Bucurii de sept-oct 2006 (184)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Lexi - drum bun si distractie placuta!

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraPG spune:

La Multi Ani Rares, sa cresti mare si sanatos. Tanima, va doresc petrecere frumoasa.
Lexi, daca o sa vii de sarbatori in tara si daca o sa aveti ceva timp, poate reusim sa ne vedem, locuim relativ aproape de zona in care veti sta voi, adica pe Panduri.
Vad ca discutati despre educatia copiilor si despre temerile legate de capacitatea noastra de a-i indruma pe cei mici pe drumul cel bun.
Inainte sa devin mama, ma uitam scirbita la cei din jurul meu si ma gindeam ca din pacate, in Bucuresti nu mai merita sa locuiesti, populatia neaosa s-a amestecat cu cea venita din mai toate colturile tarii si asa cum se intimpla de obicei, apucaturile rele si prostul exemplu, au fost asimilate cu usurinta si de cei de aici.
De cind o am pe Carina si merg cu ea prin mai toate parcurile, ramin cu un gust amar cind vad parintii absenti care zac pe banci fara sa se uite la ceea ce fac proprii copii, adolescenti obraznici care incaleca aparatele de joaca si carora nu le zice nimeni nimica si pe care eu i-am admonestat de fiecare data, in timp ce ceilalti parinti m-au privit ca pe o ciudatenie in loc sa ma sprijine, copii obraznici si prost educati care vorbesc cu tine ca si cum ai fi de virsta lor si ma gindesc fara voie la viitor. Imi pun adesea intrebarea, care va fi viitorul copilului meu in aceasta tara in care oamenii au uitat ce este acela bunul simt, in care rautatea fara motiv primeaza, acolo unde invidia, indiferenta si nepasarea pot fi intilnite la orice pas???
Cita vreme am tinut-o pe Carina linga mine, am fost mindra de educatia pe care i-am dat-o si de faptul ca mai toata lumea o lauda, de cind a intrat in colectivitate, vad in comportamentul ei niste schimbari care ma intristeaza si care ma fac sa ma simt neputincioasa.
A devenit mai obraznicuta, mai independenta, mai rasfatata si nu prea ma mai asculta.
Desi am obosit sa-i explic diferenta dintre oamenii buni si cei rai, dintre cei cu bun simt si invers, constat ca influenta negativa este mult mai puternica.
Cu toate astea, daca o cert sau ii fac observatie, o podidesc rapid lacrimile, si-mi spune sa o iert pe un ton asa de blind si de frumos ca simt ca ma inmoi rapid si cedez.
Cum spunea si Lexi, adolescenta va fi perioada cea mai dificila careia va trebui sa stim sa-i facem fata pentru ca ai nostri copii sa nu o apuce pe un drum gresit.
Sper insa ca viitorul mai poate aduce si ceva bun cu el si ca optimismul si increderea nu ar trebui sa ne paraseasca niciodata.
Va doresc o zi frumoasa si un week-end placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

La multi ani, Rares, sa cresti mare, sa fii sanatos si sa-ti bucuri parintii impreuna cu surioara ta! Tanima, te asteptam la povesti.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Andra - exact astea sunt si temerile mele. Probabil atat timp cat vom putea fi prin preajma ei se vor comporta frumos. Sunt convinsa ca adolescentii pe care ii vedem in parcuri acasa au un altfel de comportament si sunt convinsa ca 80% din parinti se intereseaza de ce se intampla cu soarta lor - dar acolo in parc sunt altfel si aici nu inteleg eu ce se intampla. De ce vor sa para altii? Am 2 nepoti mai mari 14 si 13 ani si au niste parinti responsabili si pe care ii intereseaza ce fac copii lor - atunci cand nu sunt cu ei se comporta altfel i-am prin eu!

Si daca stau bine sa ma gandesc poate ca daca tot bat atata din gura cu siguranta ca le intra ceva in cap si vor invata ca nu le vreau "rau".

Pentru ca in we nu stiu daca voi reusi sa intru le urez de pe acum sarbatiritilor - petrecere frumoasa si "La Multi Ani!" Mathias, Luca, David Stefan, Vlad, Vladimir Alexis

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Cris, iti spun eu care cred ca e motivul pt comportamentul asta al adolescentilor: e f importanta pt ei parerea grupului. Vor sa fie acceptati de catre grup cu orice pret, conteaza mult pt self-esteem-ul lor (asta am remarcat pe propria piele: cand am vazut ca sunt respinsa de toti cei din jurul meu, self-esteemul meu a scazut muuult sub 0 si acolo a ramas pana azi). Ca sa fie "cool" fac tot felul de chestii inclusiv fumatul, de ex. Chiar marti, la cursul de franceza, ne-a povestit un coleg (un irlandez la vreo 55 de ani) ca pe vremea cand copiii lui erau adolescenti s-au apucat de fumat pt vroiau sa fie "cool", nici nu auzeau avertismente de genul "tutunul poate omori".
Am si eu o nepotica de 13 ani. Si-a dorit mult o pereche de Heelys, asa ca de ziua ei am facut un efort si i-am luat cadou Heelys. Ulterior am aflat ca-i e frica sa mearga cu ei si am intrebat-o de ce si i-a dorit atat daca nu merge cu ei. Raspuns "Pai toti din scoala au vazut reclama la TV si au zis ce cool sunt adidasii aia! Acum sunt cam singura din scoala care are asa ceva si toti ma baga in seama". Iar nepoata-mea e un copil cuminte, nu e genul care sa stea pe strazi nu stiu cat sau cu nu stiu cine, invata f bine, e premianta in fiecare an, air parintii sunt amandoi f echilibrati si care i-au dat o educatie f buna. Dar nah, e varsta.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

La multi ani, Rares, multa sanatate! petrecere frumoasa!

