seriozitatea in scoli

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Happiness, nu am zis asta. Nu scoala trebuie sa educe parintii, dar scoala trebuie sa stabileasca regulile la care sa se adapteze toti.
Nu vad de ce nu poate un parinte sa-si duca copilul pana la 7,50-7,55 la scoala. El ar putea. Dar din moment ce nu pateste nimeni nimic, de ce sa se chinuie?
Al meu cel mare trage de timp, se mai baga pe facebook, se mai freaca cu gel de par, dar la 7,15 a iesit pe usa. Nu mi-e jena sa-mi folosesc corzile vocale As putea sa-si spun sa mai stea pana la 7,30 la caldurica, sa se mai uite de 3 ori in oglinda, ce mare lucru daca intarzie 10 minute... Dar nu-mi permit, si nu-i opermit nici lui.
La mine la servici nu e tragedie daca intarzii cateva minute. Am cateva colege care nu reusesc sa ajunga inainte de 8 jumate. Stau la 10-15 minute distanta, au copii mari, deci nu au nush ce preocupare cu ei, si totusi intarzie. Nu-s prost crescute, sunt femei civilizate, de treaba. Dar le permite sistemul Si atata timp cat nu le pune absente seful, nici nu vor veni pe 8.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Regulile trebuie facute de institutie nu de parinti sau elevi. Daca cel care face regulile este foarte relaxat in a le aplica aceste reguli vor fi incalcate. Cel care aplica regulile poate fi ferm sau tolerant. Dar trebuie sa isi asume si una si alta: daca esti ferm vei fi criticat de cei care nu se pot conforma, daca esti tolerant de cei care doresc ordine.
Totusi, in timp, o regula aplicata cu fermitate se impune si nu mai poate fi apoi incalcata cu usurinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Apropos de asta-mie mi se pare si mai important decat ajungerea la timp la elevilor sa ajunga profesorii!
Anul trecut am avut parte de doua "specimene". Unul venea pe la 8.15-8.20, daca venea, ca de multe ori sarea peste ora de la 8.
A doua venea pe principiul 2 saptamani da, 1 nu.
Ambele specimene nu mai sunt in scoala noastra.
Dar un an de zile au facut copii sportul si italiana din cand in cand.
Anul asta vad ca toti vin la program.

In alta ordine de idei exista joburi unde poate functiona un "program flexibil". Dar exista joburi unde nu se poate. De ex. daca sti vanzator si trebuie sa deschizi magazinul la ora 9 nu poti intarzia, dar daca esti programator si ai un proiect e saptamana - poti intarzia, important e sa faci proiectul pana la data limita.
Gabi probabil doamnele de care zici tu pur si simplu dorm mai mult dimineata. Si, vorba ta, au un job care le permite intarzierea.

In cazul scolilor - asta e job la care nu poti intarzia. Pentru ca ai responsabilitatea copiilor, nu ai voie sa-i lasi singuri.
Regula, in mod evident, exista. Si dupa parerea mea directorul scolii trebuie sa o aplice cat se poate de ferm, toleranta excesiva in cazul scolilor nu mi se pare ok.

Mergi la inceput