vreau sa ma educ(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Pentru Denizel

Din jurnalul meu

As vrea sa-si doreasca un copil de la mine care sa-mi semene.

Din jurnalul copilului meu

Te iubesc mami
Te iubesc mami
Te iubesc mami

Te iubesc mami, pana la soare si inapoi, trecand pe la stele si luna,

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana...?!?!???

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:

Eu spre deosebire de un copil sunt adult. Si stiu ca sunt cea mai grozava.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Excelent!!!! In sfarsit ai zis-o singura!!!!

Fetita ta a castigat. Va vedea cat e de bine sa fii cea ma grozava, grozava aia de pe piedestal. Ieeeeeee!!!!!!!!

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

What's up doc?

vivi

Mergi la inceput

Fetita mea a castigat mereu avandu-ma pe mine ca mama. (sic!)

vivi

Mergi la inceput

Nu tre' sa te oftici acuma . Ai zis-o, ai zis-o, asta e. Intotdeauna am crezut ca piedestalurile goale n-au nici un haz. Sau, ma rog, is mai interesante cu copchii cocotate pe ele decat cu doamne cu unghii prea lungi si prea rosii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am venit de la scoala, am predat tot, nu-mi vine sa cred ca am scapat onorabil si de data asta... deocamdata.

Asa ca, mi-am luat ceva de mincare si mi-am facut un ceai verde... ca la noi e frig si plouaaaa! - si pina zbor dupa copii, am ora libera sa stau cu voi. Ei, poate nu chiar o ora, dar sper sa apuc sa citesc macar.

Citat:
citat din mesajul lui ana_a
"Este foarte bine cum faci dar se poate si mai bine!"

Depinde... daca ii zici o data si esti sincera, chiar se putea si mai bine, poate ca e o critica constructiva... dar daca i se spune zilnic, eu o consider nociva... pai, asa, intotdeauna se poate mai bine decit facem. Mai bine i-ar pune calificative: excelent, foarte bine, bine, binisor... Dar mie nu-mi place, nu cred ca are cum sa fie o lauda pentru ca nu are nimic stimulator...

Bai, m-ati pierdut, sinteti prea dashtepte pentru mine! Complicat, dom'le, complicat, toate sinteti complicate, in frunte cu Viviana, Rox si Accept. Ei uite, ca desi nu as fi zis ca o voi spune, Denizel pare mai simpla de inteles...

Ba, eu n-am jurnal, nu-mi ajunge ca scriu toata ziua pe forum...

Da de iubit vreau sa ma iubeasca... dar atit! Nu stau sa spun de ce caci pina termin, trece si viata, se lasa tot... si vreau-nu vreau, o sa ma tina de mina...

Iar ale mele, daca ar avea jurnal, nu cred ca ar spune ca vor la iubeasca mami, asta stiu si nu e cool... m-au innebunit cu cuvintul ala. Vor sa le iubeasca aia, stiu ele care...

Gata, terminai ceaiu... si voi cu folofia adinca, ma duc sa arunc ceva in oala.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

In contextul ultimelor discutii, vreau sa zic ca atat Viviana, Roxana cat si Denizel au dreptate. Ati atins o tema foarte interesanta, stima de sine, narcisism, autosuficienta.

George Ionescu(psihiatru) ne spune ca narcisismul(ca si tulburare de personalitate) este vazut din doua ipostaze:
-doctrina psihanalitica-egoul ideal, eflorescenta autostimei;
-ca elaborare defensiva,ca expresie a unui mecanism de aparare;

Mai mult decat factorul genetic(mentionat ca fiind existent in aceste tulburari) factorul educational este cel care ´´isi lasa amprenta´´, copiii isi insusesc patternul nerealist invocat de predecesori.
Exemple tulburare narcisica:
-se asteapta la atentii, privilegii, fara a se simti dator sa le intoarca;
-are sentimentul ca este exceptionala, cea mai cea,ca i se cuvine mai mult decat altora;
-ambitia de a avea succes rasunator;
-empatie scazuta
etc etc

Daca lasam tulburarea de personalitate la o parte si vorbim strict despre trasatura narcisica de personalitate, ne putem intreba pe bune daca o anumita doza de narcisim nu ne este cumva benefica?Narcisismul, fara a fi in forma extrema, poate fi agreabil?

Siguranta de sine de exemplu, trasatura a narcisicului, il va ajuta pe acesta sa se ´´vanda´´ mai bine dacat o persoana modesta.Un pic de narcisism este foarte bun atunci cand e vorba despre competitii.
Faptul ca ai incredere in tine, ca esti multumit de cum arati, ca vrei mai mult, ca stii si vrei sa lupti pentru a obtine ce-ti doresti,ca (din cauza iubirii de sine destul de crescuta) nu te lasi intimidat de esec, .... astea toate in doze agreabile, scazute, te pot ajuta in viata, chiar si doar ferindu-te de timiditate sau stari depresive(care sunt opusul)

Psihiatrii au numit aceasta dimensiune narcisica prezenta in noi STIMA DE SINE.
Cand e exagerata, nu-i ok.
Cand e prea scazuta, nu-i ok.Pentru ca o insuficienta stima de sine sta la baza mai multor tipuri de probleme,(starea depresiva, printre altele)

O doza prea mare de narcisism te transforma intr-o persoana insuportabila pentru cei din jur.Si risti totusi in a doua jumatate a vietii sa cazi in depresie(deci de partea celalta- de la distimie pana la tulburare majora depresiva) daca nu ai atins succesul de care erai atat de sigur.

Mergi la inceput

Sa ma oftic? No!

Eu am vorbit intotdeauna de nenorocitu' ala de piedestal al meu. Grunjos si alunecos. Periculos si parsiv. Care schimba oameni si schingiuieste suflete.

Paremi-se ca ti-am zis undeva ca stiu ca tu te referi la "piedestalul sufletului", da' tu ai tinut-o ca surdu' prin loboda cu marmura aia a ta alba unde-ti cocotasi familia.

Nelia, adu-mi si mie un ceai!

vivi

Mergi la inceput

Citat:

Sa ma oftic? No!

Eu am vorbit intotdeauna de nenorocitu' ala de piedestal al meu. Grunjos si alunecos. Periculos si parsiv. Care schimba oameni si schingiuieste suflete.

Paremi-se ca ti-am zis undeva ca stiu ca tu te referi la "piedestalul sufletului", da' tu ai tinut-o ca surdu' prin loboda cu marmura aia a ta alba unde-ti cocotasi familia.

Nelia, adu-mi si mie un ceai!

vivi

Viviana, iti repet ce ai spus:

Eu spre deosebire de un copil sunt adult. Si stiu ca sunt cea mai grozava.

Poti sa bei tu oricate ceaiuri vrei si poti sa-mi zici ce vrei, s-a inteles exact care iti e pozitia . Mai ramane sa faci tu ce se cere facut pentru ca si copila ta sa stie ca e cea mai grozava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Denizel, narcisismul nu are a face cu IQ-ul. (fie ca-i trasatura de personalitate fie ca-i tulburare. Chiar am cunoscut narcisisti la viata mea, oameni extrem de inteligenti si de succes, dar..cu doza uriasa de narcisism:-))
Si chiar exista persoane echilibrate cu acea doza de narcisism, acea stima de sine care nu le baga in categoria n-eechilibratilor.

Mergi la inceput