Finantistii in greva!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Capcaunule,nu e cazul sa facem acum apologia privatului!Am inteles,esti patron sau ma rog,in cel mai rau caz lucrezi la privat,dar nu e chiar asa,noi nu suntem grasul care traieste exclusiv pe banii tai!
Pentru taxele si impozitele pe care le platiti statul va ofera niste servicii,scoli,spitale,judecatorii,politie,armata,etc.Bune rele,fix de banii care sunt!
Eu,prin salariul meu,contribui si la bunastarea ta!Ca-ti folosesc produsele sau serviciile in urma carora tu castigi bani.Tu vinzi produse si servicii doar celor din privat?
Iar privatii de la noi nu ies in strada pentru ca nu au sindicate,ceea ce mie mi se pare totusi un minus in anumite conditii!In SUA,Canada,Germania nu exista sindicate ale celor privati?Cu siguranta sunt!Si sunt foarte puternice,n-au nicio treaba cu amaratii de pe la noi!De prea multe ori "patronul"roman sterge pe jos cu angajatii,fara sa le respecte munca si din pacate fara sa-i respecte ca oameni!Vorba aia"te cumpar ba,ca am cu ce"
Si nu-mi spune ca nu e asa,ca nu te cred!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
...dar nu e chiar asa,noi nu suntem grasul care traieste exclusiv pe banii tai!
Pentru taxele si impozitele pe care le platiti statul va ofera niste servicii,scoli,spitale,judecatorii,politie,armata,etc. Bune rele,fix de banii care sunt!
Eu,prin salariul meu,contribui si la bunastarea ta!Ca-ti folosesc produsele sau serviciile in urma carora tu castigi bani.Tu vinzi produse si servicii doar celor din privat?

"La vita e bella"

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Valentina, nu te-ai adresat mie, dar vreu si eu sa raspund, sper sa nu te superi!

Nu esti grasul (din pacate, uneori chiar slabanogul) - dar traiesti pe banii mei.
Eu sunt avocat - poate nu ajungi niciodata la mine sa "te divortez", barbatu-meu este arhitect - face case strambe, nu ajungi la el, fiica-mea face rochii urate pe care nu le-ai purta nici moarta. Noi trei, privati, platim impozite pentru fiecare leu castigat - si nu obligatoriu de la tine.
In schimbul lor da, primesc scoala, politie, justitie. Bune, proaste - de banii aia.
Dar cum sa NU primesc nimic? Si, din cauza asta, sa fie afectat si buzunarul meu, si angajatii mei care fac rochii? Cum sa caut un politai ca mi s-a furat geanta si el tocmai a hotarat s-o lase mai moale cu interventiile, ca are de aruncat cascheta la palat? Cum sa vreau sa platesc un leu din care trebuie sa-ti revina si tie 5 bani, daca tu imi inchizi ghiseul in nas? Ce vina are cizmarul meu, care a muncit, ca tu te-ai suparat pe angajatorul tau - statul?

Stii ca la scoala fiului meu ieri nu s-a putut face plata pentru achizitionarea de combustibil pentru centrala termica, deci vor clantani inca vreo cateva zile (daca se virau ieri, o aduceau in week-end - asa, mai vedem de luni).

Sper sa nu iei personal mesajul - "tu" este acel bugetar pentru care imi pare foarte rau ca traieste in saracie - dar motorasul asta gripat de privat chiar n-are nicio vina - din contra, se strange cat poate ca sa plateasca darile si sa aiba scoli, spitale, finante publice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Stiti care e problema de fapt: de cand a inceput criza privatilor le-au scazut drastic veniturile, au scazut salarii, au dat oameni afara de celemai multe ori au facut si o restructurare cu ocazia asta si au platit in continuare darile. Impozitele nu au fost reduse nici cu 1 %, dimpotriva, au crescut. Deci mediul privat e strans din doua parti, odata criza economica si inca o data cresterea de impozite.

