Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 19
n_a_n_a spune:
Rocsy, Murica, multumesc pentru urari ! Pica tare bine si cu intarziere !
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
r_ocsy spune:
Am uitat .... activitatea ei preferata de vreo 3 zile e sa isi duca piciorusele la gurita, pe zi ce trece reuseste tot mai mult, astazi aproape la bagat dar l-a scapat ... si bine-nteles ca si miscarile astea le face doar cand ii schimb pempersul sau o pregatesc de baita , deci cand e dezbracata ; cand e imbracata nu o intereseaza .
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Virgi17 spune:
La multi ani bebeilor din 19 !!!
Azi fata mea a facut 5 luni, am avut control pediatric, am facut doza 2 de Rotarix, l-a inghitit bine, e tare cuminte la consult. Avem 7.6 kg si cam 70cm, a crescut luna asta mult in lungime,dar a luat si in greutate bine. Vom incepe incet diversificarea, intai cu supica de legume de la pranz(din experienta ei, pediatra ne-a spus ca bebeii daca incep cu mar intai, refuza apoi supa ca e mai fara gust).La supica vom adauga 1/2 lingurita de ulei de germeni de porumb sau sambure de strugure din ziua a 3-a. Apoi completam masa cu lapte. Din ziua a 8-a bagam in supita si o lingura de carne(piept de pui), fiarta separat de legume in prima saptamana. Apoi vom creste treptat cantitatea astfel incat sa ajungem la 150ml supa care sa contina 3 linguri de carne.
Dupa 2 saptamani, bagam si gustarea de la 10:mar ras.Intai o lingura, apoi o sa ajungem sa il amestecam cu branza de vaci. Care branza de vaci sa o fac din lapte Milli si iaurt Milli(sau Covalact).Mi-a spus ca alte marci de lapte au dat probleme la bebei, enterocolite urate...acum, deh,fiecare pediatru cu experienta lui. Noi mergem pe mana ei cu retetele astea. Asaaa, si o sa ajungem sa dam in final 1 mar ras cu branza de vaci, jumatate din cantitatea facuta o data:din 500ml lapte si 1 iaurt.Ca zice ca sa fac mancarea pentru doua zile. O sa vad daca fac asa sau o sa ii fac zilnic papica. Ne adaptam din mers.
Deocamdata sa facem rost de ustensile de bebelache, lingurite, castronase,etc.
Gaza mea gangureste, se cearta cu jucariile, scoate balonase la gurita, nu da semne de dintisori deocamdata. A inceput sa se intoarca pe burta, dar nu reuseste sa scoata manuta de sub ea.De cateva zile scoate sosetele sau botosii din picioare si ii suge. A descoperit ca are picioare si se trage in continuu de degetele.
In final i-am gasit mansusi,fularel si caciulite de iarna la munte, bineinteles ca nu in Bucuresti...
Mi-a zis ca pot sa o tin ridicata in fundulet cateva minutele pe zi. ea oricum vrea ridicata, pe burta, nu ii mai place pe spate, e clar.
Cam atat de la noi din ograda.
In rest,incep sa imi pun vii semne de intrebare de nu cumva medicii astia sunt dusi cu capul si exista o mafie in sistemul asta medical, de te trimit de la unu la altu pentru investigatii suplimentare, bazandu-se pe sentimentul de frica al omului cand e vb de sanatatea lui. Nu de alta, dar de la o banala ecografie, am ajuns sa am tot felul de trimiteri la n-spe mii de analize, rmn-uri(foarte usor acum medicii dau din umeri si te trimit la RMN).Care daca e sa fac suma stiti cat e?Analize la endocrino: 650 RON, RMN suprarenala 660 RON, RMN ficat 660 RON. In final cat iese??? Daca ma duc la o consultatie la o clinica privata asta inseamna ca sar in spagat repede sa fac tona de analize? Pe cuvantul meu, cand erau ai mei tineri, eu mica, nu exista moda asta de n analize. Plus ca sor-mea a auzit cu urechile ei o patroana de centru medical care spunea ca medicii au procent din incasari daca fac trimiteri la analize suplimentare in cadrul clinicii. Si tot sor-mea a fost si la Marcu cu nepoata-mea si a plecat de la ea, ca se imbolnavise cu nervii de cate posibile boli ii gasise lui asta mica, ba ca se aude inima nu stiu cum, pune mana pe telefon, suna sa faca ea programare la eco de cord. Ba ca are gusa copilul , suna sa faca programare la endocrino... Sor-mea era varza mereu cu capul!!
Zau de nu mi-e o lehamite de tot sistemul asta medical care ne face cu capul pe toti! Unde om ajunge???...
Virginia si Ioana(19.05.2010)
arturicii spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dienutza Un copil grasut are toate sansele sa fie si un adult grasut. Diana, mamica Evei (18.05.2010) |
of, cat adevar; eu am fost tot timpul in copilarie "grasa si frumoasa" si ce ma chinui acum...
- nu ma refer la perioada de bebe ci la cea de copil -
Ioana & Arturicii'S
Dienutza spune:
Mary, multumesc pt. urarea de bun venit.
Si Eva face tot asa un fel de pod si se enerveaza si incepe sa planga. Atunci o iau in brate.
Corina incearca sa o gadili putin pe piept. Nici Eva nu rade in hohote din senin decat mai rar, dar cand o gadil pe piept sau cand o ridic deasupra capului sau ii dau cu nasul pa burtica rade de se prapadesta.
Sorana cred ca nu am fost clara. Nu este vorba neaparat de sugari grasuti. Este vorba de copiii grasuti care sunt supraponderali pe toata perioada copilariei. Sugarii hraniti natural nu ar trebui sa aiba probleme din cauza grautatii in exces. Oricum copiii cresc in etape succesive - pe orizontala si verticala, respectiv acumuleaza in greutate, iar apoi cresc in inaltime si arata mai slabuti. Ideea generala ar fi sa nu iti indopi copilul de dragul de a il vedea mai grasut pt. ca asta nu ii face neaparat bine. Oricum modul nostru de viata si alimentatia predispun la ingrasare. Iar obiceiurile alimentare se formeaza din copilarie. Deci trebuie doar sa fim atenti la ce anume le dam copiilor sa manance.
Este OK sa aveti parerea voastra ref. greutate. Eu am spus ce mi-a zis pediatra. Presupun ca se bazeaza pe o cazuistica extinsa sau pe niste studii, nu pe cazuri izolate (verisoara, nepoata etc.).
Nana i-ai dat apa fiarta si racita sau apa plata normala? Pot sa ii dau apa plata oare?
Voi ati trecut la carucior sport? Ca eu inca o mai tin in landou si cand merg la cumparaturi o tin in scaunul de masina pt. ca ii place sa se uite.
Si Eva este innebunita dupa tata. Eu pun asta si pe seama faptului ca ea este o mica clona a lui. Si el ma mai si abureste ca au ei doi o comunicare speciala... Stiu si eu? Poate chiar au...
arturicii spune:
La Multi Ani sarbatoritilor de azi !
Azi am zi de ordonat dulapul copiilor; of ce mai cresc; am scos deja un sac de haine de la baieti si unul de la Sabina
Rocsy, eu o las pe Sabina destul de mult fara pamers ziua; sigur ca uda hainute si prosopul de sub ea insa are mai multa mobilitate la descoperit picioarele
Mary, i-am dat o bucata de paine tip de casa insa cumparata; nu am aparat de facut painea insa o sa ma interesez; desi cu "dusmanul" in casa nu e ok; ca noi nu prea mancam paine si daca ma apuc sa coc
Tatyana, sunteti superbe ; Casa de Piatra si o viata minunata!
Maribell, da-i cu praji acolo; astept cu nerabdare poze de la evenimente
Virginia, ce fetita inalta aveti! Sabina avea 63 de cm la 6 luni;
Spor la cumparaturile ptr bebe; e super faina experienta; sa te duci undeva unde au multe ca sa poti compara si sa ai de unde alege
Dienutza, crede-l pe sot, probabil ca simte el ceva; e frumos ca a descoperit comunicarea cea speciala asa de devreme
Ioana & Arturicii'S
n_a_n_a spune:
Rocsy, asa a inceput si Adelina, acum isi suge labutele cu sosete cu tot
Diana eu i-am dat apa plata direct, oricum e microbiologic pura. Mai erau controverse legate de saruri, dar si apa de la robinet e apa dura si plina de clor (si daca o fierbi toate astea de concentreaza), asa ca...
