Vacanta in Egipt cu puisorii
Raspunsuri - Pagina 3
Ennni spune:
irinai mersi de raspuns, sper sa avem si noi norocul vostru cu bucatari binevoitori, dar pt siguranta tot car borcanele dupa mine . Noi avem 5 stele AI sa vedem cum o fi.
si sanatate multa tuturor
Eni
Ennni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marutzu ... am facut conjunctivita de la apa care nu e potabila.sfat: ia cu tine tot ce poti pt copii , pampers nu erau decat din aceia "no name " ca sa zic asa... |
marutzu cum adica apa nu era potabila??? Sper ca au totusi apa plata imbuteliata. Sau nu????? Eu le prepar laptele praf cu apa plata Dorna, sa nu-mi spui ca tre s-o car si pe aia. Si cu ce fel de apa gatesc ei daca apa nu e potabila???? Deja mi-e groaza de vacanta asta.
si sanatate multa tuturor
Eni
lavi02 spune:
Ia-ti borcanase si tot ce iti trebuie la copii, ia medicamente la tine, numarul de telefon al pediatrului de acasa si neaparat fa-le asigurare de sanatate pe suma mare.
Din cunostintele mele care au fost in Egipt o singura persoana a facut diareea turistului si a zacut vreo 3 zile. Restul s-au intors sanatosi.
Eu am fost in Tunisia, in Egipt nu, dar nu mi-as duce copii sub 5-6 ani in tari din astea.
Exista apa imbuteliata in Egipt.
irinai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ennni irinai mersi de raspuns, sper sa avem si noi norocul vostru cu bucatari binevoitori, dar pt siguranta tot car borcanele dupa mine . Noi avem 5 stele AI sa vedem cum o fi. si sanatate multa tuturor Eni |
Enni, stai linistita. O sa va simtiti extraordinar. Si noi tot la 5* UAI am fost si nu am avut nici o problema. Si am fost de mai multe ori.
Apa imbuteliata iti vor da ei. Cata vrei. Fara probleme. Sa ai grija doar sa va spalati pe dinti si pe fata cu apa imbuteliata. Noi nu am avut nici un fel de probleme de sanatate, desi eram si eu foarte ingrijorata de toate semnalele de alarma citite. Prima oara cand am fost nu ne-am atins de salate, ci doar de fructele cu coaja si legumele pe care le puteam decoji la masa. Si nu am baut decat sucuri imbuteliate, direct din cutie/sticla. A doua si a treia oara ne-am relaxat si am mancat si salate, am baut si cocktail-uri si totul a fost foarte OK.
Enjoy vacanta fara sa va stresati.
In avion cred ca nu te lasa decat cu maxim 1 borcanas/copil.
danutz spune:
Eni, nu vreau sa te sperii, dar eu in locul tau m-as fi gandit de multe ori inainte sa ma hotarasc la o vacanta in Egipt cu copii asa de mici.
Prietena mea tocmai ce s-a intors din Egipt cu copil de 1 an si 2 luni si a zis ca ever nu va mai face asa o calatorie. Egiptul e totusi in Africa si cu tot respectul, mergeti totusi intr-o tara africana, exotica si foarte diferita de ceea ce e in Europa.
Sfatul prietenei mele: cara de acasa tot ce poti pentru copii: borcanele, lapte praf, cereale, pampers, servetele, medicamente, tot ce se poate cara.
Apa de la robinet nu este potabila, ei o folosesc pentru a prepara mancarea pentru spalat fructe/legume /salate, plus la spalat pe dinti/dus, deci invariabil ajungi sa o consumi sub o oarecare forma. Piscinele lor, in general, au foarte mult clor, deci atentie iar cu copiii. Normal ca se gaseste apa imbuteliata, numai de aia e recomandat sa beti, prietena mea mi-a zis ca chiar si in conditiile in care prepara cerealele numai cu apa imbuteliata, fata ei tot a facut diaree. Plus ca ea inca alapteaza si chiar si asa, tot au avut probleme. La excursii cred ca nu are rost sa va ganditi cu copii asa de mici fiindca sunt lungi si obositoare si pentru adulti.
Ai cumparat prin agentie? Ai intrebat cat dureaza transferul de la aeroport la hotel, fiindca in general dureaza ore bune (chiar si 4-5 ore pt unele hoteluri), si trebuie sa fii pregatita pentru orice.
Concluzia: chiar daca hotelul ales e ok si poti cere local ceva special pregatit pt copii, pentru siguranta, cara de acasa tot ce puteti. Si sa nu uitati de medicamente pt voi (in special pt enterocolite/diaree/febra), plus asigurari medicale pentru toata lumea.
Eu va urez vacanta placuta si neaparat la intoarcere sa vii sa povestesti.
irinai spune:
Nu mai speriati fata. Se duce la 5*UAI, nu la 3*. Este foarte bine, relax. Nu o sa patiti nimic. Noi am fost fani Turcia pentru 10 ani la rand si de cand am descoperit Egipt-ul numai acolo mergem iarna.
Nu am avut nevoie de nici un medicament, niciodata. Si eu am fost cu 2 copii relativ mici dupa mine, au mancat din mancarea lor, s-au jucat in piscine si ne-am intors toti sanatosi.
Nu am intalnit in nici o tara pe care am vizitat-o - si am vizitat destule- oameni mai binevoitori decat in Egipt.
Iar curatenia din resort era impecabila. Aveau oameni care spalau pe jos non-stop. Asta era jobul lor. 10-12 ore pe zi spalau aleile. Sa fim seriosi, unde ati mai vazut voi asta?
Vacanta placuta si incercati sa va relaxati.
marutzu spune:
si eu tot la 5 stele...aveam apa in camera imbuteliata 3litri pe zi restul cumparam din market. tot ceva autohton...in turcia de ex am av apa evian.in hurghada si bauturile erau tot autohtone.
Luna1 spune:
Haideti mai ca nu e chiar slabaticie curata.
Depinde si ce fel de parinte esti, eu is mai relaxata, am considerat ca si acolo cresc copii, chiar si de parinti bogati, asa ca nu a murit nimeni.
Dintre noi am mancat si fructe si legume (desi le spala cu apa lor de la chiuveta normal) si n-am avut nimic. Apa imbuteliata iti dau ei zilnic, spalati-va pe dinti cu aia. Apa nu ca nu e potabila, ei o pot bea, doar ca noi nu suntem obisnuiti cu ea. Adica are bacterii diferite, nu neaparat nasoale.
Inca ceva: vezi ca incearca sa-ti vanda excursii fara sa iti zica exact ce si cum, pe noi ne-au convins sa cumparam excursie in desert pe camila, am intrebat daca e "child friendly" si cica "daaaaa!". Am cumparat, am mers cu copil de 2 ani jumate si 8 ani. A fost superb insa nu m-as fi dus daca as fi stiut de la inceput ce presupune. Copilul tinut in brate pe camila, fara nici-o curea de siguranta (ma refer la cea de 2 ani) urcat pe munte abrupt rau, in fine, a fost ok dar cum ziceam nu ma duceam daca stiam realitatea.
Cine vrea poze avem AICI din Egipt.
My reason
mihaela_s spune:
Noi am spalat si mancat fructe cu apa de la robinet, ne-am spalat pe dinti cu ea, insa nu am baut-o. Mereu seara luam apa de la restaurant(era deschis pana la ora 23 parca) si nu am avut nimic. Asa cum spune Luna, apa e FOARTE potabila dar noi nu suntem obisnuiti cu bacteriile(anumite, diferite de cele de la noi) ce exista in apa lor. Dar la fel poti face diaree in orice calatorie, pana si in SUA daca mergi poti pati asta. Sigur ca nu e de dorit, si e de evitat sa bei apa, eventual sa speli fructele cu apa imbuteliata(noi cum spuneam nu am facut-o).
Si da, se spala pe jos mereu, chiar si pe alei, de trei-patru ori pe zi, in resorturi era foarte curat. Va spuneam ca noi am fost si in Cairo si acolo am mancat si umblat prin oras, nu am patit nimic. Eram si noi speriati la inceput, tot asa citisem tot felul de pareri, dar cum oamenii sunt diferiti, asa sunt si pataniile si parerile. Unii mai sensibili si una-doua fac diaree(care apropo se poate face si de la stresul calatoriei sau bacterii luate din aeroporturi, altii nu...
Eu nu am remarcat sa fie mai mult clor in apa decat aici de ex.
Eu spun asa: Eni tu iti cunosti copiii cel mai bine, cat sunt sau nu de sensibili. Medicamente de diaree si alte esentiale(febra, etc) sa aveti la voi. Mancare daca tu crezi ca asa e bine, scutece, ce mai crezi tu. Nu cred ca apa e necesara, doar daca asa cum spuneam sunt sensibili la schimbarea de apa. Insa e bine sa fii mai libera cu astea ca sa se obisnuiasca organismul lor si cu alte bacterii, alta apa...altfel ii vei avea mult prea sensibili. Stiu ca nu asta e subiectul si nu in Egipt e cazul sa faci schimbarea asta, dar ti-ar fi fost mai usor sa nu te gandesti sa cari atatea...fetita mea avea 6 ani, a fost excelent pentru ea, dar nu e deloc sensibila si am avut incredere ca nu se va intampla nimic. Nici nu am ferit-o mai mult decat ne-am ferit noi, s-a spalat si ea pe dinti cu apa de la robinet, a mancat si fructe(luate de la restaurant, nu stiu daca erau spalate sau nu, asa le mancam uneori) si a fost mai mult decat OK.
In fine, eu sunt relaxata de mica cu ea, nu mi-am facut mari probleme...
Inca o data vacanta placuta si chiar daca Egiptul e o lume aparte, va doresc sa va simtiti bine si sa nu aveti probleme.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie