Dovlecei in sarbatoare*202*LMA Maria!!!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Buna dimineata!
Tudor s-a trezit la 10 si acum doarme iar sa recupereze ce a pierdut aseara.
Santorini

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Buna dimineata si de la noi.

Dupa cum v-am spus, nu am o stare prea roz, asa ca nu am multe de zis sau de comentat deocamdata.

Am insa 2 intrebari, sar'mana anticipat pentru raspunsuri.

1. Mamicile cu bebei care se trezesc tarziu si beau lapticul pe la 9/9.30 cum le faceti programul de masa peste zi, cate mese primesc si cum?

2. Mamicile cu bebei care au 4 mese/zi, la ce ora le serviti si in ce ordine?

Va pup.

----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Ai incercat sa ii dai lapticul de dimineata in somn?Tudorbea laptele de dimineata pe la 5 cand se trezea maraind iar eu saream repede si i-l faceam.De doua saptamani nu se mai trezeste si mie mi-e f greu sa ma trezesc fara maraitul lui asa ca ma trezesc pe la 7 ,ii fac lapticul si i-l dau in somn apoi el mai doarme pana pe la 9.
De obicei are 5 mese dar, in functie de cum doarme ce si cat mananca ii dau si 4.Daca nu pot inghesui 5 incerc sa elimin sau sa micsorez gustarile(fructele de la 10 sau iaurtul de la 17).
Sper sa fie roz curand situatiunea.

Mamica iubitoare de Tudorita Mihaita(18 oct)
Romania- The land of choice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Buna fetelor

Nu am reusit sa identific marul discordiei si nici sa inteleg ce a deranjat atata lume? Drept e ca luata cu problemele casei mele, nu am avut cum sa citesc tot pe ambele forumuri (o mare tampenie cu separarea asta, parerea mea!).

Abia astept sa raman insarcinata si sa reincep sa scriu pe un forum normal cum era si acesta odata...Nu ca aici nu voi mai scrie, dar parca mi-e dor de vorbe bune, incurajare si mai putine critici si frustrari.

Am inteles ca anumite fete nu mai fac parte din odiseea nostra, fiind decise sa nu mai scrie aici ever. Pai eu zic ca de acum incolo cine ne paraseste hotarat sa nu ne mai scrie sa fie si sters de pe prima pagina. Daca e bal, pai sa fie bal, nu? Sau mai bine, fiecare care vrea sa nu mai faca parte din grupul acesta si sa scrie numai la dovleceii veseli ar trebui sa se stearga singur din lista de la prima pagina. Are sens ce spun?

Eu una nu scriu la dovleceii veseli care au reusit sa scindeze si sa distruga acest forum, asa cum nu intentionez nici sa votez vreodata UNPR-ul la alegeri. Din aceleasi considerente.

In fine, va urez o zi faina celor care inca imi mai sunt colege pe acest forum!

Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009)

http://community.webshots.com/user/Danuta1979/albums/least-recent

Mergi la inceput

Ioanna, cu dintii...a mea are 4 doar, adica: incisivii centrali de jos crescuti la 9 luni si incisivii laterali sus crescuti la 11 luni. In rest gingia umflata pe mai multe sectiuni de 2-3 luni dar nimic.
Mie dr. la 1 an mi-a zis sa nu ma stresez ca nu au ramas copii fara dinti si ca, cu cat mai tarziu, cu atat mai bine. A verificat-o pe a mea ochiometric sa nu aiba semne de rahitism si a concluzionat ca nu-i stres cu dintii (nici cu calciul).
Eu una am o prietena cu 2 copii, care ambii au inceput cu dintii pe la 1 an si 2 luni respectiv un an si 3 luni. Si ambii sunt super ok.
Totusi, daca imi amintesc eu bine, din gasca de pe forumul asta sau fosta gasca actuala veselie a dovleceilor - ca deja nu mai stiu cineunde mai e- mai era Ana a Nelei care era tot asa fara dinti deloc.

Mergi la inceput

A...mai intreba cineva cu masa. A mea nu mai mananca mai deloc de vreo 2 sapt. Ii gatesc legume si mancarica de casa doar ca sa am eu liniste sufleteasca ca am incercat zilnic.
De cateva zile i-am dat de 2 ori pe sapt. la mic dejun pate de pui cu paine sau unt cu paine. De 2 ori i-am dat si cremwusti de pui pt. copii cu ou fiert inmuiat in putina apa. Cereale nu mai vrea deloc, legume deloc nici gatite nici borcanas, ciorbita nici vorba. Iaurt greu, cu rugaminti.

Biscuiti, ca vad ca e la moda subiectul, eu ii dau din aia Petit Beurre si mananca nu mai mult de o bucata/zi nu ca nu i-as da eu mai mult, dar nu mai vrea.

Fructe nu vrea de cand e mica, asa ca ii fac zilnic un bibe de suc de fructe cu pulpa cum iese (portocala/mandarina + lamaie, mar sau morcov). Sa zicem ca il bea pana seara daca nu-i las si apa prin preajma la dispozitie (ii dau apa ca sa nu se deshidrateze, dar nu o las pe masuta ei ca se se umfle de apa).
Painea mai nou ii place, i-o tai bucatele mici si se serveste singura de pe farfurie, dar e mai mult ca o joaca.

Parerea mea e ca exista 2 cauze pt. nemancarea ei: una e ca s-a plictisit si vrea mereu ceva nou si alta e ca are gingia f inflamata si nu are chef sa mestece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Dana, mutumesc si tie pentru raspuns. Nu ma stresez pentru ca STIU ca este sanatos copilul meu. Numai ca e ciudat si mi-e mila de el ca nu poate si el sa rontaie fructe asa cum ar vrea. Gingia jos e umflatin zona incisivilor centrali de vreo 4 luni. Parca, parca incepe sa fie mai ascutita acuma dar nu garantez ca asa este.

