Fluturasi de martie-aprilie 2011 (49)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisucmic

Alina draga
am facut ultima eco acum "marti vor fi 2 saptamani". Dar rezist pentru ca la cateva zile am pus sonda de la spital pe burtica sa vad ca e bine bebele, si inima batea zglobie si dadea din maini si piciorute. Dar saptamana viitoare cred ca tot ma duc, sau cel tarziu cealalta (ca incerc sa ma educ ) sa vad iar cu mai multe detalii.
Morfofetala o am pe 29 noiembrie la dr Pop.

Analizele au iesit toate bine, mai putin ca iar am bacteriurie asimptomatica, acum cu E.coli, adica banal, sensibila la aceleasi antibiotice (adica inclusiv la Augmentinul pe care l-am luat 1 saptamana acum vreo luna) Nu inteleg de ce si cum, n-am avut decat poate o data in viata infectie urinara... Acum am de gand sa beau multe lichide , si sa iau poate ceva Urinal sau ce ziceati voi fetelor ca luati? Homeopat nu exista ceva? Voi intreba si la farmacie.

Roxy, de la IKEA multe n-as lua (paturi de exemplu) dar au
- patuturi de bebe de lemn din care si-au luat cateva prietene si au fost foarte multumite (eu nu vreau colorate, vreau sa-i fac o camera pe lemn, cu accesorii dragute)
- canapele faine si practice - eu nu le suport pe astea in L care sunt la moda acum; in plus mi s-a zis ca in primii ani ai bebe e bine sa nu avem o canapea pe care sa plangem daca sare sau o pateaza etc. Mi-au placut Kivik si Ektorp (poti vedea pe site), avem dificultati in a ne decide intre ele... Azi iar ne-am razgandit
- multe accesorii foarte faine (tip bara de bucatarie cu chestii de agatat, lumini sub corupurile suspendate, singurul dulapior de baie care ne-a placut in Bucuresti, etc etc)

Va pup, ma duc sa fac niste cascaval pane, am o pofta!!!
Si diseara la filmul "Mananca, roaga-te, iubeste" ("Eat, pray,love") care cica e genial. Mi-era dor de Julia Roberts.

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! 15+

exista homeopat ceva ( am uitat cum se numeste, parca de la hymalaia ) si urinal e ok, e din plante. s-ar putea sa scapi asa, la mine a mers

mami de Vlad 09.04.2009 si 20+ cu

Mergi la inceput

Citat:

Dragele mele,
si o intrebare: aveti idee de unde se poate cumpara si care este cel mai bun pret pentru imunoglobulina anti D ?
Cica trebuie sa mi-o injectez in saptamana 28 (mai am deci 12 saptamani ) dar e bine sa gasesc din timp.
Multumesc

Pisuc Mic

mie nu mi-au iesit anticorpii la analiza asa ca dr mi-a zis sa nu fac vaccinul decat dupa nastere ( desi e a doua ) si doar daca mai vreau copii in viitor. de gasit acum nu stiu, eu cand am avut nevoie de ea era sa o incurc, ca in perioada respectiva nu se mai gasea deloc si din afara se aducea insa trebuia pastrata in conditii speciale de transport si nu prea aveam cum..pana la urma am rezolvat, mai erau 2 pe stoc in toata tara intr-un spital si am au fost draguti si m-au ajutat acum am de gand sa o iau din timp daca o gasesc..asa ca atentie fetele care aveti nevoie de ea, procurati-o din timp ca la noi nu se stie niciodata...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui scrish

burticile!

stefy si eu incap in vechii blugi, am unii mai larguti la care pot sa inchid si capsa, la cei stramti inchid doar fermoarul, deocamdata nu mi-am luat nimic de gravidute, sa vedem cat o mai tin asa ca a inceput si la mine sa creasca burtica

referitor la mobila de la ikea, avem niste prieteni care au cumparat acum un an un patut alb de 150 ron de acolo pt bebe. a fost ok cateva luni dupa care bebe a inceput sa traga de bare in toate directiile si l-a cam stricat, au trebuit sa ii cumpere altul.

referitor la canapele, am dormit de cateva ori pe o canapea extensibila de acolo si mi a placut tare mult. e relativ comoda si confortabila pt cat costa. eu o sa vreau sa cumpar o canapea de la ikea de 2 locuri pt camera lui bebe, dar mai incolo...

aseara ne-am apucat sa facem variante de buget pt bebe in functie de mobilier...inca am o foarte mare dilema legata de patutul pe care l-am postat acum cateva zile aici pe forum...nu stiu daca sa fac o investitie mai mare acum la inceput care sa dureze mai multi ani si in urma careia sa raman cu un mobilier care imi place enorm de mult sau sa cumpar un patut mai ieftin cu care ulterior sa nu am ce sa fac. ideea e ca daca ii cumpar mobila scumpa, ramanem cam pe 0, adio economii, adio bani pusi deoparte. ma omoara deja dilema asta, am 2 nopti nedormite din cauza asta si nu imi dau seama daca atunci cand vine bebe e momentul sa te gandesti sau nu la economii si sa mai tii banii pe langa tine...

s 15, in asteptarea baietelului nostru minunat

scrish, dar nu toate patuturile se arunca dupa..sunt mai multe modele cred care sunt transformabile in patut normal. o alta varianta ar fi sa-l refolosesti la urmatorul bebe

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stefyapost

Citat:
citat din mesajul lui roxy_s

neata burtici

acum am mancat si noi numa' calorii buneeee
bb_yasmi bun ce mananci tu acolo. asa da mic dejun

salo_sama dar cum ai racit, cand? aseara?? poate luasei deja virusul si acum isi face de cap. trateaza-te cat mai mult sa-ti treaca repede. poti lua oscillo, paracetamol simplu si pentru nas nu prea stiu ce. poate iti zic fetele. miki se pricepe tare bine la astea.

stefy eu intru in vechii blugi dar nu aia stramti. am o pereche largi, cum au tot aparut acum. dar sus tot nu ii inchei, numai fermoarul il inchei. sunt foarte comozi. aia ii port mereu. si treining mai ales.

simona tu n-ai somn? eu am dormit asa de bine, m-am trezit doar pe la 5 sa merg la wc apoi am dormit iar ca o valiza pana la 10

toate burticile.

in itari din aia de jeans intru si eu....ca de n-as intra m-ar da la ziar....dar eu ma refer la jensul normal...in aia daca intrati?

cea mai fericita ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa Christina Gheorghia 19+

eu nu, si demult, de pe la 4 luni nu-i mai suport ca ma strangeau pe burtica..eu ii purtam f stramti si erau cu capse, nu mi-au permis sa mai jonglez cu ei..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Happiness_4_us

Citat:
citat din mesajul lui anaxena

am uitat ce era important: sa mi-l pot permite ca pe criza asta si 1 mil conteaza

urmatoarea problema va fi : pat de lemn sau pat stil tzarc

apoi: ce fel de biberon?

Ana-Maria mami de Maria 19.06.2008 si 18+ bebe mic
Maria,povestea nashterii
Maria in culori

Anaxena, daca imi permiti, 2 sfaturi, asta ca amandoua suntem mamici de bb2, deci se presupune ca avem ceva experienta de la primul bb.

Referitor la biberoane, pentru ca au fost atatea discutii despre BFA , eu de data asta voi opta pentru biberoanele Medela, care sunt excelente, nu au avut probleme cu BFA la testele facute de englezoi, sunt foarte usoare si dintr-un plastic super, tetina iar este micutza, si avand in vedere ca vreau sa alaptez cat mai mult, nu prea conteaza pretul.
Despre astea vorbesc: http://reclama/subcat.php?categorie=Biberoane&marca=Medela
Aici in maternitate folosesc numai produse Medela, de la pompe de muls care sunt fantastice si imita extraordinar de bine suptul bebelusului, si spun asta din experienta, am folosit pompa de muls aproape 1 luna cat Andrei a fost la terapie intensiva si nu numai, pana la tampoane de protectie pentru sani. Sunt excelente toate produsele, eu le-am incercat, nu stiu ce a fost in mintea mea cand am luat biberoane Avent.