Fetelor, apropo de adolescenti, cand am fost in Austria cu daria, la Graz, am fost socata sa vad adolescenti frumosi! Frumosi adica senini, politicosi, ingrijiti, cititi (chiar daca nimic din cele dinainte nu anulau faptul ca erau "fashion" sau cool..). Ma plimbam si-i vedeam altfel... intr-o zi, in centrul orasului, in fata primariei, s-au pus niste perne imense, un fel de saci foarte mari, iar acolo se oprea cine dorea sa se odihneasca, sa citeasca, sa se linisteasca. erau o gramada de tineri cu carti in mana, citind. in liniste, relaxati.

Din pacate pentru ca noi sa ajungem acolo ar trebui sa dam afara din tara cam 80% din populatie si sa schimbam tot ce inseamna conducere. deci nu avem sanse la civilizatie. nu cred, cel putin. Imi pare sincer rau ca nu am avut curajul sa emigrez inainte de a avea copiii. Nu stiam ca va fi atat de dificil sa gasesc corectitudine, cinste, respect in societatea noastra, pentru ca nu avusesem de-a face nici cu spitale, nici cu gradinite, iar in cercul in care traiam oamenii erau decenti.

Andra, sa stii ca si Daria vine de la gradi cu tot felul de expresii. ii explic ca nu e frumos sa vorbeasca asa, dar nu ma supara. pentru ca e normal sa vorbeasca, lor li se pare distractiv. mai rau ma doare ca daca o duc in spatele blocului, pentru ca de obicei o duc in parc si nu e prietena cu copiii care-si fac veacul numai pe aici, acestia o fac "handicapata" si alte asemenea aberatii... sau , intr-o zi, una din mamicile de jos, nu stiu ce facea daria si i-a spus: vezi ca te dau la tigani! i-am explicat ca daria oricum nu se teme de aceasta amenintare, pentru ca ea nu stie ce sunt tiganii si oricum, daca ar stii, nu inseamna ca trebuie sa dezvolte ura sau frica fata de ei. trebuie sa fie doar corect informata. am parut ca venita de pe alta lume.

Lexi, nu uita de nr meu de tel! noi am fost la ferma animalelor, dar daca va fi frumos afara nu ma deranjeaza sa mai mergem (cu toate ca e mai bine sa mergem pe caldura, este oarecum in camp si bate vantul destul de mult acolo). sau poate macar la un loc de joaca mergem, daca nu e vreme.

pup, weekend placut

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

helau, helau
am aterizat si eu pe aici in maaareee fuga
nu mai am timp de nimic in ultima vreme, birou, casa, margelit, fuga dupa comenzi etc samd si mai nou m-am apucat si de tae-bo, nu stiu daca o sa si slabesc (desi transpir la greu...ceea ce nu mi s-a mai intamplat pana acum ...la sala de fitness efortul e static, aici e ca o lupta )
cum spuneam...nu stiu daca o sa slabesc, dar sigur imi voi tonifia muschii amortiti...chiar aveam nevoie de miscare

Vlad a stat toata saptamana acasa ca e racit si s-a jucat cu nervii nostri...

cam atat despre noi

LA MULTI ANI sarbatoritilor din ultima vreme si lui Princess, mii de scuze ca nu reusesc sa ii nominalizez...tot incerc sa ma mobilizez sa scriu si eu mai des dar nu reusesc....seara pic franta, inaintea copilului....

pup

PS: lexi mie mi-e indiferent daca incepem de la 1 sau continuam cu numerotarea....dupa logica mea ar trebui inceput de la 1 pt ca e alt capitol...in fine, cum vreti si voi

Lilina & fulgerul Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Buna seara si bine v-am regasit!

Ioi...cat timp a trecut...de cand nu am mai postat pe topic...

Ma bag la citit capitolul precedent, sa ma pun la zi cu "tatii"......... si revin!!!

Pup bucuriile si mamicile!

Perlutzele...

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">

Ioana, mami de fetita cu fundita

De prin viata...adunate! ""

Mergi la inceput

Urez de pe acum la multi ani, Bucuriilor care se vor sarbatori in urmatoarele 10 zile: Mathias, Luca, David Stefan, Vladimir, Vlad, Carina, Bogdan, Bianca, Radu Andrei, Rares si Ioana Alexandra!

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Buna dimi, intru repejor sa va las o
Nu mai apuc deloc sa intru pe forum, am avut o groaza de hartii de pus la punct la serviciu, am prins si o inspectie, etc...
Urez "La multi ani!" tuturor Bucuriilor care s-au aniversat pana acum, si celor care se sarbatoresc azi: Mathi, Luca, Vlad, Vladimir si David!!

Va pup, duminica frumoasa! Eu muncesc si azi

Mergi la inceput