Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (20)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

eu azi dimineata aveam 55.9 incet, dar sigur!! si nu va ganditi ca mananc regulamentar

deja ma incap o parte din hainele vechi...stramte, dar incap in unii pantaloni

eu mi-am stabilit target de 53 de kg pana la Craciun hai 54

mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

buna fetelor...va scriu dupa o noapte nebuna,sunt zombie.O iau pe subpuncte ca ma lasa memoria:
1.Ne-am vaccinat ieri asa ca s-a lasat cu program dat peste cap si frichineala.Daca tot nu am dormit din paranoie ca poate face bubu febra am zis sa experimentez scosul mesei de noapte...bubu a mancat cam devreme asea,la 20.30 si s-a trezit incepand de la 0.30 cam din ora in ora.Dupa sfatul doctoritei l-am calmat cu suzi,mangaiat pe burtica,frunte,etc fara sa iau din p[atut si fara sa ii vorbesc(i-am mai dat drumul la o jucarie muzicala care ii place).Si a si functionat oarecum,adica a mancat la 4.45.Cred ca daca manca aseara la 22 conform programului minune aveam sanse sa manance la 6.Dar am dormit mai putin decat cand manca noaptea :)).Presupunand ca supravietuiesc pana diseara si mai am energie pt experimente continui si va tin la curent.Sa nu credeti ca am chinuit copilu,nu a plans deloc...se maraia un pic dar se calma relativ repede si adormea.Cand a plans i-am dat papa,nu sunt complet dilie cu programul.
2.Cu cresterea suntem in grafic,5kg 750g la 2 luni si 61,5cm.Continuam cu Ca 10 zile/luna,vigantol,vit C si ocazional bonnisan(cand imi aduc aminte).A zis ca nu e nici o problema sa iau si eu ca si sa alaptez,ca asta se face si intravenos in sarcina cand ajunge mult mai mult la bebe si chiar nu sunt probleme.
3.pt bebeii agitati la san,sustin teoria cu ragaitul,la noi functioneaza(e adevarat ca eu mai mult de 10 min nu ma risc sa il las la san,cand se plictiseste risc sa raman fara mameloane :D...asa ca il pun un pic la san si continuam cu bibi)
4.la multi ani sarbatoritilor
5.cu barbatii...comunicarea e de baza,ei chiar nu inteleg prin ce trecem hormonal,emotional,ca efort si oboseala,ca suprasolicitare incercand sa ne documentam si sa luam decizii pt bebe...mai ales la primul copil este un stres enorm asta).Am avut cateva zile in care tunam si fulgeram(si ca sa va inchipuiti cum e poreclele mele la doua slujbe cionsecutive au fost fiara si bestia :)) ).M-am trezit la realitate intr-o seara cand el mi-a zis terminat ca are senzatia ca orice ar face simte ca eu cred ca nu face bine.Si m-am adunat si am vorbit,iar de atunci e bine la noi in casa. E important cred eu ca si mami si tati sa aiba un pic de viata in afara de familie si bebe.Chiar daca pt mine cel putin in primele luni imi e greu sa fac altceva pt ca stiu cata nevoie are bubu de mine,incet incet ma relaxez. Dar am constatat ca daca am un zambet pe fata obosita cand vine seara acasa e mult mai bine pt toata lumea.Nu lenjerie sexi si nebunii...un zambet si o vorba buna(dupa care ii prezint lista cu ce are de facut in seara aia,in weekend si in urmatorii 10 ani :)) ).Eu am trecut printr-un divort...si nu as mai zice cuvantul asta intr-o casnicie decat daca am de gand sa duc chestia asta pana la capat.Am un prieten care mi-a zis ca daca nu inveti nimic din divort nu ai meritat sa scapi dintr-o casnicie nepotrivita :) .Sfatul meu e sa nu aruncati vorbe de-astea in discutie,nu fac bine si nu mai pot fi luate inapoi,mai ales ca acum e atata oboseala ca nu mai gandesti limpede.Pe mine cel mai tare m-a apasat nu faptul ca eu prestez zi si noapte,ci ca mi se parea ca el nu se documenteaza si ca nu pot discuta cu el chestii gen vai e normal de cate ori face/nu face caca,cat mananca,etc.De fapt el se documenta in felul lui(intreband colegele si colegii de la servici de copii...il iubesc gagicile ca e singurul barbat din firma care asculta ore in sir povesti despre caca de bebelus)dar cand ma vedea asa turbata nu indraznea sa isi dea cu parerea.Si am constatat ca atunci cand si-a dat cu parerea am reactionat destul de urat,gen cine esti tu sa imi zici ce sa fac cu copilu,eu il cunosc,eu stiu...si m-am calmat.Mi-am dat seama ca de fapt eu aveam nevoie de un paratraznet pt nervii si frustrarile din timpul zilei.
Depinde de situatie,fiecare stie ce are in casa si din afara sau din doua vorbe pe forum nu ai cum sa sti ce este in sufletul omului. Doar incercati sa va relaxati un pic,copii sunt mai rezistenti decat credem noi,noi suntem mai putin rezistente decat credem...iar ei in mometul asta nu prea stiu pe ce lume sunt si incearca sa se adapteze. Vorbiti,spuneti-le oful si lasati-i sa vina cu propuneri de rezolvare(merge mai bine decat sa impunem noi solutii de gen nu ai voie sa te dai pe net..i've been there,done that).Viata noastra s-a schimbat complet,trebuie sa ne reajustam si sa invatam sa traim pe langa minunatii nostri bebei.
Hai ca ma duc sa ma culc jumate de ora ca o dau in metafizica cat de curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!

