Licurici de ianuarie-februarie2009(121)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Patricia, vin si eu sa te incurajez, sigur va fi bine. Cum au spus si fetele organizarea e de baza. La inceput e bine sa ai ajutor mai ales ca tu faci si ceza si recuperarea e mai dificila. Dar cand o sa-ti intri in ritm ai sa vezi ca va fi bine. Eu mergeam afara cu ei cand Ilinca trebuia sa doarma, o parcam langa locul de joaca si ma jucam cu Tudor, il dadeam in leagan etc. In casa o tineam pe langa noi si tot de Tudor ma ocupam. Cand s-a facut putin mai mare (pe la 3 luni) o puneam in balansoar sa ne vada cum ne jucam. Pana la 6 luni cel mai greu mi s-a parut alaptatul la cerere, pentru ca nu stiai niciodata cand cere bb si nici pe cel mare nu-l puteai preveni din timp. Tudor a facut 2 tantrumuri pe tema asta: o data i-am promis ca ne jucam un joc si s-a trezit Ilinca urland de foame (avea o gura de foameeee), Tudor s-a suparat tare ca i-am promis si s-o las jos sa planga ca sa ma joc cu el, o data tot pentru ca vroia atentia mea intreaga.
Apoi mie mi s-a mai parut greu cand a trebuit sa ii fac si celei mici mancare si ea nici macar nu aprecia efortul. Dar io nu ma omor cu gatitul, spre deosebire de tine.
Cam asta imi vine in cap sa-ti spun. Tu plange-te aici oricand simti nevoia.

Si Ilinca a avut o perioada cand se trezea tarziu dimineata si se culca seara la 12. Am reglat-o, s-a trezit intr-o zi devreme de la zgomote si a fost bine, dar tot as vrea sa o culc mai devreme de 10-10.30, mai ales ca se tot da jos din pat si merge la Tudor de 1000 de ori si il mai deranjeaza si pe el.
Programul ei (acu' ca si l-a reglat frumusel imi vine si mie sa-l zic):
-trezirea la 7.30, laptic (aici tre' sa mai umplu cu ceva tartine, cereale, nu stiu, nu prea accepta, avem de lucrat)
-12 masa de pranz
-13 (uneori 13 fara ceva) somnic si se trezeste la 15.30 de obicei, uneori rontaie ceva cand se trezeste
-17-18 (depinde ce si cat a rontait inainte) masa de seara
-19-20 ii fac laptic ca ea bea muuult timp din biberon
-de culcat insa, se culca la 10-10.30 (aici iar avem de lucrat)
Am renuntat la masa de fructe ca sa manance mai bine la pranz si a functionat. Fructe mananca intre mese cand le vede prin fructiera.

Naty, e dulce foc Nadia cum vorbeste ea la telefon.
Bee, nu stiu ce sa zic cu gradinita. Primul an (la orice varsta ar fi el) e cel mai greu dpdv al virozelor. Ma si mir ca zice Porumbita ca Robert n-a racit.
Bafta la examen!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Eu nu inteleg treaba asta cu lasatul sa se imunizeze. De cate raceli este nevoie pentru ca un organism sa se considere imunizat? De 12 pe an, una pe luna? De mai multe? De 20? De 50? De 100? Daca eu racesc si acum, ca adult, si asta anual, chiar de mai multe ori pe an, inseamna ca nu am racit suficient in copilarie, ca sa ma imunizez? Dar faza cu responsabilii de raceala, care se modifica de la an la an?

Daria e cu mucii in gura de vreo saptamana. Nu trec si nu trec.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

cam de 10/ an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Selene depinde de copil, in cazul nostru cam 7-8 luni a durat pana cand nu s-a mai imbolnavit. In primele luni a fost cam la doua saptamani bolnav, dar la el majoritatea au fost otite, nu viroze in adevaratul sens al cuvantului. a avut si enteroviroza o data, strep throat de vreo cateva ori, o alta boala HMF disease, cam atat.

De sase luni nu a mai avut nimic, doar o viroza rebela acum cateva saptamani cu febra vreo trei zile, dar nimic serios care sa necesite tinerea lui acasa. A. nu a mai lipsit de la gradi pe motiv de boala de nu mai tin minte cand, cred ca luna mai a fost ultima oara.
Bineinteles ca a contat mult si operatia, de doua luni de cand a facut-o nu a mai avut nici o otita.

Un copil tinut acasa, chiar dc a mai facut una alta, in primul an de gradinita indiferent de varsta se va imbolnavi.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Apropos de gradi, m-am hotarat si eu sa o dau pe Nadia in primavara. In primul rand fiindca de 6 ani mi s-a acrit de bone si cea de acum ma scoate din minti pe zi ce trece mai tare si in al doilea rand ca sa o prinda pe Ioana cateva luni acolo, cred ca se va acomoda mai usor asa.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

andre_ea pai are cateva luni si 2 raceli

selene stiu ca esti paranoica cu gradinita, da ca vrei sau nu tot va raci la greu in primul an dc nu si alte alea indiferent de cum o tii pana la bagarea in colectivitate

eu cel putin la concluzia asta am ajuns dupa ce am studiat ceva problema

Mergi la inceput

naty am vazut ca el mai usor le e copiilor care au un frate/sora ma mare pe acolo

eu sper sa imi iasa socotelile si din ian sa il las pana la 4-5 ca mi s-a luat de ense variante de organizare si planuri de back up sa ajung si la munca (nu mai zic de scularile de peste noapte si de faptul ca acum cel mai prost pe zi doarme cand sunt eu cu el acasa indiferent de ce metoda adopt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu de dus l-am dus direct racit putin

i s-a agravat doar si a facut rosu in gat

apoi roseola, de joi febra mare pana duminica si luni bubite - astazi l-am dus inapoi si a fost ok

si daca ii dam doar la 7 ani la scoala tot se imbolnavesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

andre_ea pai are cateva luni si 2 raceli

selene stiu ca esti paranoica cu gradinita, da ca vrei sau nu tot va raci la greu in primul an dc nu si alte alea indiferent de cum o tii pana la bagarea in colectivitate

eu cel putin la concluzia asta am ajuns dupa ce am studiat ceva problema

Asa mi-au spus toate mamicile cu care am mai vorbit. Inca nu m-am impacat cu ideea.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

o sa o faci pana la urma

serios acum, chiar am studiat subiectul in dubiu fiind dc bona sau cresa/gradinita ;
poate nu pare din ce scriu pe forum, mai ales cand ma vait, dar intotdeauna am facut cum am crezut ca e mai bine pt robert desi mi-a venit imi vine de multe ori sa imi iau campii

printre altele am ajuns la concluzia ca varsta ideala pt intrarea in comunitate e cand au doar un somn pe zi, merg in picioare fara probleme si ideal zis si ceva tentative de cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

DA mai fetele
si mie mi-ar placea sa o dau la cresa pe antonia
ca e aproape de mine
da eu fiind gravi
nu am facut bolile copilariei
si mie teama
si pana in martie
la anul
cand nasc
e cevavreme