Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 39 -
Raspunsuri - Pagina 8
simonia spune:
ma bucur ca ai revenit miki
mai facem si noi schimb de impresii
LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit
miki-miki spune:
Alla, Adrianaady, Denisa, Balanta, Ariadna33,Floaredemac, Simonia multumesc pt primire.
Balanta ce ti s-a intamplat tie mi se pare de neconceput. Tu o fata grijulie si studioasa ai facut toate analizele inainte FIV si afli ca ai mai multe mutatii de trombofilie, pleci la drum cu cartile facute, pe tratament corect si pana la urma totul se sfarseste mai rau decat dc nu ai fi stiut de trombofilie. Zic asta pt ca in cazul mutatiilor tale fara tratam nu cred ca treceai de 8 sapt. Este ceva de neimaginat, m-a intors total pe dos ceea ce ti s-a intamplat. Mie mi-a trebuit 1 an de zile sa trec peste durerea pierderii primei sarcini(cea de 8 sapt) si inca nu apucasem sa-l vad la ecograf cu manute si picioruse, imi inchipui cat de dureroasa e suferinta ta Mi-a fost cel mai greu cand m-am apropiat de DPN (21 iul 2009), odata ce am trecut de el m-am mai linistit. Cauta o activitate care sa te tina deconectata, nu te mai gandi la bb si uita un pic de DC pt ca altfel nu vei reusi sa-ti revii repede. Eu bufneam in plans dc vedeam un bb pe strada, la TV dar si semnaturile fetelor de pe DC cu DPN apropiat de al meu. Am o prietena care a nascut aproape de DPN-ul meu, a venit odata la birou cu bble si mi l-a pus in brate sa se duca la toaleta, am avut un shoc, ma uitam la el si-mi ziceam ca atat de mare tb sa fie si bble meu. In momentul de fata pot spune ca mi-am revenit, m-am deconectat de la DC si m-am lasat captivata de o pasiune a mea, florile. Mi-am umplut gradina cu flori, am cautat informatii despre ele, cum se ingrijesc..... Pt asta m-am inscris pe un forum de flori, deci tot internetul Dc vrei sa mai vorbim ma gasesti pe mail
Ariadna33 cum hetero? Eu stiu ca esti homozigota pt MTHFR A1298C, mai stii ca am zis ca esti sora mea ? Geamana nu pt ca esti pt celalalt MTHFR, geamana mea e SARA-HS Te felicit inca odata pt pitici si ma bucur tare mult cand vad o mutanta ca reuseste. Eu sunt f pesimista, mutatiile mele combinate cu varsta si un NK ba mare , ba la lim superioara sunt un cocktail molotov Sper dc voi reusi sa pot sa-l tin sub control.
SaraHS as vrea dc poti sa-mi spui povestea ta, ce ai mai aflat despre cocktail-lul nostru.
Denisu imi place de tine ca debordezi veselie indif ce parte a paharului privesti. Pacat ca esti in coltul celalalt al tarii ca te-as vizita des, esti buna de pus pe rana. Multumesc pt cafeluta, eu o beau cu lapte mult si fara zahar.
-ici pt toate mutantelele
Miki
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
ariadna33 spune:
hetero, hetero este mutatia mea... dar aveam si eu NK marite (parca 18, nu mai retin exact) si IGG era mare... oricum, am vrut sa va atentionez la prednison/dexametazona/medrol sa nu luati prea mult in sarcina ca da malformatii la creierul copilului, era un studiu dar nu mai am linkul... doza maxim acceptata ar fi in sarcina de 1 pastila de 4 mg sau 5 pe zi pana prin saptamana 8-9 cand se reduce progresiv la 1/2 pastila si apoi la 1/4. Eu am retinut informatia asta si desi eram "cu sabia deasupra capului" sa nu pierd sarcina asta din cauze imunologice, am stopat corticosteroizii in sapt 9.
asa, in rest le felicit pe fetele astea ce au facut cu subiectul, au strans foarte multe informatii extraordinar de utile persoanelor aflate in situatia noastra!
iar tu, Miki, ai facut un lucru nemaipomenit ca ti-ai gasit un echilibru cu aceasta pasiune, florile pot crea o stare de liniste si impacare sufleteasca pentru ca au si ele un "suflet" (parerea mea, sa nu ma credeti sarita de pe fix dar eu cu ani in urma aveam in biroul meu cateva flori pe care numai eu le ingrijeam si chiar vorbeam cu ele des cand eram singura, dupa ce am plecat de acolo s-au ofilit). Dar cu toate ca ai gasit o supapa, te rog sa nu abandonezi! Nu renunta! vom vorbi peste ceva vreme si o sa vezi ca o sa-mi dai dreptate, cineva acolo sus are grija de tine!