Cu mancarea nu stiu ce sa zic. Ai incercat sa faci asa mai de oameni mari? de exemplu ieri i-am facut lui Carol asa: am pus in unt ceva praz, gogosar, dovlecel ras, rosie cubulete si am facut un sos in care am pus ficatei fierti in mai multe ape in prealabil. cand a fost gata am oprit focul, am pus patrunjel verde ai am acoperit. SAU un strat de praz, unul de conopida, unul de rosii, unul de brocoli. deasupra un ou batut cu smantana si marar si dat la cuptor. daca mai vrei idei iti mai zic.

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

Dana, mutumesc si tie pentru raspuns. Nu ma stresez pentru ca STIU ca este sanatos copilul meu. Numai ca e ciudat si mi-e mila de el ca nu poate si el sa rontaie fructe asa cum ar vrea. Gingia jos e umflatin zona incisivilor centrali de vreo 4 luni. Parca, parca incepe sa fie mai ascutita acuma dar nu garantez ca asa este.

Cu mancarea nu stiu ce sa zic. Ai incercat sa faci asa mai de oameni mari? de exemplu ieri i-am facut lui Carol asa: am pus in unt ceva praz, gogosar, dovlecel ras, rosie cubulete si am facut un sos in care am pus ficatei fierti in mai multe ape in prealabil. cand a fost gata am oprit focul, am pus patrunjel verde ai am acoperit. SAU un strat de praz, unul de conopida, unul de rosii, unul de brocoli. deasupra un ou batut cu smantana si marar si dat la cuptor. daca mai vrei idei iti mai zic.

Mai vreau caci, similar cu ce zici tu, am incercat zilele trecute si nu vreau. Nici nu deschide gura. Miroase si loveste direct lingurita.
Azi cred ca o sa incerc gratar - ficatel sau pui cu ...nu stiu cu ce, caci as insista cu legumele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Danuta mie mi se pare foarte pertinente lucrurile pe care le-ai zis . Cat despre mancare sa stii ca si al meu face figuri de cateva zile. Eu l-am trecut si pe mancare de-a mnoastra doar ca tre sa o blenduiesc bine ca altfel vomita ce inghite.

Eu zic sa ii pui pe masuta bucatele foarte mici de painica cu cascaval ras dau cu piept de pui taiat marunt. Poate o vrea sa manance singurica.

Ioana noi suntem cu 7 dinti dar nu mi-as face griji pt lipsa lor pt ca o sa ii aiba mai mult in gura daca ii ies mai tarziu.

Alex al meu se trezeste devreme deci nu te pot ajuta. Imi pare rau de decizia luata dar ai dreptate fiecare face ce vrea. Daca te pot ajuta vreodata nu ezita sa imi scrii cum crezi tu de cuviinta.

Raluk . Iti doresc tot binele din lume. Eu una promit sa ma interesez de voi chiar daca nu o sa mai scrii aici.

Mie una imi place forumul asta. Va pup pe toate si sper sa nu ma lasati singura aici chiar daca nici eu nu scriu chiar atat de des.

pup tuturor.

Monica, mami fericita de RARES ANDREI (16.10.2009) BEBE
povestea nasterii micutului Rares Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Eu nu ii mai fierb separat ,nu ii mai fac legume inabusite,sau daca fac ceva la cuptor fac mai mult,sa mancam si noi. De ce? Incepuse sa imi refuze mancarea. Si cum eu nu mai folosesc delicat de mult, sare nu prea,ca m-am obisnuit fara de la regimul pentru tiroida, condimente folosesc mult schinduf,cimbru,busuioc,piper,foi de dafin,menta,leustean,marar,patrunjel si mai am niste ierburi pe care le pun dupa miros ca nu mai stiu ce sunt.Asa ca toata casa mananca acelasi lucru.

Eu azi m-am ras,nu stiu de ce,dar m-am amuzat singurica aici in fata la pc,mai bagand o margica pe ata,mai tastand o litera,mai distrand copilul care a si dormit 30 de minute intre timp.
Danuta pot sa te imbratisez? Pot? Hai zi ca pot,mi-ai spulberat indoiala care statea in sufletul meu din iulie,si anume ca eu am separat totul aici,ca din cauza mea .

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei; maria_rubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Dana daca vrei mai multe retete am trimis pe mail acum cateva zile niste carticele de bucate. poate iti sunt de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

A spus odata Biaz ca discutiile legate de odraslele noastre sunt cele care ar trebui sa fie cele mai delicate si cele mai DIPLOMATE cu putinta.
Acest subiect este perceput de MAME super intens si deseori luat ca o ofensa daca cineva indrazneste sau are curajul sa NE spuna ca nu facem bine. De parca ar sti cineva care e binele.

E interesant faptul ca David mananca si biscuiti si grisine si mancare de oameni mari si cateva otravuri cu zahar si masline si cascaval si foarte multe lucruri sanatoase DAR pentru asta eu am gasit mereu cale de dialog cu Raluk si am reusit sa ne respectam reciproc si...as zice eu sa fim prietene. DECI nu aici e problema.

Problema se afla acolo unde fiecare se crede mai desteapta decat restul audientei si vrea sa arate acest lucru cu orice pret.
Modestia e o calitate foarte rara si extrem de apreciata de mine personal. E drept ca nu o are toata lumea

Lali te rog eu frumos sa nu-mi raspunzi ca ma enerveaza groaznic raspunsurile si postarile tale. Si spun asta ca sa nu fiu falsa, ca doar tu ne-ai indemnat sa spunem ceea ce gandim.

Lucia, mami de David ocupata cu Shopping la Londra

Mergi la inceput