anticonceptionale

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da Xio, ma asteptam din pacate la un asa raspuns...:(.
Intamplator sau nu, nu sunt total in afara sistemului dar asta e, am spus si eu ce am aflat de la altii, ce mi s-a spus, ce am mai citit si eu...nu trebuie sa accepte lumea parerea mea. E suficient uneori doar sa "stii" ca exista si o a doua opinie, nu? Poate ridica la altii semne de intrebare, nu neaparat la tine.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Una ai scris aici:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Nu le lua, oricum dupa 35 de ani nu le vei mai putea folosi, mai bine incerci altceva.

Si alta aici:

Citat:

Nu a spus nimeni ca dupa 35 de ani decedezi daca iei AC, doar ca te expui la niste riscuri, iar chestia asta se aplica unui anumit grup de femei...

Scoate-te putin din sistem si vezi ce intelegi din ele...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alllexia_k spune:

ms pt raspuns...dupa cum spuneam pt mine e cam complicat aici sa merg la doctor in primul rand pt ca nu stiu bine limba si nu am cu cine sa ma duc dar mai astept oleak sa vad cum decurg treburile si daca nu se indreapta nik o sa imi iau inima in dinti si o sa merg singurica.....cu dictionarul eventual

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Da Xio, ma asteptam din pacate la un asa raspuns...:(.
Intamplator sau nu, nu sunt total in afara sistemului dar asta e, am spus si eu ce am aflat de la altii, ce mi s-a spus, ce am mai citit si eu...nu trebuie sa accepte lumea parerea mea. E suficient uneori doar sa "stii" ca exista si o a doua opinie, nu? Poate ridica la altii semne de intrebare, nu neaparat la tine.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Pai data viitoare daca ai grija cum iti exprimi opinia raspunsul meu va fi unul frumos si normal. pana atunci nu te astepta prea mult de la noi, astia ramasi in urma.

Dupa 35 de ani nu se recomanda AC, daca sunt pers. ca tine care vor sa ia nu ai ce sa le faci, daca citesti MACAR prospectul de la pastile vei vedea de ce spun asta.
Repet, unii dau, altii nu dau, fiecare MEDIC isi formeaza o PARERE in functie de EXPERIENTA, PACIENT si nu numai.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Xio, din fericire eu citesc MAI MULT decat prospectele si nu iau NICIODATA medicamente fara sa citesc prima data prospectul. Nu sunt ignoranta si nu sunt ignoranta MAI ALES cand e vorba de sanatatea mea, am doi copii de crescut. In fine, copiez mai jos un pasaj foarte scurt din prospectul mare si frumos al pastilelor pe care le iau eu, scriu si traducerea ca sa intelegi si tu ce scrie. Cum spuneam, eu am citit prospectul care coincide EXACT cu ce mi-a spus moasa cand mi-a recomandat pastilele. Ca sa vezi ca nu vorbesc doar pentru ca "asa mi-a spus medicul" ci pentru ca asta e o alta opinie. Si da, de acord cu tine, ca e in functie de persoana, dar tu NU ai specificat asta in fraza initiala, ci ai spus: citat din mesajul lui XIO
Nu le lua, oricum dupa 35 de ani nu le vei mai putea folosi, mai bine incerci altceva.
Nu era o cosnultatie personala aici, nu esti la cabientul tau, esti pe un forum public si e pacat sa induci lumea asa in eroare, nu crezi?

"Det finns statistiskt samband mellan användning av p-piller och en ökad förekomst av blodproppar och hjärtinfarkt. Är du frisk är risken liten. Är du över 35-40 år och röker mycket ökar risken, speciellt om du är kraftigt överviktig, har förhöjda blodfetter och högt blodtryck." din http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19980717000037&DocTypeID=7&UserTypeID=2

"Exista statistici care fac legatura intre anticonceptionale si o crestere a trombilor si atacului de cord. Daca esti sanatos, riscul este mic. Daca ai peste 35-40 de ani SI fumezi mult, riscul creste, in special daca esti supraponderala, ai grasimile crescute in sange si tensiune ridicata." Am subliniat SI-ul ca sa se inteleaga.

Eu am incheiat aici, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic decat sa subliniez ca exista mai multe opinii si ca fiecare poate alege, nu e batut in cuie cum ai specificat tu XIO ca dupa 35 de ani poate arunca anticonceptionalele...atat.

Edit ca sa mai spun ca nu indemn pe nimeni sa ia anticonceptionale dupa 35 de ani, DECAT daca medicul ii recomanda pastile care SE POT LUA dupa aceasta varsta. Probabil ca in Ro nu sunt astfel de pastile, probabil ca pe prospectele de acolo scrie altceva decat am scris eu aici...Voiam doar sa arat ca exista si altfel de pastile si e posibil ca si in Ro sa existe...insa ascultati-va medicul! Eu asa am facut. si nu cum spune XIO ca moasa mi le-a prescris pentru ca eu asa am vrut si nu a avut ce face...
Gata, am incheiat aici. Nu sunt medic deci considerati cuvintele mele pur informative.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Logic vorbind , deci logic pur si simplu, Mihaela S nu se poate sa nu aiba dreptate.Tu,Xio afirmi ca " oricum dupa 35 de ani nu le vei mai putea folosi" ceea ce nu are substanta de nici un fel daca inainte cu o zi de 35 de ani le-ai putut folosi.

Deci, daca in ziua in care implinesti 35 de ani nu are loc o schimbare substantiala a starii de sanatate, atunci nu poti afirma ca AC erau bune ieri si nu sunt bune azi.La fel vorbim despre intervalul de 6 luni dupa sau inainte sau despre intervalul de un an dupa si un an inainte .Deci, la 34 de ani au fost perfecte dar la 36 nu mai sunt , la aceeasi femeie si la aceasi stare a sanatatii ei?
Fara sa fumeze, fara sa bea alcool intre timp , fara a i se schimba greutatea macar , fara o repetare a analizelor elementare ale persoanei in cauza se poate afirma asa ceva? Ciudat.Ilogic.
Eu nu iau, nu am luat nici inainte de 35 AC, dar de cate ori am citit pe aici chestia asta mi s-a parut ciudata.

Edit: acum am vazut ca a scris Mihaela-s si a explicat mai bine intre timp

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Logic vorbind , deci logic pur si simplu, Mihaela S nu se poate sa nu aiba dreptate.Tu,Xio afirmi ca " oricum dupa 35 de ani nu le vei mai putea folosi" ceea ce nu are substanta de nici un fel daca inainte cu o zi de 35 de ani le-ai putut folosi.

Deci, daca in ziua in care implinesti 35 de ani nu are loc o schimbare substantiala a starii de sanatate, atunci nu poti afirma ca AC erau bune ieri si nu sunt bune azi.La fel vorbim despre intervalul de 6 luni dupa sau inainte sau despre intervalul de un an dupa si un an inainte .Deci, la 34 de ani au fost perfecte dar la 36 nu mai sunt , la aceeasi femeie si la aceasi stare a sanatatii ei?
Fara sa fumeze, fara sa bea alcool intre timp , fara a i se schimba greutatea macar , fara o repetare a analizelor elementare ale persoanei in cauza se poate afirma asa ceva? Ciudat.Ilogic.
Eu nu iau, nu am luat nici inainte de 35 AC, dar de cate ori am citit pe aici chestia asta mi s-a parut ciudata.

Edit: acum am vazut ca a scris Mihaela-s si a explicat mai bine intre timp

Mihaela, ce anume am scris? I-am raspuns lui Vili ca oricum dupa 35 de ani nu le va mai lua. Din cauza riscurilor.
Ai omis sa spui de riscurile neoplazice, dar pun asta pe seama faptului ca esti :oarecum" in "sistem" si ca iti permiti sa ii faci pe altii inapoiati doar pt. ca tie ti-a spus o MOASA ceva, nu intr-o consultatie ci la capul patului. Deci da, in Romania si nu numai se merge pe ideea ca dupa 35 de ani e mai SIGUR sa nu continui cu AC din multe si variate motive. In special daca prezinti vreunul din factorii de risc.

Ioanadara, 35 de ani este un prag, evident si logic nu are vreo importanta data exact a nasterii. Dar in medicina daca citesti ceva statistici vei vedea ca spre exemplu moartea subita are cea mai mare incidenta in primele 6 luni de viata. Bineinteles cei care au facut studiile s-au gandit ca noi, cei care le citim ne dam seama ca daca are 6 luni si o zi nu inseamna ca riscul a disparut subit.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Inca ceva, ca mi-am amintit...daca scriai XIO ca tromboza in familie e un element de risc in alua anticonceptionale INDIFERENT DE VARSTA, eram perfect de acord. Nu trebuie pentru a sti asta, DECAT sa citesti prospectul...tu ai facut-o XIO? Doar de curiozitate, pe prospectul meu scrie asa ceva: "Informeaza-ti doctorul daca te afli intr-una din situatiile---tromboze la membrii familiei. In aceasta situatie se pot prescrie anticonceptionale dar vei fi sub stricta supraveghere medicala". Eu cred ca un medic trebuie sa expuna pacientului ABSOLUT toate posibilitatile pe care le are la dispozitie, nu se spuna din start sa nu inceapa sa ia anticonceptionale...
Cea care a deschis topicul isi punea problema asta, cred ca era mai indreptatit sa ii spui ca se afla intr-un grup de risc decat ca sa renunte pentru ca are 31 de ani si oricum, peste 4!!! ani nu le mai poate lua...

