Finantistii in greva!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

"Dar ce ne facem cu jumatea dintre bugetari care sunt incompetenti, ratati, corupti? Caci acestia sunt cei care striga cel mai tare acum pe strada, constienti fiind ca in privat ar muri de foame?"
chiar nu este asa, pentru ca cel care este incompetent si rezista in sistem este clar pila cuiva, este adus politic si ala sta si nu comenteaza. este adevarat ca sistemul s-ar descurca poate chiar cu jumatate din oamenii care sunt acum, dar nu o sa vedem niciodata ca vor fi desfiintate posturile pilelor , si atunci se va da tot in cel ce munceste, ii mai trec in fisa postului cine stie cate alte atributii, si uite asa lucreaza unu sa tina in carca 3-4 posturi.
am ajuns la concluzia (parerea mea personala), ca poate singura sansa sa ne mai revenim cat de cat este ca la urmatoarele alegeri, sa iasa in marea majoritate cei independenti. poate asa nu mai tinem in carca partide cu neamuri si pile multe.Deja am inceput sa cred ca si portarul din nu stiu care partid, isi angajeaza pile si relatii in sistemul bugetar, cu un salariu fabulos.
se spune ca trebuie sa intelegem criza, sunt de acord, dar cand vad nedreptatile deja ma infurii.doar uitandu-ma pe site M.SANATATII la venituri si vad ca soferii au salarii mai mari in luna august decat in aprilie in timp ce la noi ce-i de jos au scazut in asemenea hal, imi vine sa plang.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

pe noi criza fiscala ne-a afectat astfel:

1. proiect de cateva milioane de euro, mutat la bulgari. nu numai datorita crizei, asta a fost doar cireasa de pe tort. dar timp de doi ani, nu am reusit sa luam autorizatiile si avizele necesare, din cauza spagilor enorme pe care trebuia sa le dam, in special in primarii.

2. sotul isi muta firma in ungaria. astazi s-a interesat cum sa inceapa demersurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Mediajust,nu m-am referit la tine cand am spus chestia cu"taci dracului din gura"nici gand!Era vorba despre o situatie in care ne gasim si in care ni se incearca bagarea pumnului in gura.
Sincer iti spun,eu sunt prima care doreste sa fie dati afara cei care nu muncesc,care nu-si fac treaba bine,am si eu ochi,vad si eu cum merg treburile,crede-ma,stiu prea bine.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

bine,daca toti cei care se revolta de ceva timp incoace, nu procedeaza corect, veniti cu idei si spune-ti cum ar trebui sa isi rezolve aceste probleme, caci cu vorba buna si cu negocieri se pare ca nu s-a ajuns la nici un rezultat. veniti cu solutii, poate vor fi demne de luat in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

bine,daca toti cei care se revolta de ceva timp incoace, nu procedeaza corect, veniti cu idei si spune-ti cum ar trebui sa isi rezolve aceste probleme, caci cu vorba buna si cu negocieri se pare ca nu s-a ajuns la nici un rezultat. veniti cu solutii, poate vor fi demne de luat in seama.

stoian

Eu am scris de mult asta. Citeste mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

eu una sunt bugetar, si de la reducerea salariala, da, sunt prost platita. munca e aceeasi, orele suplimentare efectuate sunt aceleasi. pentru ca asta e natura domeniului in care activez. sa plec in privat nu am cum. de ce? pentru ca m-am specializat intr-un domeniu de activitate intersant, motivant dar INEXISTENT in privat. ceea ce nu suport sa aud este ca ma platesc cei de la privat. fluturasul meu arata ca platesc statului, aproape tot atat cat castig. deci... ma platesc singura. cat despre mediul privat, haideti sa nu uitam bine-incetatenita practica ai 1000 pe cartea de munca, iei 2000 in realitate. plus munca la negru efectiva, nicaieri contabilizata!
uimitor e cat de mult s-a reusit dezbinarea intre cele doua medii privat/stat!
intrebarea e: cine castiga din aceasta dezbinare?
cineva spunea ca nu a auzit de "revolte" in sistemul privat cand s-a pus discutia de reduceri salariale. ei bine, o prietena de-a mea e lider de sindicat intr-o companie mare de asigurari private din tara. si da, au negociat la sange orice reducere! au avut si castig de cauza, compania nu avrut sa "transpire" in presa informatiile.

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Din culisele protestului spontan de la MF:
"Aproximativ 300 de persoane au protestat joi, in fata ministerului. O mare de fe#355;e anonime, insa, pentru ca nimeni nu a vrut sa-si dea numele, in fata camerelor de filmat. "Si asa presiunea este enorma", a explicat o doamna in varsta de 40 de ani, care pentru banii pe care i-a pierdut a iesit pentru prima data in strada. In aceeasi situatie se afla majoritatea celor care au strigat langa Ministerul Finantelor si pentru care taierea stimulentelor inseamna retrogradarea brusca la un alt nivel de trai. "Incredibil, ii salta masina unui coleg", s-a auzit la un moment dat din multime. Tanarul proprietar a tasnit dintre manifestanti, pentru ca politia comunitara tocmai se pregatea sa-i ridice limuzina Audi A6."

Nu este inventie de presa. Cand va povesteam de atmosfera din MF unde majoritatea salariatilor simpli din birouri discuta numai si numai despre BMW-urile lor si despre asortarea mobilierului din nou achizitionatele apartamente din centrele rezidentiale ...
(zic simpli pentru ca rechinii, consilieri si directori, apar pe la servici doar sporadic)

Hai, pe politisti ii mai inteleg, pe profesori si medici asemenea, pana si pe cei de la metrorex. Majoritatea lor incearca sa-si faca de bine de rau treaba, chiar daca au o multime de uscaturi printre.

DAR IN SEDIUL CENTRAL AL MF APROAPE CA NU EXISTA ANGAJAT CARE SA NU FIE ADUS POLITIC SAU PE PILE.
N-am nicio urma de respect fata de tupeul si nesimtirea fara limite cu care ne-au tratat spontan. Fara nicio negociere preliminara, fara sa respecte traseul legal al conflictului de munca pe care, de bine de rau, ceilalti protestatari, profesori, politisti, mecanici de tren samd l-au respectat.

Repet, la MF au protestat pilele si rudele politicienilor de toate culorile pentru ca nu si-au mai primit portia de cascaval.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

stoian

Incepeti prin a va schimba liderii de sindicat. Cu isterie si goana dupa propria imagine, cu inflamarea situatiei pana la explozie, cu folosirea acestei trambuline populare pentru accesul direct in politica sau la putere (Ciorbea, Mitrea, Croitoru) nu lucreaza in favoarea celor care ii platesc sa le reprezinte interesele.
Lupta sindicala nu se duce la televizor (cred ca unii dorm acolo), nu prin comunicate de presa comunici cu sindicalistii - aia este incitare, nu-i profesionalism.
Opunerea la abuzul patronului - indiferent care ar fi el - se face la mediere, la negociere, in instantele din tara, in cele europene. Faci pichete, faci mitinguri, te duci in coasta parlamentarului si te uiti la el cum voteaza - ca de aia l-ai ales uninominal. Cand ai ajuns sa blochezi intr-o dimineata "spontan" activitatea, inseamna ca n-ai uzat de toate mijloacele anterioare de presiune.
Unde este sustinerea si presiunea pe putere a confederatiilor internationale? De ce reprezentantii acestor federatii europene puternice nu au venit in Parlament, la Guvern, la presedinte sa-i sustina pe membrii romani? Pentru ca nu exista nici macar partener sindical serios - sunt faramitati in mii de aschii, se ajunge la situatii jenant-paradoxale - sa se judece doua sindicate pe cate un patrimoniu, sa fie un sef de sindicat la un birou de cinci oameni. Pai cum sa existe coerenta? Se pot aseza aceste sute de sefi de sindicat sa elaboreze de la cap la coada o strategie, un plan, o solutie pe care s-o impuna?
Cat oamenii vor continua sa se lase manipulati, din saracie sau din necunoasterea legii, cat sindicatele (in adevaratul sens) nu vor reactiona decat atunci cand sunt direct lovite, cat nu vor fi un actor permanent al societatii - vom vedea doar proteste fara finalitate, cu dansul Delfinului in piata publica, cu isterii ridicole.

Imi cer scuze pentru vehementa - dar nu pot incheia fara o intrebare: De ce nu am vazut nicio soapta din partea sindicatelor bugetarilor cand mediul privat a fost cocosat de impozite, dari si taxe, forfetare sau mai stiu eu de care?
Si-mi raspund singura, ca o caraghioasa: pentru ca nu au viziune pe termen lung, nu vad (sau nu le pasa) de mecanisme, pentru ca anul trecut banutul lor era in siguranta - fara sa se gandeasca ca acesta va fi cauza scaderii lefurilor lor acum.
Uite ca a Ubi bene, ibi patria n-a functionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Sunt locuri la bugetari, unde se sta 7 ore din 8 si in ora in care muncesc, sunt extraordinar de deranjati si nemultumiti. Dar, sunt locuri in care se munceste pe rupte pentru 600 de lei, post prevazut cu studii superioare, cu munca pe teren unde transportul si-l achita ei, din buzunarul propriu. Nu putem generaliza, bugetari si privati, unii sunt harnici si altii sunt lenesi. Am lucrat si la privat, castigam suficient si munceam in jur de 5 ore zilnic, am lucrat si ca bugetar, salariul era mai mic decat la privat si munceam si cate 10 ore zilnic. Nu am vazut un leu pentru ore suplimentare. Ce sa zic, era mai bine la privat? Nu, pentru ca nu aveam dreptul la concediu, daca ma imbolnaveam, ramaneam fara venit. Era bine ca bugetar, unde unii muncesc ca eroii, si pilele o freac al greu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

faza cu audi A6 e de filme!!

Andries

Mergi la inceput