Vai ce de laude am primit. Ne-o luam in cap Multam

Am fost cu ea la cantarit ieri si din pacate desi nu a mai vomat iar eu am bagat in mine vitamine si ceaiuri Iulia a luat 570 de grame toata luna a doua. A cazut de pe curba ei cu greutatea insa din fericire a crescut binisor in lungime. Doctora m-a chemat saptamana viitoare sa-i masoare capul ca nu-i place cat a crescut
Nu pot spune ca-s ingrijorata dar ma necajesc ca nu stiu ce sa fac sa asimileze mai bine. Am inceput de aseara sa iau Galafor ca l-am intrerupt de cand iau Cerazette in ideea de a nu amesteca hormonii. Cerazette e progesteronic iar Galaforul estrogenic.
Totusi nu pot sa inteleg de ce ia asa de lent ca surorile mai mari au luat 2 kg, respectiv 2,3 kg in primele doua luni iar Iulia doar 1,46 kg.

Alina avem voie Paracetamol pentru dureri dar nu avem voie anti-inflamatoare non-steroidale ca trec in lapte.

Leti Raducu!

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Bumblee la faza cu divortul asa e, deja e prea mult cred si eu ca sa ajuns la mai rau dar bine ca ati ajuns cumva la o intelegere si acum e totul bine si frumos.

Mami de Andra Maria 02.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Michelle eu il iau cu noi pe Paul atat in kaufland (ii place galagia la nebunie si se uita atent la toata lumea) cat si in piata insa numai cand e goala.Si atunci merg cu copertina trasa cu el sta cu fata la mine,caci nu am chef sa se uite toti la dansul.Si asa zilele trecute am fost deochiata in piata iar pana sa ajung acasa (stau peste strada) am simtit ca voi lesina de durere de cap si de voma .

Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Motanelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana_Eva

Pedepsit azi sot - trebuia sa merg la controlul de 6 saptamanai ( ma rog au trecut 8), in general ma chinuiam sa organizez totul si sa mergem toti 3 peste tot. Azi i-am zis sa isi faca timp sa stea acasa cu copilul si sa-l scoata in parc. Am plecat la 2.30 de acasa. Puiul aproape terminase masa. Am pus-o frumos in brate la tati , i-am pupat pe amandoi si am plecat. M-am intors la 5.30 - erau in parc, au venit la 6. Mi-a placut cum a imbracat-o - eu o lasasem in body + pantalonasi cu piciorus - el a mai pus panataloni grosi, sosete groase, caciula cea mai groase, esarfa - fular, hainuta asortata la pantaloni , infasata lejer intr-o paturica, 2 paturici deaupra(de bumbac) + un soi de sac de dormit special pentru afara - zici ca era toiul iernii. El zice ca nu a plans, ea era rupta de oboseala... ma rog nu mai conteaza sunt bine amandoi. Ca sa nu va mai zic ca in acest timp a facut si kk dupa 72 de ore. Va imaginati cat a fost. Erau 2 pamersi prin living, plini, insirati in jurul canapelei cu hartie igienica si servetele umede peste tot - dar ce sa zic copilul era foarte curat la fundut. Deci se poate - voi iesi mai des.

