anticonceptionale
Buna! Nu stiu daca imi poate raspunde cineva,am o indoiala in legatura cu anticonceptionalele pe care mi le-a prescris doctorul,Yasminelle se numesc,am citit ca sunt bune,problema e ca am uitat sa spun la doctor ca am avut cazuri in familie cu tromboza,fratele meu si la varsta de 34 de ani.E riscant pentru mine sa iau anticonceptionale in acest caz?Eu nu am mai luat niciodata anticonceptionale,am 31 de ani ,sunt perfect sanatoasa,am 2 copii,si pentru ca nu mai dorim alt copil pastilele mi se pare cea mai sigura metoda.
Cat de riscant e,stie cineva?
Raspunsuri
marius spune:
Citat: |
Eu nu am mai luat niciodata anticonceptionale,am 31 de ani ,sunt perfect sanatoasa,am 2 copii,si pentru ca nu mai dorim alt copil pastilele mi se pare cea mai sigura metoda. Cat de riscant e,stie cineva? |
De ce nu prezervativul? Intreb si eu...
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
delsim spune:
Ai uitat un amanunt foarte important! Si era datoria doctorului sa te intrebe de tromboze,daca esti fumatoare si altele.Mai mergi inca o data la consult.
XIO spune:
Nu le lua, oricum dupa 35 de ani nu le vei mai putea folosi, mai bine incerci altceva.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
alllexia_k spune:
buna...nu stiu daca postez chiar unde trebuie dar nu am gasit subiecte active in legatura cu ceea ce ma intereseaza...
am luat anticonceptionale desorele mai multi ani...vreo 6 dar cu pauze mai mult sau mai putin regulate.de 2 luni am facut iar pauza si am o surpriza...la prima luna dupa stoparea lor am avut o vaga sangerare dar nu m-am speriat pt ca asa mi se mai intampla cand le mai opream dar la a doua luna cand trebuia sa am sangerare surpriza a fost si mai mare...am deja 3 saptamani si nu a curs nimic...am facut un test de sarcina si a iesit negativ il voi repeta zilele care urmeaza....
aceasta pauza de la sangerare poate fi din cauza ca am oprit pilulele sau de la ce...vreau sa mai spun ca uneori in special seara simt o intepatura in dreprul ovarelor...nu stiu daca am ceva la ovare sau e vb de caile urinare (cred ca am racit un pic la burtica in ultimul timp)ce trebuie sa fac pt a reveni sangerarea daca e din cauza pilulelor?din pacate nu pot merge la dr(sunt in londra si nu prea am cum sa merg pana prin august cand ma voi intoarce in romania).am citit pe un forum ca ar putea fi de la pilule aceasta pauza...pot astepta linisita pana isi revine sau trebuie sa iau masuri...ma puteti sfatui va rog...please
alllexia_k spune:
am uitat sa specific ca in timp ce am luat pilulele nu am avut prea multe efecte negative ...daora un kg doua in plus si scaderea libidoului...(de aia am mai si facut pauza din cand in cand)
iulix spune:
Si eu am auzit de la ginecoloaga mea ca Yasminelle sunt bune, dar cel mai bine e sa te duci inca o data la doctor si sa ii spui despre acest amanunt uitat. Mi-e insa mi se pare muult mai simpla folosirea prezervativului.
: de ce nu se mai iau dupa 35 de ani AC-uri?
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui XIO Nu le lua, oricum dupa 35 de ani nu le vei mai putea folosi, mai bine incerci altceva. ***Fur is for petting** http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1 http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
Te referi in general la anticonceptionale?
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihaela_s
Te referi in general la anticonceptionale? fii alaturi de Mihaita vorbe de copil... Hobby www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor calator de profesie |
da.
Alexia, sunt pers. care dupa renuntarea la AC fac dereglari menstruale, ar fi bine sa mergi la dr sa iti faca un eco daca spui ca simti intepaturi. Se pot recomanda diverse medicamente pt. a reveni menstruatia dar ramane la latitudinea voastra (tu si dr). :)
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
mihaela_s spune:
Xio, imi pare rau sa te contrazic, dar ceea ce spui tu nu mai e valabil. Aici cand am spus moasei(ele sunt cele care fac rutinele astea, nu medicii ginecologi) ca mi-e teama sa mai iau anticonceptionale ca am peste 35 de ani si as prefera sterilet(dar avusesem probleme de la el si imi era frica si de asta) mi-a zambit si mi-a spus ca teoria asta e invechita si e/era valabila persoanelor care fumeaza sau au probleme de sanatate(gen boli cronice). Mi-a spus ca are paciente care au ajuns la menopauza cu anticonceptionale fara probleme si daca nu fumez si nu am probleme de sanatate nu am de ce sa imi fie frica sa le iau in continuare. Am acum aproape 40 de ani si le iau fara probleme de la 34 de ani(in Ro luam altele decat aici, dar tot trifazice). Recent mi-am facut analizele si sunt in limitele normale. Cred ca medicina romaneasca e depasita in multe probleme, din pacate...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
XIO spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Xio, imi pare rau sa te contrazic, dar ceea ce spui tu nu mai e valabil. Aici cand am spus moasei(ele sunt cele care fac rutinele astea, nu medicii ginecologi) ca mi-e teama sa mai iau anticonceptionale ca am peste 35 de ani si as prefera sterilet(dar avusesem probleme de la el si imi era frica si de asta) mi-a zambit si mi-a spus ca teoria asta e invechita si e/era valabila persoanelor care fumeaza sau au probleme de sanatate(gen boli cronice). Mi-a spus ca are paciente care au ajuns la menopauza cu anticonceptionale fara probleme si daca nu fumez si nu am probleme de sanatate nu am de ce sa imi fie frica sa le iau in continuare. Am acum aproape 40 de ani si le iau fara probleme de la 34 de ani(in Ro luam altele decat aici, dar tot trifazice). Recent mi-am facut analizele si sunt in limitele normale. Cred ca medicina romaneasca e depasita in multe probleme, din pacate... fii alaturi de Mihaita vorbe de copil... Hobby www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor calator de profesie |
In medicina sunt mai multe scoli, mai multe studii si mai multe optiuni. Din cauza asta nu ne permitem sa-i facem pe unii si pe altii inapoiati doar pt. ca nu adopta teoria cu care suntem noi de acord.
Dar na, asta e o chestie pe care o inteleg cei din sistem, pt. oamenii din afara care au si ei pareri e ok sa spuna ca "medicul meu a zis ca nu trebe asta, deci al tau e prost/inapoiat" etc.
Nu a spus nimeni ca dupa 35 de ani decedezi daca iei AC, doar ca te expui la niste riscuri, iar chestia asta se aplica unui anumit grup de femei...
Nu stiu daca m-am facut inteleasa...
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/