De partea cealalta este aparatul bugetar care refuza cu incapatanare prosteasca sa se restructureze sa dea oameni afara si sa munceasca mai mult dar sa nu scada salariile. Acolo toti urla: vrem sa muncim la fel de putin si prost (vorbesc de medie, nu de cazuri particulare care de obicei sunt exceptii) dar sa fim platiti la fel.

Ori asta nu se poate: ori falimentam toti ori se intampla o minune. Sau mai e o varianta, ne imprumutam la nesfarsit si murim impacati ca ne-am facut treaba si dupa noi, potopul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

oare cand veniti si spuneti aici, ca ei traiesc din banii vostri, oare ganditi ca acesti oameni presteaza o munca pentru acesti bani, si ca nu stau cu mana intinsa la cersit?
Ati ajuns sa vorbiti de bugetari ca despre niste asistati sociali, care stau si asteapta cu mana intinsa pomana.
Dar oare dvs acesti patroni, nu aveti nevoie de bugetari?
cand va duceti copii la scoala, cand mergeti la medic, si cate altele.
Oare chiar nu stam sa analizam concret, daca acel profesor trebuie sa suporte un salariu de pana in 1000 de lei pentru a educa 15-20-30 de copii. De ce acesti bugetari trebuie sa fie injositi pentru munca depusa?
si din salariile lor se opresc impozite, si ei au familii de intretinut, sau in aceasta tara ar trebui sa ramana doar patronii si politicieniii. veniti si spuneti ca daca nu le convine sa plece, dar v-ati gandit vreodata cati dintre cei din privat ar veni sa lucreze la stat?
pentru ca in orice tara din lumea asta , statul exista.
si apropo de asta, sa va dau un exemplu, si sa stiti ca nu este singular: la un moment dat in compartimentul unde lucrez a venit si s-a angajat o doamna pe post de referent, cu o vechime in munca de vreo 10 ani pe aceasta functie la o firma privata destul de renumita.
cand a vazut cat este de munca in acest serviciu, si ca problemele si situatiile care vin zi de zi si care te fac sa nu poti pleca la ora 3, cand se termina programul , cand a vazut volumul de munca a venit si a spus ca ea a crezut ca daca vine la stat se sta, si in cateva luni si-a luat talpasita.
asa ca ar fi bine sa stam si sa ne gandim destul de bine, sa analizam aceste situatii si sa nu improscam cu noroi, pentru ca nici unul care acum condamna, daca ar fi fost in locul lor, nu ar fi acceptat situatia.si nu veniti si spuneti sa spuneti ca daca nu le convine sa plece, ca mediul privat nu poate inghiti toata forta de munca care ar pleca si maine.
nu ai ce sa accepti, nu ai cum sa intelegi ca este criza, cand aceasta este suportata doar de cei mici, hai sa ne uitam in curtilor tuturor celor care ne-au adus aici, care fura in continuare de unde pot si cat pot, fara sa gandeasca ca de fapt acestia mici ii tin in carca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

oare cand veniti si spuneti aici, ca ei traiesc din banii vostri, oare ganditi ca acesti oameni presteaza o munca pentru acesti bani, si ca nu stau cu mana intinsa la cersit?
Ati ajuns sa vorbiti de bugetari ca despre niste asistati sociali, care stau si asteapta cu mana intinsa pomana.
Oare chiar nu stam sa analizam concret, daca acel profesor trebuie sa suporte un salariu de pana in 1000 de lei pentru a educa 15-20-30 de copii. De ce acesti bugetari trebuie sa fie injositi pentru munca depusa?
si din salariile lor se opresc impozite, si ei au familii de intretinut, sau in aceasta tara ar trebui sa ramana doar patronii si politicieniii. veniti si spuneti ca daca nu le convine sa plece, dar v-ati gandit vreodata cati dintre cei din privat ar veni sa lucreze la stat?

stoian

Pai, aia-i, ca nu presteaza! Ieri o tara intreaga a fost in haos tocmai pentru ca domnia lui functionarul nu mi-a prestat ce trebuia, in vreme ce eu l-am platit!
Eu nu vreau sa-l vad cu mana intinsa - din contra, vreau sa fie relaxat, bine hranit si frumos imbracat, ca sa nu-mi dea cu ghiseul peste degete sau sa-mi incurce hartoagele. Dar de ce se supara ca vacarul pe sat?
Nu vreau sa fie nimeni injosit - dar daca se poate, nici eu. De ce sa rosesc eu in fata angajatilor, de ce sa-mi pierd eu respectul lor, de ce sunt impiedicata sa traiesc - bine, prost - asa cum pot?

