Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (28)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

LA MULTE LUNITE SANATOASE BEBEILOR DIN 19!!!!

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Bilica, fetita ta nu este slaba, este tocmai OK. Eu am fost la o pediatra - Culcer - si mi-a spus ca la 5 luni copilul tr. sa isi dubleze greutatea de la nastere. Nu stiu exact cat a avut fetita ta la nastere, dar cred ca e pe acolo, nu? Fetita mea era putin peste si mi-a spus sa am grija cu ea, mai ales cand trece la alimentatia cu lapte praf si hrana diversificata, sa nu pastreze surplusul de greutate. In perioada copilariei se formeaza celulele grase din corp si numarul lor se mentine si la adulti. Un copil grasut are toate sansele sa fie si un adult grasut. Asa ca este bine sa aiba copilul o greutate normala si nu prea mare. Nu iti mai face griji. In plus am vazut pozele de pe facebook si ai o fetita superba!!! Sa va traiasca! Si nu mi se pare slabuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Corina, Cris, Ale, multumesc de incurajari, stiu ca aveti dreptate si Tudoras e un copilas normal, doar mai grasut si mai lenes. Si apropo de grasut si de ce spunea Dienutza, la noi nu prea se verifica teoria: Matei era un grasan ca bebeloi si cand a inceput sa manance diversificat dar mai ales sa se miste, sa alerge, etc a slabit si acum este un copil normoponderal, ca sa zic asa..La fel si tati, era grasut ca bebe, slab ca adult. La mine nu se pune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare mamici si bebici !

Prietenuta mea a nascut ieri la trei jumate, dupa aproape paispe ore de travaliu, o minune mititica pe nume Ana Maria. Are 2.500 de grame doar, dar e sanatoasa si frumoasa foc, o miniatura delicata de fetita . Mamica e bine, bebe la fel, doar ca o tin la incubator, la caldurica. Tampitele de la bebei nu ii dau voie sa o puna la san pana nu o vor scoate de la incubator , iar prietena mea e suparata ca nu poate scoate colostru sa ii dea cu biberonul, abia-abia a adunat cateva picaturi, care in loc sa ajunga la micuta care are atat nevoie, se risipeste ! Am vorbit cu ea si urma sa mearga la ele sa le dea "dreptul" sa o lase sa puna fata la san . E strigator la cer! Din pacate acolo copiii sunt drogati cu fenobarbital, hraniti cu biberonul lp si dusi la sanul mamei satui; halal incurajare a alptarii ! Cand ma gandesc ca eu nici nu m-am dezmeticit bine cand am nascut si au si venit cu fata si au inceput instructajul pentru alaptare (eram inca amortita de anestezie si abia o tineam in brate) imi dau seama cat noroc am avut! Azi vine tati mai repede acasa si ma duc la ea, poate ii dau bebita in rezerva sa pot sa o invat cum sa ii dea sa suga, si cateva manevre de desfundat canale manual, asa de initiere, restul maine-poimaine cand ii va veni laptele.

Am admirat pozici frumoase cu Denis si Gabriel - puii Gabitzei, cu David si Antonia - puii lui Nikol si cu mami mireasa frumoasa Tatiana si micuta crestina duuulce Emma.

Aseara m-a vazut fetita mea band apa (era cu tati si nu am crezut ca se intoarce sa ma prinda ), si mi-a fost mila de ea si i-am pus si ei intr-un capac de biberon de Avent, ca inca nu avem canita, si a baut fata mea toata apa (cam 30 de ml) exact ca un om mare , nici in o mie de ani nu m-as fi gandit ca stie instinctiv cum sa bea din pahar si ca nu trebuie sa o invat eu !

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

nici eu nu sunt de acord cu Dienutza
finul meu aveas la 4 luni aceeasi greutate ca a karinei si acm este un copil normoponderal, eu cred k atunci knd incep sa mearga incep si caloriile sa se arda....

