vreau sa ma educ(2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_a

Ca o paranteza, sotul meu are un fost coleg de scoala, domnul X sa zice pe care si-l aminteste ori de cate ori avem un astfel de conflict cu Stefan. Mereu imi spune ca el nu vrea ca Stefi sa ajunga ca si acel domn X de care fugeau toti copii pentru ca se credea buricul pamantului, era plin de autosuficienta si deranja tot grupul. Mi-a zis recent ca la intalnit pe strada si avea exact aceasi statura de " ia uitati cat de important sunt eu!"

blog
proud

Nu cauta raspunsul prin straini.
Fa o introspectie in tine insuti,
pentru ca adevarul salasluieste in constiinta umana!

Ana, oamenii plini de autosuficienta si care deranjeaza tot grupul sunt oamenii care nu au fost niciodata extrem de importanti pentru nimeni.
Si, uite ce imagine trista ofera in timp ce cauta aprecierea cuiva, a oricui...

Rrox, faptul ca stii despre mizeriile facute in numele iubirilor (bolnave) nu "iti da dreptul" sa sustii "teza" conform careia un copil nu trebuie urcat pe un piedestal.
Imi este imposibil sa cred ca nu stii cata forta pozitiva si cat avant pot oferi urcarile astea pe piedestal.
Copiii, femei, barbati pot reusi aproape orice atunci cand sunt urcati pe piedestale, cand stiu ca sunt foarte importanti pentru cineva/undeva.
Cum sa-i iei cuiva fericirea de a fi pe un piedestal???
Eu nu pot sa cred ca am ajuns la discutia asta...

Aoleu, iar o deranjez pe accept?
Accept, fie-ti mila de curiozitatea mea, ataseaza postarilor tale beculetul ala de care-ti ziceam io deunazi .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Edit: si as mai vrea sa stiu de ce esti asa dura cu Denizel si ce crezi ca obtii\rezolvi\castigi cu aceasta atitudine fata de ea.

Nu am scopuri pe acest forum, am doar reactii. Ce ma face sa reactionez asa? Pai denizel ne-a rugat sa nu o mai caracterizam si respect dorinta ei cu atat mai mult cu cat o inteleg.

Deci reactia ta are totusi un scop, acela de a respecta dorinta userului Denizel.
Orice reactie are un scop, pe langa cauza. Nu crezi?
Modul in care o faci il recunosti ca fiind dur si ironic, eu asta vroiam defapt sa stiu, ce-ti trezeste tie dorinta de a fi dura in exprimare.Pentru ca poti foarte bine sa nu fii de acord cu userul cutare fara a fi rea.

Daca nu vrei sa dezvoltam, inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Accept, ce inseamna pentru tine ´´caracteristici complet dizarmonice´´?

Am sa iti raspund la modul general. Cred ca poti masura gradul de dizarmonie ce caracterizeaza personalitatea unui om in functie de impactul sau asupra 'mediului'. Asa cum o muzica armonica este general acceptata si nu ne scoate din ale noastre, pe o muzica dizarmonica majoritatea se simt iritati, deranjati, nu se mai pot concentra la ale lor, sunt bruiati. Exista totusi si o minoritate a caror proprie dizarmonie este in perfecta armonie cu muzica atat de iritanta pentru altii. Sa zicem doar ca in niciun caz dizarmonicul nu este o muzica prea comerciala, si totusi de dragul diversitatii macar(cum bine observa anca) e bine ca exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ana, si eu sunt sunt mandra de fata mea. Si i-o spun. Dar cand greseste o taxez in felul meu bland si ferm.
O apreciez in tot ce face dar daca ceea ce face e gresit ii atrag atentia dandu-i sa inteleaga ca mica mea mustruluiala nu inseamna ca o apreciez mai putin.
Ma fascineaza tocmai pentru ca e atat de diferita de noi. Asta nu i-o spun.

Sunt momente cand mama din preaplinul dragostei ei nu prea mai poate fi obiectiva.

Acum, multi ani, a venit in vizita nasa fi-mii cu iubitul ei - o noua cucerire, un barbat la vreo 45 de ani. La un moment dat, spre plecare m-a luat deoparte si mi-a spus:
"Esti o mama foarte, foarte buna, te straduiesti mult, cam prea mult. Sa stii ca pentru copil e de-ajuns sa fii o mama buna si atat."
N-am zis nimic, ca nu stiam ce sa zic.
Bineinteles ca a doua zi am luat-o pe prietena mea la intrebari, mai ales ca nicio clipa discutia nu se indreptase spre copii.
A inceput sa rada: "pai de ce crezi ca-l alint eu "Pisi"? Ca e psihoterapeut pentru copii"
Asa ca, dupa adanci ganduri am pus mana pe telefon si am sunat-o pe mama si pe soru-mea: "Mai femeilor, sunt eu prea exagerata?"
Mama: "Uf, credeam ca nu ma mai intrebi!"
Soru-mea: "Chiar vrei sa auzi ce am de spus?"

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:

Deci reactia ta are totusi un scop, acela de a respecta dorinta userului Denizel.

Pai nu prea ai inteles. Nu pot sa iti explic reactia pentru ca ar trebui sa iti explic cum o vad eu pe denizel. Oricum, eu nu m-am declarat niciodata agresata de ea, si nici nu imi amintesc sa o fi facut pe ea sa suspine. Si ea rectioneaza si pare a se distra destul de bine aici pe forum, in mod sigur de-a lungul timpului or fi fost persoane 'ranite' de stilul meu, dar nu mi-as face griji pentru denizel. Si o spun sincer. Cred ca e genul de om care suporta o ironie, o gluma nesarata, piperata, agramata, etc...

Mergi la inceput

De data asta gresesti Denizel.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Accept, fie-ti mila de curiozitatea mea, ataseaza postarilor tale beculetul ala de care-ti ziceam io deunazi .

Sincer, ori am uitat ori poate nu mi-a picat fisa ca nu stiu la ce te referi.

Mergi la inceput

Da Rrox la Accept m-am referit.

Si am zambit in sinea mea pentru ca intotdeauna m-am gandit ca nu i se potriveste Accept.

Stii vorba aia "Gura pacatosului adevar graieste."

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ma scuzati ca intervin atat de abrupt, dar nu stiu unde altundeva sa pun www.csid.ro/family/s-a-dovedit-bataia-e-rupta-din-rai-5266793/" target="_blank">ASTA, parca aici e mai potrivit, ca tot e vorba de educatie.
Cum e posibil asa ceva?!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Denizel cam unde ai vazut tu scris de mine treaba asta cu piedestalul?!
Hai sa scriu negru pe alb aici inca o data, mai clar, in felul in care descrii tu piedestalul cu pricina (iubire + pretuire autentice), sunt in asentiment cu tine. In felul in care il descrie viviana cu referire la narcisim, sunt in asentiment cu ea.

Editez ca sa clarific si treaba cu cunoasterea, sa intelegi de ce am mentionat-o. Eu cred ca tu cunosti doar piedestalul asta autentic, pe care il sustii aici si foarte bine faci , dar nu si piedstabul bolnav care duce "copilul perfect" drept spre narcisism. Si asa imi explic faptul ca nu pari sa intelegi ce spune Viviana. Pe de alta parte inclin sa cred ca nici ea nu cunoaste piedestalul despre care vorbesti tu.
Si peste toate variantele astea mai exista si parinti care cred cam ce crede sotul Anei. E complicat...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput