Vacanta in Egipt cu puisorii
Raspunsuri - Pagina 2
Chuny spune:
Si eu am doi copii, din care unul cu probleme de sanatate si nu mi-e usor si tot ma stradui sa le dau mancare adevarata, nu de laborator. Nu obsesiv, insa am grija sa manance de toate si introduc regulat alimente sau gusturi noi.
Daca vrei iti trimit o copie din carnetul de sanatate al copiiilor mei, acolo e un tabel super fain facut despre diversificarea mancarii si importanta ei. Pt dezvoltarea lor este foarte important sa-i lasi sa puna mana pe mancare adevarata, sa se joace cu ea, sa manance cu furculita sau chiar cu mana bucati de alimente, sa experimenteze ... pe scurt, sa evolueze. Forumul DC e plin de retete pt cei mici, trebuie doar putina vointa si vei vedea ca nu e nici atat de greu pe cat iti inchipui. Desi la varsta asta ar trebui deja sa manace din mancarea adultilor fara probleme si chiar cu furculita.
Mi-am incheiat contributia la subiect, mai insist doar o data : mobilizeaza-te si da-le mancare copiiilor, o sa vezi ce distractiv va fi.
Ennni spune:
Sibylle draga mea, tu se pare ca n-ai citit cu atentie prima mea postare. Nu le dau exclusiv borcane, chiar am specificat faptul ca mananca si din mancarea gatita pt noi, doar ca n-am trecut definitv si exclusiv la ea. Si-apoi de unde oare ai dedus tu ca nu mananca cu furculita, ca nu pun mana pe mancare etc.? Ca eu una sigur n-am zis asa ceva. Dar cum ati vazut ca e vorba de borcane, cum vi s-au aprins beculetele si ce-ati zis, wow ce denaturata e asta, ii e lene sa gateasca pt proprii copii (fara sa stiti absolut nici un alt amanunt din viata mea) hai sa sarim pe ea.
Faptul ca ai 2 copii (sa-ti traiasca si sa va aduca numai bucurii) nu e totuna cu a avea gemeni si pe subiectul acesta (care este iarasi off-topic) putem dezbate pagini intregi ca n-o sa cadem de acord si nu vor intelege ce vreau sa spun si nu imi vor da dreptate decat cei care au gemeni.
Si-acum am sa te rog pt ca tot esti moderator sa inchizi subiectul ca majoritatea postarilor sunt pe langa si nu imi sunt de nici un folos.
si sanatate multa tuturor
Eni
Chuny spune:
Ok, daca tu zici ca le dai mancare, eu m-am linistit. :-) Nu pot sa-ti inchid subiectul.
Luna1 spune:
Parerea mea e ca daca mergi in Egipt continua sa le dai mancare la borcan. Noi am fost in martie cu copiii mai mari (2 ani jumate si 8 ani) si sincer fie-mea de 2 ani mi-a mancat doar orez o sapt. Mancarea Egipteana nu le place f mult. Eu zic sa-ti iei borcane la greu, pampersi posibil sa mai gasesti dar borcanele aceeasi firma, la fel, nu stiu. N-as risca.
Eu daca as mai merge din nou mi-as lua in mod sigur cerealele care ii plac (pentru ca la hotel erau niste cereale din alea pline de zahar si colorate in toate culorile curcubeului), salamuri nu-i dau, croisat-uri nu-i plac, deci per total din pct asta de vedere abia asteptam sa o vad acasa mancand si altceva.
My reason
Ennni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Parerea mea e ca daca mergi in Egipt continua sa le dai mancare la borcan. Noi am fost in martie cu copiii mai mari (2 ani jumate si 8 ani) si sincer fie-mea de 2 ani mi-a mancat doar orez o sapt. Mancarea Egipteana nu le place f mult. Eu zic sa-ti iei borcane la greu, pampersi posibil sa mai gasesti dar borcanele aceeasi firma, la fel, nu stiu. N-as risca. Eu daca as mai merge din nou mi-as lua in mod sigur cerealele care ii plac (pentru ca la hotel erau niste cereale din alea pline de zahar si colorate in toate culorile curcubeului), salamuri nu-i dau, croisat-uri nu-i plac, deci per total din pct asta de vedere abia asteptam sa o vad acasa mancand si altceva. My reason |
Luna1 mersi mult de tot pt raspuns. Deci Sibylle & co incepeti sa va lamuriti care era scopul subiectului???
