Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 39 -

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Floaredemac e buna propunerea ta.
Eu cand faceam Clexane tineam foarte tare apasat pe locul unde faceam injectia, nu masam, doar apasam si faceam multe vanatai, pana intr-o zi cand am aflat ca nu se apasa sia sa am reusit sa nu imi fac multe vanatai.
Cand am avut burtica mai mare mi le faceam in lateralul burtii si a fost mult mai usor.
Balanta nici nu stiu ce sa iti spun imi pare rau, stiu ca e tare greu ... si acum simt aceeasi durere ca la inceput ba uneori chiar e mai mare decat a fost atunci.
Miki la noi sotul a umplut curtea cu animale multe si felurite ... este modul lui de a merge mai departe.
Tuturor va doresc o duminica frumoasa

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

fetelor, eu am invatat sa-mi fa singura atat injectiile subcutanate cat si intramusculare, m-a invatat o asistenta cu experienta...
clexane se face in zona laterala a burtii (spre solduri, nu spre centrul burtii cum se face gonalul) subcutanat, in tesutul adipos, se dezinfecteaza cu spirt locul pe o suprafata mai mare, se lasa sa se usuce spirtul ca altfel ustura la intepat, se apuca cu doua degete de la mana stanga intre degetul mare si aratator o "bucata de carnita" (cam de acolo unde aveti un pic de "grasimuta") si se introduce la un unghi de aprox 45% acul complet... in momentul in care simtiti o usturime pronuntata la introducerea acului inseamna ca ati atins un vas de sange si asta nu e bine pe de o parte ca daca injectati acolo veti ramane cu vanataie, pe de cealalta parte injectia se face subcutanat deci nu unde-s vase de sange... cum se "probeaza" asta, pus si simplu in loc sa introduceti serul trageti putin si veti vedea ca se inroseste seringa... dar asta presupune ca dupa aia trebuie sa schimbati seringa si sa injectati in alta parte si e pacat sa stricati o seringa... eu pur si simplu injectam direct in alt loc fara sa mai probez... ideea e ca daca e facut subcutanat si spirtul s-a uscat nu trebuie sa doara decat foarte putin cand acul strapunge pielea, atat.

a doua problema care s-a pus cu compensarea clexanului, nu stiu acum cum mai este, dar in 2009 eu am luat clexane gratuit cat am fost gravida cu scrisoare medicala de la ginecolog (se poate si de la hematolog) catre medicul de familie care imi elibera reteta gratuita fara plafon, lunar. cu reteta mergeam la farmacie si luam 3 cutii de clexane gratuit care-mi ajungeau o luna.

samira te pup si eu si te imbratisez cu drag

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

am uitat sa scriu ca nu se dezinfecteaza decat inainte de injectare si nu se maseaza absolut deloc. pentru dreptace se introduce acul cu mana dreapta in timp ce cu mana stanga se tine pielea intre degete, dupa ce acul a fost introdus si serul integral, se da drumul la piele.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Mergi la inceput

si inca ceva: veti vedea ca pe masura ce sarcina va avansa si burtica va creste (ceea ce va doresc sa se intample cat mai curand) nu veti mai putea apuca pielea intre degete pentru ca ea se intinde pe burtica, eu ajunsesem spre finalul sarcinii sa-mi fac injectiile in partea grasoasa din solduri (care slava Domnului in sarcina exista din belsug).

clexane se mai poate face si in brat sau in picior tot pe principiul apucat pielea si injectat sub piele, dar sunt mult mai dureroase asa injectiile... in burtica pur si simplu nu simteam nimic... e adevarat ca de cateva ori din graba, fiind altundeva decat acasa (eu le faceam de obicei dimineata inainte sa plec la serviciu, la aceeasi ora) s-a intamplat dar de foarte putine ori sa mai bag acul intr-un vas si sa raman cu vanataie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

paula, asa e, uneori doare mai tare ca la inceput...
Si stiu ca vor veni zile si mai grele: ziua in care ar fi trebuit sa se nasca, Craciunul - sper sa nu fiu acasa in perioada aia.
La mine mai e si problema ca m-am indepartat de DD; daca as putea crede ca Albert ma vede de acolo de unde e sau ca, intr-o zi, intr-o alta lume, am sa pot sa il intalnesc, cred ca mi-ar fi mai usor...

Fetelor, imi cer scuze daca pe unele v-am intristat. Sper ca vor veni si zile in care sa vin cu vesti bune .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Balanta, eu te inteleg ca te-ai indepartat de DD. Cand treci prin asa ceva, e firesc sa ai si sentimente de revolta, de furie, pe langa cele de durere. Eu ma indepartasem fara vreun motiv anume, inainte chiar sa raman insarcinata data trecuta cand am pierdut sarcina. Pur si simplu nu ma mai puteam ruga, de fapt am avut problema asta toata viata fiind un pic prea "cerebrala", macar ca sunt cu scoala umanista. In plus ma revolta atata durere si suferinta pe care trebuie sa le indure copiii si nu le inteleg sensul, dar incerc sa cred ca totul este cu un scop, totusi.
Nu stiu daca am fost prea coerenta in exprimare, sunt atatea trairi comprimate in cateva vorbe.
Pe mine nu m-ai intristat tu, ci durerea pe care eu nu am putut sa o arat, am incercat sa o ingrop adanc in sufletul meu fiindca imi faceam si baietelul sa sufere, este foarte "empatic". Pentru el a trebuit sa fiu tare, macar in exterior. Pe de alta parte, faptul ca acum sunt iarasi insarcinata e un lucru pozitiv care ma ajuta, dar am momente de groaza cand imi imaginez tot felul de scenarii in legatura cu bebe din burtica.
Dar voi care ati avut drame si mai adanci, voi lasati-va timp pt plans, pt 'doliu'. Nu prea mult, ca sa nu cadeti in extrema, dar nici nu puteti sa spuneti gata, de azi nu ma mai gandesc la asta, de azi nu mai sufar. Fiindca suferinta e tot acolo si te macina. Sincer, eu as merge la un psiholog macar de cateva ori. Poate ajuta, desi vindecarea, partiala fiindca nu cred ca se poate totala, va veni in timp, treptat. De fapt vindecarea e prea mult spus, acceptarea poate e mai bine.
Vorbe, vorbe... din exterior e simplu, dar numai voi stiti ce e in sufletele voastre.

14+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Si acum referitor la lista, va multumesc pt primele pareri si sfaturi. Le iau cu copy & paste si le pun in .doc, apoi fac o lista mare cand consider ca s-au strans destule. Daca nu va suparati, eu m-am gandit sa o formulez sub forma de citate, ceva de genul: Ariadna33 spune ca: "clexane se face in zona laterala a burtii (spre solduri, nu spre centrul burtii cum se face gonalul) subcutanat"
Asa se vor vedea parerea si experienta fiecareia, sigur vor fi diferente si e bine sa se inteleaga ca la o graviduta poate a mers asa, la alta poate nu, sa nu para ca impunem niste reguli. Ce parere aveti?

14+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Balanta nu ai de ce sa te simti vinovata ... si eu am fost revoltata si suparata si mai sunt asa pe DD, insa acum dupa moartea micutei mele vreau sa cred din tot sufletul ca el exista si am sa imi reintalnesc fetita ... candva. Multa putere stiu cat e de greu.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

buna dragelor,
haideti sa privim cu optimism si curaj spre viitor si sa avem puterea sa mergem inainte.asa e viata uneori f dureroasa insa TREBUIE sa nu ne pierdem speranta.
eu sunt binisor, am facut morfologia la 13 sapt si 5 zile, bebe e bine insa mi-au venit rezultatele la dublu test (de fapt penta test d el genetic lab) un dublu test combinat cu test de fibroza chistica si hipoacuzie. pt ca n fam am un caz de hipoacuzie din nastere si din pacate se pare ca si eu am mutatia pe gena, heterozigota. acum astept maine sa merg sa vb cu un dr genetician sa ne spunacare sunt riscurile si ce putem face in continuare.
cunoasteti vreun geneticial bun in bucuresti?
ms

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara

Mergi la inceput

Brotacel, sigur va fi bine bebe al tau! La genetic lab nu au si medici de profil? Tinem pumnii stransi sa fie bine!

14+ DPN 15 aprilie 2011

Mergi la inceput