vreau sa ma educ(2)
Raspunsuri - Pagina 12
viviana spune:
Autosuficienta se naste dintr-un sentiment al valorii de sine exagerat.
Putem reusi aproape orice daca suntem incurajati si nu impinsi in sus de eforturile celor din jurul nostru.
A fi incurajat inseamna sa faci totul prin propriile eforturi. Nu sa faca altii efortul in locul tau.
Nu a sustinut nimeni nicio teza. S-a vorbit liber despre aspecte de care ne lovim in viata.
Rrox a facut o catalogare adevarata insa usor exagerata in contextul de fata.
A urca copilul pe piedestalul meu inseamna a trisa. A trisa fata de copil, a trisa si parintele fata de el insusi.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
rrox3 spune:
Accept nu e autocenzura deloc. Tocmai asta e formidabil. Te alegi cu o capacitate empatica care se activeaza chiar si cand ai un conflict cu cineva. Nu te uiti la acel cineva si gandesti ca-i dusmanul tau, te uiti la el ca la un om care din x motiv se poarta asa, dar are capacitatea de a se purta si altfel. Si il tratezi ca atare.
Nu pierzi chiar nimic din tine.
Acu' sa nu-ti treaca prin cap ca ma apuca empatia chiar intotdeauna... ca n-ar fi corect Am si eu limitele mele, ca oricine altcineva.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Ana, oamenii plini de autosuficienta si care deranjeaza tot grupul sunt oamenii care nu au fost niciodata extrem de importanti pentru nimeni. Si, uite ce imagine trista ofera in timp ce cauta aprecierea cuiva, a oricui... |
La asta subscriu!
Ana sotul tau a interpretat gresit ce a vazut. Tocmai lipsa aprecierii si iubirii, faptul ca nu a fost niciodata cu adevarat important pentru cineva, l-au facut pe domnul X sa se comporte asa.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Nu te uiti la acel cineva si gandesti ca-i dusmanul tau, te uiti la el ca la un om care din x motiv se poarta asa, dar are capacitatea de a se purta si altfel. |
Nu cred ca e nevoie de empatie ca sa intelegi ca un om cu care esti in conflict nu este de fapt dusmanul tau. Asa cum daca esti ironic sau rautacios sau dur nu inseamna ca il consideri dusmanul tau. Poate doar ca il desconsideri total. Sau poate dimpotriva, ai incredere ca intelege o gluma, sau ca este suficient sa strecori un sambure de adevar si omul respectiv sa-si puna singur intrebari. Poti fi rautacios chiar cu un om pe care il iubesti, o replica acida nu presupune automat niste sprancene incruntate si spume la gura.
denizel spune:
citat din mesajul lui rrox3 Denizel cam unde ai vazut tu scris de mine treaba asta cu piedestalul?! Hai sa scriu negru pe alb aici inca o data, mai clar, in felul in care descrii tu piedestalul cu pricina (iubire + pretuire autentice), sunt in asentiment cu tine. In felul in care il descrie viviana cu referire la narcisim, sunt in asentiment cu ea. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Rox, cred ca esti de acord cu mine ca narcisismul este o boala.
Nu poate suferi de narcisism un om care e echilibrat.
Da, se poate sa existe narcisism (nu ca boala) atunci cand:
1. persoana respectiva nu are un IQ prea mare
2. persoanei respective i s-a spus in jdemii de randuri in copilarie: "tu esti cel mai frumos si cel mai destept, nimeni nu-i ca tine, da-i dracu' pe toti ailalti, sunt niste cornute idioate care nu merita sa inspire aerul de-l expiri tu in nobletea ta".
si or mai fi si altele, cu siguranta.
Pentru Viviana
Din Jurnalul Ei
As vrea sa iubitul meu ca creada ca, dintre toate femeile pe care le-a intalnit si iubit pana acum, doar eu sunt sufletul lui pereche (ma rog, e de groaza asta cu sufletul pereche, recunosc ), eu sunt cea mai cea.
As vrea ca iubitul meu sa creada ca, dintre toate femeile pe care le-a iubit, doar eu sunt cea mai cea, cea care e potrivita sa fie mama copiilor lui.
As vrea ca iubitul meu sa ma considere cea mai desteapta, cea mai frumoasa si cea mai atragatoare femeie dintre toate cele pe care le-a
cunsocut pana acum.
As vrea ca iubitul meu, cand va fi la sfarsitul vietii, sa-si spuna si sa-mi spuna ca eu am fost cea mai mare iubire a vietii lui.
Din Jurnalul lui
As vrea ca baby sa creada ca sunt cel mai bun amant din lume (chiar sunt, nene! :))
As vrea ca iubita mea sa creada ca, dintre toti barbatii pe care i-a cunoscut, doar eu sunt cel mai potrivit pentru a fi tatal copiilor ei.
As vrea ca iubita mea sa creada ca sunt cel mai destept si cel mai tare.
si sa...
si sa...
Toate se termina in cel mai cel, desigur.
Din Jurnalul unui copil
Io sunt un copil ca oricare altul.
Io sun un copil ca oricare altul.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Partea a doua
Ca mama de fata, nu poti sa-i faci un bine mai mare copilei decat acela de a o cocotza pe un piedestal . Are mare nevoie de asta.
Cred ca stie toata lumea ca mama mea nu ma lasa sa ma epilez cand ieream io in liceu si nu ma lasa sa merg in Apuseni cu cortul si cu neste fete care aveau prieteni studenti si prieteni ai prietenilor studenti .
Daaar... imi facea cele mai frumoase complimente din lume (nu pot reproduce nici macar unul, pentru ca sunt atat de frumoase si speciale incat poate ati rade considerandu-le de-a dreptul caraghioase :).
Imi spunea tot timpul cat sunt de speciala.
Iar chestia asta asta m-a ajutat enooorm de mult!!!!!
M-a ajutat sa am incredere in mine, m-a ajutat sa-mi accept defectele si sa nu ma las coplesita de ceea ce nu pot schimba, m-a ajutat sa nu tolerez abuzuri in viata mea, ce sa mai... mi-a dat aripi .
Putea sa ma lase sa ma epilez, putea sa ma lase in Apuseni si in toata lumea, putea sa-mi fie cea mai buna prietena.
Degeaba toate astea daca nu mi-ar fi dat increderea celui ce e urcat pe un piedestal. Piedestalul ala bun, na .
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
viviana spune:
Probabil ca astazi am o problema cu limba romana. Cu toate ca n-as crede.
Autosuficienta ar cam fi un cuvant compus: auto si suficienta.
Pentru mine suficienta are ca sinonime vanitatea, aroganta, ingamfarea.
Si sincer nu cred ca oamenii suficienti, vanitosi, ingamfati, aroganti sunt asa pentru ca nu au avut parte in copilarie de destula atentie. Ci dimpotriva.
Mai cred ca un copil lipsit de destula atentie, iubire, apreciere se va subaprecia si va dezvolta complexe legate de increderea in sine si puterea de exprimare. O data devenit adult fie se va inchide in sine fie va deveni agresiv.
Prea multa atentie poate fi la fel de daunatoare ca prea putina.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
denizel spune:
citat din mesajul lui viviana Probabil ca astazi am o problema cu limba romana. Cu toate ca n-as crede. Autosuficienta ar cam fi un cuvant compus: auto si suficienta. Pentru mine suficienta are ca sinonime vanitatea, aroganta, ingamfarea. Si sincer nu cred ca oamenii suficienti, vanitosi, ingamfati, aroganti sunt asa pentru ca nu au avut parte in copilarie de destula atentie. Ci dimpotriva. Mai cred ca un copil lipsit de destula atentie, iubire, apreciere se va subaprecia si va dezvolta complexe legate de increderea in sine si puterea de exprimare. O data devenit adult fie se va inchide in sine fie va deveni agresiv. Prea multa atentie poate fi la fel de daunatoare ca prea putina. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Noah, Rox, te contrazice si pe tine acu' .
Enervantii si antipaticii pamantului au avut parinti care le-au dat prea multa atentie.
"Prea multa atentie poate fi la fel de daunatoare ca si prea putina" sper sa functioneze si in relatia cu sotul tau. Sper ca nu astepti sa-ti zica ca esti cea mai grozava, ca iti dauneaza la buna dispozitie si te face sa nu mai saluti vecinii.
viviana spune:
Pentru Denizel
Din jurnalul meu
As vrea ca iubitul meu sa ma iubeasca pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce arat si pentru ceea ce reprezint eu insami ca om. Nu pentru ca sunt cea mai frumoasa si cea mai atragatoare ci pentru ca sunt cea mai desteapta.
As vrea astea pentru ca oricand in viata iubitului meu poate aparea altcineva mai frumos si mai atragator dar nu mai destept.
As vrea ca la sfarsitul vietii doar sa ne tinem de mana
As vrea sa-si doreasca un copil de la mine care sa-mi semene.
As vrea ca iubitul meu sa ma iubeasca de dragul dragostei
Din jurnalul lui
Valeu! Ce-am facut?
Din jurnalul copilului meu
Te iubesc mami
Te iubesc mami
Te iubesc mami
Pentru ca m-ai lasat sa fiu eu insami, pentru ca m-ai indrumat si ajutat atunci cand am avut nevoie. Pentru ca m-ai incurajat, pentru ca mi-ai spus ca sunt frumoasa, pentru ca mi-ai spus ca pot. Pentru ca nu mi-ai spus nici prea multe nici prea putine ci exact cat trebuie.
Te iubesc mami, pana la soare si inapoi, trecand pe la stele si luna, te iubesc nu pentru ca esti mama mea ci pentru ca te iubesc.
vivi
viviana spune:
Oauh, n-am contrazis-o pe Rrox. Mi-am expus o nedumerire si ceea ce cred eu asupra chestiunii in cauza.
Dupa stilul meu obisnuit daca nu am dreptate nu e ncio problema. Absolut niciuna.
Eu spre deosebire de un copil sunt adult. Si stiu ca sunt cea mai grozava. Nu e nevoie sa mi-o spuna. O simt.
vivi