21vili, sfatul meu de nemedic este sa mergi din nou la medic, el a gresit ca ti-a prescris tratamentul cu anticonceptionale fara sa te intrebe lucrurile esentiale pe care ERA OBLIGAT sa te intrebe. Sau mergi la altul, mie mi se pare inadmisibil sa treaca cu vederea un lucru atat de important.

ioanadara, e perfect logic ce spui :)). Eu am lasat logica deoparte si am explicat ce mi se-a explicat si mie...si ce am citit eu.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Citat:
doar pt. ca tie ti-a spus o MOASA ceva, nu intr-o consultatie ci la capul patului.

Xio, habar n-ai ce vorbesti, dar vorbesti...asa faci si cu pacientii? De UNDE stii tu ca nu am fot la consultatie???? Tu intelegi ca aici moasele nu stau numai la capul patului ci se ocupa cu muuuuult mai multe decat face o moasa in RO???? Au consultatii pentru prescriere de anticonceptionale, NUMAI ele consulta gravidele, ele se ocupa de prelevare pentru testul papanicolau si multe altele pe care eu nu le stiu, am specificat NUMAI situatiile in care am fost eu. Daca nu citesti ce scriu si intelegi numai ce VREI tu, nu am ce face. Am destule pe ce imi consuma energia asa ca renunt la a ma lupta cu morile de vant. Cine are ochi sa citeasca, va intelege ce am scris.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
doar pt. ca tie ti-a spus o MOASA ceva, nu intr-o consultatie ci la capul patului.

Xio, habar n-ai ce vorbesti, dar vorbesti...asa faci si cu pacientii? De UNDE stii tu ca nu am fot la consultatie???? Tu intelegi ca aici moasele nu stau numai la capul patului ci se ocupa cu muuuuult mai multe decat face o moasa in RO???? Au consultatii pentru prescriere de anticonceptionale, NUMAI ele consulta gravidele, ele se ocupa de prelevare pentru testul papanicolau si multe altele pe care eu nu le stiu, am specificat NUMAI situatiile in care am fost eu. Daca nu citesti ce scriu si intelegi numai ce VREI tu, nu am ce face. Am destule pe ce imi consuma energia asa ca renunt la a ma lupta cu morile de vant. Cine are ochi sa citeasca, va intelege ce am scris.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mihaela, daca ai stii sa porti o conversatie nu te-ai maic hinui acum sa te explici in 1000 de mesaje.
Bunul simt u trebuie lasat la poarta cand intri pe net.
Mesajul tau de la inceput s-a vrut unul ironic, o palma trasa peste ochi.
Hai sa-ti spun cum duce un om cu bun simt conversatia asta, unul care nu vrea sa sedea rotund.

Dupa mesajul scris de mine lui Vili m-ai intrebat ceva, ti-am raspuns afirmativ.
LOGIC si cu BUN SIMT raspusnul tau ar fi fost ca sutele citite de mine in situatii in care 2 pers. aveau informatii diferite
"te-am intrebat pt. ca in tara X, moasa mi-a spus ca aceasta teorie cu AC si varsta se pare ca nu este acceptata de toti medicii, prin urmare in tara asta se prescriu si dupa varsta de 35 de ani. Din motivele urmatoare / sau intrebai "stii cumva de ce in Ro e recomandarea asta cu varsta?"".
In nici un caz nu modul incare ai raspuns tu.
Nu stiu daca intelegi (acum macar) ce-ti scriu aici.
Referitor la paciente, stai linistita, tu nu esti pacienta si asa cum mi se vorbeste vorbesc si eu, mai ales in cazurile astea care deja sunt iritante.

ma bucur ca eu habar nu am ce vorbesc Tu care esti "oarecum in sistem" probabil ai mai multa experienta teoretica si practica decat mine si de-aia superioritatea asta agasanta.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput