;)
Stii ce ete interesant? Ca in spitalul unde am fost unii medici fac epizio, altii nu fac, unii fac avorturi, altii nu fac, unii chiureteaza dupa nastere, altii nu samd, dar nu s-au facut niciodata unii pe altii depasiti, prosti, samd. Probabil e din cauza ca spre deosebire de tine ei inteleg cum e emdicina (adica nu alb sau negru). Tine minte asta pe viitor :)

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mda, pe mine m-ai jignit constant insa, ce folos ce spun altii despre tine? In fine, subiectul era altul, eu las balta discutia asta offtopic si fara de folos cuiva.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Mda, pe mine m-ai jignit constant insa, ce folos ce spun altii despre tine? In fine, subiectul era altul, eu las balta discutia asta offtopic si fara de folos cuiva.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Te-am jignit constant? Ce inseamna la tine "jignire"?
E chiar amuzant cum atunci cand deplangeai soarta medicinei nu era nimic jignitor sau macar nelalocul sau, cand ti-am raspuns brusc ti-ai dat seama ca exista in lumea asta jigniri, comportament agresiv samd.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Niciodata nu am vazut terminandu-se cu o concluzie comuna discutia despre super medicina romaneasca sau despre superscoala romaneasca dintre un roman ce este in Romania si un roman ce traieste afara.
Nu stiu de ce dar asta este.Nu se poate.
Se pare ca pana acum, Marius a fost cel mai on topic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Niciodata nu am vazut terminandu-se cu o concluzie comuna discutia despre super medicina romaneasca sau despre superscoala romaneasca dintre un roman ce este in Romania si un roman ce traieste afara.
Nu stiu de ce dar asta este.Nu se poate.
Se pare ca pana acum, Marius a fost cel mai on topic

Ioanadara, se pare ca nu ai inteles. Aici nu este vorba despre "supermedicina romaneasca" , nu au gaurit romanii macaroana si nu au descoperit ei AC. Asa cum nu au descoperit nici cezariana, nasterea vaginala, epiziotomia sau perineotomia, in medicina sunt mai multe scoli si fiecare medic poate sa sustina studiul care i se pare lui mai ok si care a dat roade la el. De fapt asa este in toata lumea ;).

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Ca in spitalul unde am fost unii medici fac epizio, altii nu fac, unii fac avorturi, altii nu fac, unii chiureteaza dupa nastere, altii nu samd, dar nu s-au facut niciodata unii pe altii depasiti, prosti, samd. Probabil e din cauza ca spre deosebire de tine ei inteleg cum e emdicina (adica nu alb sau negru). Tine minte asta pe viitor :)

Si tu crezi ca situatia asta este ok? Cred ca ti-am mai sus ca medicina nu ar trebui sa fie practicata dupa 'pareri' ci dupa evidente. Daca evidentele (studiile) arata ca 9-15% din femei au nevoie de epiziotomie, este inacceptabil ca un medic sa aibe 90% din paciente taiate pentru ca asa a fost el invatat acum 20-30 de ani. In cativa ani (sper din tot sufletul) cand si medicii din Romania vor raspunde in procese civile pentru practica lor, vor fi nevoiti sa explice motivele pentru care au aplicat un tratament si nu altul, vor trebui sa explice statistile propriei practici. Cum va arata un medic cu statistica de 90% epiziotomii cand o pacienta il va da in judecata pentru ca i-a distrus viata sexuala ca are dureri pe cusatura si va cere despagubiri serioase pentru asta, cand pacienta aduce studii si statistici din tarile dezvoltate care arata ca practica este de 9-15%? Ce credibilitate va mai avea intr-un proces CIVIL? Ce va face spitalul cand pacienta il va da in judecata pentru ca a lasat medicul asta sa practice atat de departe de standardele acceptate in tarile europene si cum va explica motivul pentru care nu a facut educatie medicilor?

Ca sa-ti explic cum e aici, profesorii universitari, oameni cu experienta clinica vasta, etc inainteaza studii, rapoarte la colegiul medicilor (sau altor profesii) cu rezultatele ultimilor cercetari si cu recomandari pentru practica. Dupa ce colegiul le cerceteaza decide ca recomandarile sunt benefice si le aproba. Apoi anunta responsabilul cu educatia din fiecare district. Acesti responsabili cu educatia vor organiza sesiuni in asa fel incat toate persoanele afectate (sa zicem doctori) sa participe si sa fie la curent. Unele dintre aceste noutati se vor transforma in protocoale, adica vor fi obligatorii in cazurile prescrise, altele vor fi doar informatii sau recomandari. Revenind la epiziotomi, daca recomandarea (conform evidentelor) este de 9-15% si tu ai 90% esti considerat INCOMPETENT si daca esti foarte norocos scapi doar cu un curs de re-educare, asta daca nu ti se ridica dreptul de practica. Sa vii si sa spui ca medicina se practica dupa ureche si fiecare cu ce a invatat la scoala acum 30, sau 20 sau 5 ani, in functie de varsta, mi se pare absolut ridicol. Genul asta de practica a adus Romania pe locuri fruntase la mortalitate infantila, boli cronice, boli psihice, o speranta de viata cu 10 ani mai mica decat a tarilor vest europene, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Da' cine a spus ceva de varsta si de practicare dupa ureche?
Am spus ca sunt mai multe studii si ca medicii din intreaga lume aleg tratamentul in functie de studii, de experienta, de pacient, de situatie samd. Scoala franceza are o abordare care e adoptata sau nu de medicul Xulescu din tara Y,Z sau V.
Tu lucrand in spital ar trebui sa stii ca nu e totul alb sau totul negru, fiecare are metodele lui, unii fac 3 noduri altii fac 4, unii aleg Phannenstiel altii aleg altceva samd.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Citat:
Asa cum nu au descoperit nici cezariana, nasterea vaginala, epiziotomia sau perineotomia, in medicina sunt mai multe scoli si fiecare medic poate sa sustina studiul care i se pare lui mai ok si care a dat roade la el. De fapt asa este in toata lumea ;).

Eu nu am gasit nici un studiu acceptat de lumea medicala (nu ma refer la formula As) din ultimii 5-7 ani care sa demonstreze beneficiile epiziotomiei de rutina. Cum explici practica ei in Romania?

Sa nu-mi spui ca medicii care practica epiziotomia de rutina o justifica cu studii de acum 20 de ani ca asta ar fi ridicol.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:

Da' cine a spus ceva de varsta si de practicare dupa ureche?
Am spus ca sunt mai multe studii si ca medicii din intreaga lume aleg tratamentul in functie de studii, de experienta, de pacient, de situatie samd. Scoala franceza are o abordare care e adoptata sau nu de medicul Xulescu din tara Y,Z sau V.
Tu lucrand in spital ar trebui sa stii ca nu e totul alb sau totul negru, fiecare are metodele lui, unii fac 3 noduri altii fac 4, unii aleg Phannenstiel altii aleg altceva samd.

Care este abordarea oficiala a colegiului medicilor? Sau fiecare medic e liber sa aleaga din ce vrea? Adica daca scoala patagoneza spune ca cel mai important este sa faci dansul ploii langa femeia in travaliu, esti liber sa alegi asta? Scoala lor se bazeaza pe studii aprofundate de secole, asta functioneaza la ei. Noi nu vorbim de noduri aici ci de niste discrepante enorme intre practica vestica si cea romanesca, epiziotomia este doar un exemplu.

Mergi la inceput