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

bebeii din 19

Cris, Theo mersi de avertisment . Adelina nu mai foloseste suzeta de mult, ultima data am luat-o cu noi la botez ca o puteam prinde de hainute, dar degeaba ca nu a vrut-o. I-o mai dau pe post de jucarie sa mai traga de ea, dar nu cred ca este mai toxica decat restul chestiilor (plusuri, jucarii de baie, etc.) pe care le mozoleste ea. Intr-adevar, am folosit-o zilnic pana pe la doua luni, dar nu-mi fac griji pe tema asta; atatea anunturi panicarde se fac (de exl LP si aluminiu)... Apropo, citeam de ceva vreme aici pe DC un articol care spunea ca produsele Avent sun cancerigene sau whatever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Sorana mi-am mai dat seama de ceva,Sebi e mult mai activ cand e dezbracat,atunci face cele mai multe progrese.Fa cald cald in casa incat sa-l poti tine macar cate 15 min zilnic asa,poate incearca mai multe gimbuslucuri in funduletul gol,cand e mai liber si el

Nana felicitari prietenei tale,sa-i traiasca printesa si sa fie norocoasa si voioasa
Si mama i-a pus canita la gura lui miezos(noi avem ca am cumparat odata cu farfurioara,lingurita etc)si de asemenea a baut parca i-as fi dat dintotdeauna
Sa te interesezi mai mult de suzi

Plange de mult maaaaa maaaaa cand ii e foame(in loc de oaaaa oaaa)dar acum a zis clar si fara prelungire "mama"Stiu ca probabil tot fara intentie dar a fost tare dulce

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns murica spune:

Dragele mele, bun regasit.
Va multumesc pentru mesajele transmise de ziua mea, imi cer scuze pentru intarziere, si transmit si eu mamicilor Rcata, Nana si Gabitza toate gandurile bune, ani multi su sanatate si impliniri.
Scuze ca am revenit ata de tarziu, dupa vreo 3 saptamani de absenta, dar tati ne-a relocat la Bruxelles si nu am avut net. De luni, cu groaza, voi incepe serviciul si voi avea mai mult timp de citit.
O zi buna de la noi

Mergi la inceput

n-am mai gasit exact articolul in care erau defiintati cei de la Avent, dar citi-l pe www.desprecopii.com/info.asp?id=2110" target="_blank">asta , legat de BPA, reclama pe fata la Dr. Brown's cu "bestelirea" rivalilor de la Avent: la un momendat scriu "Bazat pe un sondaj în randul consumatorilor care utilizeaza cele mai populare branduri de biberoane de pe pia#355;#259;, studiul a fost facut pe cinci marci de produse (Avent, Dr. Brown s, Evenflo, Gerber, Playtex) pentru a determina cantitatea de Bisfenol A pe care o contine fiecare flacon. Rapoartele au dus la concluzia ca sticlele testate din toate cele cinci branduri contin Bisfenol A intr-o cantitate periculoasa si permit dizolvarea substantei in alimente la niveluri care cauzeaza prejudicii sanatatii consumatorului." si pe urma "Biberoanele din Polycarbonat Dr. Brown’s contin o cantitate infima de bisfenol sub limita de detectie. Limita de BPA trebuie sa fie sub </=0.03) deci bisfenolul din biberoane Dr. Brown’s e sub aceasta limita si ca atate nu a fost detectat." si asta "Biberoanele Avent sunt cap de lista de shopping pentru mamicile cu o stare materiala peste medie. Cele care nu au foarte multi bani isi doresc cu ardoare sa castige mai mult& ca sa-si poata permite Avent ! Dar, iata ...( Asta pentru ca ele au fost retrase din SUA, insa in Europa se vand fara restrictii si culmea, la preturi foarte mari (daca n-ar fi de plans, as rade in hohote). Avent este doar un nume cu rezonanta, insa BPA este prezent in toate biberoanele (si alte obiecte) de plastic, indiferent de firma producatoare!"
sper sa nu-mi atrag vre-un avertisment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Sorana, Corina, Teo, Ale :

Sofia nu este nici deosebit de activa dar nici statica la capitolul piruete ... se rasuceste de pe spate pe burta si invers cand are chef .
Pe burta s-a invatat sa stea pentru ca am inconjurat-o de jucarii si din cauza curiozitatii si de a pune mana pe toate a uitat ca e pe burta si incetul cu incetul a inceput sa ii placa. "Piruetele" nu ii ies tot timpul si atunci se enerveaza si tipa , pana la urma o invart eu; daca ii ies miscarile e cea mai fericita, zambeste pana la urechi . Ca o constatare : cand e dezbracata rasucirile ii ies brici !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput