Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (21)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui tina_80

Citat:
citat din mesajul lui crispro
Tare groaza imi e de diversificare, ca fiecare pediatru zice cum stie/crede... Io habar nu am ce trebuie introdus mai intai, unii zic cereale, altii supa, alti fructe... Io habar nu am...

Eu nu vreau sa-i dau cereale (cu toate ca imi fac cu ochiul ca se prepara repede si le mananca la fel de repede) dar mi-e frica de obezitate si ca nu o sa imi ia alte piureuri si supe.

Cum sa vrea copilul supica aia fara gust cand cerealele sunt dulci si aromate?!

.......e parerea mea!

Cred ca se incepe cu suculetul de mar, morcov......
Si eu tb sa ma informez mai mult

Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010

DIVERSIFICAREA
1. o astept ca sa rasuflu usurata ca Matei a fost pe LM 6 luni exclusiv ...de fapt o sa rasuflu usurata cand implineste 6 luni! nu prea are legatura cu diversificarea...
2. nu o astept, acum pare complicata toata treaba...plus ca la mine e necesar sa studiez eu problema sa citesc 1000 de metode si pareri pana sa ma hotarasc ce si cum

medicul de familie a lui Matei mi-a zis sa nu mai citesc atat

Oana mamica lui Matei 08.07.2010

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Citat:

Larisa, cum iti fuge mintea.... Nuuuuu, noi inca nu avem timp de noi... daramite sa ne mai si distram cu jucarele... Chiar ii ziceam sotului ca nu stiu ce tot asteptam... Deja ai 64 kile, n-ai treaba... Esti super, nici nu tre sa te stresezi cu slabitul, nici nu ai nascut de 3 luni, si ai revenit la greutatea de dinainte... Faina treaba!!!

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

ei draguta mea.;."jucaria" era barbatul mai. Nu te gandi la nu stiu ce artificii ca noi suntem mai conservatori asa si nu stim ce is alea. Hai mai sa nu imi zici ca voi nu faceti nika nika?
Pai tu nu auzi draguta de ce ma stresez....ca i-a apucat pe toti nunta acum cand sunt eu grasa... Ei nu-s chiar foarte dar totusi mai trebuie dat. Inainte de sarcina aveam tot 64 dar asta pentru ca ma ingrasasem cu 6 luni inainte treptat. La un an de la nasterea Alexiei aveam 56 de kg de exemplu.
Lui Nectarie ii place mult o jucarie de la Vtech. Eu o am de la Alexia. E un cadru cu un soare si doua jucarii alaturi si el tot vorbeste cu ele si le pocneste. Mai mult cu stanga ( asa fac bebelusii).
Legat de diversificare eu stiu ca se recomanda ca, copii alaptati exclusiv la san sa se diversifice dupa 6 luni. Eu am citit si la subiectul alaptare despre asta. Oricum sa stiti ca nu e vreo fericire, mai ales daca copilul nu mananc. Iar daca mananca bine poate sa refuze apoi sanul. Eu am inca schema de diversificare de la Alexia cu ea tot la 6 luni am inceput. Mai serios la 7 ca ea nu vroia nimic si scuipa de numa'
Io tot nu am inteles ce tot faceti cu pompa. De ce scoateti laptele cu pompa din sani daca bebe papa la san. Eu nu folosesc asa ceva.....
Cristina, ma i-au cu vorbaria si am uitat sa ii urez micului print La multi ani!

Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)

http://picasaweb.google.com/roparo/BotezNectarie11Septembrie2010#

Mergi la inceput

oana, pai da comanda de pizza azi...
Legat de diversificare eu la Ale am avut o super pediatra. Acum am auzit ca a plecat in Suedia ( of toti medicii buni pleaca). Noroc ca am notitele de la ea. Acum depinde si de copil ce accepta si ce nu. A mea nu vroia sub nici o forma sa manance. Supa aia nici n-a pus gura. Amestcul ala de morcovi f f putin. Suculetele ce le-a luat usor si piureurile de fructe. A si cereale seara in biberon si imi dormea mai bine apoi. Oricum eu mai aveam putin si ma imbolnaveam de nervi pentru ca asta a mea nu manca in comparatie cu alti copii. Abia dupa ce am intarcat-o a mancat cat de cat. Oricum tot bibe cu lapte a fost la mare cinste pana m-am suparat eu si pe la doi ani si ceva le-am aruncat pe toate la gunoi. A jelit o seara dupa bibe dupa care am trecut la canuta cu pai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Larissa, tare as f vrut sa nu mai stiu ce-i aia pompa, dar e tare buna totusi. Al meu de cand are mic statea cate o ora si nu lua mai nimic, pe baza lui acuma produceam putin putin. Eu scot ce pot pun si bb la san, distractie mare

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 3

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Larissa, tare as f vrut sa nu mai stiu ce-i aia pompa, dar e tare buna totusi. Al meu de cand are mic statea cate o ora si nu lua mai nimic, pe baza lui acuma produceam putin putin. Eu scot ce pot pun si bb la san, distractie mare

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 3

pai la inceput alaptatul dura mult mai mult ca ei erau mici, canalele mai infundate...si trageau greu asa sugea si al meu. acum suge f f repede maxim 5 min cred. I se umple gurita de lapte se inneaca etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Neata din nou

Oaah, Cris e zi de sarbatoare, Vladut a implinit 3 lunite!

LA MULTI ANI SI PENTRU Priscilla Serayah de 86cmm si Victor Petru de Katalina!

Katalina, ce iti mai fac nazdravanii?

mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:

Mycya, asa e, am si io un stres -cantarul... Io zic ca pe mine ma ajuta... Acmum de ex, i-am dat san, a golit amandoi, a papat 140ml... Asa ca i-am mai dat 50 din frigider, din ce am muls azi noapte... Asa ca poate e mai satul un pic... Daca nu il cantaream, nu stiam cat a papat, el nu da semne cand nu e satul... Si cu siguranta la 2 noaptea s-ar fi trezit... Bine, nici asa nu am garantia ca nu se va trezi...Inca nu doarme, ca azi i s-a decalat programul cam cu o ora ... Asta e...

Poze

dupa ce ma bucurasem ca mananca la 4 ore...azi noapte s-a trezit din 2 in 2 ore papa putin cat sa treaca foamea cea mare si adormea imediat dupa care normal ca se trezea repede

aveti vreo solutie?

si mai avem o problema, seara adoarme mai nou pe la 6-7 si normal ca se trezeste la miezul noptii...si asta era masa pe care tocmai o eliminasem...cum sa fac sa il tin mai mult treaz?
ca pur si simplu i se inchid ochisorii ...e drept ca peste zi nu mai prea doarme din pacate...oare sa il trezesc la ora 22 sa ii dau ultima masa?

v-am innebunit iar cu intrebarile

Oana mamica lui Matei 08.07.2010

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

pediatra noua ne-a recomandat sa il trezim pt masa de la 22 ca sa se formeze programul(mi-era asa o mila de el...dar odata trezit era foarte vesel,mai ales a ii place mult balaceala).noi ii facem baita pe la 21.45,dupa aia papa si somn.
Cand mi s-a trezit des noaptea initial ii dadeam papa de fiecare data,dupa aia la sfatul pediatrei i-am dat suzi.Adormea in 5 minute la loc(de multe ori nici nu se trezea,matzia in somn).A fost destul de horor prima noapte,nu am prea dormit.Dar de 2 nopti nu a mai vrut suzi,a dormit pana pe la 5.30...azi 5.45 si in curand sper 6 conform schemei.
daca are puseu de crestere e normal sa se dea programul peste cap si sa vrea papa des...iar daca ii ies dintii e haos total si se pare ca e normal si asta...nu astept cu nerabdare sa ii iasa coltii :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Fetele, azi fac cinste - are baietelul meu 3 luni... Am baiat mare... Mereu am asteptat pragul asta... Ca cica de acum e mai usor, te poti intelege cu ei mai bine... am zis ca de la 3 luni il port in ham/sling cu incredere, ca deja e mare, sta mai bine... Asa ca merci de urari Bumblebee, Bambo, Larisa si Racusor!!!

Aseara a adormit tarziu, dupa 11, iar urmatoarea masa a fost la 7... Bine, cu o scanceala la 4, pe care am rezolvat-o in cateva secunde, cu suzeta... Stiam ca nu ii e foame la 4, si l-a linistit suzeta... Ei, la 7, de curioasa, i-am dat suzeta, a scuipat-o de numa, deci ii era foame... Larisa, cu pompatul, e musai, ca la prima masa din noapte/dimineata piticul papa doar un san... CUm a fost cazul acum dimineata la 7, a papat prin somn putin din stangul. Ori dreptul era deja pietroi de aseara de la 11... A trebuit sa mult, am scos 125, pe care i-l dau diseara... Ca diseara nu prea am mare lucru in sani... Daca nu m-as mulge- o data ca e dureros, si apoi ca ar trebui sa ii dau LP seara ca sa fie satul... Nici mie nu imi place, mai ales ca am o pompa mai nasoala, si ma trezesc de tot stand la pompa, apoi adorm greu...

M-am aranjat si io un pic, m-am imbracat in altceva decat haine de casa, imi fac unghiile si pot sa vina musafirii - doar 4 persoane(mai dupa masa)... Copilasul doarme acum iar...

Sa aveti o zi faina!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

eu una sunt pentru alimentatia la cerere si cred ca usor usor fiecare copil isi face program. andre manca inainte la fiecare ora, acum deja dimineata mananca cam la 2 ore si dupa amiaza la 3 ore jumate. daca incerc sa ii dau intre mese (cand ii ia sughitul) nu mai vrea de nici o culoare

oana, ca sa iti manance mai bine poti sa ii dai sa pape pana adoarme, apoi ii schimbi pampersul, si apoi ii dai din nou sa pape. cand fac asa andrei are o singura trezire pe noapte.

ultimele zile nu l-am mai schimbat si drept urmare papa la 3.30 si 5.30, apoi pe la 8.30 (dar se trezeste mai devreme)

noi baita i-o facem la 20.00, si papa pana la 21.00-21.30 maxim. apoi somn. pana la 3.30.

eu nu inteleg de ce ar trebui sa scol copilul la 22 sa pape. din cate stiu somnul dintre 22.00-24.00 e cel mai odihnitor, care reface celulele nervoase. nu dati cu parul dar asta e parerea mea si prefer sa ma trezesc o data pe noapte (de 2 ori e cam mult ) dar sa ramanem la programelul asta. cand va mai creste, va renunta singur la masa asta.

mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010

Mergi la inceput