Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (72)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Sa va spundem cate ceva si despre noi. Am inceput sa papam legumele mai bine , nu cine stie ce cantitate, dar de buna voie. De doua zile luam fier si contrar asteptarilor a reglat-o la stomacel. In sensul ca azi a facut de 5 ori, fara sa planga, iar ultima oara chiar a umplut pampersul, ceea ce nu se mai intamplase cam de multisor.
Partea mai putin placuta este ca tocmai mi-am dat seama ca-i e frica de apa. Nu de apa din cadita ci de apa pe suprafete mari. Verificasem marea, piscina, stiam ca-i e frica, insa i-am luat un scaunel de pus iin cada mare, l-am folosit o data, iar azi n-a vrut nicicum sa stea in el. o apuca tremuratul, urla, asa ca am continuat in cadita. Unde s-a jucat nebuneste cu apa, ca taso strange juma de ora dupa ea . Acum nu stiu cum sa fac. In oraselul unde stau eu nu exista clar piscina pentru copii. Nu stiu nici in Casablanca daca e (stau la 14 km, n-ar fi o problema), alta solutie care ar fi??

Ieri am fost cu Mihai la alergolog. rezultat, posibila rinita alergiva, dat tratament cu corticoizi, dupa 15 zile mers la teste . Era de asteptat, sotul are rinita si sinuzita alergica si multi din familia lui. Plus ca stam ntr-un oras foarte poluat, se prelucreaza petrolul langa noi .
Si a mai remarcat dr ala si o deformare a coloanei neremarcata nici de noi, nici de pediatrul lui, nici de fratele sotului (pediatru). Miercuri mergem la un traumatolog si nu mai stiu ce specialitati are sa vedem ce facem si cu aia. Asa mi-e de rau ca sunt boli nu foarte simplu de tratat, cu urmari pe viata. Offffff.

Si m-am mai si oparit la maini. In special in zona cu inelele.

Va pupic. Noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramy77 spune:

Neata,
Las o cafea fierbinte pentru cine doreste.

Eee si ziceam ca poate se linisteste acum, ca i-a iesit dintisorul si doarme mai bine...Naaaaa, s-a trezit mai des...a adormit la 9, s-a trezit la 10,11,1,2,3.30,4,la 5 i-am dat laptele si a mai dormitat o ora. Si gata, acum povesteste si se joaca in patut...sa vad cat o tine.Plus ca si atat cat a adormit s-a foit intr-una si s-a invartit.
Cred ca s-a gandit ca daca am apucat sa dorm o ora ieri dupa-amiaza sunt destul de odihnita ca sa ma trezeasca din ora in oraNa, asta e...

IRENE, vad ca s-a ameliorat starea voastra, ma bucur, sper sa scapati de tot cat mai repede. Ma mira si pe mine ca tocmai acolo nu sunt medici buni, adica si-ar permite sa-i plateasca bine, nu?

HONEY, foarte dulce vorbareata Maya
Am uitat sa zic, noi nu avem carr4 aici, doar Auchan, Real, Kaufland de-astea...Si intrebam daca scaunul de baie e din Auchan ca sa stiu daca merita sa merg papa acolo,ca e in celalalt capat al orasului...Aici in zona mea n-am gasit.

Eu ii dau Brianei 2 mese LP,ca tzitzi s-a terminat, dimineata si seara si in plus branzica si iaurt zilnic, ca sa fie ca o a treia masa de lactate, chiar daca nu i le dau impreuna totdeauna.

Ma duc ca ma striga...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

dayanara scuze pt botezare...am vazut pozele cu ivan, silvana si scriam pe fuga ca rares urla ca nu ii dau voie si lui sa bata in tastatura...si asta a iesit. vin cu mielu de pasti asta e .
meniul de azi
dimineata mar cu banana
pranz piure din cartof dulce, dovlecel, ficatel, morcov.
seara iaurt cu branza si biscuiti
am luat de la sanovit un amestec de legume uscate pe care scrie ca e natural, fara sare si chimicale . oare o fi ok sa-i pun in mancare pt gust?
ieri am bantuit prin mall si i-am luat de la sprider o vesta de iarna cu gluga. am fost asa natafleata ca nu am probat-o si ii este fixa desi e pt un an... si am descoperit si fotograf care face poze artistice si calendare asa ca saptamana viitoare ma duc sa ii fac niste poze sa vedem ce iese...
legat de diversificare in general avem 3 mese dar nu mereu...sun zile in care deabia deabia il pacalesc cu o masa diversificata si in aia trebuie sa pun banana care ii place foarte mult ca altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

'Neata, fete!

Legat de diversificare, cred ca toate dam in stilul asta de mancare, doar ca atunci cand vorbim despre meniu si alimentele incluse pare ceva mai complex.
In functie de varsta papa mai mult sau mai multe asta-i singura diferenta. Si e normal sa-i mai schimbi simpla fiertura cu alte variante tocmai ca sa-l diversifici.

Al meu papa 2 mese (fructe si legume), iar seara are cerealele cu lapte (uneori pentru ca alteori adoarme devreme), dar cantitatea este micuta. E drept ca prefera foarte consistent, deci ingros si restul meselor cu cereale. In rest, sfantul laptic pe care il suge cu ghionturi, parca-l iubeste, dragul de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Neata:)

Mandra mea e in program de facut mama praf:) patutul are ceva tepi in el si nu ne place, dar daca am dormi cu mama in pat am dormi bine! asa ca urmeaza sa exilez barbatul si sa dorm cu fata! Nu intrevad nici un dintisor si nu stiu ce ar putea avea!

Vreau sa va spun ca m-am plans voua ca sunt neoroganizata si ca autoflagelare de atunci am o ordine de nu va vine sa credeti:) ma chinui sa tin minte in fiecare zi sa ii pun fetei stafide in fructe, ulei de masline si frunze de telina in legume... etc!

Am retinut ce a zis Ileana de frunzele de telina asa ca am scos o telina de la bunica din gradina si am plantat-o in ghiveci cu scopul definit de a face frunze toata iarna! sa vedem daca imi tine:)

Cum sa fac oare sa le tin minte pe toate? sa fac un check box si sa bifez?

Are muci si tot scoatem la ei si inca ne chinuim cu echilibrarea florei dupa enterocolita aia. Roxana multumesc de sfaturile cu Enterol:)

Mi-am propus saptamana asta sa scot florile din gradina, sa le capraresc pe culori si sa imi fac un meniu destul de variat. Vreau sa ii tratez pe astia ai mei : sot, mama si tata de paraziti intestinali si de alte posibile raceli. cu alte cuvinte am capiat:)))

Vladi spor la treburi! e bine sa fii in cadru organizat ca sa muncesti. eu de fiecare data cand stateam sa lucrez de acasa faceam pix nimic:)

Roxana e faina rau geaca aia. Am constatat ca nu am geaca pt fata. Am cosmonaut si gecute din astea gen pulover. dar geaca in toata regula nu.

Erina poti te rog sa imi spui din experientele tale cu aerosolii? Acc stiu ca se da pastile? face mai bine daca il pui in aparat? Daca are numai muci e ok? Roxi zicea ca s-ar putea sa fii facut rau cand a pus ser pt muci....

Jeni te-0am visat. Am vazut aseara pozele voastre de pe facebook si azi noapte te-am visat. nu mai stiu dar sigur era de bine daca nu mai stiu:) Apropo iti statea mortal coafura la botez!

Kossir ma bucur tare sa citesc o nota optimista intre randurile tale!

Ramy te pupic tare sa treaca oboseala! cheama si tu de ajutor ca asa capiezi!!!

Mergi la inceput

Meniu:

Mere coapte cu cereale
Ceva pireu cu carne, dovleac, morcov si telina, ulei de masline
Gris cu lapte/ orez cu lapte inca nu m-am hotarat.

Suge cand are chef si intre mese si dupa mese si noaptea. A facut 9 kg si eu zic ca e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

GABY - De ce sa-i faca rau serul fiziolofic? Are compozitia canalului lacrimal si al mucului, hidrateaza si curata in profunzime.
ACC pus in nebulizator este foarte eficient doar il inspiri, ajunge pana in bronhii.

Numai penru muci, insa da-i cu ser si cu aspirare ca dispar ei. Eventual, daca ai aparat de facut aburi, baga si nitica umezeala.

Mergi la inceput

Miria am umidificator ai am pus picaturi de inhalant in el si am bagat forja azi noapte! oricum la noi se usuca foarte tare aerul iarna!

Care aveti aparat de aerosoli vreau sa va intreb cat de tare conteaza dimensiunea? Este unul de la omron micro air u22 care e mic cat un pachet de tigari. Are toate mastile, etc dar e vreo 450 de lei pe amazon. merita banii sau iau unul mai mic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

erina multa sanatate! of ce mila mi.e de ei micutii!

kossir imi pare rau de mihai, dar bine ca ati observat problema de la coloana la timp, el oricum e inca in crestere, poate din cauza ca a crescut foarte inalt dintr.o data?

gaby ma bucur ca te.a ajutat enterolul, da in continuare, bine ca n.ati ajuns la antibitoic
sa.mi trimiti borcanul cu jumari legat cu funda rosie :))))) glumesc
acum serios: roaga.l pe fratele tau daca are cum, sa.ti trimita echivalentul enterolului de aici, ultralevura, sunt la fel, dar cel de aici are alta dozare am imrpesia a componentelor si te rezolva mai repede, in cazul unui rotavirus, ma rog gastroenterita de asa natura, bioticele sunt fix pix, te ajuta si alea dare in mult timp, alea sunt forma naturista, si le poti da de zi cu zi nu cand sunt probleme mari

irene mananca bine si lasa regimul :)

gaby geaca silvanei e frumoasa, groasa, moale si comoda, totusi raman la parerea mea cosmonautul e mai practic, acum cand nu merg, geaca se ridica , acum daca sta doar in carucior e ok, dar noi cand iesim o scoatem si.o bagam de 6 ori in scaun de masina, carucior, in brate etc

pune ser la greu si baga cu serina cand nu face fata monodoza, cum zice miria nu face rau, sa stii ca pana la urma e ok si nebulizatorul, ala mic e si el bun, e de buzunar , oricum medicatie nu tre sa bagi multa, n.are importanta marimea, eu am omron de casa de bagat in priza si tot 5 ml de medicatie sau ser intra
oricum la muci da.i cu ser si aspira mult

denisa maya e dulce de.ti vine s.o mananci nu alta cu vorbeste ea cu tati acolo !

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

gaby zixceam sa.i zici fratelui sa.ti trimita, in caz ca stie alta varianta in afara de posta si atlasib, ca pe mine nu m.au lasat cu medicamente sa trimit, nici sa primesc!
daca nu cand vin in primavara iti aduc eu si las la cineva in bucuresti sa.ti trimita

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

Mergi la inceput