Burtici de nov-dec2010 -FELICITARI CORINA !(133)
Raspunsuri - Pagina 5
beatrice75 spune:
Vasari, legat de chestia cu alaptatul, eu stiam ca ti-l pun ele imediat la san, este adevarat, mai putin in cazul cezarienelor.
Si apropos, vedeti ca asistentele sunt dispuse sa va fotografieze bebe odata ce iese.
Crisuletz, eu stiu ca in cazul cezarienelor se sta 3 zile.
36+
37 ecografic
crisuletzul spune:
vasari....dap, dau si proba practica!....il amenint pe politist cu burta mea!!!!
beatrice....este normal sa ai starea de sufocare la varsta de sarcina pe care o ai....inclusiv palpitatiile si o usoara tahicardie!
obosesti mult mai rapid...etc
Kitty
33+
Mami si TATI(in special) in pentru ca au o cu numele de Eva Maria Marinoff !!!
crisuletzul spune:
ACESTEA SUNT DATE DE PE SITE DE LA FILANTROPIA....
Durata sederii in maternitate
Nou-nascutii foara probleme (normoponderali), nascuti spontan sau prin operatie cezariana se externeaza din maternitate dupa 2-3 zile de la nastere.
Nou-nascutii prematuri sau care necesita o ingrijire medicala deosebita, vor fi internati in departamentul de terapie intensiva vor fi externati in momentul rezolvarii problemelor specifice.
Conditii de cazare si Beneficiile Rooming-in
Maternitatea dispune de un numar de 15 saloane cu cate doua paturi, cu grup sanitar cu dus.
Totodata, pentru pacientii interesati, exista si un numar de 5 saloane individuale, cu cate un pat fiecare, cu grup sanitar si dus propriu. Pentru cazarea intr-unul din aceste saloane individuale, pacientul trebuie sa plateasca 90 Euro/noapte.
Beneficiile rooming-in: la cererea mamei, fiecare salon poate gazdui si mama si copilul, in sistem Rooming-in. Sistemul Rooming-in ajuta ca adaptarea copilului la mediul extern sa fie mai usoara.
Ce trebuie sa ai la tine cand te internezi ca sa nasti
Pentru mama: doua camasi de noapte (de preferat cele care permit alaptarea), doua prosoape de corp si unul de maini, sapun si periuta de dinti, tampoane igienice, un pachet de vata medicinala, lenjerie intima de schimb, papuci, sosete de schimb, halat.
Pentru copil: pampers = 6buc/zi (numarul mediu de zile petrecute in spital 2-3 zile), 1 tub de unguent fesier de tip BEPANTHENE (ideal sa contina dexpanthenol), un pachet de servetele umede, haine pentru momentul externarii, care trebuie sa fie spalate chiar daca sunt cumparate noi din magazin (body sau camasuta, costumas subtire de bumbac, caciulita si paturica). In cazul ca externarea se face in anotimpul rece va mai recomadam sa aduceti si un costum si o caciulita groasa.
Acte necesare pentru internare: buletinul sau cartea de identitate a mamei, adeverinta de la locul de munca care sa certifice plata asigurarilor de sanatate.
Program de vizite
Recomandarile noastre pentru primele zile de dupa nastere sunt de mentinerea unei atmosfere de liniste si pace in jurul mamei si a copilului. Lumea de afara poate sa mai astepte putin. Sfatul nostru este sa programati vizitele de la rude si prieteni pentru cand veti ajunge acasa si sa folositi timpul petrecut in maternitate pentru a va reface puterile si a va cunoaste copilul si nevoile lui.
Programul de vizite al spitalului este intre orele 15.00 - 17.00, in fiecare zi.
Kitty
33+
MSymo spune:
Fetelorrrrr, numa' maine nu-i poimaine!
Am fost la consultatia preanestezica: am avut de completat 2 chestionare, mi-a luat tensiunea, mi-a povestit procedura si ne vedem miercuri. Dupa operatia cezariana cu rahi+epidurala, nu este nevoie de terapie intensiva, merg direct in rezerva.
Am facut cunostinta cu mami Corina si bebe Patrick, mami este manechin, cu bujori in obrajori, iar bebelica este superbbbbb, mic si dragut, si cumintel, m-a fascinat!!! Am spus la toata lumea ce bebe mic si frumusel am vazut, cu fatzuca de barbatel si alunita pe frunte.
Va
Symo 38+ Diana Nicole
AMR 2 ZILE
Ioana_Mami spune:
Baiii ce mamici destepte...am sunat doctoru si mi-a zis si el ce mi-ati zis si voi...ca dc il pot controla atunci e pisu...dar mi-a zis ca daca pana maine nu ma opresc sa dau o fuga la spital sa ma vada...nu de alta dar 17 ore de susu non stop sunt suficiente si poate totusi e lichid
ce bine e sa va aiba omul aproape...
Fericita 37+ Raisa Maria
................................................................
AMR ...cat vrea printesa...cine suntem noi sa stim ?
crisuletzul spune:
deci Ioana.....liniste de ziua ta!...se pare ca bebelu tau sta cocotzat la tine pe vezica
in schimb pregatim agitatele pt Symo!!!
Kitty
33+
ratusca83 spune:
symo super!!! ce ti-a mai spus despre operatie si anestezie??
maine seara pregatim agitatele
34+ cu
si ingeras in ceruri
AMR 3 SAPT(pana la desfacerea firului=nastere), sper eu
geniusamb spune:
Raport echo: 3210 g, pozitie craniana, lichid suficient. Cezariana ramane pe 1.11. Doamne Ajuta
Sugubina, cre'ca ai popou sita deja.. Saracuta de tine.. Bine macar ca puficele pufoase sunt ok
Miruna, opreste te din smotru! GATA!!!
Nu mai stiu ce voiam sa spun.. De Ana ce stiti?
Ana, 37+, mami de Matei
AMR 2 s
Ioana_Mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vasari Kitty, cu trusa cu tot? Stiu ca numai ea e 1 mil cel putin... Miercuri intreb si eu cum e cu externarea. Eu plec cat de repede pot. _ dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 s33 |
Vasari , eu trusa am luat-o sambata ...marca Braun + anestezic , in total 130 ron ...mie mi-e a zis doctorul sa iau si solutia de anestezie.
Fericita 37+ Raisa Maria
................................................................
AMR ...cat vrea printesa...cine suntem noi sa stim ?
MSymo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ratusca83 symo super!!! ce ti-a mai spus despre operatie si anestezie?? maine seara pregatim agitatele 34+ cu si ingeras in ceruri AMR 3 SAPT(pana la desfacerea firului=nastere), sper eu |
Sa stau fara grija, anestezia se va simti ca o piscatura, exact ca la analizele de sange si ca...daca vreau, dupa ce scoate dr fetita (maxim 10 min), imi poate pune ceva sa adorm.
Apoi merg in rezerva, unde voi fi monitorizata, urmand durerile clasice de dupa. Dar asta este, nu avem de ales.
Asa ca....relax, ca va fi bine!
Symo 38+ Diana Nicole
AMR 2 ZILE