Vreau sa muncesc la negru!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Uitati un raport al asiguratilor pe categorii, din jud Iasi. Sunt 667791 asigurati fara plata contributiei si 282426 platitori. Concluzia ca este un judet de asistati, persoane fara venit si/sau smecheri. Eu m-am saturat, dar nu de impozite ci de toate matrapalzacurile unora de a fenta legea. Si culmea ca tot ei sunt cei care urla in gura mare, fac greve, ca vor indemnizatii mari, vor sporururi, al 15 lea salar, se plang se starea soselelor, ca nu sunt strazi, etc...
http://www.hih.ro/W_CAS_IS/BRP/CP/2010/CP_20101011.htm

Asigurati fara plata contributiei nu sunt, oricat ar fi de smecheri. Aia, smecherii, sunt altundeva - dar nu aici.

In numarul asta intra, in primul rand, copiii, elevii si studentii. Doar populatia scolara din invatamantul preuniversitar la Iasi este in jur de 150.000, la care se adauga vreo 25.000 de copii de gradinita. Daca mai adaugam studentii - vreo 50.000, plus copiii necuprinsi in invatamantul prescolar - am ajuns la peste 250.000. Dupa aia vin femeile gravide fara slujba, casnicele (care sunt coasigurate, deci neplatitoare), bolnavii din programele de sanatate care nu platesc, dar beneficiaza de servicii (vreo cateva zeci de mii si aceia, de la cancer la tot felul de boli grave), persoanele cu handicap fara venituri, cei din puscarie (destui), plus pensionarii.
De aici vine statistic acest numar impresionant.
La socoteala asta mai pune cheltuiala pentru urgente, care se acorda indiferent daca esti asigurat sau om al strazii.
Pe care dintre cei de mai sus i-ai putea lasa sa moara in drum numai pentru ca nu au venituri, deci nu sunt platitori de asigurari?

Eu chiar nu stiu nicio modalitate de a "fenta" acest sistem de asigurari. Sunt curioasa daca cineva chiar a identificat vreo tehnica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

auci... eu eram duamna suparata de duamna placinta...
iulia (observi ca nu te apelez cu duamna, ci iti raspund direct), stii de ce sunt mai multi cei care beneficiaza decat cei care cotizeaza? e simplu. Nu trebuie sa faci studii demografice aprofundate ca sa observi ca populatia noastra e imbatranita, ca cei care in viitor vor forma populatia "cu putere de munca" sunt oameni nascuti dupa revolutie, cand natalitatea a scazut dramatic iar populatia iesita la pensie este covarsitor mai numeroasa.
ce-i asa greu? dupa spusele tale ar trebui sa intelegem ca ar trebui sa mai crape din ei, sau ai si alta solutie si nu vrei sa ne-o impartasesti si noua?

aaa, si te inseli, daca la ora asta cotizezi un leu la stat beneficiezi de aceleasi servicii medicale ca si cel care cotizeaza 100 lei.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ma refeream la pesionarii de 40 de ani care muncesc in strainatate, la pensiile de handicap obtinute fraudulos, la femeile cu 12 luni pe carte de munca si stau n ani in CIC, la femeile vesnic gravide care fac 10 copii si-i creste "statul" etc.Multi din generatia parintilor mei sunt pensionati medical, aiurea, evident (citeam ca 1 din 5). Normal ca unii au motive, asta ca sa nu se mai gandeasca cineva ca ma leg de ei. Nu banuiam ca cineva s-ar fi gandit ca as lasa pe drumurii bolnavii de cancer sau pensionarii de 80 de ani.

Mergi la inceput

E, uite ca iulia a facut o selectie! Deci au voie sa beneficieze batranii peste 80 ani si bolnavii de cancer (care oricum n-o mai duc mult, saracii). Restul, femei aflate in concediu de cresterea copilului, pensionatii mai "tinerei" pensionati pe legea veche, persoanele cu handicap si femeile cu multi copii sa faca bine sa nu beneficieze.
Noroc ca iulia nu face parte din legislativ, ca ar fi vai si-amar de ei! Sau face?...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

E, uite ca iulia a facut o selectie! Deci au voie sa beneficieze batranii peste 80 ani si bolnavii de cancer (care oricum n-o mai duc mult, saracii). Restul, femei aflate in concediu de cresterea copilului, pensionatii mai "tinerei" pensionati pe legea veche, persoanele cu handicap si femeile cu multi copii sa faca bine sa nu beneficieze.
Noroc ca iulia nu face parte din legislativ, ca ar fi vai si-amar de ei! Sau face?...

Are dreptate Iulia. La fiecare asigurat care plateste sunt 4 sau 5 pers. care nu platesc nimic dar beneficiaza de tot.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

Are dreptate Iulia. La fiecare asigurat care plateste sunt 4 sau 5 pers. care nu platesc nimic dar beneficiaza de tot.

***Fur is for petting**

asa, si ce daca iulia are dreptate ca sunt mai multi asigurati decat platitori? stiam si noi asta, e o stare de fapt...
sau ai vrut sa spui ca iulia are dreptate ca trebuie sa beneficieze numai pensionarii de peste 80 ani si bolnavii de cancer?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu cred ca beneficiaza de nustiuce tratamente scumpe toti oamenii aia, hai sa fim seriosi si sa nu ne mai cramponam de 2 aspirine si un nifedipine sau cum s-o numi....
iar daca chiar au nevoie de servicii f f scumpe e normal sa li se ofere ca sa li se salveze viata, indiferent cat platesc sau nu.

Asta nu inseamna ca sunt pt a nu plati impozite sau contributii la stat (eu una ati vazut, am platit de 10 ori mai mult decat am castigat ) , dar nu uitati ca chestia asta cu coasigurat e valabila in toate statele lumii, asa ca nu inteleg de unde revolta?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Culmea este ca e normal ca la fiecare asigurat sa fie cativa care nu platesc .... adica e o familie de 2 sot-sotie care platesc - ei au 2 copii care nu platesc plus cate 2 parinti de cca 70 ani fiecare, pensionari, deci nu platesc. Ceea ce inseamna ca o familie cu 2 platitori sustine inca 6 (!!!) neplatitori din propria familie.

Practic si la noi eu si sotul platim dar cei 3 bunici + copilul nu. Si noi suntem putini, un singur copil iar o bunica a decedat. Deci si cu o familie mica-mititica avem 2 platitori si 4 neplatitori.

Dar asta asa a fost dintotdeauna. Practic de asta cei care platesc platesc mai mult decat consuma, nu? Adica cei care stabilesc cuantumul acestor asigurari au luat in calcul chestia asta de mult, nu?
Nu inteleg de ce i-a apucat acum sa se supere pe neplatitori, e ceva logic, firesc, normal si de datoria lor (a onducatorilor) sa ii ia in calcul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ariadna, Iulia se referea la cazurile in care un om beneficiaza de tratament gratuit fentand statul, adica pensionarii cu cazuri imaginare de boala, pers. cu handicap imaginar, femeile care fac pe banda rulanta copii doar pt. bani samd.
Nu se referea nimeni la oamenii care au muncit corect si acum sunt pensionari, la elevi, studenti sau la cazurile in care sotia/sotul si-au pierdut locul de munca si temporar sunt co-asigurati.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

pai tocmai am inteles de la Mediajust ca asa ceva nu se poate, sa fenteze statul cum zici tu... tu cunosti?

Mergi la inceput