Cat despre patut lemn/ tzarc, eu optez si de data asta pentru cel de lemn, una la mana pentru ca te rupe de spate tzarcul cand pui copilul si e mai greu de manevrat si 2 la mana ca am eu as aun fix ca tzarcul e prea jos, ma refer ca e aproape de podea si mi se pare ca mereu vine frig si e curent ptr bebelus.
Aici am patut de lemn dar in Ro am tzarc ptr Andrei, ca l-a primit cadou, si l-am folosit numai sa stea sa se joace in el, ca de dormit dormea cu mine in pat.
Cat despre stabilitate, cred ca depinde de marca tzarcului. Asta al nostru este tzapan, adica nu se misca.

La carucioare ai punctat f bine cam tot, noi avem Quinny Buzz,adica asta http://www.quinny.com/ot-en/strollers/buzz-3, la vremea aia nu aveau si landou, acum am vazut ca au scos si ei, si in loc de o roata in fatza au facut cu 2 roti, o sa-l folosesc si pe asta la Andrei. Si la asta ca si la cel pe care l-ai vrea tu, se poate schimba scaunul copilului, dar nu e manerul reversibil, adica, daca esti singura cu copilul in carut, e greu sa il iei cu tot cu scaun si sa-l schimbi invers, nu imposibil.
Mie cele cu maner reversibil mi s-au parut mereu fragile, adica zdranganeau din toate incheieturile.
Cumnata mea a avut ABC Design, iar acum la bb2 si-a luat cu landou dar nu mai stiu exact ce marca. Chiar o sa o intreb.
Ptr mine este f importanta scoica, si nu e cum spune Strumphitza ca sta bb cocosat. Depinde f mult de marca.
Noi avem MAxi Cosi si este f buna. Iarasi cumnata mea a avut una nu mai stiu ce marca, in care nici nu incapea cum trebuie bb asa ca nu a folosit-o mai deloc.

Mamica fluturasului Andrei si 21+

Am produse la bazar. Ajuta si tu!

Happiness_4_us, total de acord cu tine cu produsele medela, si eu le-am povestit la fete ce minuni a facut pompa electrica de san de la medel..pt mine a fost salvare cu bibe acum si cei de la avent au scos fara BPA..
cu tarcul al meu avea si pozitie intermediara pt saltea, adica mai sus ca sa nu te apleci cand e micut..insa tocmai pozitia aia era instabila, se legana intr-o parte si-n cealalta si bebe se speria/trrezea.
scoica si eu tot maxicosi avem, pt ca pt aceasta avea caruciorul adaptor sa poti s-o fixezi..insa sincer tot nu sta bebe ca in landou..era ok pentru o tura de cumparaturi cand bb mai adormea si nu vroiam sa-l trezesc..dar pt plimbari luuungi in parc eu am folosit landoul..coloana sta dreapta si se intinde cum vrea el acolo..plus ca in scoica chiar e dat oficial o recomandare de cat are voie sa stea acolo bebe, pe urma pauza de intins coloana ..si tot asa..stiu de la drumurile lungi cu masina ca trebuia sa facem pauze
cam astea sunt parerile mele

Mergi la inceput

si acum ca am ajuns la zi..sa va si salut sper ca sunteti bine..
eu acum am revenit, azi am fost iar la colindat de oferte imobiliare..in curand ne hotaram
ieri am fost la party si am fost super incantata de cum s-a comportat vlad, a fost o surpriza placuta..pt ca erau copii mai mari ca el, 3-4-5 anisori si oameni mari multi si o nebunei de nu te intelegeai om cu om si Vlad al meu a dansat toata ziua, s-a bagat in seama cu toata lumea, s-a jucat cu copii mai mari ( se ducea el si se baga intre ei ca ei nu prea aveau treaba cu piticii ), a dat pupicuri in toate partile..ce mai , am un adevarat baietel acasa si nu stiam..e f sociabil copilul asta, m-a surprins placut chiar si pe mine care credeam ca-l cunosc..
hai ca l-am laudat prea mult, acum sigur face ceva ca sa-mi schimb parerea
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

seara buna fete.
Buna discutia despre biberoane...si eu vreau sa alaptez cel putin ca pe ceilalti pana la 1,2 ani...dar tot am nevoie de un biberon in casa...
Deci medela...unde se gasesc la noi? In farmacii?? Scuze, dar nu prea ma pricep la biberoane..
Lavi...burtica e foarte frumoasa!!! A mea e chiar mai maricica din cite am impresia...Deci nu spune nimic. Picioare slabe, vergeturi putine...eu observ acum unele noi in dreptul buricului...E ceva ce ma sperie deja... Unde vor sa urce?
Roxy, eu as fi avut somn, nu si piticii....Matei s-a trezit din cauza secretiilor...Ufff...anotimpul asta..
Ma duc la nani, pup fetele, sanatate bolnavioarelor!!!

Simona, mami de baieti David si Matei si 19+
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

Citat:

Neata!!!

Imi place tare mult sa scriu duminica dimineata fiindca mi se schimba semnatura
Ieri am umblat dupa chestii pentru casa noua, am inceput sa cumparam. Cica bucataria vine in 2 saptamani, cred ca am ales si canapeaua, azi probam pozitia unor mobile...
Apoi am fost la resto, si lumea zice ca incepe sa se vada burtica, sunt tare mandra

Anaxena - esti absolut geniala cu chestiile despre carucioare, mi se pare atata de util! Multe multe flori si sa te faci bine!

Cu patuturile, ce ziceti de cele de la IKEA? Am auzit de la prietenele mele ca sunt cele mai cost-efficient, si ca sunt simple dar foarte reusite.

Va pup pe toate

Pisuc Mic

si eu am pat de la IKEA,a fost mai mult decat super ca durabilitate si ca pretz

Maria,povestea nashterii
Maria in culori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefyapost spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaxena

Citat:

Neata!!!

Imi place tare mult sa scriu duminica dimineata fiindca mi se schimba semnatura
Ieri am umblat dupa chestii pentru casa noua, am inceput sa cumparam. Cica bucataria vine in 2 saptamani, cred ca am ales si canapeaua, azi probam pozitia unor mobile...
Apoi am fost la resto, si lumea zice ca incepe sa se vada burtica, sunt tare mandra

Anaxena - esti absolut geniala cu chestiile despre carucioare, mi se pare atata de util! Multe multe flori si sa te faci bine!

Cu patuturile, ce ziceti de cele de la IKEA? Am auzit de la prietenele mele ca sunt cele mai cost-efficient, si ca sunt simple dar foarte reusite.

Va pup pe toate

Pisuc Mic

si eu am pat de la IKEA,a fost mai mult decat super ca durabilitate si ca pretz

Maria,povestea nashterii
Maria in culori

pat pt voi sau patut??? ca si pe mine ma bate un gand sa iau un pat nou

cea mai fericita ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa Christina Gheorghia 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

patutz pt bb,e la o prietena acum,dar arata impecabil

si pe mine ma intereseaza o pompa electrica BUNA,pt ca eu sunt MILKA dupa ce nasc,am lapte pt toata scara si tre sa ma mulg dc nu vreau sa las dare prin casa ca melcul

apropo fetelor,un sfat de care nu am tzinut cont,incepand cu luna a 7a incercatzi sa va frecatzi sfarcurile cu un prosop,putetzi citi pe google,deorece mie mi s-au rupt ambele sfarcuri,a fost groaznic,nu ash vrea sa treaca cineva prin asha ceva...asha ca mai bine spun acum sa shtitzi din timp...la momentul respectiv va voi aminti!

ia sa intru pe picasa sa o vad pe big mami bb_yasmi

Maria,povestea nashterii
Maria in culori

Mergi la inceput