Eni
irinai spune:
Nu vei gasi mancarea pe care o mananca ei de obicei. Nu ai de unde sa cumperi. Nu exista magazine alimentare de genul celor cu care suntem noi obisnuiti.
Mai bine ia de acasa cereale, lapte praf. Farmacii am vazut ca erau suficiente, deci exista sansa sa gasesti pampers. Noi nu am intrat, ca nu a fost nevoie, insa pareau destul de bine aprovizionate.
Cat priveste mancarea, era super variata. Asa ca eu nu m-as cara cu foarte multe borcanase. La hotelurile unde am stat noi exista un "kids corner" cu mancare dietetica. Si cu un blender ca sa le faci piureuri. Fructe din plin.
Si daca nu vor sa manance, ii poti ruga pe cei de la resturant sa le pregateasca mancarea favorita. Pentru 5 dolari noua ne-au gatit o saptamana vita la gratar, in fiecare zi, caci era singura carne pe care o mancau copii mei. Si intr-o zi ne-au spus "Azi avem nu stiu ce tip de peste proaspat, cum sa il pregatim pt copiii Dvs?".
Deci bunavointa exista.
Luna1 spune:
Nu toate hotelurile sunt asa Irina. Noi am fost la 4 stele AI, era si pt copii in sensul ca era Aqua Park cu 32 de tobogane, super ce sa zic, insa la mancare, desi era buna si variata pt noi adultii, pt copii sub trei ani mofturosi (cum e fata mea) nu prea se potrivea. De aceea ea s-a blocat pe orez. Desi acolo faceau paste la comanda (aveau statie cu aragaz, paste fierte, iar sosul ti-l faceau cu ingredientele care le cereai tu), la micul dejun omlete pe loc, sau oua ochiuri, super, insa fie-mea atunci nu manca oua la micul dejun si nici cu pastele nu se prea impaca. Sincer eu mi-as lua borcane ca lumea si daca vin cu ele acasa nu-i o tragedie decat sa ma umplu de nervi ca nu mananca copilul nimic.
My reason
irinai spune:
citat din mesajul lui Luna1 Nu toate hotelurile sunt asa Irina. Noi am fost la 4 stele AI, era si pt copii in sensul ca era Aqua Park cu 32 de tobogane, super ce sa zic, insa la mancare, desi era buna si variata pt noi adultii, pt copii sub trei ani mofturosi (cum e fata mea) nu prea se potrivea. De aceea ea s-a blocat pe orez. Desi acolo faceau paste la comanda (aveau statie cu aragaz, paste fierte, iar sosul ti-l faceau cu ingredientele care le cereai tu), la micul dejun omlete pe loc, sau oua ochiuri, super, insa fie-mea atunci nu manca oua la micul dejun si nici cu pastele nu se prea impaca. Sincer eu mi-as lua borcane ca lumea si daca vin cu ele acasa nu-i o tragedie decat sa ma umplu de nervi ca nu mananca copilul nimic. My reason |
Stiu, depinde si de noroc. Dar le-ati cerut sa va gateasca ceva special pentru copii? Poate ca ar fi facut-o. Noi am patit asa si in Turcia, unde copilul care atunci nu avea decat 1,5 ani nu manca decat paine goala si lapte. Dupa 2 zile a venit bucatarul sef la mine la masa si m-a intrebat daca vrem ceva special pentru copil, ca a vazut el ca nu mananca nimic. Si a facut peste (l-am platit separat, desi eram la UAI) si toata lumea a fost fericita.
Ma gandesc ca borcanasele sunt grele si exista totusi o limita de greutate la bagaje.
marutzu spune:
eu am fo anul trecut am stat la hilton long beach resort. mall ul era ffff departe la fel si farmacia am facut boala turistului un fel de enterocolita urata de la mancare salate cred, am facut conjunctivita de la apa care nu e potabila.sfat: ia cu tine tot ce poti pt copii , pampers nu erau decat din aceia "no name " ca sa zic asa...in rest marea este de vis ...si excursiile dar cred ca nu ai cum sa mergi cu bb pt ca se merge mult cu autocarul . in avion nu ai voie decat cu 250 ml lichide
Ennni spune:
citat din mesajul lui Luna1 Sincer eu mi-as lua borcane ca lumea si daca vin cu ele acasa nu-i o tragedie decat sa ma umplu de nervi ca nu mananca copilul nimic. My reason |
Asa ma gandesc si eu mai ales acum dupa ce mi-ati spus cam ce-i pe acolo.
Eni