seriozitatea in scoli

seriozitatea in scoli | Autor: Gabi_K

Link direct la acest mesaj

Mergand la servici, trec pe un bulevard foarte aglomerat. Masini bara in bara. Mi se pare ciudat, la ora 7,50-7,55 sunt si multi copii scolari in masini. Totusi acesti copii cum ajung pe ora 8 la scoala? Deci pana cand masina iese din infernul circulatiei de dimineata, pana ajunge la scoala, pana parcheaza, pana cand copilul urca in clasa, se face lejer 8 si un sfert. La scolile copiilor mei se cam practica punctualitatea, dar acesti parinti care-si duc odraslele la scoala, nu le pasa ca elevii nu ajung inainte de ora 8? Si profesorii chiar nu zic nimic?
La scolile voastre se respecta ora 8?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Cred ca un titlu mai corect ar fi fost "Seriozitatea parintilor"...Da, si la noi la scoala sunt parinti(cu masini) care isi aduc copiii dupa ora 8, si nu o data, de doua ori, ci mereu. I se intampla oricui sa aiba o problema din cand ii cand, dar de aici si pana la a face din asta un obicei...Am si parinti care deschid usa dupa 8 si lasa cate o plasa uitata de copii, si parinti care bat la usa scolii(incuiata la 8) ,deranjand invatatorul de serviciu ca, deh, el trebuie sa intre ...Unii isi cer scuze, altii intra ca la ei acasa. Ce sa zic? Cred ca tine de seriozitatea fiecaruia pana la urma si de respectul pe care vrem sa il predam si copiilor nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Oameni si oameni. Sigur ca oricui i se poate intampla sa intarzie o data - de doua ori pe an. De aici si pana la a veni constant la ora 8.15 ...
Eu zic asa - daca ajungi la maxim 8.05 poti intra, daca e mai tarziu mai bine astepti pauza.
Si eu sunt din aia care se scoala greu de dimineata si sansele de intarziere sunt mari .
Dar mi se pare nesimtire sa deranjezi ora.
Anul trecut ni s-a intamplat o data sa nu ajungem la prima ora (era deja 8.10 si noi inca in casa, asa ca am asteptat pauza), de vreo 3 ori sa intarziem cu aprox 5-6 min si de inca 10 ori sa se sune cand eram la poarta scolii.
Anul asta pana acum am ajuns dar azi ... s-a sunat cand eram in fata gardului.
Profesorii nu stiu cat de multe pot face pe tema asta. In afara de a atrage atentia la sedintele cu parintii, altceva nu prea au cum.
La noi la scoala elevii intra pe o poarta si respectiv o usa in scoala. La ora 8.05 acea usa si poarta aferenta se inchid. Deci daca intarzii mai mult de 5 min. esti obligat sa intri pe la profesori si acolo e mereu o directoare - preupun ca le si atrage atentia ca au intarziat nepermis de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Happiness, e vorba de fapt de seriozitate in scoli. Daca invatatoarea, profesorul sau conducerea scolii permite, acel copil va fi adus mereu mai tarziu, sau ma rog, parintelui n-o sa-i pese de ora exacta.

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Gabi ai si tu dreptate dar si Happi.
Daca ar exista reguli foarte stricte (gen intarzii peste 5 min stai pe afara pana la ora urmatoare si iei absenta) parintii care intarzie si-ar muta copiii la alte scoli. Si intrucat finantarea scolii e per capita ... pana la urma scoala mai stricta ar avea mai putini copii deci mai putini bani ....
Pe de alta parte nu mi se pare normal sa se invete in 2(chiar 3) schimburi. Daca ar fi suficiente scoli si respectiv sali de clasa atunci s-ar putea face un singur schimb si s-ar putea incepe la ora 9 (mult mai rezonabil sa ajunga copilul la ora 9 fata de 8) plus ca s-ar putea oferi optionale mai multe (optionale adevarate, dupa orele obligatorii de curs)... ma rog, multe s-ar putea face.

