FIV in Ungaria 117
Raspunsuri - Pagina 6
RETAM spune:
Salut si pup pe toata lumea si ma bucur ca inca sunteti pe baricade si nu renuntati....de cate ori va citesc parca miar veni si mie cheful de un fiv dar cred ca nu va mai fi
SUCCES si multa sanatate
2bobocei spune:
Ali-miha, succes. Doamne ajuta sa avem multe mamici Craciunul acesta si sa ne numaram si noi printre ele
paunas spune:
buna fetelor
se poate sa imi esxplice si mie cineva de ce sunt asa de importanta analiza ptr celulele NK ?
cele care ati facut histeroscopie :unde si cat a costat? in aceeasi zi poti pleca acasa?
sanatate multa si bafta tuturor !!!
tamaryllis spune:
Fancy_mona, imi pare rau pt rezultatul amh. PK ce zice? Tu cum ai reactionat la stimulare?
Paunas, uite un extras dintr-un articol referitor la probl. imunologice:
Celulele Natural Killer (NK)
Exista o clasa speciala de celule NK, si anume celulele NK(CD16-, CD56+), care ajuta implantarea oului si contribuie la supravietuirea sarcinii. Exista insa si un alt grup de celule NK, si anume celulele NK (CD16+, CD56+), care daca devin active secreta anumite toxine ce distrug celulele trofoblastice si pot provoca pierderea sarcinii. Cresterea activitatii citotoxice a celulelor NK in sangele periferic este inregistrata atat la femeile cu avorturi, cat si la cele cu esec al fertilizarii in vitro. Dupa ovulatie si la inceputul sarcinii, celulele NK reprezinta mai mult de 70% din po****tia de celule sangvine albe (leucocite) de la nivelul mucoasei uterine. Acestea produc o varietate de hormoni locali, unii cunoscuti ca citokine Th1. Eliberarea excesiva de citokine Th1 este foarte toxica pentru trofoblast si celulele endometriale, conducand la moartea lor programata (apoptoza) si, in consecinta, la insuccesul implantarii. Celulele NK sunt activate anormal si produc citokinele Th1 in urmatoarele situatii: - cand atat barbatul, cat si femeia prezinta asemanari ale ADN-ului HLA-DQ. In aceste situatii, problema este de obicei pierderea repetata a sarcinilor, si nu sterilitatea; - la paciente care au concomitent afectiuni pelviene si testarea AAF anormala; - in jumatate din cazurile cand femeile au autoanticorpi antitiroidieni. Celulele NK secreta si factorul de necroza tumoral (TNF), care are si el efect distructiv asupra trofoblastului. Celulele NK activate pot trece din mucoasa uterina in sangele periferic, unde toxicitatea lor poate fi masurata. Totusi, nu exista inca o dovada a corelarii dintre po****tiile de celule NK din sangele periferic si cele care activeaza in uter. Terapia cu gammaglobuline, inceputa cu mai mult de o saptamana inainte de transferul embrionului in cazul FIV, poate stapani celulele NK activate, reducand astfel riscul esecului implantarii.
28+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!
MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
fancy_mona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tamaryllis Fancy_mona, imi pare rau pt rezultatul amh. PK ce zice? Tu cum ai reactionat la stimulare? |
Mi-a raspuns PK si mi-a spus ca oricum eu am facut o stimulare mai tare si mai lunga decat media ... am produs 5 oo.
Intre timp am mai primit si rezultatele de la trombofilii , rezultat
Mutatia A1298C genotip homozigot
Mai trebuie sa primesc rezultatul pt.Cariotip ... sper macar ala sa iasa bine
tamaryllis spune:
A...pai pt asta sunt aproape sigura ca Uscatescu iti da clexane, iar PK probabil nu o sa fie de acord cu asta.
Pai daca ai produs 5 oute e bn! Chiar cu stimulare mai lunga! Important e sa produci. Au fost bune toate?
28+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!
MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
paunas spune:
tamy-iti multumesc mult !!
exista o perioada anume cand se fac: adica dupa ciclu inainte de ciclu??
si totusi nimeni nu a facut histeroscopie???
lumimar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paunas tamy-iti multumesc mult !! exista o perioada anume cand se fac: adica dupa ciclu inainte de ciclu?? si totusi nimeni nu a facut histeroscopie??? |
TI-A raspuns cineva la fiv dr Albu
Daca ai avea rabdare si ai incerca sa citesti la capitolele din spate ai gasi postarile multor fete care au facut histero cu dr Albu si ti-ai lamuri toate incertitudinile
Mutatia MTHFR C677T si A1298C ambele genotip heterozigot
mirela2 spune:
paunas histero cu Albu costa 660 lei
eu am facut in martie anul asta
+26 cu motaneii Razvan si Robert si mami de Vlad (12.12.1999)
Cocolyso spune:
Tamy tu cand ai facut analiza pt NK?
Cine a recomandat-o?
Ma intereseaza si pe mine sb, dupa pierderea sarcinii din iulie si nu stiu ce sa fac.
Multumesc.