Oricum cred ca de acum trebuie sa-i pun si manusi ca avea manutele gheata cand s-au intors. Apoi s-a trezit la 7.30 eram cam disperata ca imi dadea programul peste cap. Masa mea de la 6 se duses de mult. Papat 200ml - ma mulsesem eu ca nu era chip sa stau cu sanii curgand. Apoi ragaiala, joaca un pic, masaj si iar a vrut laptic!!! Papat vreo 70ml si acum doarme . Cred ca scosul afara era solutia la problema mea. Sper sa tina in continuare.

Mamicile pe aici pe langa saculetul de care va povestesc le pun si blanite - mie imi e cam teama de orice are blana de oaie - voi ce ziceti?
pup

Diana,mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Si aici se folosesc destul de mult. Cred ca de www.reflex.no/Utstyr/Katalog//tabid/76/CatID/1638/language/en-US/Default.aspx" target="_blank">asa ceva spui?
Eu le folosesc pe cele de la primul copil . Am cateva plapumioare din Ro, ori cu fermoar ori cu capse numai bune de pus in landou sau sub ea cand o schimb. Sunt groase si pufoase.
Pentru ca noi nu incalzim dormitorul pe Iulia o pun in asa ceva noaptea sa-i fie cald la corp.
Si aici s-a facut frigut. Ieri am iesit o ora cu ele si niciuna nu am avut manusi dar am inghetat. Eu cel mai rau dintre toate.
Mie imi e destul de greu cu imbracatul tuturor sa iesim afara dar e musai. Cum stau in casa o zi intreaga le vin idei aiurea si n-au pofta de mancare si somn. Si e si pacat sa nu ieim ca stam langa fiorduri si munti asa ca nu rezista Iulia prea mult fara sa adoarma.

De ce folositi servetele umede in casa? Cel mai bine este sa fie spalat cu apa calda bb.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Otilia, nu vreau sa te sperii, dar ai intrebat ce si cum cu lapticul tau?
E putin totusi cat a luat , nu e sub limita inferioara ca sa te alarmeze si LM e cel mai bun dar sunt cazuri si cazuri! Nici eu nu am vrut sa cred pana la testul laptelui praf!
Daca ai nervi sa te mulgi o sapt sa vezi cumva daca cu lp ia mai bine in greutate ... eu sunt pentru LM si intotdeauna am fost dar exista si cazuri!

Pufescu si eu am aceeasi filosofie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Nu m-am putut abtine si i-am dat o lingurita de suculet de mere. I-a placut . Acum stam si asteptam reactii adverse, dureri de burtica, etc, daca or fi...
Dar in procesul de productie a acelei lingurite, am murdarit razuitoarea, 1 lingura mare, 2 lingurite, 1 castronel si strecuratoarea, deci prin urmare mai asteptam cel putin o luna pt diversificare, ca e prea mult de munca...

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Nu m-am putut abtine si i-am dat o lingurita de suculet de mere. I-a placut . Acum stam si asteptam reactii adverse, dureri de burtica, etc, daca or fi...
Dar in procesul de productie a acelei lingurite, am murdarit razuitoarea, 1 lingura mare, 2 lingurite, 1 castronel si strecuratoarea, deci prin urmare mai asteptam cel putin o luna pt diversificare, ca e prea mult de munca...

da, da, paula, si-o s-o tinem asa intr-o veselieee... asta nu-mi place nici mie, atata munca ptr o lingurita, mai ales ca o sa trebuiasca sa fie gata la ora mesei

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Si eu am avut ceva probleme cu parul,incepuse sa imi cada destul insa dupa un tratament adecvat am remediat problema.
Nu stiam ca la 3 luni ne vom confrunta cu aceasta problema.

Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Motanelul

Mergi la inceput