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi
Ralu_mv spune:
miki-miki, am citit ce ai scris mai sus si m-am gasit cumva pe mine :)
si eu am avut dpn 21 iulie 2009..., si pe mine m-a vindecat terapia prin flori (in special violete), si eu m-am inscris pe un forum de "gradini" si inca ma refugiez in flori cand am momente mai triste :)
Nu sunt eu in masura sa iti spun sa nu abandonezi visul ca vei avea propriul copil, dar ce stiu e ca fiecare stie la un moment dat ce e mai bine pentru el sa faca, cu toata suferinta si relele de la tot pasul. Eu iti urez sa reusesti sa ai copilul tau!
Iar ariadna, si eu vorbesc cu florile si are efect ! Toate au un suflet !
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..
samira33 spune:
ariadna,te salut si te imbratisez.
ai venit in vizita la mutante???te-a cuprins nostalgia???
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS
ariadna33 spune:
da, am aici niste (indraznesc sa spun) prietene de suflet care au nevoie de o vorba buna... imi aduc aminte cat de greu mi-a fost si simt nevoia sa le aduc o mica incurajare
dupa mai multe esecuri, ajunsesem sa incerc in virtutea inertiei, speranta era ascunsa intr-un coltisor de suflet si parca pe masura ce trecea timpul se facea mai mica, si mai mica, ajunsese ca o palpaiala pe care ar fi stins-o o pala de vant mai puternic... insa a ramas totusi aprinsa si acum imi dau seama ca ea era singura care m-a facut sa nu abandonez.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi
balanta_tm spune:
miki, ceea ce mi s-a intamplat mie a fost un mare ghinion, dar putea fi si mai mare, daca nu as fi aflat ca bebe este bolnav si as fi nascut un copil ce s-ar fi chinuit toata viata. Cred ca as fi innebunit sa il vad cat se chinuie in fiecare moment si sa stiu ca nu il pot ajuta. Indur orice, numai sa nu fi adus pe lume un bebe condamnat din fasa...
Recent am auzit la mine la lucru ca cineva isi dadea cu parerea despre ce a patit bb-le meu si spunea ca este din cauza ca am facut FIV, ca, vezi Doamne, este un proces nenatural. Ce sa zic, oamenii isi dau si ei cu parerea din dorinta de a discuta despre ceva "senzational". Eu sunt inscrisa pe un mailing list cu parinti din toata lumea, parinti ai caror copii s-au nascut cu afectiunea asta si imi e foarte clar ca nu are nici o legatura nici cu FIVul si nici cu altceva.
In afara de asta, am discutat si cu medici din Viena si da, am tras un loz necastigator, insa nimeni nu imi va putea spune din ce cauza. Macar nu a avut probleme cromozomiale si asta, in perspectiva unei sarcini, ma incurajeaza ca va fi bine data viitoare.
denisa220972 spune:
Buna dimineata!
Poftiti la cafelute cu zahar, fara zahar,cu latic,fara laptic, cappucino,3 in 1, un pahar de vinut,avem de toate.
miki-miki eu sunt puiul , dar sa o vezi pe mama, dupa o zi petrecuta cu ea, pleci de zice ca ai luat ceva ......., cred ca nu exista un om mai optimist si mai vesel ca ea. Cand ai nevoie de o doza de optimism vino la noi te asteptam cu mare drag.
Va astept pe toate fetele mutante la o doza de optimism
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
samira33 spune:
buna dimineata,mutantelor.
ariadna,ti-am mai spus...pentru mine,voi,toate cele care ati reusit sunteti "motorul" care ma impinge mai departe si ma face sa cred ca se poate,sa cred in sansa mea...asadar imi face bine prezenta voastra,a mamicilor prin FIV.
o Duminica placuta tuturor.
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS
floaredemac spune:
Vad ca nu am avut niciun raspuns la propunerea mea, sau poate nu ati bagat-o de seama. E drept ca s-au discutat subiecte dureroase, dar am refuzat sa ma gandesc prea mult la ele. Oricum nu am reusit, fiindca luna asta ar fi trebuit sa se nasca bebele meu si trec printr-o perioada mai proasta, incerc sa ma concentrez asupra prezentului si viitorului.
Asa ca ma citez, cu speranta ca maine voi primi raspunsuri si vom reusi impreuna sa facem ceva folositor, ceva care sa se bazeze pe experientele voastre si nu doar niste filmulete pe youtube:
"Mi-a venit o idee: in timp s-au dat multe sfaturi cu privire la modul de injectare a clexane. Ce-ar fi sa le centralizam si pe astea ca pe celelalte, sigur ar fi util pt viitoarele gravidute.
Asa ca va invit pe voi cele cu experienta sa va faceti curaj si sa scrieti ce ati observat pe parcurs, cum e mai bine, mai usor, ce trebuie facut ca sa nu se invineteasca, etc, si eventual cum ati procedat cu hartiile pt a obtine produsul compensat sau gratuit, care este demersul. Promit sa ma ocup eu de lista, sper sa iasa ceva bun."
Sa aveti o duminica frumoasa!
14+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!