Pana la urma chiar daca ajung eu cu fi-mea la 8 la scoala, ea tot doarme in timpul primei ore ... si nu e singura. Multi copii din ciclul primar nu sunt pefect functionali la prima ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

de cand e lumea, la noi scoala a inceput la 8. Exista scoli unde incepe la 7,30.
Si totusi au destui copii si acele scoli.
Eu una de ex. nu as avea cum sa-mi duc copilul pe ora 9. Asta ar insemna sa ajung la servici pe ora 9 jumate.
Acum ajung la ora 8, max. 8 si 5 min, in conditiile in care fiimea ajunge prima in fiecare dimineata, pe la 7 jumate.
Cand era cls.I, portarul deschidea poarta la 7,45 si inchidea fix la 8 cand se suna. Punct.
Nu stiu cum se descurcau copiii care intarziau. Ne-am cam revoltat un pic pt deschiderea de 7,45, norocul meu ca am rezolvat cu mama sa-mi duca fata (n-aveam cum sa ajung la servici si nici s-o las in fata scolii 15 minute nesupravegheata la 6 ani, pana cand se deschide poarta) si din clasa a II-a au voie sa intre in scoala de la 7,15 sau 7 jumate, nu stiu exact.

Mergi la inceput

Da, Gabi, te inteleg.
Eu sunt pe dos. Incep la 9 si fac 10 min pana la job. Si pot intarzia 10 min, nu-i problema
Pentru mine e un efort - ma scol, duc copilul, ma intorc acasa, beau cafeaua, pierd vremea 50min si abia plec la serviciu. Ar fi super sa inceapa la 9 . Asta, tinand cont de faptul ca sunt o super-somnoroasa de dimineata e un efort considerabil pentru mine .

Si pe vremea mea scoala incepeau la 8. Ba chiar parca o perioada la 7.30. Pe mine se chinuia bunica-mea sa ma trezeasca, nu reusea, intra in criza de timp, ma imbraca dormind - eu ma trezeam abia afara de fapt. Totdeauna imi cadea capul pe banca la prima ora.
Ulterior, in liceu, chiuleam des la prima ora cand eram dimineata. In facultate am avut un singur curs de la 8 suficient de interesant ca sa ma trezesc pentru el (un curs in 5 ani, ca sa ne fie clar) .

Cand ziceam ca ar putea incepe la 9 ma raportam la tari straine unde scolile incep la 9, nu la perioada comunista. Asta pe ideea mergem spre ceea ce se face pe la altii nu pe "cum era pe vremuri".

Mergi la inceput

Adica educatia parintilor trebuie facuta tot de scoala, ca si educatia copiilor? Asa cum ii invat pe copii o lectie, tot asa sa le predau si parintilor lor lectia bunului-simt? Daca eu ca profesor nu le permit, ce sa le fac? Intra bine mersi in sala de clasa, uneori pana la banca odraslei, si zambind pleaca inapoi...Nu pot striga la ei, sunt civilizata doar...Mi-e jena mie de jena lor. Si de obicei sunt toleranta. Asta e. Cred ca nu totul se rezuma la educatia de la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu lucrez intr-o scoala particulara si regula e ca daca intirzie mai mult de 10 minute, copilul sta intr-o sala de asteptare in ora aia, nu mai este primit in clasa. Daca scoala nu are reguli stricte, atunci putini parinti se uita la ceas sa ajunga fix la 8 daca nu sint si ei conditionati de serviciul lor. Multi nu functionam bine la ora aia, dar la unii e suficient bunul simt, altora trebuie sa le impui cu strictete regulile. Prin urmare, de vina sint si scolile care permit plimbarea parintilor prin scoala pina la cele mai imposibile ore, la 8.10 ar trebui inchisa poarta si gata.

Mergi la inceput

Eu as fi de acord, ca parinte. Dar credeti ca unii nu ar avea de comentat?

Mergi la inceput

Asa cum zice Natasa mi se pare si mie corect si de bun-simt. De fapt asa ziceam si eu. Hai, un maxim 5 min ca se poate intampla oricui ... dar 15 min mie mi se pare nesimtire, mai bine stai la poarta pana la ora urmatoare decat sa deranjezi in mijlocul orei.
Happi - profesorii nu pot face nimic, din pacate. Dar ma intreb daca directorul scolii chiar nu poate face nimic ...
La noi, cum ziceam usa si poarta de "la elevi" se inchid la 8 si 5 min. Parintii oricum nu pot intra in scoala pe acolo. Parinii (indiferent de ora) intra pe la intrarea profesorilor, lasa nr. de buletin, spun unde se duc si de ce. In mod normal parintii intra la sedinte si consultatii, nu non-stop.
Iar elevii care depasesc 8 si 5 sunt si ei obligati sa intre pe la profesori. E drept ca nu stiu sigur dar ma gandesc ca sunt si ei notati si ii cheama directoarea sa le faca observatie daca se intampla chestia asta ....

Mergi la inceput