Da, exact asta este problema - ca ieri statul N-A existat. Autoritatea lui fiscala, de care suntem dependenti toti, a disparut. Au pierdut bani toti - si statul (sau ce-a mai ramas din el), si afacerile private.

Ce cred ca nu intelege mediul bugetar este ca aceasta atitudine i se intoarce fix impotriva.
Pana la urma, o firma poate trai fara fisc daca-si pune mintea (oricum, eu m-am lecuit pe veci de tranzactii prin Trezorerie, deci nu voi intra in niciun tip de afaceri cu statul) - are la dispozitie sistemul bancar privat. Impozite nu mai platesc - si cine sa ma execute, daca functionarii nu lucreaza? Am scapat cu aceasta ocazie si de Garda Financiara - ca nici aia n-o sa ma mai controleze, si nici TVA nu mai platesc (o sa am grija sa nu mai am nici de incasat, ca sa nu mi se blocheze banii ca ieri in Trezorerie pana doamna termina de scandat in curte).
Imi schimb si numele firmei - La evazionistu' vesel - si chiar am sa traiesc bine, doar incasez, nu mai dau nimic la stat (ca n-am cui).
Eu voi trai mai bine, bietii bugetari mult mai rau decat acum...
Deci, cum facem ca sa ne fie la toti cat de bine se poate in situatia asta care oricum este grea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

si apropo de asta, sa va dau un exemplu, si sa stiti ca nu este singular: la un moment dat in compartimentul unde lucrez a venit si s-a angajat o doamna pe post de referent, cu o vechime in munca de vreo 10 ani pe aceasta functie la o firma privata destul de renumita.
cand a vazut cat este de munca in acest serviciu, si ca problemele si situatiile care vin zi de zi si care te fac sa nu poti pleca la ora 3, cand se termina programul , cand a vazut volumul de munca a venit si a spus ca ea a crezut ca daca vine la stat se sta, si in cateva luni si-a luat talpasita.
asa ca ar fi bine sa stam si sa ne gandim destul de bine, sa analizam aceste situatii si sa nu improscam cu noroi, pentru ca nici unul care acum condamna, daca ar fi fost in locul lor, nu ar fi acceptat situatia.si nu veniti si spuneti sa spuneti ca daca nu le convine sa plece, ca mediul privat nu poate inghiti toata forta de munca care ar pleca si maine.
nu ai ce sa accepti, nu ai cum sa intelegi ca este criza, cand aceasta este suportata doar de cei mici, hai sa ne uitam in curtilor tuturor celor care ne-au adus aici, care fura in continuare de unde pot si cat pot, fara sa gandeasca ca de fapt acestia mici ii tin in carca.

stoian

E evident ca avem nevoie de bugetari. E clar ca ii platim. Dar nu putem sa le facem ordine in curtea lor.
Nu putem, ca sistem privat sa mergem si sa rezolvam situatiile hilare si tragice la care s-a ajuns in care un profesor ia 1000-1500 de lei salariu si o bufetiera de la finante 3000. Nu putem sa rezolvam decat cel mult sa reclamam spaga, delasarea cu care suntem, tot mai des, intampinati.

