vreau sa ma educ(2)
Raspunsuri - Pagina 28
accept92 spune:
nelia nu cred ca traiesti intr-o societate 'care are nevoie si de oameni fara carte' (deci e dispusa sa-i sacrifice pe cei lipsiti de aparare) ci cred ca traiesti intr-o societate care respecta orice meserie si omul care o face bine. Dar cum tu nu te-ai format in acea societate, viata ta e cu atat mai grea cu cat simti probabil ca trebuie nu numai sa pui pe copil presiunea pe care ai fi pus-o aici, dar trebuie sa pui in plus si presiunea pe care scoala nu o pune. Cat timp ai prejudecati referitoare la gradul de desteptare al fiecaruia in functie de cate carti a citit, nu cred ca exista sfaturi care sa te schimbe.
Nu am citit subiectul pentru mamici cu copii mai mari, caci nici eu nu mai reusesc sa urmaresc prea multe subiecte dintr-o data si copiii mei sunt inca mici. Cumva fetita nu citeste? Daca da, i-ai sugerat tu ce carti ar trebui sa citeasca? Uite eu nu citesc. Imi ajung degetele de la maini sa-ti enumar cartile citite de cand am invatat sa citesc si pana acu cateva luni cand am citit o carte dupa o pauza de vre-o 2 ani. Mie cand eram copil mi-a pus mama in brate Jules Verne. Era dupa parerea ei o lectura obligatorie. N-am reusit sa citesc mai mult de 5 pagini din niciun volum. Prima carte pe care am citit-o cu placere am gasit-o singura in biblioteca si se numea Aventurile soldatului Jvejk. Am citit-o de 3 ori. Nu cred ca exista oameni carora nu le place sa citeasca. Oricui ii place sa se citeasca pe sine de exemplu. Deci inseamna ca exista doar oameni care nu au descoperit ce le place sa citeasca. La fel si cu invatatul. Daca nu exista motivatie interioara venita din curiozitate...degeaba. De-aia e bine sa ne ascultam copiii si sa ii lasam sa-si urmeze placerile, caci din placere se naste vocatia.
rrox3 spune:
Cred totusi ca am judecat simplist. Poate e si spre binele iubitului si poate e si spre binele sotului - ca doar beneficiaza de tonusul imbunatatit al sotiei si, nestiind nimic, nici nu-i cauzeaza... Dar fiindca nu stie si nu s-a exprimat ca-i si binele lui implinit... nu se pune. Pe de alta parte, daca ar sti - s-au duce naibii binele si al lui si probabil si al sotiei...
Clar, nu-i echilibru
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
denizel spune:
Ba nu, echilibratii au comportament extrem ;)). A face doar binele si a arunca la gunoi relele si tendinta de a face rau te transforma intr-un ciudat care nu stie sa aleaga si el calea de mijloc, ca toata lumea asta :).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mãmici de bãietel.
Grace spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel haha, ce scumpa esti, Ilinca!!!!!!! Nu era, mai, in asentimentul meu, nici vorba de asa ceva. Are o scuza daca aflase ca-s sefa la Fabrica de Gheata si voia sa-mi arate ca uite, pe ea o doare inteligenta de ce zic io (asa a zis, parol) si ca o sa cumpere gheatza de la mine :))))). Alt asentiment nu constat . |
Uite aici nici macar eu nu te contrazic , Ilinca este intr-adevar o scumpa.
In aceeasi ordine de idei dar in sens opus celor de mai sus, constat, din nou, ca nu te poti dezbara de malitiozitate. Cred ca ar ar fi timpul sa te ingrijorezi in aceasta privinta.
Si daca vrei sa nu mai produci dureri de cap altora, poate ar trebui sa fi mai constanta in idei, postari. Nu de alta, dar frunza batuta de prea mult vant, se va rupe intr-un final.
olympia spune:
Nelia, eu am baiat mare. Si... nu prea invata, adica nu munceste acasa, rezultatele-s insa bune, a intrat cu medie mare la un liceu bun. Cred ca-i atent la scoala la ore si de aceea se descurca. Cand era mic insa l-am presat o gramada cu metode pe care nu le-as mai folosi azi. Acum il las in pace, doar intreb cand si cand ce orar are, ma minunez ca n-are nimic de citit, scris, repetat si uneori il vad ca, poate mustrat de constiinta-i trezita astfel, apuca o carte si-un caiet. Dar nu-l controlez.
Agatha ta respinge toate materiile? Poate-i place sa lucrati impreuna, poate-i genul care nu iubeste decat munca alaturi de un partener sau intr-o echipa. Eu asa ma consolez in privinta mezinei mele care citeste acu' ce scriu aici in loc sa-si faca frumusel singurica temele. Ma asteapta, adica...
Deci, zau ca nu-s in pozitia de a da sfaturi
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
ralucis spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Ralucis nu i-a zis nimeni lui accept asa ceva. Eu zic ca nu-i indicat sa extragem din context o idee si s-o luam ca principiu de viata. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
rrox, era vorba de ceea ce i-a zis terapeuta, Citez din mesajul lui accept: "Eu am fugit de terapie dupa ce mi s-a spus...'pareti un om care pune mare pret pe libertate...pot sa intreb de ce v-ati casatorit?'. Eu una asta inteleg din mesajul terapeutei.
nelia spune:
citat din mesajul lui rrox3
Hai mai, ca ti-am raspuns si eu, doar ca la subiectul celalalt, cu copiii mai mari. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Am glumit, ca nici nu citisem tot, doar rasfoisem... dar am dormit rau asta-noapte, pentru ca iar am avut o incontrare cu Agata (nu cearta, ci discutii asa, ca de la student la student, ma rog, elev). Si ea imi explica cam ce-mi spun Accept si Denizel, iar eu ii spun cam ce spun Rox si Viviana.
Abia acum ma duc sa citesc... mi-am luat si cafeluta, ca dimineata, in fuga mea sa-i vad pe toti la timp pe unde trebuie si cu ce trebuie, nici de aia nu am timp. Abia astept sa vad ce ati mai discutat. Asa-mi place sa va citesc, de nu mai pot.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
denizel spune:
citat din mesajul lui Grace
Uite aici nici macar eu nu te contrazic , Ilinca este intr-adevar o scumpa. In aceeasi ordine de idei dar in sens opus celor de mai sus, constat, din nou, ca nu te poti dezbara de malitiozitate. Cred ca ar ar fi timpul sa te ingrijorezi in aceasta privinta. Si daca vrei sa nu mai produci dureri de cap altora, poate ar trebui sa fi mai constanta in idei, postari. Nu de alta, dar frunza batuta de prea mult vant, se va rupe intr-un final. O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
Grace, criticile venite din partea ta - care ai venit special la un subiect si la o sectiune unde nu te-am vazut vreodata performand, doar pentru a te lega a nu stiu cata oara de mine- sunt o garantie ca umblu pe calea cea buna .
Am incheiat bine si ziua asta cum s-ar zice :). Desigur, tu n-ai nici o contributie aici, sa nu cumva sa te feliciti in oglinda .
Ca sa nu te parasesc fara sa-ti fi facut totusi un compliment, te asigur ca daca faci azi si o chestie buna te situezi cu succes pe calea de mijloc .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mãmici de bãietel.
nelia spune:
Viviana, am ajuns la povestea ta... tu esti tehnoredactor??? Si eu. Acum imi schimb meseria... dar asta am fost muuulti ani. Si inainte de a continua lectura, cum a avut acces la fisa, cine i l-a dat??
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ladyJ spune:
Fetelor, Rox si Denizel, sa stiti ca daca continuati cu bine vs rau nu veti ajunge la calea de mijloc, mai.
Acum am sa zic o chestie pe care cred ca Denizel o vedea asa venind , anume..ce e bine ce e rau?
Pentru mine poate fi f bine ceva ce pentru Denizel e foarte rau. Daca ar fi sa las ´´calea de mijloc´´ si sa ma duc spre extrema binelui, as fi-n plop si plopu-n aer, ca n-as sti la care bine sa ma raportez.
La al meu? Ok, dar binele meu poate fi raul lui Denizel, deci iacata-ma iar la mijlocul ala, care ma forteaza sa gandesc rational sau sa actionez sentimental, nici prea prea nici foarte foarte. Adica cu variante, cu nuante, care gasesc ..calea. Si calea asta este , evident, de mijloc.
Bine, acum nu discutam despre chestiuni generale pe care marea majoritate o (sau le) considera ca fiind bune: a ajuta pe cineva in impas, a asculta ce are celalalt de spus, a nu fura, a nu da in cap, etc etc) Desi si aici sunt multe multe nuante, ca daca vine unul peste tine sa-ti dea in cap, ai face ´´bine´´ sa-i dai tu intai.
Concluzia mea este ca bine, rau, bine rau..sunt atat de subiective incat, cu cele mai bune intentii, binele tau poate f raul celuilalt.
Important e cum se raporteaza celalalt la ceea ce consideri tu a fi bine, ca daca se raporteaza ´´gresit´´ esti fortat sa ajungi la calea de mijloc.
As putea da un milion de exemple..ok, este la un alt subiect aici o mama mandra ca, citez ´´i-a dat DD doi copii care nu ii fac probleme´´.Daca cititi, vedeti ce inseamna ´´probleme´´ si veti cunoaste o mica dictatura parinteasca de care mama e tare mandra, ca e ´´BINE´´.