Crissy_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Virgi17 In rest,incep sa imi pun vii semne de intrebare de nu cumva medicii astia sunt dusi cu capul si exista o mafie in sistemul asta medical, de te trimit de la unu la altu pentru investigatii suplimentare, bazandu-se pe sentimentul de frica al omului cand e vb de sanatatea lui. Nu de alta, dar de la o banala ecografie, am ajuns sa am tot felul de trimiteri la n-spe mii de analize, rmn-uri(foarte usor acum medicii dau din umeri si te trimit la RMN).Care daca e sa fac suma stiti cat e?Analize la endocrino: 650 RON, RMN suprarenala 660 RON, RMN ficat 660 RON. In final cat iese??? Daca ma duc la o consultatie la o clinica privata asta inseamna ca sar in spagat repede sa fac tona de analize? Pe cuvantul meu, cand erau ai mei tineri, eu mica, nu exista moda asta de n analize. Plus ca sor-mea a auzit cu urechile ei o patroana de centru medical care spunea ca medicii au procent din incasari daca fac trimiteri la analize suplimentare in cadrul clinicii. Si tot sor-mea a fost si la Marcu cu nepoata-mea si a plecat de la ea, ca se imbolnavise cu nervii de cate posibile boli ii gasise lui asta mica, ba ca se aude inima nu stiu cum, pune mana pe telefon, suna sa faca ea programare la eco de cord. Ba ca are gusa copilul , suna sa faca programare la endocrino... Sor-mea era varza mereu cu capul!! Zau de nu mi-e o lehamite de tot sistemul asta medical care ne face cu capul pe toti! Unde om ajunge???... Virginia si Ioana(19.05.2010) |
Of, Virgi, ai dreptate cu medicii astia, si noi numai de tampiti dam cu asta mica.
Ea are o dilatatie la un rinichiut, se vedea din sarcina, si acum e sub monitorizare. I-am facut deja 2 ecografii, medicul ecografist, ft dragutz, mi-a zis ca e ok, sa nu-mi fac griji ca nu o sa evolueze spre rau, se poate retrage dar chiar daca nu se retrage tot nu e cazul de vreo interventie, ca e gradul 1-2. Pediatra de la Medlife, nu si nu, mai mergeti si la nefrolog, ca e de specialitate. Am fost si acolo, o tipa super 'interesata' mi s-a parut, ne-a spus ca trebuie sa-i facem neaparat o investigatie (un fel de radiografie, dar fara raze) care se face la un singur centru privat si costa 5 milioane, nu de alta, dar sa facem TOT CE SE POATE SA SALVAM RINICHIUL. Si tocmai imi aratase pe un grafic ca noi suntem intr-un grad incipient, si o intreb: Doamna, dar e cazul de asa ceva, n-ati zis ca nu e o forma grava? Si ea: da, dar eu va zic asa, in general, ce se face in cazurile astea, si iar i-a dat cu 'facem orice sa salvam rinichiul' Si da, se face investigatia si la nu stiu cate spitale de stat, dar ea ne sfatuieste de bine sa mergem la centrul ala privat , ca acolo nu-i dau sedative pt interventie, ii fac anestezie generala , de parca asta ar fi ceva minunat la un bebe de 4 luni....
Offf
n_a_n_a spune:
Ioana, si Adelina sta fara scutec cred ca jumate de zi . Ii trag body-ul mai sus sub spate sa nu-l ude asa usor la pishu, pun sub ea scutecele paturica si mai dau drumul la aeroterma din cand in cand sa nu-i inghete bucutele . Cred ca din cauza asta are asa fundulet frumos .
Vivela spune:
hop si eu sa ma bag in seama referitor la problema gras/slab in copilarie si la obiceiurile alimentare.
incep cu partea a doua si anume ca nu cred sa existe o legatura evidenta intre ce mananci in copilarie si obiceiurile ca adult. de exemplu, eu cat am fost mica am vazut ciocolata mai mult in poze, ca nu prea era de unde sa si cumperi. dulciurile erau o raritate. din punctul asta de vedere, am trait mai sanatos. insa acum, ca adult, ma declar dependenta si recurg la vointa ca sa ma abtin.
mama gatea si gateste foarte gras. mie imi ajunge o sticla de ulei mai bine de 2 luni....
pe de alta parte insa, citisem undeva ca te ingrasi in 2 moduri: 1) prin cresterea numarului de celule grase si 2) prin cresterea in volum a celulelor grase existente. pana la adolescenta, corpul se ingrasa prin multiplicarea celulelor grase, iar dupa - prin ambele metode, dar preponderent prin cresterea in volum a celor existente.
in procesul de slabire, celulele grase nu pot fi reduse ca numar, insa le scade volumul.
de aceea, o persoana grasa in copilarie si adolescenta are sanse mai mari sa fie un adult gras (are un numar de celule adipoase mai mare decat o persoana care a fost slaba in copilarie).
atat din putzul gandirii, pupici.
Traiesc in Orasul Alandala