Va place sau nu este treaba bugetarilor sa-si faca ordine in sistemul lor. Este treaba lor sa nu-i mai suporte pe liderii de sindicat care nu-si fac treaba si profita doar de pe urma pozitiei lor. Este treaba statului sa-i prinda/judece/pedepseasca pe spagari. Este treaba statului sa stabileasca un program de lucru normal pentru functionari/profesori/doctori si sa-i plateasca ca atare. De ce nu vin sindicatele cu un plan de restructurare a sistemelor din care fac parte. E clar ca e criza, si cu toate astea se intinde mereu de o plapuma tot mai mica si ea pocneste. Daca ar sta mai putini sub plapuma ar fi mai cald si mai bine. Dar nu, principiul e mult si prost, capul la cutie, responsabilitate ioc.
Si atunci tu ca bugetar care iti faci treaba aduni in tine frustrari pe care le descarci la adresa celor care-si platesc impozitele in loc sa le descarci la adresa sefilor incompetenti, a colegilor care nu muncesc sau a celor care iau spaga.
Eu, in momentul in care generez si platesc impozite mi-am facut treaba. Daca platesc impozite multe si mari astept un serviciu cel putin decent din partea statului. Dar nu suport, din solidaritate cu bugetarii care muncesc corect (sunt convinsa ca sunt, dar sunt putini) pe toti ceilalti care sunt nepasatori, imi cer spaga, imi raspund cu spatele sau fac circ la TV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:

Nu. Nu sunt patron. Nu-mi duc copiii la scoala de stat. Nu merg la medic la stat. Si multe altele.

Am nevoie insa de politist, soldat, jandarm, judecator, vames, asistent social pentru persoanele speciale. Dar nu de politist in birou, soldat pe santierul vilei generalului, jandarm de paza la palmieri, asistent social pentru persoanele speciale cu mertzan. N-am nevoie de sutele de medici ratati plasati in casele de asigurari, colegiile medicale si alte birouri. N-am nevoie de inspectori scolari care nu fac altceva decat sa ne vare pe gat manualele lor sau ale sotiilor. Am nevoie doar de profesori si medici pentru cei care nu-si pot permite serviciul privat analog.

SUNT PREA MULTI BUGETARI!!!

De aceea sustin ca sistemul bugetar este bolnav de cancer.
Romania ar merge mai bine cu maxim o jumatate din bugetarii de astazi. Cu singura conditie sa ramana jumatatea aia mai competenta. Atunci si salariile jumatatii ramase vor fi DUBLE. Si vor fi multumiti si bugetarii ramasi, dar si ceilalti privati pentru servicii mai de calitate.

Dar ce ne facem cu jumatatea dintre bugetari care sunt incompetenti, ratati, corupti? Caci acestia sunt cei care striga cel mai tare acum pe strada, constienti fiind ca in privat ar muri de foame?

PS. Clasicul cliseu al opozitiei cine nu-i cu noi e cu basescu, adresat oricui nu este de acord cu ea, se extinde si pe linie sindicala: cine nu-i cu noi e patron, e imbogatit, e politician (pdl-ist evident), etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Eu am si exemplul invers a unei foste colege care a venit la privat dintr-un minister (ghiciti care?, cel de finante bineinteles).
I s-a zis clar de la interviu care este programul, i s-a explicat ca daca nu-si organizeaza bine munca in cele 8 ore , va ramane peste program pana termina, i s-a comunicat si salariul. A fost de acord cu toate si a venit. Dupa 1 luna s-a plans ca ea munceste prea mult pentru banii primiti, ca nu mai are timp liber, s-a dus la director sa-i ceara s-o lase sa plece acasa zilnic cu 1 ora mai devreme ca sa-si ia copilul de la gradinita si a fost foarte suparata cand directorul i-a zis ca nu se poate. Se plangea tot timpul cat de mult este de munca, ca ea nu apuca nici macar sa-si fumeze tigarile!!!
Iar in a doua luna si-a luat un concediu medical si a fost tareee surprinsa cand angajatorul a cautat-o pe acasa ca sa vada daca intr-adevar este bolnava. Nu a fost acasa, iar medicalul nu i s-a platit. Dar CAS-ul i-a platit partea care-i revenea, probabil ca ei nu au controlat-o sa o vada daca e acasa...
Apoi si-a prelungit medicalul iar angajatorul i-a cerut o adeverinta de la un medic arondat clinicii cu care firma are contract, conform contractului de munca, care sa ateste ca intr-adevar este bolnava de boala de pe concediul medical. Nu a adus, a stat in medical 2 luni, dupa care, cand a vrut sa se intoarca, i s-a zis ca a fost concediata, pe motiv ca a incalcat prevederile contractului individual de munca. Cam asa functioneaza lucrurile la privat.
Si mai am un exemplu, al altei colege angajata cu contract pe perioada determinata careia nu i s-a prelungit contractul pe motive de incompetenta. In ultima zi ne-a zis cu aplomb ca de la noi pleaca in ministerul X , fiindca unchiul ei este Director acolo si a "bagat-o" fara probleme. Cand am intrebat-o ce anume urmeaza sa faca acolo, a zis: "ah, mai nimic, tre sa ma duc zilnic sa fac prezenta, dupa care plec sa-mi vad de business-ul meu". no comment
Sunt convinsa ca sunt si multi bugetari care muncesc din greu si-si fac datoria, pe un salariu de mizerie, dar acestia sunt victimele sistemului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Mediajust,n-am de ce sa ma supar.
Tin sa te contrazic totusi,Nu traiesc exclusiv pe banii tai,ca si eu platesc impozit la stat!
Ca nu primesti servicii de la stat,evident ca nu e corect,n-am zis niciunde ca ar fi!
Nu te gandi ca nu inteleg situatia,in familia din partea mea,eu sunt singura bugetara,restul lucreza la privat toti.In familia sotului sunt 2 la stat,restul privati.
Insa nu pot sa stau si sa indur apelative de genul"taci dracu ca tu traiesti din banii mei"cand stiu cata evaziune este in sistemul privat!
Sincer,imi doresc o reforma a institutiilor statului,unde sa ramana oameni competenti si daca se poate neimplicati politic!

"La vita e bella"

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Mediajust,n-am de ce sa ma supar.
Tin sa te contrazic totusi,Nu traiesc exclusiv pe banii tai,ca si eu platesc impozit la stat!
Ca nu primesti servicii de la stat,evident ca nu e corect,n-am zis niciunde ca ar fi!
Nu te gandi ca nu inteleg situatia,in familia din partea mea,eu sunt singura bugetara,restul lucreza la privat toti.In familia sotului sunt 2 la stat,restul privati.
Insa nu pot sa stau si sa indur apelative de genul"taci dracu ca tu traiesti din banii mei"cand stiu cata evaziune este in sistemul privat!
Sincer,imi doresc o reforma a institutiilor statului,unde sa ramana oameni competenti si daca se poate neimplicati politic!

"La vita e bella"

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Da, corect, sigur ca platesti - trebuie sa reformulez: "tu traiesti SI din banii mei, eu traiesc NUMAI din banii mei, din care iti dau si tie".
Clar ca sunt evazionisti - dar fix statul, care este reprezentat de corpul functionaresc, trebuie sa faca ordine aici. La puscarie cu privatul care incalca legea - dar si cu lucratorul de la finante caruia i se poate astupa vigilenta cu un banut!

Mi-ar parea foarte rau daca tonul meu a sugerat "taci, dracului!" Nu este nici in mintea, nici in limbajul meu o asemenea exprimare. Orice dialog contribuabil - stat, contribuabil - functionar, angajat - angajator, privat - buget trebuie sa fie decent si constructiv - or ce s-a intamplat ieri n-a fost nici una, nici alta. Ba chiar "taci, dracului" cred ca am primit eu ieri cand am indraznit sa ma adresez unei institutii si n-am avut succes.
Pana la urma, ca si la protestul politistilor, eu invinuiesc in primul rand liderii care incita la atitudini ilegale, fiind incapabili sa-si impuna punctul de vedere acolo unde trebuie - adica la conducerea institutiilor pe care le reprezinta sau la guvern. Treaba sindicatului este sa nu se ajunga in aceasta situatie, nu sa arunce in aer o tara intreaga prin manifestari de forta care lovesc in nevinovati.
Inca o data, departe de mine gandul de a dispretui pe cineva - pledez doar pentru acea normalitate pe care constat cu bucurie ca ti-o doresti si tu.

Mergi la inceput