vreau sa ma educ(2)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Citat:
citat din mesajul lui denizel

haha, ce scumpa esti, Ilinca!!!!!!!
Nu era, mai, in asentimentul meu, nici vorba de asa ceva.
Are o scuza daca aflase ca-s sefa la Fabrica de Gheata si voia sa-mi arate ca uite, pe ea o doare inteligenta de ce zic io (asa a zis, parol) si ca o sa cumpere gheatza de la mine :))))).
Alt asentiment nu constat .

Uite aici nici macar eu nu te contrazic , Ilinca este intr-adevar o scumpa.
In aceeasi ordine de idei dar in sens opus celor de mai sus, constat, din nou, ca nu te poti dezbara de malitiozitate. Cred ca ar ar fi timpul sa te ingrijorezi in aceasta privinta.
Si daca vrei sa nu mai produci dureri de cap altora, poate ar trebui sa fi mai constanta in idei, postari. Nu de alta, dar frunza batuta de prea mult vant, se va rupe intr-un final.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Grace, criticile venite din partea ta - care ai venit special la un subiect si la o sectiune unde nu te-am vazut vreodata performand, doar pentru a te lega a nu stiu cata oara de mine- sunt o garantie ca umblu pe calea cea buna .
Am incheiat bine si ziua asta cum s-ar zice :). Desigur, tu n-ai nici o contributie aici, sa nu cumva sa te feliciti in oglinda .

Ca sa nu te parasesc fara sa-ti fi facut totusi un compliment, te asigur ca daca faci azi si o chestie buna te situezi cu succes pe calea de mijloc .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Eu am citit tot ce s-a scris pana acum la topicul acesta, tocmai pentru ca mi se pare nemaipomenit de util, iar voi, cele care ati scris aici, m-ati ajutat sa vad lucrurile si (mai) altfel. M-ar durea sa stiu ca nu sunt binevenite si interventiile mai rare, ce-i drept, ale unora ca mine, de exp. Daca povestea cu Grace e una pe care eu n-o stiu, fac mea culpa pentru ca m-am bagat aiurea in discutie, dar sper ca nu era vorba si despre mesaje ale celor care citesc si iau notite, dar nu reusesc sa posteze pe cat de mult ar putea si si-ar dori. Eu de exp am niste stari de rau teribile din pricina de bebe 3, asa ca de-abia pot sta pe scaun in fata calculatorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:

off topic, gandindu-ma la ce i s-a zis lui accept: eu n-am vazut niciodata casatoria ca fiind egala cu suprimarea libertatii...dar probabil pentru altii este chiar asa.

Ralucis nu i-a zis nimeni lui accept asa ceva. Eu zic ca nu-i indicat sa extragem din context o idee si s-o luam ca principiu de viata.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

rrox, era vorba de ceea ce i-a zis terapeuta, Citez din mesajul lui accept: "Eu am fugit de terapie dupa ce mi s-a spus...'pareti un om care pune mare pret pe libertate...pot sa intreb de ce v-ati casatorit?'. Eu una asta inteleg din mesajul terapeutei.

Era un psihanalist si nu era prost deloc. Intrebarea lui era foarte justificata. Insa mie mi-a fost teama de ce as putea descoperi daca ma gandesc serios la raspuns. Nu e vorba ca nu m-as fi casatorit din dragoste sau ca nu as avea o relatie minunata cu sotul meu. Dar din pacate in casnicie nu pot sa fiu chiar eu si nici in afara ei n-as putea. Iubirea sotului mi-a dat aripi si incredere in mine sa relationez cu ceilalti asa cum mi-as fi dorit mereu, sunt un om iubitor de oameni dar casnicia nu e neaparat compatibila cu o viata sociala foarte plina, in care eu nu pot totusi sa relationez fara a fii in primul rand femeie. In perioada aia in care faceam psihoterapie prin psihanaliza culcam copilul in grija sotului si bateam orasul pana spre dimineata.

Apropos de butoanele parintilor si diferenta intre ceea ce cred ei ca fac si ce fac de fapt. Intotdeauna am aspirat sa fac parte dintr-o gasca de prieteni pe placul meu, cu care sa umblu libera. Insa asta era mult pentru parintii mei, presupunea multa absenta de acasa, mers pe munte, ei nu puteau controla toti prietenii mei...cum am tot citit pe aici 'aveau incredere in mine dar nu aveau incredere in ei'. Asa ca am sfarsit mereu avand un iubit in loc de o gasca. Spre deosebire de toata gasca, el putea sa vina la mine acasa cand parintii nu erau, putea fi prezentat parintilor, daca nu ieseam eu intalnirea se anula, spre deosebire de gasca ccc care se intanea oricum. Cea mai mare spaima a parintilor vis a vis de gasca erau cele 3 pacate...sexul, drogurile si rock'n'rollul. Rock'n'rollul nu mai putea fi oprit iar sexul era cel mai usor de facut, cu toate ca nu era nr 1 in preferintele mele. Eu mi-as fi dorit sa bat 'strazile' si atat. Dar m-am multumit si eu cu ce s-a putut. Si am ajuns sa bat strazile la 'batranete'. Noroc de un sot care ma iubeste asa cum sunt si care imi ofera incredere si libertate dar pacat ca nu am avut parte de ele cand a trebuit si acum e cam dezordine prin borcanele mele. Deci nu numai ca nu este casnicia finalul libertatii dar ce te faci cand este inceputul ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

lady j, stiu ca vin tarziu cu raspunsul, dar deh, timpul asta!
pentru mine nu sunt vise si nici scuze ceea ce am zis, copilul este mult mai puternic decat adultul pentru ca in mod normal, un copil nu taie firul in 14, iubeste pe toata lumea , indiferent cum e , nu filozofeaza si nu il ranesc fapte facute de oameni care il iubesc, pentru ca el stie asta, ca este iubit, o simte ca pe al 7 -lea simt.
nu poti stirbi nimic la un copil normal daca ii ceri sa isi ia o geaca pe el cand sunt 4 grade afara si chiar i-o pui pe umeri daca el refuza sau ca il trimiti la somn atunci cand vezi ca e obosit si el o tine pe a lui ca nu vrea sa faca nani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
dar casnicia nu e neaparat compatibila cu o viata sociala foarte plina, in care eu nu pot totusi sa relationez fara a fii in primul rand femeie.

Scuzati intromisiunea abrupta, dar ce e o femeie casatorita in interiorul casatoriei? Nu e tot femeie?
Io nu reusesc sa inteleg chestia asta cu 'nu pot sa fiu in primul rand femeie'. Care e diferenta dintre 'in primul rand femeie' si 'sotie'?

Nu intreb sa ma aflu in treaba, desi mi se mai intampla si dintr-astea. Intreb pe bune, ca-s maritata de doar 4 anisori (si am si-un zgamboi) si nu inteleg asta cu femeia si sotia si iubita si mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Viviana, mie mi-a venit sa pling cind am citit povestea ta, si mai ales fraza cu daca vrei sa fii perfecta, poarta-te ca atare... Pai, asta e hartuire, ceea ce face cucoana aia... Sincer, nici mie nu-mi place sa intervin in prieteniile copiilor mei, ii incurajeza sa-mi povesteasca despre simpatiile lor, dar mai mult de atit nu pot sa merg si cu cit inainteaza in virsta, cu atit mai putin. Dar in relatiile copiilor mei cu parintii prietenilor, am tot dreptul sa intervin, oricum acelasi drept pe care si-l iau ei sa intervina.

Nu stiu ce ai facut tu, dar eu as merge intii la scoala si as discuta cu directorul, m-a enervat rau faptul ca a vazut dosarul vostru... cum se poate asa ceva? Apoi, as vorbi cu mama lui X si i-as spune citeva de la obrazul tau pamintiu la al ei vinetiu de cit singe nobil trece prin el... dar rau de tot, as lasa bunul-simt la o parte si i-as spune ce gindesc despre o femeie care spune asa ceva unui copil, mai ales cind acel copil, intimplator sau nu, e al meu. Bunul simt tine pina la copilul meu, se termina cind i se face rau acestuia.

Din punctul meu de vedere, acea cucoana merita interdictie de la lege sa se mai apropie de copilul tau. E treaba ei cum isi creste copilul, dar nu are nici un drept sa i se adreseze fetitei tale, mai ales cind foloseste cuvinte de genul acesta.

Si i-as spune adevarul fetei tale despre mama lui X (si in mai mica masura si despre situatia lui X, ca poate asa o va intelege mai bine si, poate, va fi 'Buburuza' de la 'Copilul captiv'... cine a citit subiectul, stie despre ce vorbesc).

Ah, ce m-am enervat! Ce as mai smotoci-o un pic de parul ei frumos mult mai frumos decit al tau.

Luna, sistemul vostru pare asemanator cu al nostru si faptul ca-mi spui ca iti spune adevarul despre nivelul copilului la un moment dat, suna incurajator.

Tu crezi ca eu o presez mai mult de o ora?? Atit vad si eu la virsta asta, dar sa fie, dom'le, ora aia, impartita in doua, cu pauza, cum o vrea, numai sa fie... si sa vina de la ea.

La noi, din pacate, cred, nu sint sigura, nu sint in clasa cu ei si nu stiu cum decurge ora, se merge totusi spre uniformizare, cel putin acum lucreaza toti cam acelasi lucru si se sta mult dupa cei care sint mai slabi. Asta da o falsa impresie celui care stie, ca e bun si nu mai are nevoie sa lucreze...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

"Esti grozav" poate genera comportamente diferite, nu numai in functie de cat de mult/des e spus, ci si CUM e spus si de CUM e completat.

"esti grozav" fiindca ai luat 10 la mate - cand o sa iei nota mica n-o sa mai fii grozav
"esti grozav" fiindca esti frumos - cand o sa arati naspa tre' sa te simti naspa
"esti grozav" cand ma asculti - cand nu ma asculti esti rau
--- contrabalansat de "ai luat 2 la mate fiindca esti prost", "te-ai lovit de prost ce esti", "nu vezi in ce hal arati azi?? parca te-am adunat de pe strazi".

versus: pupaturi noaptea la culcare si "esti un copil grozav".

Eu cred ca X a fost din prima categorie.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

In caz ca poate nu s-a prins esenta mesajului meu si legatura ei cu parinteala. Exista o tendinta foarte pacatoasa a parintilor de a minimiza nevoia de socializare a copiilor sau mai rau, dar destul de comun a o considera timp pierdut. Ba chiar intreaba 'ce-ai facut atatea ore? da ce-ati vorbit atatea ore? da ce faceti in parc atatea ore? da ce faceti atatea ore in bar?'. Nu se poate explica si justifica timpul petrecut de un om intre oameni, dar sigur nu este un timp pierdut. Nevoia copiilor de socializare este cred eu mult mai mare decat a adultilor si este logic sa fie asa. Eu am mai spus ciudatenia asta, dar o sa o repet...lumea asta este stramba...in adolescenta si tinerete oamenii ar trebui lasati sa cunoasca si sa iubeasca, maturitatea este perioada optima pentru a invata. Desigur ca bazele invatarii se pun in copilarie, dar aprofundarea si specializarea nu-si au locul atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Eu am citit tot ce s-a scris pana acum la topicul acesta, tocmai pentru ca mi se pare nemaipomenit de util, iar voi, cele care ati scris aici, m-ati ajutat sa vad lucrurile si (mai) altfel. M-ar durea sa stiu ca nu sunt binevenite si interventiile mai rare, ce-i drept, ale unora ca mine, de exp. Daca povestea cu Grace e una pe care eu n-o stiu, fac mea culpa pentru ca m-am bagat aiurea in discutie, dar sper ca nu era vorba si despre mesaje ale celor care citesc si iau notite, dar nu reusesc sa posteze pe cat de mult ar putea si si-ar dori. Eu de exp am niste stari de rau teribile din pricina de bebe 3, asa ca de-abia pot sta pe scaun in fata calculatorului.

Ralucis, e vorba despre Grace care nu-s ce tot vrea de la mine. Nu ai de ce sa te superi .
Ti-as spune si despre ce e vorba, dar nu e absolut nimic care sa merite osteneala.
Felicitari pentru Bebe 3 si sa treaca starea de rau cat mai repede!!!!

Lady, credeam ca nu mai intrebi .
Ca sa stii ce e bine si ce e rau e nevoie de un sistem de referinta. Io il am, banuiesti tu pe unde bat io... .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Scuzati intromisiunea abrupta, dar ce e o femeie casatorita in interiorul casatoriei? Nu e tot femeie?

Nu trebuie sa te impiedici de postarea mea pentru ca eu nu am vorbit de toate femeile ci doar de mine. Dar am sa-ti raspund tot strict in ceea ce ma priveste. Evident ca sunt femeie in casnicie, dar fiind femeie si in mediul social neprofesional...cum sa zic sa nu par lipsita de modestie...unde sunt femei sunt si barbati interesati de ele. Si fiind amici si prezenti nu e chiar simplu si nu e chiar corect sa nu fii 'libera' dar sa umblii ca si cum ai fi. Liber nu inseamna si disponibil, ba chiar as spune ca asta e tot farmecul si toata complicatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Accept, nu intra in defensiva din pricina mea:))
Am intrebat pen'ca nu-i deloc prima oara cand aud dilemele astea cu femeia si sotia. Se pare ca e noua marota (antisemipostpre)postfeminista. Ah, nu, gresesc, mai era si aia cu cina romantica si cu furoul transparent.
Daca asta cu flirtul-de-birou / flirtul-de-club era problema-si-farmecul, m-am lamurit.
Sper numai sa-mi permiti sa-ti spun ca asta nu-i deloc o complicatie:))

Mergi la inceput