Vacanta in Egipt cu puisorii
Buna tuturor,
Am si eu cateva intrebari, sper sa ma puteti lamuri. Peste vreo 2 saptamani mergem in vacanta in Hurghada/Egipt cu puisorii nostri. Ei au acum 1 an si 8 luni, inca mai poarta pampers si mananca borcanase pt bebe (le mai dau si din mancarea gatita pt noi, dar n-am trecut inca definitiv la ea). Fetele care ati fost in vacanta in Hurghada ati putea sa-mi spuneti va rog daca acolo gasesc borcanase pt bebe de cumparat, pampers, lapte praf si ce mai au ei nevoie sau trebuie sa-mi duc totul de acasa? De asemenea oare in avion am voie sa pun in bagajul de mana borcanele?
Am postat si la "parintii intreaba..." insa nu mi-a raspuns nimeni poate aici citeste mai multa lume si ma ajuta si pe mine cineva.
tuturor
Eni de Raymond si Roland (01.02.2009)
Raspunsuri
adinag spune:
Noi nu am fost in Egipt, ci in Tunisia acum 2 ani. Nu am gasit borcanase acolo, si a fost o aventura intreaga sa gasim si colinddam magazina facut imediat un fel de alergie.e. Lapte praf nu stiu, poate la farmacie, dar cred ca la hotel va da oricumsi lapte normal de vaca, il puteti da deja la varsta asta.
Pampers am gasit acolo, dar aveau o solutie foarte ciudat mirositoare in ei, de la care baiatul meu a facut imediat alergie.
Parerea mea este sa va luati ce este neaparat nevoie de acasa. Isa cu mancarea nu m-as stresa, daca mrgeti cu AI, aveti de toate acolo.
COncediu placut!
Ennni spune:
Mersi fetelor de raspunsuri, faza e ca eu n-am cerut sfaturi gen oare sunt suficient de mari sa le dau mancare "normala" (apropo mancarea pe care le-o dau eu de la borcan este cat se poate de normala, doar ca e pt copii de 1-3 ani, cu mai putina sare, bio, etc.) sau deja la varsta asta as putea sa le dau lapte de vaca? Pur si simplu vroiam sa stiu de la cineva care a fost in Hurghada, daca acolo gasesc anumite chestii (enumerate mai sus) sa nu le mai car de-acasa. Apreciez ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti, dar haideti sa nu fie asta un subiect de dezbatere ce le dau eu sau nu le dau copiilor mei sa manance.
Deci as dori daca se poate raspunsuri de la persoane care au fost in Egipt.
Noi am mai fost in vacante peste hotare, dar pe vremea aceea nu aveam copii si niciodata nu mi-a trecut prin cap sa ma uit daca se gaseste pampers, lapte praf, etc. la hotel sau prin apropiere.
tuturor
Eni de Raymond si Roland (01.02.2009)
Ennni spune:
Cristoiu, multumesc mult pt informatie. Ce doresc eu sa stiu e daca la hotelurile astea de iti ofera all inclusiv, gasesc ceea ce ma intereseaza legat de copii. Din cate am citit/auzit de la altii aceste hoteluri sunt departe una de alta si de orase, nu e ca la noi la mare de ex. In Egipt n-am fost niciodata pana acum, deci chiar habar n-am, de asta vroiam informatii de la cineva care a fost in vacanta acolo. Sunt convinsa ca in orase gasesti de toate ca doar si ei au bebelusi acolo.
Apropo de borcane, daca 14 - 16 feluri de mancare, de la peste, legume, fructe, carne de vita/pui/curcan in tot felul de combinatii ti se pare putin, atunci intr-adevar nu le ofera suficienta variatie, dar asta e.
tuturor
adinag spune:
Imi inchipui ca in Egipt si in Tunisia este destul de asemenea situatia borcanaselor, de aia am si indraznit sa-ti raspund. Mai bine ma abtineam, decat sa citesc apoi asemenea raspuns intepat :(
Concediu placut.
claujro spune:
Nu vreau sa te enervez mai tare dar daca voi mergeti la all inclusive e o barbarie sa-i iei copilului de aproape 2 ani borcanase si sa nu-i dai mancare normala, pentru ca ai de unde alege...
Edit: acum am vazut ca ei manaca si acasa borcanele...
Ennni spune:
Fetelor subiectul nu e pt a dezbate ce mananca copiii mei. Am avut si eu o rugaminte sa raspunda doar cei/cele care au fost in Hurghada si pot sa ma lamureasca. Dar unii pur si simplu nu se pot abtine. Asta e.
Sibylle ai tu cumva o problema cu alegerile pe care le fac eu pt copiii mei? Sunt sigura ca ai lucruri mai importante de facut decat sa arunci cu ironii privind alegerea mea de a gati sau nu. Stiu din postarile tale cu ce probleme te confrunti cu puiutul tau si vezi ca el are mai mare nevoie de dragostea si grija ta decat eu de ironiile tale.
E adevarat ca demult n-a mai fost un subiect aici pe forum in care sa va luati de cineva pe te miri ce motive, uite ca m-ati gasit pe mine acum . Hai sariti care mai de care, de fapt de asta aveam nevoie si n-am stiut cum sa spun.
Sanatate multa tuturor
Eni
mihaela_s spune:
Enni eu am fost in Hurgada in ianuarie anul acesta. Din pacate am copii mari si nu stiu de borcanase si pampersi, nici de lapte praf...in general langa resorturile cu all inclusive sunt magazine mici dar vand mai mult suveniruri, creme de plaja, sampoane...dulciuri. Eu am gasit de ex, tampoane acolo, caci nu imi luasem suficinte de acasa. E posibil asadar sa fie si pampers dar nu stiu de care...oricum sa stii ca acolo sunt tare scumpe, e pentru turisti. Nu am apucat sa ajungem in oras in Hurgada pentru ca efectiv nu am mai avut nici chef(eram dupa 3 zile de Cairo si e cam suficient sa vezi aglomeratie si hartuiala de turisti, desi per ansamblu e frumos, e o alta lume efectiv). In Cairo insa erau magazine gen mall(chiar unde am stat la margine de oras era asa ceva) si acolo era si un magazin alimentar de unde am luat si noi mancare pentru mic dejun si cina(cornuri, croissante si iaurturi, sunca, etc). E posibil ca in aceste locuri sa gasesti si ce vrei tu, cum spuneam eu nu am urmarit asa ceva, dar erau de toate in magazin, ca peste tot in Europa. Si acolo erau mai ieftine caci era pentru buzunarul egiptenilor(desi hainele erau scumpe!).
Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai multe, daca nu intra nimeni ca sa te ajute, sfatul meu este sa iei cu tine ce doresti, ca sa nu ai surprize. Vacanta placuta!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Ennni spune:
ligeea
membru junior
Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
1267 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 12/10/2010 : 21:33:37
--------------------------------------------------------------------------------
nu vreau sa te dezamagesc dar egiptul nu e europa. Incearca sa iei cat mai multe de mancare de-acasa si mai ales mdicamente pt. urgente Stiu ca s-a deschis un mare mall la hurghada acum 7 ani cand am fost eu era mai mult un oras de pescari cu resorturi inchise in afara carora nu prea aveai ce sa cauti.
daca nu ai luat un hotel super bun-5 stele sau 4 pe trip advisor o sa ai probleme cu cei mici .
va doresc bafta
ligeea
Poate va calmati acum dupa ce cititi ce a scris ligeea si veti intelege de ce am deschis acest subiect.
adinag sa stii ca n-am vrut sa para intepat raspunsul, chiar ti-am multumit si apreciez ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi si a fost oarecum la subiect, m-a cam enervat sfatul ca pot deja sa le dau lapte de vaca. Stiu si eu ca pot sa le dau ca sunt deja destul de mari, dar nu vreau. E alegerea mea. Sper sa intelegi si sa nu te superi, dar n-am cerut sfaturi, ci informatii.
mihaela_s mersi mult de raspuns
Sanatate multa tuturor
Eni
Ennni spune:
Sibylle mersi mult pt urare. Cand vei avea gemeni, poate ai sa ma intelegi. Mai mult nu dezvolt, ca n-are sens, nu despre asta e subiectul. Daca tu vrei sa-i spui lene, asa sa fie.
Sanatate multa tuturor
Eni